• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מכרתי היום וחזרתי לשקלים. אפשר להכפיל לי את התשואה אולי במינוס 20% אל מול שער הדולר בו קניתי קריפטו עם הזמן (או אולי מרגע ההמרה לURTY ?).
כרגע אין השקעה ספציפית. קצת מבולבל מכיוון השקל/דולר ומהתשואות הפנומנליות בפנסיה ובקה"ש (מסלול מניות רגיל ) בזמן האחרון.

בעצם אולי אני ממתין להבנה האם ומה הוא הסדר הכלכלי החדש של המדינה אל מול ארה"ב והעולם היות שישראל מביסה אולי כל בורסה אחרת משנת 2024 וכנ"ל המטבע שלה.
בהחלט מובן, אך אל תתרווח יותר מדי. אל תחכה יותר מדי.
לפחות שים כסף במסלול קצר טווח כמו קרן כספית עד שתחליט.
שלא תמצא את עצמך מתחבט במשך כמה חודשים-שנים שהכסף מתבטל.

מה שהייתי עושה במצבך (בהנחה והכסף הוא לטווח ארוך ומיועד למניות/או יותר אגרסיבי)...
אם מצב השקל/דולר הוא בעייתי/מעלה תהיות, תוכל לשים X מדד מחקה שקלי, וY במדד מחקה דולרי (בלי להיכנס לעולמי/סנופי/נאסדק וכד').
כך לפחות לא תתחרט באופן מלא על עליית/ירידת מט"ח, ותוכל להחליט ולפעול בהתאם לצרכיך בהמשך, בזמן שהכסף עובד.

בעצם אולי אני ממתין להבנה האם ומה הוא הסדר הכלכלי החדש של המדינה אל מול ארה"ב והעולם היות שישראל מביסה אולי כל בורסה אחרת משנת 2024 וכנ"ל המטבע שלה.
ולגבי זה, יש גם לא מעט בורסאות אירופאיות ואחרות שנתנו תשואות מדהימות, ובהן יש פחות סיכון לטעמי.
קל מאוד להסתנוור מהתשואה המדהימה במדינה מוכרת, אבל אם בודקים את המצב בעולם יש מדינות במצב די דומה או לפחות לא רחוק מאיתנו.
האם הסיכון בהן זהה לאצלנו בישראל? אני בספק.

ולגבי זה, יש גם לא מעט בורסאות אירופאיות ואחרות שנתנו תשואות מדהימות, ובהן יש פחות סיכון לטעמי.
קל מאוד להסתנוור מהתשואה המדהימה במדינה מוכרת, אבל אם בודקים את המצב בעולם יש מדינות במצב די דומה או לפחות לא רחוק מאיתנו.
האם הסיכון בהן זהה לאצלנו בישראל? אני בספק.
כן לא בדקתי ביסודיות אבל אני מאמין שאם אתה מוסיף שקלול יורו/שקל עדיין ת"א מביסה. וכמובן יש את הדיון התמידי אם נכון בכלל למדוד את ההשקעה בשקלים למרות שאנחנו חיים כאן...

כן לא בדקתי ביסודיות אבל אני מאמין שאם אתה מוסיף שקלול יורו/שקל עדיין ת"א מביסה. וכמובן יש את הדיון התמידי אם נכון בכלל למדוד את ההשקעה בשקלים למרות שאנחנו חיים כאן...
היו מעט בורסות שהרוויחו יותר כמו קוריאה אבל קשה לדעת מה יהיה בעתיד. הכי נכון למדוד בשקל צמוד למדד המחירים. גם המיסוי עובד ככה.

קראתי פעם שנייה את היומן שלך, מרתק ממש.
העזת בזמן הנכון (ממש לפני שהנדלן המריא, והריבית שהפכה לאפסית לעוד עשור) ובמקום הנכון(ישראל ולא ארהב, מרכז ולא רק פריפריה) וכעת קצרת ואתה קוצר את הפירות.

אתה עדיין מחפש הזדמנויות בנדלן? או שעקב התקופה והעובדה שאתה בעל 4 נכסים ומתחת לראדאר של רשות המיסים, אתה כבר לא מחפש אקטיבית?

היו מעט בורסות שהרוויחו יותר כמו קוריאה אבל קשה לדעת מה יהיה בעתיד. הכי נכון למדוד בשקל צמוד למדד המחירים. גם המיסוי עובד ככה.
אגב בשקלול מטבע תא עלתה יותר (בנוסף אני מניח כי התשואה לא תשתנה גם אם קונים בת"א או בארה"ב ETF כי יש שיקף של ניקוי המטבע).
בכל מקרה לא סביר שישראלי יפנה מספיק כסף ל-KOSPI, בטח שלא יותר מלת"א (אפילו אם מתעלמים מהפנסיות והקה"ש).

כמובן שזה לא הוגן לקחת את התקופה מתחילת 2024 ולהשוות שכן זו פחות או יותר התחלת העלייה מהשפל של ת"א.
מצד שני, כפי שאמרתי אני מנסה להבין אם יש פה מגמה, הן של בורסת ת"א שפגרה לא מעט שנים אחרי בורסות המערב (וזה עוד understatement) והן השינוי בשער המטבע.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כפי שאמרתי אני מנסה להבין אם יש פה מגמה, הן של בורסת ת"א שפגרה לא מעט שנים אחרי בורסות המערב (וזה עוד understatement) והן השינוי בשער המטבע.
אי אפשר להיות נביא, אבל אפשר לקרוא קצת תהיות אצל נגיד בנק ישראל (התראיין לאחרונה הרבה עקב הורדת הריבית). אני די שותפה לתהיות והחששות שלו ויש לי עוד חששות שהוא לא הביע אותן.
בכל אופן, אם אתה מחפש מה לעשות עם אותם אחוזים מההון שהחלטת להקדיש להימורים לטווח קצר - אולי יש טעם להחנות במניות ישראליות לתקופה מסוימת עד שיאבדו את המומנטום.
מדדי הבורסה הישראלית המובילים מאד שונים מהבורסה האמריקאית. יש בה הרבה תעשיה אולד סקול (כולל הביטחוניות), בנקאות ואנרגיה ומעט מאד הייטק בהתחשב בעובדה שהסקטור הזה הוא הקטר המוביל מבחינת יצוא. וגם אם נשים את ההייטק תחת זרקור - יש לא מעט חששות לגבי המשך הקמת סטארטאפים וחברות בישראל (יש כבר ירידה חדה בכמות השנתית הממוצעת, יש יציאת חברות מישראל חו"ל, קשיים לצעירים במציאת עבודה בסקטור, ויש לא מעט פיטורים).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה