• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שמע סיפור חיים ממש מרשים יש לך כאן. מעניין אם תוכל לשתף קצת בתושב"ע של התנהלות מול שוכרים או קניית דירה, כי יש לי כמה עניינים לא פתורים שם שאשמח לעצות.

1. אז בקניית הבית הראשון שלנו נאלצנו לקחת משכנתא של 1M. הלחיץ אותנו, אז בחרנו להכניס דיירים ולחיות ברמת חיים נמוכה יותר. לא היה לי שמץ של מושג איך אני מוולדץ דייר. יש לך איזשהו נוהל שאתה מבצע ברגע שאתה אומר אוקיי, יש לי כאן אופציה שיתכן והיא טובה. אני רוצה לבקש X Y Z כדי לדעת שהתנאים לשוכר טוב מתקימים ? עוד לפני חתימת החוזה וערבויות או צ'ק ביטחון. אהבתי את מה שכתבת שדייר מוצלח הוא לאוו דווקא מישהו פיקח ממך או מקביל אליך ברמת החיים \ משכל.
2. ברגע שחתמת על החוזה איזה ערבויות אתה מבקש ? אנשים שהראתי להם את הדירה היו ממש מפוחדים מהערבויות שבעלי דירות מבקשים. אני ביקשתי צ'ק ביטחון בעבור שכירות של X חודשים קדימה.
3. עצה לגבי שכנים מעיקים ? אז הדירה שנקנתה היא אחלה והשוכרים גם כן. הבעיה היא שיש שכן מסויים שלא מפסיק "לדרוש" כל מיני שטויות על איזורים משיקים. זה קצת מטריל את השבוע פעם בכמה חודשים. איך אתה מתנהל עם השגרה הזאת ? במיוחד כשיש לך כמה דירות.
4. איך אתה ואשתך מתמודדים עם השחיקה של עבודה של 9 עד 5 ? אנחנו בתחילת הדרך וקצת נחרדים מהמחשבה של 37 שנים כאלה בעבודות דיי אינטנסיביות.

ובלי קשר, למדתי המון מהכתיבה שלך - תמשיך!

”איני יודע באיזה נשק נשתמש במלחמת העולם השלישית, אך ברביעית נשתמש במקלות ואבנים”

אלברט איינשטיין

עדכון הון 1.1.24

הנחות מס:
1. הנחת מכירת הנכס היקר ביותר אחרון.
2. מס יסף לא הוסף.
3. מס השכרה 10% כלול בהוצאות (משולם בינואר). הפסד על תיקונים כ-5% כלול בהוצאות.

נכסים:
נכס I נטו במכירה 11 מיליון (הנחת במכירת נכס אחרון - תשלום מס שבח רק מעל 4.6 מיליון - פטור דירה יחידה)
נכס II נטו במכירה 7 מיליון (מס שבח מלא)
נכס III נטו במכירה 0.8 מיליון (מס שבח מלא)
נכס IV נטו במכירה 0.7 מיליון (מס שבח מלא)
קרנות השתלמות (פטור ממס) + קופות נטו (בהנחת מס 33% על הכל) כ-1.2 מיליון
תיק קריפטו שווי נטו כ-0.5 מיליון (התיק בתשואה 189%)
סהכ כ-21 מיליון

התחייבויות:
משכנתאות כ-0.35 מיליון
הלוואות כ-0.25 מיליון
סהכ כ-0.6 מיליון

הכנסות חודשיות:
שכירויות:
נכס I שכירות 14K (גם גר וגם משכיר)
נכס II שכירות 15K
נכס III שכירות 2K
נכס IV שכירות 2K

משכורות:
שלי (TC נטו משוערך) 18K
של אשתי 13K

הוצאות חודשיות:
משכנתאות והלוואות - כ-12,000 ש"ח
הוצאות אחרות - כ-38,000 ש"ח - לא כולל מס השכרה. כן כולל תיקונים בנכסים.

סה"כ הכנסות 64K (ללא פנסיה, קה"ש)
סה"כ הוצאות 50K

תזרים: פלוס 14K חודשי

תודה על שיתוף המסע שלך!
האם העבודה שהחלפת (עמוד 7), הייתה בתנאים שלך? כלומר, מבחירה? משכורת נמוכה יותר אך יותר זמן פנוי?

ושאלה לגבי מה שכתבת בפוסט הראשון.
לקחת הלוואות על מנת למנף את עצמך. אני מניח שבמציאות של היום (ריבית) לא היית עושה זאת שוב?
אם הריבית הייתה שוב "אפסית", האם הגיוני לדעתך לסטודנט לקחת הלוואה ולהשקיע אותה במניות?
כמובן לא המלצה וכו'. רק התעניינות כללית.

אם הריבית הייתה שוב "אפסית", האם הגיוני לדעתך לסטודנט לקחת הלוואה ולהשקיע אותה במניות?
נכון שלא שאלת את דעתי אבל אני חושב שלקחת הלוואה בשביל להכנס לשוק ההון זה הדבר האחרון שבנאדם צריך לעשות, בייחוד אם הוא סטודנט.
אל תיתן ל2023 לעוור אותך וגם לא לעשור האחרון.
לא מכניסים לשוק ההון כסף שלא יכולים להפסיד.

נכון שלא שאלת את דעתי אבל אני חושב שלקחת הלוואה בשביל להכנס לשוק ההון זה הדבר האחרון שבנאדם צריך לעשות, בייחוד אם הוא סטודנט.
אל תיתן ל2023 לעוור אותך וגם לא לעשור האחרון.
לא מכניסים לשוק ההון כסף שלא יכולים להפסיד.
מסכים לחלוטין. ואחת על כמה וכמה במצב של היום.
לא מתעוור, רק סקרן.
להשקיע אני משקיע בכל מקרה. המצב שלי הוא גם לא המצב הסטנדרטי של כל סטודנט כי אני מקבל קצבת נכות, כך שאני יודע לאורך זמן שאקבל X כסף ואני יוכל לכסות Y הלוואה.

בכל אופן זו הייתה שאלה תיאורטית בלבד כי ההלוואה הזמינה לי (בלי ניסיון התעניינות או התמקחות) היא בריבית 7.49% כמדומני. לא רלוונטי בעליל.

נכס I נטו במכירה 11 מיליון (הנחת במכירת נכס אחרון - תשלום מס שבח רק מעל 4.6 מיליון - פטור דירה יחידה)
נכס II נטו במכירה 7 מיליון (מס שבח מלא)
נכס III נטו במכירה 0.8 מיליון (מס שבח מלא)
נכס IV נטו במכירה 0.7 מיליון (מס שבח מלא)
יפה מאוד. נראה שאתה מעשירי הפורום :)
למה אתה מחשב עם מיסים שיכולים להשתנות 20 פעם עד שתממש אם בכלל? ואיך אתה מעריך את שווי הנכסים שלך?

תיק קריפטו שווי נטו כ-0.5 מיליון (התיק בתשואה 189%)
זה מה שקנית במקום הנאסדק המשולשת? יש קרנות סל על קריפטו שנסחרות? באיזו בורסה?

אם אתה מקבל מתנה של הלוואה ללא ריבית (לדוגמא בפתיחת חשבון בנק), לדעתי נכון לקחת ולהשקיע את הכסף לטווח ארוך.

תודה על שיתוף המסע שלך!
האם העבודה שהחלפת (עמוד 7), הייתה בתנאים שלך? כלומר, מבחירה? משכורת נמוכה יותר אך יותר זמן פנוי?

ושאלה לגבי מה שכתבת בפוסט הראשון.
לקחת הלוואות על מנת למנף את עצמך. אני מניח שבמציאות של היום (ריבית) לא היית עושה זאת שוב?
תודה. כפי שכבר עניתי בעבר מדובר בהחלפת עבודות מבחירה לעבודות יותר נוחות ואיתן גם ירידה בשכר.

למעשה המינוף הראשון שלי היה בשנת 2006 לצורך בית מגורים והריבית היתה בערך כמו היום…

אני מניח שהייתי תמיד מתמנף יותר ככל שההון העצמי שלי קטן יותר ואני צעיר יותר. לכן היום אני בקושי ממונף.

יפה מאוד. נראה שאתה מעשירי הפורום :)
למה אתה מחשב עם מיסים שיכולים להשתנות 20 פעם עד שתממש אם בכלל? ואיך אתה מעריך את שווי הנכסים שלך?

זה מה שקנית במקום הנאסדק המשולשת? יש קרנות סל על קריפטו שנסחרות? באיזו בורסה?
אני מחשב נטו לו הייתי מוכר בימים אלה כדי להבין מה מצבי. זה לא מה שנכון לעשות?

את תיק הקריפטו קניתי בעיקר בסוף 2017 וממשיך להחזיק. את הTQQQ מכרתי לאחרונה לצורך הקטנת מינוף (כפי שכבר רשמתי).

אני מניח שהייתי תמיד מתמנף יותר ככל שההון העצמי שלי קטן יותר ואני צעיר יותר. לכן היום אני בקושי ממונף.
זו בדיוק המחשבה שלי, עכשיו זה הזמן לקחת סיכון.
בכל אופן התשואה שאצטרך לקבל בריבית הנוכחית לא רלוונטית לדעתי. אולי אם היא תרד. תודה על הפירוט

אני מחשב נטו לו הייתי מוכר בימים אלה כדי להבין מה מצבי. זה לא מה שנכון לעשות?

את תיק הקריפטו קניתי בעיקר בסוף 2017 וממשיך להחזיק. את הTQQQ מכרתי לאחרונה לצורך הקטנת מינוף (כפי שכבר רשמתי).
לגבי הערכת שווי הנכסים כמובן לפי עסקאות רלוונטיות אחרונות, מחירים באיזור וכד׳.

זה כאילו הייתי מחשב את האחזקות שלי אחרי מס במימוש. בד"כ מחשבים ברוטו אבל זו סמנטיקה.
לא כ"כ הבנתי. אנחנו מנסים להבין כמה יש לנו לצריכה. אי אפשר לצרוך עם ברוטו. קח למשל שני אנשים זהים רק שאחד קנה פעם דירה במיליון והיום היא שווה עשרה מיליון והשני קנה אתמול דירה שעולה עשרה מיליון. לפי השוואת ברוטו, יש להם אותו הון וזה כמובן שגוי.

מסכים איתך שאפשר לציין גם את הברוטו כדי להבין את ה-ROE (כי הברוטו הוא למעשה הכסף ש"משחק").
מניח שאצלי הברוטו כ-26 מיליון.

שאחד קנה פעם דירה במיליון והיום היא שווה עשרה מיליון והשני קנה אתמול דירה שעולה עשרה מיליון. לפי השוואת ברוטו, יש להם אותו הון וזה כמובן שגוי.
אני לא חושב שזה שגוי.
אם תיק המניות שלי שווה 3.5 מש"ח אז אני שווה את הסכום הזה, מה זה משנה באיזה שערים קניתי אותן?

לא כ"כ הבנתי. אנחנו מנסים להבין כמה יש לנו לצריכה. אי אפשר לצרוך עם ברוטו. קח למשל שני אנשים זהים רק שאחד קנה פעם דירה במיליון והיום היא שווה עשרה מיליון והשני קנה אתמול דירה שעולה עשרה מיליון. לפי השוואת ברוטו, יש להם אותו הון וזה כמובן שגוי.
נכון, אבל בנדל״ן אתה לא ״צורך״ את הנכס אלא את שכר הדירה. ומשכר הדירה (להבנתי) אתה כן מוריד את המס אז אין משמעות לנטו/ברוטו של מחיר הדירה, לפחות לא בהקשר של צריכה.
כן יש לזה משמעות במקרה שאתה רוצה למכור. אבל בוא נניח שתרצה להוריש/להעביר במתנה חלק מהנכסים כחלק/במקום העזרה שתרצה לתת לילדים. במקרה כזה יש מצב שלא יהיה בכלל מס שבח (או רק מס שבח שמעל התקרה). הילדים יוכלו למכור את הנכס/נכסים ללא מס, להשתמש בזה כהון לקניית דירה משלהם מה שאולי בכל מקרה תכננת לתת.

בנוסף לגבי קופות הגמל:
קופות נטו (בהנחת מס 33% על הכל)
לדעתי, אם ניתן לתכנן את הפרישה המוקדמת כך שגם אם פורשים *כרגע* ניתן להשתמש בכספי קופות הגמל רק אחרי גיל 60, אז גם פה אין סיבה להוריד 33% מס על הכל.
לדוגמא אצלנו, אנחנו יכולים לפרוש כרגע ולנצל כספים ללא מס (או כאלה שיש עליהם מס אבל נמוך יותר כגון התיק הממוסה) כך שלמרות שהכספים בקופות הגמל נלקחים בחשבון, מכיוון שברור שלא נוציא אותם לפני גיל 60, ולא נוציא אותם בבת אחת אלא רק כקצבה (אם בכלל נוציא אותם) אז אין שום הגיון להפחית מהם מס, בחישוב לפרישה מוקדמת.

נערך לאחרונה ב:
כל הכבוד, מספרים מדהימים לגיל 45, ובכלל.
אני מסתכל על מה שרשמת על הדרך שעשית ועל הרכב הנכסים, הנכסים הזולים אני מבין איך הגיעו, אבל שני הנכסים המאוד יקרים איך זה קורה? אני מנסה לחשוב על נכס ששווה עכשיו 11 מיליון, כמה הוא היה לפני 10 שנים, נניח והיה 4.5 (יכול להיות שאני טועה), עדיין היה צריך הרבה מאוד כסף לקנות אותו.

ושאלה נוספת ברשותך - איפה אתה עומד על הסקאלה שבין
לחיות מהתזרים ולהשאיר לילדים כמה שיותר
לאכול חלק מהקרן וישאר לילדים הרבה אבל פחות

במקרה שלך אתה כבר היום על הכנסות פאסיביות מאוד גבוהות אז יכול להיות שהשאלה מיותרת, אבל מעניין אותי ההלך רוח

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
[אוף טופיק]
אבא עשיר אבא עני

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה