כרגע נוסע על רכב (משמש גם לצורכי עבודה- עצמאי בעסק של המשפחה), משלם בסביבות ה1,000 ש"ח דלק בחודש. (לרוב יותר)
כבר עברתי את הירידת ערך שלו, אני יד ראשונה, בדיעבד יודע שזה היה לא כלכלי אבל זה כבר לא רלוונטי.
לא שמעתי על רכב חשמלי שמשמש כרכב עבודה ויכול להיות שבהיקף נסיעות גדול תהיה שחיקה שתעלה הרבה כסף לתקן(החלפת חלק מהסוללה) או לחילופין צורך בהטענות מרובות באותו היום וכל הטענה לוקחת די הרבה זמן(ביחס לרכב סולר/בנזין) מה שיגרור הפסד שעות עבודה.
הייתי שוקל לפנות לבעלי מקצוע שנוסעים הרבה(נהגי מונית/הובלות) ולראות מה דעתם וניסיונם עם רכבים חשמליים.
לא שמעתי על רכב חשמלי שמשמש כרכב עבודה ויכול להיות שבהיקף נסיעות גדול תהיה שחיקה שתעלה הרבה כסף לתקן(החלפת חלק מהסוללה) או לחילופין צורך בהטענות מרובות באותו היום וכל הטענה לוקחת די הרבה זמן(ביחס לרכב סולר/בנזין) מה שיגרור הפסד שעות עבודה.
הייתי שוקל לפנות לבעלי מקצוע שנוסעים הרבה(נהגי מונית/הובלות) ולראות מה דעתם וניסיונם עם רכבים חשמליים.
אתה רוצה לחסוך בדלק או לחסוך בכסף?
לא חשבתי והאמת שדיי קשה לחשב בדיוק כי ירידת ערך זה המרכיב העיקרי בדרך כלל,אבל לפי הנתונים שסיפקת סביר שהכי זול יהיה להישאר עם הרכב עוד3- 4 שנים.
אישית במידה והרכב נוח לצרכים שלי,זה כנראה מה שהייתי עושה בעיקר כי כמו שציינו רכבים חשמליים בדיוק בתקופה שהם נכנסים באופן מואץ לשימוש.
בעוד כמה שנים יהיו הרבה יותר דגמים,עמדות טעינה,מוסכים ומבחר רכבים חשמליים לבחור מהם.
אני רוצה לעבור למכונית חשמלית בעתיד הכמה שיותר קרוב לפני שהרכב שלי יאבד עוד מערכו, כרגע נמכר מעל המחירון.
יותר נכון להחליף רכב בכללי, ולא רואה סיבה לקנות רכב ביניים עד שתהיה אופטימיזציה מלאה לשוק הרכבים החשמליים.
אישית במידה והרכב נוח לצרכים שלי,זה כנראה מה שהייתי עושה בעיקר כי כמו שציינו רכבים חשמליים בדיוק בתקופה שהם נכנסים באופן מואץ לשימוש.
בעוד כמה שנים יהיו הרבה יותר דגמים,עמדות טעינה,מוסכים ומבחר רכבים חשמליים לבחור מהם.
אני די בטוח שהמיסוי יהיה יותר גבוה אבל בכל מקרה אוכל תמיד להחליף רכב חשמלי באחר בהתאם לצרכיי,
זה לא אומר שצריך לחכות להסדרה מלאה כדי לקנות רכב חשמלי...
כל תחום חדש לוקח זמן עד שעובר אופטימיזציה אבל ההתחלה לפחות ברכבים החשמליים נראית די משתלמת ביחס לאלטרנטיבות.
אני רוצה לעבור למכונית חשמלית בעתיד הכמה שיותר קרוב לפני שהרכב שלי יאבד עוד מערכו, כרגע נמכר מעל המחירון.
יותר נכון להחליף רכב בכללי, ולא רואה סיבה לקנות רכב ביניים עד שתהיה אופטימיזציה מלאה לשוק הרכבים החשמליים.
אז תרכוש....במידה והחלטת לקנות חשמלי חדש(או כמעט חדש)לא ברור מה השאלה לך על זה.......
במידה והחשמלי מתאים לצרכים שלך מבחינת גודל וטווח ונשמע שאתה מאוד רוצה רכב חשמלי עכשיו, זה כנראה שווה את זה ההבדל בעלויות לשנים הקרובות בכול מקרה לא אמור להיות ענקי.
בקשר לירידת ערך אתה לא באמת נמנע ממנה,רק מחליף בירידת ערך של רכב יותר יקר שכנראה תהיה יותר גדולה.
יש עוד משתנים שכדאי לקחת בחשבון,לפי המחיר שרשמת וצריכת הדלק נראה שאתה נוסע כרגע ברכב גדול ויוקרתי יחסית.
רכב חשמלי חדש ב150 אלף כנראה יהיה קטן וצנוע יותר.
אתה עובד בעזרת הרכב אז תבדוק גם שהטווח לא מפריע לך,רוב מי שהכרתי שרכש רכב חשמלי עשה את זה כרכב שני שביום יום נוסע נסיעה קצרה לעבודה ובחזרה.
ברכב שצריך לשרת כרכב עבודה והנסיעות לא קבועות זה יכול להיות בעיה.
נכון בגלל זה רשמתי שקשה במיוחד לחשב.
עם נלך למקצוענים,אז נראה לי שחברות הליסינג כרגע מתמחרות ירידת ערך גדולה יותר לחשמליות ולכן מתמחרות אותם ביוקר ללקוחות.
אני חושב שההערכה שלך שגויה .
כרגע אנשים מוכנים להוציא 200k על רכב חשמלי בגלל שזה א. מגניב ומיוחד ב. עלות נסיעה נמוכה.
1.הממשלה יכולה להחליט שעלות הנסיעה כבר לא תהיה נמוכה, והיא ודאי תחליט כשירדו ההכנסות מדלקים
2.זה תכף יהיה יותר נפוץ ופחות מגניב.
3.תכף ייכנסו דגמים חדשים , חלקם סיניים שיעלו פחות , חלקם של יצרניות מוכרות ואמינות כמו היונדאי החדשה, וחלקם עם טווח גבוה בהרבה ממה שמוכרים היום.
יש לך סיכוי גדול לירידת ערך גם ברכב חשמלי.
אם אתה באמת רוצה לחסוך , תמכור את הרכב וקנה רכב בן 7 במקומו.
תבדוק עוד כמה שנים איפה אתה עומד.
3.תכף ייכנסו דגמים חדשים , חלקם סיניים שיעלו פחות , חלקם של יצרניות מוכרות ואמינות כמו היונדאי החדשה, וחלקם עם טווח גבוה בהרבה ממה שמוכרים היום.
יש לך סיכוי גדול לירידת ערך גם ברכב חשמלי.
נשמע שפשוט בא לך להחליף רכב לחשמלי. זה סבבה, לך על זה. אבל להציג את זה כצעד כלכלי משתלם זה אבסורד. אתה רוצה משתלם? תשאר עם הרכב הנוכחי שלך עד שנת 2037.
במחיר של טסלה מודל 3 אפשר לקנות מכוניות מנהלים מפנקות ואיכותיות כמו סקודה סופרב או פולסווגן פסאט.. אז ממש לא - אלא אם יוקרה בשבילך זה סמל בחזית ומסך מגע גימיקי.
במחיר של טסלה מודל 3 אפשר לקנות מכוניות מנהלים מפנקות ואיכותיות כמו סקודה סופרב או פולסווגן פסאט.. אז ממש לא - אלא אם יוקרה בשבילך זה סמל בחזית ומסך מגע גימיקי.