• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עדכון הון 1.7.23
תודה על העדכון.
לא הבנתי משהו, האם מכרת את הנכסים או שזו הערכת ערך שלהם אם היית מוכר?
משהו מעט לא מסתדר לי. אם ערך הנכסים שלך + שכירות מהנכסים + המשכורות הגבוהות נראה לי שיש מקום לאופטימיזציה כי אתה נשאר 'רק' עם 7K תזרים חיובי חודשי.
בהצלחה, ממש התקדמות נהדרת מהפוסט הראשון שלך בדיון הזה.

אם תרצה לשתף מה עומד מאחורי החלפת העבודות
שהובילו לירידה בשכר?

תודה על העדכון.
לא הבנתי משהו, האם מכרת את הנכסים או שזו הערכת ערך שלהם אם היית מוכר?
לא מכרתי. זו רק הערכה.
משהו מעט לא מסתדר לי. אם ערך הנכסים שלך + שכירות מהנכסים + המשכורות הגבוהות נראה לי שיש מקום לאופטימיזציה כי אתה נשאר 'רק' עם 7K תזרים חיובי חודשי.
בהצלחה, ממש התקדמות נהדרת מהפוסט הראשון שלך בדיון הזה.
נכון. יש הרבה הוצאות מחייה. אין מאמץ מיוחד לחיסכון כרגע...

אל תשכח שהוא משלם משכנתא של 22,000₪.
תשלום חודשי כזה על 1.25 מליון משכנתא אומר שחלק משמעותי מזה הולך לסגירת הקרן - כלומר לחיסכון.
כך שבסופו של דבר החיסכון שלו גדול משמעותית ״מהתזרים החיובי״ (הלכאורה נמוך) שנשאר.

עדכון הון 1.7.23

הנחות מס:
1. הנחת מכירת הנכס היקר ביותר אחרון.
2. מס יסף לא הוסף - הנחת מכירת רוב הנכסים בשנים נפרדות.
3. מס השכרה 10%. הפסד על תיקונים כ-5%.

נכסים:
נכס I נטו במכירה 11 מיליון (הנחת במכירת נכס אחרון - תשלום מס שבח רק מעל 4.6 מליון - פטור דירה יחידה)
נכס II נטו במכירה 7 מיליון (מס שבח מלא)
נכס III נטו במכירה 0.8 מיליון (מס שבח מלא)
נכס IV נטו במכירה 0.7 מיליון (מס שבח מלא)
קרנות השתלמות + קופות נטו בהנחת מס 33% על הכל 1.1 מיליון
בורסה כל התיק TQQQ שווי נטו 0.986 מיליון (התיק בתשואה 45%)
תיק קריפטו שווי נטו 0.365 מיליון (התיק בתשואה 113%)
סהכ כ-22 מיליון

התחייבויות:
משכנתאות 0.69 מיליון
הלוואות 0.56 מיליון
סהכ 1.25 מיליון

הכנסות חודשיות:
שכירויות:
נכס I שכירות 14K
נכס II שכירות 15K
נכס III שכירות 2K
נכס IV שכירות 2K

משכורות:
שלי (TC נטו משוערך) 18K (החלפתי עבודה, ירדתי בשכר)
של אשתי 13K (החליפה עבודה, ירדה בשכר)

הוצאות חודשיות:
משכנתאות והלוואות - 22,000 ש"ח
הוצאות אחרות - 35,000 ש"ח - לא כולל מס השכרה. כן כולל תיקונים בנכסים.

סה"כ הכנסות 64K (ללא פנסיה, קה"ש)
סה"כ הוצאות 57K

תזרים: פלוס 7K חודשי

בזמנו כתבת שבתוך ״נכס I״ כלול בית המגורים שהוא חלק אחד בדו משפחתי (כשאת את החלק השני אתם משכירים).
יש לי שאלה והערה.
לגבי השאלה - האם החלק השני של הדו (אותו אתם משכירים ב- 14,000₪) מחולק לשתי יחידות דיור?
לגבי ההערה -
יש לך שני חישובים: השווי הנקי שלך והשווי התזרימי שלך (הכנסות מול הוצאות).
לדעתי יש בעיה בחישוב של השווי הנקי שלך. כלומר החישוב עצמו הוא נכון כמובן אבל חשוב לשים לב לדיוק קטן.
בהנחה שאתה לא מכניס לסעיף ההוצאות את שכר הדירה (המדומיין) שאתה משלם לעצמך, אז לדעתי לא נכון להכניס בחישוב השווי הנקי את השווי של החלק של הדו שבו אתם גרים.
והסיבה - אם תמכור את כל הנכסים (כולל את החלק בו אתה גר) ההוצאות שלך יעלו מיידית בגובה השכירות שאותה תצטרך להתחיל לשלם.
כלומר - אותו שווי נקי יצטרך ״לממן״ הוצאות גדולות יותר. זה כמובן לא משנה את המצב שלך בשום צורה. זה רק משהו לשים לב אליו בחישובים שלך.

אגב, בחישוב התזרימי שלך אין את הבעיה הזו כי אתה לא מכניס לסעיף ההכנסות את השכירות המדומיינת שהיית יכול לקבל על החלק שלך. ולכן החישוב הזה נכון.

בזמנו כתבת שבתוך ״נכס I״ כלול בית המגורים שהוא חלק אחד בדו משפחתי (כשאת את החלק השני אתם משכירים).
יש לי שאלה והערה.
לגבי השאלה - האם החלק השני של הדו (אותו אתם משכירים ב- 14,000₪) מחולק לשתי יחידות דיור?
כן
לגבי ההערה -
יש לך שני חישובים: השווי הנקי שלך והשווי התזרימי שלך (הכנסות מול הוצאות).
לדעתי יש בעיה בחישוב של השווי הנקי שלך. כלומר החישוב עצמו הוא נכון כמובן אבל חשוב לשים לב לדיוק קטן.
בהנחה שאתה לא מכניס לסעיף ההוצאות את שכר הדירה (המדומיין) שאתה משלם לעצמך, אז לדעתי לא נכון להכניס בחישוב השווי הנקי את השווי של החלק של הדו שבו אתם גרים.
והסיבה - אם תמכור את כל הנכסים (כולל את החלק בו אתה גר) ההוצאות שלך יעלו מיידית בגובה השכירות שאותה תצטרך להתחיל לשלם.
כלומר - אותו שווי נקי יצטרך ״לממן״ הוצאות גדולות יותר. זה כמובן לא משנה את המצב שלך בשום צורה. זה רק משהו לשים לב אליו בחישובים שלך.

אגב, בחישוב התזרימי שלך אין את הבעיה הזו כי אתה לא מכניס לסעיף ההכנסות את השכירות המדומיינת שהיית יכול לקבל על החלק שלך. ולכן החישוב הזה נכון.
אני מבין למה אתה מתכוון. הנחתי שבד״כ כן משתמשים בחישוב שלי (כולל בית המגורים) בשווי נקי (כך ראית בד״כ בעיתונות כשמסקרים הון של אדם, אין שם הורדה של ערך הבית שלו)

אני מבין למה אתה מתכוון. הנחתי שבד״כ כן משתמשים בחישוב שלי (כולל בית המגורים) בשווי נקי (כך ראית בד״כ בעיתונות כשמסקרים הון של אדם, אין שם הורדה של ערך הבית שלו)
כן, כתבתי שהחישוב נכון.
פשוט אם החישוב הזה משמש (גם) לבדוק את העצמאות הכלכלית שלך, אז זה יכול להטעות.
אני אישית לא מכניסה (לחישובים שלי) את השווי של בית המגורים. לפחות לא עבור הבדיקה של - ״מה השווי הנקי העומד לרשותי בשביל עצמאות כלכלית״.

בכל מקרה, אם אתה לא מתכוון למכור את הנדל״ן, והחישוב שלך לעצמאות כלכלית זה לפי התזרים, אז אין בעיה עם החישוב שלך (כפי שציינתי קודם).

אני אישית לא מכניסה (לחישובים שלי) את השווי של בית המגורים. לפחות לא עבור הבדיקה של - ״מה השווי הנקי העומד לרשותי בשביל עצמאות כלכלית״.
נניח שהוא כן היה רושם את שכר הדירה המדומיין שלו בהכנסות ובהוצאות (וזה היה מתאזן אחד מול השני) - מה עם עליית ערך הנכס? איפה היית שמה את זה?
אני דווקא חושבת שזה הגיוני לרשום את מצבת הנכסים בערך הנוכחי (הידוע או המוערך).

נניח שהוא כן היה רושם את שכר הדירה המדומיין שלו בהכנסות ובהוצאות (וזה היה מתאזן אחד מול השני) - מה עם עליית ערך הנכס? איפה היית שמה את זה?
אני דווקא חושבת שזה הגיוני לרשום את מצבת הנכסים בערך הנוכחי (הידוע או המוערך).
זה בהחלט הגיוני לרשום את מצבת הנכסים בערך הנוכחי. לא אמרתי שאין בזה הגיון. ככה אפשר לראות האם יש דרך יעילה יותר להשתמש בנכס. רק ציינתי שחשוב לשים לב מה זה אומר.
אם המטרה היא לראות האם השווי הנוכחי מאפשר עצמאות כלכלית (נניח לפי כלל ה-3%-4%) אז צריך לזכור שאם לוקחים את השווי כולל בית המגורים, צריך גם להכניס את העלות (האלטרנטיבית) של המגורים.

בדיוק כמו שאת ״מאזנת״ את ההכנסות וההוצאות בחישוב התזרים (כלומר במקרה הזה לא מכניסה את שכר הדירה לא בהכנסות ולא בהוצאות או מכניסה את שכר הדירה גם בהכנסות וגם בהוצאות).

אם המטרה היא לראות האם השווי הנוכחי מאפשר עצמאות כלכלית (נניח לפי כלל ה-3%-4%) אז צריך לזכור שאם לוקחים את השווי כולל בית המגורים, צריך גם להכניס את העלות (האלטרנטיבית) של המגורים.
זה מעניין מה שאת אומרת, אני לא בטוחה שמסכימה עם הרעיון עדיין.
ראשית, כי כל סוג נכס יש לו ערך נטו שונה בגלל מיסוי שונה (מניות, אג"ח, נדל"ן, אופציות, דיבידנדים ואפילו הגיל משחק תפקיד כאן) ואנחנו לא נוטים להכין מצבת נכסים בדרך כזאת כי יש יותר מדי משתנים שלא נדע בוודאות מה יהיה הנטו עד המכירה עצמה. רק תחשבי על כך שכל שכבת קניה במניות היא בעצם נכס בפני עצמו כי היא ברווח/הפסד שונה משכבה בתאריך אחר...
וגם לגבי הנדל"ן, וביתר שאת כשיש כמה נכסים. לכי תדעי מה יהיה הרווח נטו של כל אחד מהם ביום מכירתו (גם בתלות אם נשאר כדירה יחידה או לא וגם שינויי מיסוי עד אז), וגם אפשר "להפיל" את שכר הדירה על כל אחד מהם, או אפילו על תיק המניות. מה זה משנה? הוצאה היא הוצאה ואו שהיא קיימת או שלא.
לכן נראה לי הגיוני להשאיר את טבלת הנכסים כמו שהיא ברוטו, ומקסימום לחשב פחות אחוזי משיכה.

לכן נראה לי הגיוני להשאיר את טבלת הנכסים כמו שהיא ברוטו
נראה לי שפספסת את הפואנטה שלי…
פות״ש הכניס את מצבת הנכסים שלו נטו ולכך התייחסתי.
הפואנטה שלי הייתה לשים לב מה מטרת החישוב של ההון הכולל (נטו או ברוטו לא משנה כרגע).

אנסה להסביר את הפואנטה שלי שוב…
לחישוב שווי כולל - יש להכניס את השווי של כל הנכסים.
לחישוב ״עצמאות כלכלית״ - צריך לדעת מה ההוצאה החודשית (הקיימת, הצפוייה והרצוייה) ומולה מה השווי הכולל שיוכל (או יכול כבר עכשיו) לממן אותה.
אם עבור החישוב הזה מכלילים בשווי הכולל את בית המגורים צריך מולו להכניס את ההוצאה על הדיור (הקיימת, הצפוייה והרצוייה).

לגבי נטו או ברוטו…
זו שאלה טובה.
אני אישית מעדיפה להכניס שווי נטו כאשר ברור שהשווי ברוטו מטעה *אותי* מאוד. לדוגמא כאשר המס הוא 50% (כמו ב- RSU עד שווי ההענקה).
בכל מקרה אם מכנסים שווי ברוטו אז, כפי שכתבת, צריך לקחת את זה בחשבון בחישוב אחוז המשיכה (ובכך להתאים את התקציב, ברוטו, הזמין לעצמאות הכלכלית). לדעתי זה אפשרי כל עוד אחוז המס דומה (נניח 25% על רווחי הון, 25% מס שבח וכו׳). כאשר המס יוצא דופן (למשל 50%) זה בעייתי (כפי שציינתי קודם).

מיסוי שכירות נדל"ן

רציתי לחדד נקודה שנוגעת אמנם למעטים אבל חשובה.
מיסוי מינימלי של השכרת נכסים (10%) אפשרי כאשר הנכסים מוגדרים הכנסה פסיבית. עמדת רשות המיסים לא חד משמעית אבל
1. נוטה לסווג עד 5 נכסים מושכרים כהכנסה פסיבית.
2. שמה לב לעיסוק של המשכיר - האם הוא שכיר בתחום אחר או עוסק בנדל"ן.
3. מסתכלת על כמות וסכום הרווח בקניה ומכירה ("פליפים")

לכן לדוגמא, כשמסתכלים על כל מיניי מפורסמי נדל"ן וגורואים למינהם (המרבים לכתוב פוסטים,פודקסטים וליחצ"ן עצמם), סביר להניח כי הם ממוסים עסקית.
לכן פער המס הוא עצום (המינימום זה מס חברות ומע"מ, המקסימום הוא מס שולי עבור הכסף שהם מושכים. אני מודע לכך שהם גם מנכים הוצאות אבל בסכומים כאלה אחוז ניכוי ההוצאות הוא קטן).

לכן בנטו, יוצא ששכיר הייטק בעל 5 נכסים מרוויח בדיוק כמו גורו נדלן בעל הון גדול עד פי 2 (פער מס מקסימלי של כ-40%)

אז נכון שמי שיש לו חברה יכול לא למשוך רווחים ולהשקיע וכו', אבל לדעתי זה מתקזז למשל מול העובדה ששכיר ההייטק משקיע אותו סכום בשוק ההון ושוב נהנה שם ממיסוי נמוך (25%).

ועל זה נאמר "חזיר קטן אוכל הרבה, חזיר גדול - אוכלים אותו"

מיסוי שכירות נדל"ן

רציתי לחדד נקודה שנוגעת אמנם למעטים אבל חשובה.
מיסוי מינימלי של השכרת נכסים (10%) אפשרי כאשר הנכסים מוגדרים הכנסה פסיבית. עמדת רשות המיסים לא חד משמעית אבל
1. נוטה לסווג עד 5 נכסים מושכרים כהכנסה פסיבית.
2. שמה לב לעיסוק של המשכיר - האם הוא שכיר בתחום אחר או עוסק בנדל"ן.
3. מסתכלת על כמות וסכום הרווח בקניה ומכירה ("פליפים")
זה דווקא מעניין…
יש לך רק 4 נכסים (ואחד בכלל משמש חלקית גם כבית מגורים), אתה שכיר ולא עושה ״פליפים״. אז לכאורה אתה עומד בכל התבחינים של רשות המיסים.

הכנסות חודשיות:
שכירויות:
נכס I שכירות 14K
נכס II שכירות 15K
נכס III שכירות 2K
נכס IV שכירות 2K

יחד עם זאת, אם הבנתי נכון, לפחות בשני נכסים אתה משכיר כמה יחידות דיור בכל נכס (כמה בכל נכס?).
בנוסף, בשלב מסויים המטרה (אם הבנתי נכון) לחיות מההכנסה הפסיבית של הנדל״ן.
כלומר מלבד ״פליפים״ אתה לכאורה לא לגמרי תעמוד בעמדה של רשות המיסים...

אני מניחה שהמטרה היא למכור את שני הנכסים הקטנים (3-4) לאחר שהם יעשו את הקפיצה שלהם (בהנחה שיהיה פינוי בינוי והוא יתקדם).
השאלה האם אתה מתכנן לקנות עוד נדל״ן ולהגדיל את ההכנסה הפסיבית מנדל״ן, ואז אולי כן יהיה צריך לקחת בחשבון את התבחינים הללו?
כלומר לכאורה יש גבול מבחינת ההכנסה הפסיבית מנדל״ן שאפשר יהיה ״לבנות״ עליה, לפחות בחישוב ה- 10% מס נומינלי.
(לא שיש בעיה עם 30₪… זה נראה לי בהחלט מכובד).

זה דווקא מעניין…
יש לך רק 4 נכסים (ואחד בכלל משמש חלקית גם כבית מגורים), אתה שכיר ולא עושה ״פליפים״. אז לכאורה אתה עומד בכל התבחינים של רשות המיסים.

יחד עם זאת, אם הבנתי נכון, לפחות בשני נכסים אתה משכיר כמה יחידות דיור בכל נכס (כמה בכל נכס?).
בנוסף, בשלב מסויים המטרה (אם הבנתי נכון) לחיות מההכנסה הפסיבית של הנדל״ן.
כלומר מלבד ״פליפים״ אתה לכאורה לא לגמרי תעמוד בעמדה של רשות המיסים...

אני מניחה שהמטרה היא למכור את שני הנכסים הקטנים (3-4) לאחר שהם יעשו את הקפיצה שלהם (בהנחה שיהיה פינוי בינוי והוא יתקדם).
השאלה האם אתה מתכנן לקנות עוד נדל״ן ולהגדיל את ההכנסה הפסיבית מנדל״ן, ואז אולי כן יהיה צריך לקחת בחשבון את התבחינים הללו?
כלומר לכאורה יש גבול מבחינת ההכנסה הפסיבית מנדל״ן שאפשר יהיה ״לבנות״ עליה, לפחות בחישוב ה- 10% מס נומינלי.
(לא שיש בעיה עם 30₪… זה נראה לי בהחלט מכובד).
אני משכיר יחידה אחת בנכס בו אני גר. כלומר סה"כ בבעלותי 4 נכסים ואני מדווח על 4 השכרות.
אני כן מתחשב בהתקרבות לגבול של 5 הנכסים או בהרפתקאות פליפ או בלפרסם יום אחד את הצלחותיי ולהחשב כ"גורו".

אני משכיר יחידה אחת בנכס בו אני גר. כלומר סה"כ בבעלותי 4 נכסים ואני מדווח על 4 השכרות.
אה, אוקי.
חשבתי שגם הנכס השני הוא שני דו משפחתי (כלומר 2 נכסים על מגרש אחד).

אני חושב אבל שבמקביל יש עלייה מתמדת במספר היורדים מהארץ (גם מעבר למה שמוסבר על ידי הגידוח באוכלוסיה), כך שלא בטוח מה הנטו. גם לא נראה לי שיש נתונים על 2022 בהקשר זה אבל צריך לקחת גם את זה בחשבון (וזו לא אנומליה אלא מגמה ממה שזכור לי, אחפש איפה קראתי את זה)
שפריר הצביע על נתוני העלייה החריגים לישראל שפרסמה בשבוע שעבר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), שלוחצים את המחירים שוב למעלה. לפי הנתונים, בשנת 2022 הגיעו לישראל 75 אלף עולים, שיא מאז שנות האלפיים ופי שלושה ממספרם בשנת 2021. מתחילת 2023 המגמה נמשכה, ועד יולי עלו 34 אלף עולים, כך שמספרם צפוי להיות גבוה בקנה מידה היסטורי גם ב־2023.

הסיבה המרכזית לנתוני העלייה החריגים היא המלחמה באוקראינה: 45.5 אלף עולים הגיעו בשנה שעברה מרוסיה ועוד 14.7 אלף עולים מאוקראינה. יתרה מכך, לפי הלמ"ס, ולהבדיל משנות ה־90 בהן המדינה שלחה עולים רבים לפריפריה והציעה להם פתרונות דיור זמניים, כיום הממשלה לא ממש מעורבת בפיזור האוכלוסייה. התוצאה: עולים רבים בוחרים להגיע לאזורים שגם ככה הביקוש לדיור בהם גבוה מאוד. ואכן, 44% מהעולים הגיעו בשנת 2022 לתל אביב וליתר ערי המרכז, והשיעור הגבוה ביותר (13%) הגיע לעיר תל אביב ועוד 10% לכל אחת מהערים חיפה, ירושלים ונתניה.

מתוך https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001456853

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה