• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההיסטוריה של המהפכה החוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם השאלה נשאלת במסגרת המדינה כולה, שכוללת את ריכוזי האוכלוסייה החרדיים, אז "אנחנו" רוצים יחסית מעט חירויות פרט.
אם תימצא דרך לשאול את השאלה במסגרת שלטונית מצומצמת יותר – אוטונומיה חילונית, קנטון לא-חרדי, איגוד הערים הליברליות, או מה שזה לא יהיה – אז "אנחנו" התושבים רוצים יחסית הרבה חירויות פרט.

אני לא בטוח שזה כזה שחור ולבן, יצא לי ללוות משפחות חרדיות בעיקר מחסידות גור. הרבה פעמים הבעל או האישה תלויים לחלוטין בקהילה שלהם לפרנסה, הרב או הדמות הבולטת מחלקת משרות כשרות או משרות אחרות. זה לא כל כך שונה מקומוניזים, ואני ממש לא בטוח אם זה באמת טובת האזרחים. כנל גם נושא חירויות פרט, חלק ניכר מזכויות הפרט הם עקרונות יהודיים מובהקים. לדעתי ולצערי ראשי הציבור החרדי בעיקר הפלג החסידי מקשים על האוכלוסיה שלהם והופכים אותם להיות יותר ויותר תלויים בחסדיהם. דעתי תמיד הייתה שאם היו מאות אולי אלפים בודדים של לומדי תורה שהיו באמת הטובים ביותר וכל השאר היו עושים שירות לאומי או צבא.. הציבור הכללי היה גאה בזה ותומך בזה..המצב הנוכחי יותר דומה לכת או דיקטטורה מאשר משהו יהודי.

@אליהו מה אתה חושב על המפלגות החרדיות האם הן מטיבות עם הציבור?ומה לגבי בית המשפט אתה לא חושב שהוא מאפיין יהודי חשוב במדינה?

בית המשפט אתה לא חושב שהוא מאפיין יהודי חשוב במדינה?
יכול להיות...
רק צריך לשנות את שמו ל-סנהדרין, להגדיר שפוסק לפי חוקי התורה ולהושיב 70 אשכנזים בלי שוורצע/ נשים.

האליטה החילונית לא תוכל לנצח את הדמוגרפיה לאורך זמן. היא כן תוכל, אם תתעורר בזמן, להפוך את השלטון בארץ לפחות ריכוזי ויותר מבוזר, וכך לחזק ולבצר את השליטה החילונית בריכוזי האוכלוסייה החילוניים.
המשבר הנוכחי חשף בצורה מאוד ברורה ולא הפיכה, משהו שהיה ברור עוד לפני כן - ציבור אנטי דמוקרטי גדול מנצל באופן שיטתי את המנגנון הדמוקרטי-ליברלי כדי להשיג זכויות יתר ועכשיו גם כדי לבטל חלק מהותי מהמנגון - אי תלות ועצמאות של הרשות השופטת.

אלא שלפני כן, לא ניתן היה להגיד זאת בקול. כלומר קשה/בלתי אפשרי לתומך בדמוקרטיה ליברלית לטעון שצריך להגביל קבוצת מיעוט. זה נגד ה DNA של השיטה. נגיד במדינות מערב רבות זה המצב מול קבוצות מהגרים כאלה ואחרות.

במקרה שלנו, נעשה צעד שלא נעשה עד היום או במקומות אחרים, וזה אותו ציבור אנטי דמוקרטי עשה את הצעד ברמה החוקתית, של לקבע לעצמו זכויות יתר וביטול בפועל של חלקים מרסנים של המנגון הדמוקרטי-ליברלי.

בעיניי זה אומר שאין ברירה אלא לפתח דוקטרינה חדשה לתפיסה דמוקרטית-ליברלית, כי התפיסה המסורתית כבר לא רלוונטית, היא נשברה - מבחינה תיאורטית אקדמית אידיאולוגית - ולא ניתנת לתיקון.

נערך לאחרונה ב:
המשבר הנוכחי חשף בצורה מאוד ברורה ולא הפיכה, משהו שהיה ברור עוד לפני כן - ציבור אנטי דמוקרטי גדול מנצל באופן שיטתי את המנגנון הדמוקרטי-ליברלי כדי להשיג זכויות יתר ועכשיו גם כדי לבטל חלק מהותי מהמנגון - אי תלות ועצמאות של הרשות השופטת.
נכון וחסד עשו איתנו כשגילו כבר במערכה הראשונה שבכוונתם גם למנות את השופטים, גם לסרס את סמכויותיהם, גם להחליש את העקרונות החוקתיים החלשים ממילא בישראל וגם לרכז את כל הכוח ברשות אחת שבשליטת הרוב.
לו היו מסתפקים כפתיח "רק" בהצעה מהיום, היה קשה לשכנע את המון המוחים בגודל הסכנה.

סמוטריץ בפריז

אם אפשר רק לתקן את הנאום...
סמוטריץ פנה בנאומו גם לחרדים בישראל, ואמר: "תפסיקו לירוק לבאר שאתם שותים ממנה. מדינת ישראל היא נס, כלכלת ישראל היא נס. בניגוד לשקרים של מובילי קמפיין הדה-לגיטימציה שמפיצים נגדנו בעולם, אנחנו מפיצים טוב לכל תושבי הארץ, יהודים ושאינם יהודים. תסתכלו 360 מעלות מסביב - האם יש עוד מדינה אחת שיש בה חיים כל כך טובים? מדינה מודרנית עם כלכלה מתפתחת, עם חופש דת, חופש ביטוי, קניין וחירות. אין אף מדינה כזאת בעולם. תפסיקו להילחם במדינת ישראל ובעם ישראל. אתם תפסידו ואנחנו ננצח כי הקדוש ברוך הוא איתנו"

נערך לאחרונה ב:
מה קרה @AsherV אתה לא מסכים עם דברי השר?
אין פה חופש דת? חופש ביטוי? קניין וחירות?

והנה הבקשה של האזרח הפרטי להאריך את משך כהונת הכנסת ל-5 שנים.
מדהים שמנסים לפרש את החוק שייטיב עם עצמם זה בסדר.

נערך לאחרונה ב:
@אליהו מה אתה חושב על המפלגות החרדיות האם הן מטיבות עם הציבור?ומה לגבי בית המשפט אתה לא חושב שהוא מאפיין יהודי חשוב במדינה?
לדעתי המפלגות החרדיות הם מיטיבות עם הציבור בדיוק כמו שמפלגות חילוניות מיטיבות עם הציבור.
וברור שאני בעד בית משפט שישפוט וזה אכן דבר בסיסי שאפילו אחד ממצוות בני נח (שאפילו לא יהודים חייבים בזה) זה מצות דינים, שזה אומר להקים בתי משפט שיפסקו לפי חוקים.

אומר להקים בתי משפט שיפסקו לפי חוקים.
ואז מגיעה השאלה...
איזה חוקים?
ואם רק לפי החוק, למה צריך עו''ד ושופטים?
יש חוק, עברת עליו - קבל עונש.

ואז מגיעה השאלה...
איזה חוקים?
ואם רק לפי החוק, למה צריך עו''ד ושופטים?
יש חוק, עברת עליו - קבל עונש.
אתה צודק שהחוק עצמו סובל הרבה פרשנות, וזה נושא מורכב שהפורום כאן זה בעיני פחות המקום לדון בזה.

מה קרה @AsherV אתה לא מסכים עם דברי השר?
אין פה חופש דת? חופש ביטוי? קניין וחירות?

והנה הבקשה של האזרח הפרטי להאריך את משך כהונת הכנסת ל-5 שנים.
מדהים שמנסים לפרש את החוק שייטיב עם עצמם זה בסדר.
יש הבדל בין קבוצה שחושבת שהמדינה צריכה להראות אחרת מאיך שאתה חושב, לבין קבוצה שנלחמת במדינה. (כן, כן, יש ערבים שלא. אבל כקבוצה - הם נגד המדינה).
זו דעה די נפוצה ברוטר, מסתבר.
זו המציאות.
שוחד לנבחרי ציבור מיטיב עם הציבור ???
פרשת ה מימד החמישי מיטיבה עם הציבור? איתרוג אנשים מחקירות רק כי הם בצד הנכון מיטיב עם הציבור?

נ.ב חיפשתי את זה, ועכשיו מצאתי. לכל אלה שמדברים על ביטול הדמוקרטיה...

נערך לאחרונה ב:
נ.ב חיפשתי את זה, ועכשיו מצאתי. לכל אלה שמדברים על ביטול הדמוקרטיה...
מהרגע שהתחיל לדבר (בערך ב-2:20) טוען שמכון מחקר הוא גוף פוליטי, מי שלא בקואליציה הנוכחית הוא מ-מחנה השיסוי?
8 מפלגות שהצליחו להתאחד ולעבוד יחד, למרות שהן לא עם מטרה משותפת זה "שיסוי".
קואליציה שמורכבת ממפלגות שמתחרות בינן לבין עצמן על אותו BASE בוחרים, שהצליחו לשסות חצי עם בחצי עם זה "מחנה הריפוי והאחדות"?
נראה לי שאני יכול לנחש מה יהיה כיוון ההרצאה.
נראה לך שאני אצליח להקשיב לרעל שאתה מנסה לפמפם שעה?

המימד החמישי זה כל מה שהצלחתם למצוא על גנץ ברמה שמאפילה על כל התיקים של נתניהו/ דרעי?
ועוד אלי ציפורי מר "תביעות השתקה"?

שהצליחו לשסות חצי עם בחצי עם זה "מחנה הריפוי והאחדות"?
זה אכן שאלה חשובה על ממשלת השינוי והריפוי שהייתה פה במשך שנה וחצי.
המימד החמישי זה כל מה שהצלחתם למצוא על גנץ ברמה שמאפילה על כל התיקים של נתניהו
בודאי. פרשה ביטחונית מול "היענות חריגה לסיקור אוהד". עאלק, זה מופרך שוב ושוב בבית המשפט. מה קרה לפגישת ההנחיה? לא היתה. היענות חריגה? כבר הוכח שלא חריגה. ועוד... אבל את גנץ אפילו לא חוקרים.
ולגבי דרעי, כבר הבאתי את הציטוט למעלה - עבירות פסיביות..

חוק שרק אנשים שהתגייסו לצבא יכולים להצביע
אתה כותב את זה כאילו זה דבר רע... בעיניי זה יכול להיות חלק מהפתרון. לדוגמה, שני בתי מחוקקים, לתחתון מצביעים כולם, ולעליון מצביע רק מי שנמצא בצד הנותן (להבדיל מהמקבל) של תשלומי ההעברה נטו, ו/או התגייס לצבא.

לא ענית לשאלה.
חברי הכנסת מעבירים חוק שמתיר שוחד .
לוין לפני שש שנים: "כאשר אנשים תורמים לך כסף, ברוב המקרים אתה לא יודע ולא תוכל לדעת למה הם תרמו ומה המניע מאחורי זה. לעולם לא תדע איזה עסקים יש להם שאתה לא מכיר, איזה אינטרס הם מייצגים ומי שלח אותם כדי שיתרמו לך כסף.
"לכן, אתה מוצא את עצמך בסיכון נורא של ניגודי עניינים. אתה תימצא במצב של נראות ציבורית מאוד מאוד בעייתית, אפילו אם קיבלת את התרומות באופן נקי".
דודי אמסלם: "כשאתה מקבל כסף ממישהו, גם (אם) מבחינת שלח לחמך, זה יסוד, זה רעיון. לכן, אני חושב שזה שוחד.
במדינה נורמלית לא יכול להיות מצב כזה. זה כמו שעכשיו נביא חוק שמותר לנו לקבל שוחד מהבוקר עד הלילה. גם אם זה יעבור — זה לא חוקי, זה לא הגיוני... לא יכול להיות שמישהו תורם לי כסף. למה שיתרום לי? למה שיביא לי 45 צ'קים של 10,000 שקל כל צ'ק?"
ח"כ משה סעה (הליכוד). "אם קבלן התרים לעובד מיליון שקל, ברור שהוא משוחד. אתה פותח מסלול בטוח לשוחד״.

זה המוסר של הקהילה שלך ? או אולי המטרה שלכם היא להחריב את המדינה כי אכלו לי שתו לי עכשיו אני יראה למדינה ?

נערך לאחרונה ב:
לדעתי האליטה החילונית צריכה להתרגל לחשוב באופן מגזרי יותר
לי ירד האסימון ב-2019 אחרי מועד א'.
עד אז קניתי את הסיפור של ביבי על ימין/שמאל מדיני.
מאז החלטתי להצביע באופן מגזרי.
אני בטוח שההפיכה המשטרית העבירה/תעביר רבים מהחילונים "האליטיסטים" בימין לאותו אופן מחשבה.
יחד עם זאת אני יודע לצערי שיש חילונים "אליטיסטים" רבים שלא עשו את השינוי המחשבתי הזה.
מאמין שגם לא יעשו אותו לעולם.

זה אכן שאלה חשובה על ממשלת השינוי והריפוי שהייתה פה במשך שנה וחצי.
משמח אותי לקרוא שאתה מתודרך בדף המסרים.
אתה חושב שאתם מתמודדים עם 56 ח''כים.
אתם מתמודדים עם משהו אחר לגמרי.

עבירות פסיביות..
זה כמו השקעה פסיבית?
אפשר שיישב פסיבית בבית? או חייבים מעצר אקטיבי?

משמח אותי לקרוא שאתה מתודרך בדף המסרים.
אתה חושב שאתם מתמודדים עם 56 ח''כים.
אתם מתמודדים עם משהו אחר לגמרי.
כן, עם אליטה שלא מוכנה לוותר על השלטון שהיא כפתה על הרוב.
זה כמו השקעה פסיבית?
אפשר שיישב פסיבית בבית? או חייבים מעצר אקטיבי?
כבר כתבתי לעיל שזה עבירות וזה "לא בסדר" (מילים עדינות מידי). אבל להשוות את זה לפרשיה כמו המימד החמישי? הצחקת אותי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן, עם אליטה שלא מוכנה לוותר על השלטון שהיא כפתה על הרוב.

כבר כתבתי לעיל שזה עבירות וזה "לא בסדר" (מילים עדינות מידי). אבל להשוות את זה לפרשיה כמו המימד החמישי? הצחקת אותי.
אתה פשוט מלך הסיסמאות, אפס עובדות.... הגדר אליטה, איפה אני צריך לחיות כדי להיות אליטה?או שאני חייב להיות בור לא משכיל שהולך להרביץ למפגינים?

השלטון הזה שאתה כל כך נגעל ממנו ששרר פה הרבה שנים קוראים לו דמוקרטיה, והוא הביא אותנו להישגים שאנחנו נמצאים בהם היום...זה דיי צבוע לכעוס על "האליטות" ואז להתגאות שיש לנו זוכי פרסי נובל וכיפת ברזל כלכלה חזקה וכו...
כי אין ספק שהתנהגות אימפולסיבית(העברה של חקיקה משמעותית ב 3 חודשים) והתעלמות מעובדות שמומחים מציגים(אין אף בן אדם רציני שחושב שהשינוי המשטרי הוא לטובה) זה הדרך ללכת, לחיי השלטון החדש!!!

שאלה אם הייתה לך חברה שקיימת 75 שנים, והיא הייתה מאוד מצליחה. כולם היו רוצים להיות כמוך. האם היית נותן למנכל חדש לשנות את כל מבנה החברה למרות שכל היועצים המקצועיים מתנגדים?מה היית חושב על המנכל אם הוא לא היה מקשיב לדעתם של היועצים? מה היית חושב על המנכל אם כל הצעדים שהוא עושה מובילים בסוף לכך שיהיה לו רק יותר כוח וכסף ולא באמת מקדם את עתיד החברה?

אני לא מבין איך אתה לא רואה את זה על הממשלה הנוכחית.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הק995 ההיסטוריה של Vanguard ( סרטון מעניין) פוסטים מאיכות נמוכה 0
M "מעל מחצית מהמשכנתאות שניטלו באפריל היו במינוף של מעל 60%-רמה שלא מצאנו בכל ההיסטוריה" נדל"ן 8
Homer היום למדתי (לחובבי ההיסטוריה) אוף טופיק 3
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
מ "ההיסטוריה מלמדת אותנו שהשקעה במדדים היא ההשקעה הנבונה ביותר" שוק ההון 8
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 60
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה