מדוע גוף שלישי רבים נסתר ? אני שלומי, ואינני זר כלל וכלל. אנשים אחים אנחנו. סמיילי וזה.
(או לכל הפחות, משפחה סולידית ממוצעת.)
עם כל הכבוד למסמכי ההצטרפות, אנחנו במזרח התיכון וכל מקום פה, לרבות בנקים וחברות תקשורת לא בדיוק ממלאות את החובות שלהן ויש עולם שלם
שמתנהל מחוץ למסמכים.
לא ממליץ לאף אחד להתעלם מהחוזה מול חברת התקשורת. אלא אם אתה שלומי מתחייב חגיגית לשפות אותו במקרה של חיוב מצד החברה. ואז באמת תשודרג מסטטוס "איש זר באינטרנט" ל"אח של כבוד".
בנימה יותר רצינית, לפני שנים בזק חייבו את ההורים שלי בסכום מופרז על אי החזרת ציוד-שקר-כלשהו. ואני הייתי צריך לריב איתם לקבלת החזר. ובסוף אבא שלי נאלץ לנסוע לנקודת החזרת ציוד.
אם מראש אתה מצליח לקבל התחייבות שלהם לפטור מהחזר או שליח על חשבונם - מעולה. אבל שוב, להציג לאנשים אחרים כאילו זאת ברירת המחדל בהתנהלות של חברות תקשורת, זה מטעה ולא אחראי.
ב-2019 משרד התקשורת תכנן להגדיר שחברות יחויבו לאסוף ציוד בלי תשלום. קצת אחרי, נראה שהמועצה לשידורי כבלים ולווין הגדירה שכך יהיה. אבל זה כנראה לא התייחס לאינטרנט.
יש אזכורים לשימוע של משרד התקשורת, אבל, כרגיל באתר הממשלתי, אין קישור לתוצאה. אז לא לגמרי ברור מה קרה בסוף.
לא מצאתי איזכור לזה בחוקיםקשורים, אבל אולי יש עוד אחרים, או משהו ברמה נמוכה יותר (לא מצאתי משהו ברישיון הוט או הוטנט).
הגעתי למצב שאני משלם המון לאינטרנט ובכל פעם דוחה את המעבר, כיום בפרטנר נמצא עם חבילת חזקה אבל מאוד יקרה סביב 160,כולל השכרת נתב וכולל מגדיל טווח.
אני מעוניין להוזיל את העלות למתחת ל100.
ישנם שני דברים: החלפת חברה/הורדה משמעותית של החבילה( אין לי בעיה עם זה)
והדבר השני הוא פשוט קניית נתב בעצמי.
ראיתי שיש חבילה בגילת טלקום, מישהו התנסה? מדובר ב59 שקלים לשנה ועם נתב תוספת של עוד 20 שקלים.
אני העדפתי דווקא כן להשתמש בציוד של הספקית אינטרנט בשביל שלא יאשימו את הציוד שלי אם יהיו תקלות, אירועים שקרו לי בעבר.
ומטעמי אבטחה יציבות וכמובן קלות הניוד בין חברות, יצרתי רשת עצמאית עם ציוד נורמלי שקניתי ואליו מחוברים המכשירים גם בWIFI וגם פיזית.
והראוטר של החברה משמש אך ורק לחיבור הראוטר של הרשת הביתית הביתי אליו. מה שאומר שזה בעצם עוד NAT של הספקית, פשוט אצלי ובשליטתי בבית ושאפשרי לעשות בו port forwarding אם צריך (לא מומלץ כמובן)
ככה כל פעם שמחליפים חברה זה פשוט לחבר את הראוטר שלי עם כבל RJ45 לקופסת פח אחרת וזהו, וגם לחברה אין גישה לרשת הפנימית שלי.
נכון, אבל בד"כ זה מכשיר אחד פיזי אצל החברות, העניין הוא שגם אם הם נותנים לי ראוטר+מודם אני משתמש בזה פרקטית כמודם בלבד ולא מחבר לזה כלום, מכבה בו כל מה שאפשר, ולא משתמש בזה לנהל לי את הרשת בבית.
אגב, בלי קשר רק לאבטחה וקלות ניוד, ליצור mesh או סתם רשת wifi חזקה, מציוד של חברה נורמלית שקונים בחנות זה גם יותר איכותי (בלי הדברים המוזרים שהם עושים firmware) וגם הרבה יותר זול מכל החבילות המשודרגות המשונות שהחברות מציעות.
אם יש NAT אתה חסום מגישה מהאינטרט אליך אבל לא מהספק עצמו ומהציוד ה"חשוד" שלו. ובכל אופן לא תמיד הIP הוא פנימי של הספק גם אם לא מבקשים (ומשלמים על) IP ציבורי.