• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בעיה אמריקאית עם אפיק האג"ח בתיק

shibel carmel

משתמש רגיל
דירוג
35
שלום, מתכוון לפתוח תיק שיראה כך: 60% קרנות איריות (IWDA+EIMI) בהן אני משקיע דרך IB. (כבר הפקדתי)

בקטע האג"ח 40%. קצת נתקעתי. הכוונה הייתה להשקיע בקרנות מחקות אג"ח ממשלתי דרך בית השקעות ישראלי.
מאחר ואישתי בעלת דרכון אמריקאי, אקסלנס לא אישרו לי לפתוח חשבון אצלם.
עכשיו אני מול פסגות, אותו סיפור די חוזר על עצמו.
האופציות כמו שאני רואה הן: 1) להשקיע בקרנות האג"ח דרך הבנק: ולשלם דמי ניהול וקנייה גבוהים יחסית.
2) למצוא תחליף לתפקיד האג"ח בתיק-נכס עם קורולציה שלילית למניות שאני יכול להשקיע דרך IB בו.
3) רעיונות נוספים?

דבר ראשון - בחירת ה asset classes חשוב יותר משיקולים של עמלות ומיסים (בגבול הסביר).

אתה לא צריך לשאול ״כיוון שנח לי לקנות דרך מקום מסויים והוא מציע רק מבחר מסויים מה מתוכו אני אבחר״. אלא לשאול ״בהתאם לפרופיל הסיכון שלי והצרכים שלי, אילו נכסים מתאימים עבורי״ ואז ליישם את זה בעלות המינימלית האפשרית.

דבר שני - אגח ישראלי הוא לא היחיד בעולם. שקלת אחרים?

תודה על התגובה, באמת כשאני חושב על זה נתתי משקל יתר לרכיב העמלות. על פניו לא חושב שיש לי בעיה לשלם לבנק. (מקווה שיאשרו לי את הבקשה 0.06% ד"נ 0.1 ק/מ)

לגבי הדבר השני, לא שקלתי אחרים. אפשר דוגמאות?

בלי להמליץ.
צרפת. אוסטרליה. קנדה. דרום אפריקה. ארה״ב. ספרד. פורטוגל. בערך כל מדינה בעולם. אפשר גם לשלב ביניהם עם קרן סל.

אקסלנס לא אישרו לי לפתוח חשבון אצלם.
עכשיו אני מול פסגות, אותו סיפור די חוזר על עצמו.
מיטב דש נותנים

המלצה: אל תיתן לשום דבר שהוא דמוי קרן נאמנות שאינו אמריקאי להיות רשום על שם אשתך.

המלצה: אל תיתן לשום דבר שהוא דמוי קרן נאמנות שאינו אמריקאי להיות רשום על שם אשתך.
קרן מחקה אג"ח ממשלתי יכול להיות רשום על שמה?

צרפת. אוסטרליה. קנדה. דרום אפריקה. ארה״ב. ספרד. פורטוגל. בערך כל מדינה בעולם. אפשר גם לשלב ביניהם עם קרן סל
איזה קרן סל משלבת יש? בעדיפות לצוברת.

איזה קרן סל משלבת יש? בעדיפות לצוברת.
יש המון. תסתכל בגלריית התיקים. תחפש בגוגל.
קרנות צוברות זה קצת בעייתי כי בארהב על פי חוק אסור לקרנות לצבור (לא משנה במה הקרן משקיעה, גם אם זה אגח של סין).

מאחר ואישתי בעלת דרכון אמריקאי,

אם אשתך בעלת דרכון אמריקאי כנראה שמאד לא מומלץ לה להשקיע בקרנות איריות או בקרנות לא אמריקאיות בכלל . מצד שני המגבלות של מס ירושה הרבה פחות דרקוניות לאמריקאים (אין לי מושג מה קורה בחשבון משותף) . אני ממש לא מומחה מס, וכנראה שכדאי לכם להתייעץ עם אחד שכזה ( ד.א היא מגישה דוחות שנתיים? יש לה רואה חשבון? ) אבל הייתי שוקל לפצל את תיק ההשקעות שלכם ביניכם בחלק שלה לקנות ETF ארה"ב ובחלק שלך לקנות אג"ח ישראל.

אין לי מושג מה קורה בחשבון משותף
בתור אמריקאית היא תירש את @shibel carmel ללא הגבלת סכום.
בתור אמריקאית היא תוכל להוריש ל- @shibel carmel עד $5,490,000 (נכון למדד 2017) ללא מס ירושה.

בחלק שלה לקנות ETF ארה"ב
לפי מה שכתבתי לעיל, אין בעיה שגם הוא יהיה על החשבון.

יא מגישה דוחות שנתיים? יש לה רואה חשבון?
לא מגישה ואין לה.

מה הבעיה שהחשבון של IB על שמי ואני משקיע בקרנות איריות? איך בדיוק זה מהווה בעיה?

מה הבעיה שהחשבון של IB על שמי ואני משקיע בקרנות איריות? איך בדיוק זה מהווה בעיה?
תלוי מה יחס ההכנסות שלכם. אם היא משתכרת יותר ממך, יתכן שכדאי לכם להגיש כזוג ולדווח גם על ההכנסה שלך. במצב כזה, האיריות בעוכרך.
מצד שני, אם כל הקרנות תהינה אמריקאיות, אין סיכון למס ירושה מתחת ל$5M, כדלעיל, אז למה איריות יקרות?
היותן צוברות איננה יתרון בפני עצמה, מכיוון שהן גם ממוסות במקור, כך שלפי הערכות של @Yevgeny התשואה לטווח הארוך תהיה דומה.

למה להשקיע בקרנות אריות במצב כזה?
יש איזה היתרון חוץ מנושא מס ירושה בחשבון ממוסה?

אני דיברתי איתם לפני חודשיים במטרה לפתוח חשבון השקעות והם אמרו לי שרק אצטרך לחתום על W9.
עכשיו אני גם פותח אצלם קרן השתלמות IRA עם אותה דרישה.
למיטב ידיעתך הם חסמו אפשרות כזאת בעבר? גם בIRA?

נערך לאחרונה ב:
בלי להמליץ.
צרפת. אוסטרליה. קנדה. דרום אפריקה. ארה״ב. ספרד. פורטוגל. בערך כל מדינה בעולם. אפשר גם לשלב ביניהם עם קרן סל.
חשבתי שלקנות אג"ח של מדינה זרה is a big no no?
או שבתקופה בה הבדלי התשואה משמעותיים בין המדינות והאינפלציה המקומית אפסית זה יכול להוות פתרון מעניין?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א בעיה בהעברת ש"ח בIB לישראל שוק ההון 3
V בעיה במשלוח מוצר מאליאקספרס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
Y בעיה בהעברה בנקאית לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S הלוואה ללא ריבית מהמשפחה לרכישת דירה וענייני מס שבח - האם יש בעיה משפטית ? צרכנות פיננסית 14
ל בעיה בכתובת מייל אוף טופיק 6
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון בIB? שוק ההון 7
Amichai בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
A יש לי בעיה לגבי השקעה במדדי המניות שוק ההון 14
ז התייעצות .. בעיה עם IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S בעיה במסך טלוויזיה צרכנות פיננסית 11
N בעיה עם דירה להשקעה באיטליה נדל"ן 2
TheOneTech תוהה אם יש בעיה במשקפיי ראייה שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
שם משתמש בעייתי האם יש בעיה בשתי קופות גמל להשקעה במקביל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
H ביטוח בריאות - מה עושים כשמתגלה בעיה? אוף טופיק 0
O כישורים רבים - בעיה שאני לא יודע למנף אותם התפתחות אישית 18
V בניין ישן עם מספר דירות למכירה, בעיה? נדל"ן 11
Roi בעיה בעדכון נתונים ב Google Finance שוק ההון 13
ח payme עם icredit - בעיה של אבטחת מידע? צרכנות פיננסית 4
I בעיה העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות שוק ההון 32
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
ח לא קיבלתי שומה. בעיה שלי או של מס הכנסה? צרכנות פיננסית 16
A בעיה במשיכת כסף מinteractive brokers(פפר) שוק ההון 14
waskindalost התייעצות - ניוד רכיב אובדן כושר עבודה בין חברות? בעיה? צרכנות פיננסית 4
אנא-אל בעיה טכנולוגית אולי מישהו ידע? אוף טופיק 7
yanosh34 בעיה בתשואת ינואר של הלמן אלדובי מחקה S&P500 שוק ההון 10
R רוצה לעבוד על אוטובוס אך יש בעיה אוף טופיק 10
T עזרה! בעיה בהשקעה דרך קרן הגשמה שוק ההון 0
amidar גידול משפחתי -> בעיה תחבורתית -> פיתרון סולידי (?) לטווח רחוק. צרכנות פיננסית 70
ה בעיה באיחוד מניות שוק ההון 0
Y האם יש בעיה עם כמה חשבונות בנק? צרכנות פיננסית 24
לא חשוב שמות בעיה טכנית עם הזיכרון הנייד. אוף טופיק 6
משקיע מתחיל בעיה טכנית אוף טופיק 14
E בעיה ביעוד לרצף קצבה צרכנות פיננסית 4
Sinister בעיה (?) בקניית נייר ערך - המסחר בניר הסתיים שוק ההון 5
nimrodko בעיה בפדיון פוליסת חיסכון בכלל צרכנות פיננסית 4
A בעיה מהותית בכלכלה. אוף טופיק 15
D המלצה לרו"ח - אזרחית אמריקאית מיסים 6
tzvikaz השקעה עבור ילד בעל אזרחות אמריקאית שוק ההון 12
D ויתור על אזרחות אמריקאית - התלבטות מיסים 21
ז קרן כספית אמריקאית לאזרחי ארה"ב שוק ההון 2