• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ?

אופסשםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
180
האג"חים הממשלתיים בישראל מאז פרוץ המלחמה עלו משמעותית (התשואה התרסקה) .
הסיכון העיקרי באג"חים הממשלתיים בישראל הריי זה מלחמות והשמדה/חדלות פרעון .. דווקא עכשיו שהתחילה המלחמה האגחים טסים בצורה קיצונית למעלה.
אגח 1024 למשל שיש לו מח"מ של שנה.. טס היום ב0.38% , התשואה שלו ירדה מאיזור ה4.7% לפני כמה ימים ל3.63% היום

מה לעזעזל קורה פה ? הפכנו לשוויץ ?

בימי משבר אנשים מפנים את כספיהם לנכסים בעלי סיכון נמוך, אג"ח מדינה הוא אחד מהם.
אני לא חושב שזה המקרה, זה לא תנועה של retail investors (לא בטוח מה הביטוי בעברית) , אני משוכנע שמדובר במוסדיים שלכאורה אם היו רוצים להיות בסיכון נמוך היו מעבירים את כספם החוצה, בטח ובטח המוסדיים הלא ישראלים, לא ?

אני לא חושב שזה המקרה, זה לא תנועה של retail investors (לא בטוח מה הביטוי בעברית) , אני משוכנע שמדובר במוסדיים שלכאורה אם היו רוצים להיות בסיכון נמוך היו מעבירים את כספם החוצה, בטח ובטח המוסדיים הלא ישראלים, לא ?
לא בהכרח. לא תמיד רוצים ואפשר להעביר לחו"ל ובנוסף, באגחים בחו"ל יש סיכון מטבע.

כנראה השוק צופה אינפלציה נמוכה בגלל המלחמה (שהיא בדרך כלל גורם דפלציוני שמעכב צמיחה) ולכן מתמחר הורדות ריבית ו/או קניית אגחים.

דוגרי, לא רואה איך חמאס יגרום למדינת ישראל לחדלות פירעון, אבל אולי לא כדאי להקשיב לי גם לא ראיתי איך חמאס יעופף מעל הגדר עם טרקטורון מעופף והוא עשה את זה.

האג"חים הממשלתיים בישראל מאז פרוץ המלחמה עלו משמעותית (התשואה התרסקה) .
לא מדוייק,
תשואת אג"ח ישראל ל 30 שנה עלתה בפתיחת המסחר ביום ראשון השבוע מ 4.5% ל 4.8% (היום ירד לאזור 4.7%),
מאידך באג"חים הקצרים רואים ירידת תשואות כי הסיכויים להורדת ריבית מוקדמת עלו מן הסתם בעקבות המצב.

התשובה הנכונה היחידה היא מה שאמר @אורי ג.
אנשים קונים בהמוניהם אג״ח כדי להגן על חסכונותיהם.

יש כמובן וקטור לדחיפת התשואות כלפי מעלה כי הסיכון של ישראל עלה, אבל הציבור הישראלי עדיין עשיר והתנועות הכספיות שלו ככל הנראה הרבה יותר חזקות מהפחדים.
כנראה השוק צופה אינפלציה נמוכה בגלל המלחמה (שהיא בדרך כלל גורם דפלציוני שמעכב צמיחה) ולכן מתמחר הורדות ריבית ו/או קניית אגחים.
זה לא נכון חד-משמעית. בכל מלחמה בעולם, תמיד המטבע של המדינה המעורבת סובל מאינפלציה שמובילה לירידה בכוח הקניה של הצרכן ופיחות מול מט״ח.

דוגרי, לא רואה איך חמאס יגרום למדינת ישראל לחדלות פירעון, אבל אולי לא כדאי להקשיב לי גם לא ראיתי איך חמאס יעופף מעל הגדר עם טרקטורון מעופף והוא עשה את זה.
לצערי אני כן רואה. לא יאומן, אבל יש אפשרות כזו,

המלחמה נמשכת מספר חודשים, השיקום יימשך מספר שנים רב מאוד, הגרעון קופץ, המיסים יורדים, אין אפשרות להשלים את הגרעון, הלוואות נלקחות בריבית גבוהה, כספים מופנים למקומות לא נכונים בצורה לא נכונה וכל המערכת לא מנוהלת נכון ולכן השבר בעם גדל וחלק עוזבים.

לדעתי צריך לחשוב טוב טוב מה עושים מבחינת הכלכלה ואיך עושים את זה, ולא להתחיל לזרוק כסף מהשמיים כמו ששר האוצר מתכנן.

וזה עוד בלי כניסה של חיזבאללה למלחמה ושיגור של מאות אלפי טילים על כל התשתיות של המדינה.

נערך לאחרונה ב:
לצערי אני כן רואה. לא יאומן, אבל יש אפשרות כזו,

המלחמה נמשכת מספר חודשים, השיקום יימשך מספר שנים רב מאוד, הגרעון קופץ, המיסים יורדים, אין אפשרות להשלים את הגרעון, הלוואות נלקחות בריבית גבוהה, כספים מופנים למקומות לא נכונים בצורה לא נכונה וכל המערכת לא מנוהלת נכון ולכן השבר בעם גדל וחלק עוזבים.

לדעתי צריך לחשוב טוב טוב מה עושים מבחינת הכלכלה ואיך עושים את זה, ולא להתחיל לזרוק כסף מהשמיים כמו ששר האוצר מתכנן.

וזה עוד בלי כניסה של חיזבאללה למלחמה ושיגור של מאות אלפי טילים על כל התשתיות של המדינה.
מה עם ארצות הברית?

מה עם ארצות הברית?
מה איתה ? נחיה על חשבונם כמה וכמה שנים ? נראה לך שזה יקרה ? תשאל את האפגנים.

הקיצר, תרחיש פסימי אבל לצערי אפשרי. לא הייתי חושב שזה אפשרי שבוע שעבר, אבל מסתבר שהנחות עבודה, כמה שהן בטוחות, בסוף נשברות בהסתברות מסוימת.

זה לא נכון חד-משמעית. בכל מלחמה בעולם, תמיד המטבע של המדינה המעורבת סובל מאינפלציה שמובילה לירידה בכוח הקניה של הצרכן ופיחות מול מט״ח.
אני עדיין חושב שהמטבע סובל מפיחות בגלל חשש למיתון והורדת ריבית. מלא אנשים לא צורכים מה שגורם לירידה בצריכה שזה גורם דפלציוני. באינתיפאדה השנייה ישראל נכנסה לדפלציה. אני אישית חושב שהמלחמה שישראל נמצאת בה היא לא מלחמה שבה ישראל תבזבז מספיק כספים בשביל לכסות על הביקוש שיורד.

אם היה חשש לאינפלציה או היפר אינפלציה בגלל המלחמה (וחשש שישראל תקרוס ולא תשלם את חובותיה) היינו אמורים לראות את תשואות האגח קופצות כי כולם היו מוציאים את הכסף לחו"ל בשביל להגן על עצמם מאינפלציה. תשואות האגח לטווח ארוך באות לחזות את האינפלציה לטווח הארוך והמלחמות/טרור בישראל בעשרים שנה האחרונות ממתן צריכה בצורה משמעותית בעוד שישראל לטעמי לא יכולה להשלים את הצריכה של הציבור - באשראי ישראלים מבזבזים כ-40 מליארד ש"ח שירד כנראה בלפחות 10 מליארד ש"ח (ולטעמי הרבה יותר), זה סכום שישראל לטעמי לא תבזבז בחודש על מלחמה (הערכות הן בין 150-250 מליון ש"ח ליום), בעוד שרב התוצר מגיע מההייטק שכמעט ולא נפגע ממלחמה בדרום+צפון.

בהמשך לדיון על עליית מחיר האג"ח הישראלי, מסתבר שכחלק מהתמיכה בישראל יש המון גופים שקונים אג"ח ישראלי (לפחות לפי טמקא).

קרנות פנסיה ציבוריות, בין היתר, של ניו יורק, פנסילבניה, פלורידה, אלינוי, טקסס ואוהיו הודיעו על רכישת 150 מיליון דולר באג"ח של מדינת ישראל - "כדי לעמוד לצד הדמוקרטיה הישראלית היחידה במזרח התיכון בימים טראגיים ומאתגרים אלה".

בהמשך לדיון על עליית מחיר האג"ח הישראלי, מסתבר שכחלק מהתמיכה בישראל יש המון גופים שקונים אג"ח ישראלי (לפחות לפי טמקא).

אז במובן מסויים יש פה עליה מלאכותית בשווי (וירידה בתשואות)

מה שלא הגיוני שאג"ח ישראל נותן 3.8% לשנתיים , ואגח אמריקאי נותן 5% לשנתיים.

כשחושבים על משקיע שוויצרי שרואה את זה : הסיבה היחידה שזה יכול להתקיים מבחינתו זה כי הוא מאמין שהמטבע הישראלי יתחזק.
(או לחילופין מאמין שארהב קרובה יותר מישראל לחדלות פרעון)
אני צודק ?

למה ? מה אכפת לו מריאליות , מה אכפת לשוויצרי מהאינפלציה בישראל ובארה"ב
אכפת לו רק משער החליפין
כי שער החליפין מושפע מאינפלציה. היית משקיע בלירה טורקית עם אותה ריבית של הדולר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
O קופת גמל IRA - אג״חים פוסטים מאיכות נמוכה 2
ב שאלות על אג"חים שוק ההון 22
K אחת ולתמיד ← אג"חים -מול- מדדי אג"חים שוק ההון 30
Y ציפיות האינפלציה של הציבור לפי אג"חים ממשלתיים שוק ההון 16
T אג״חים צמודים מדממים, לשימוש קרוב שוק ההון 15
Level מישהו התנסה ברכישת אג"חים ביורו בIBKR ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
naftali10 למה אג"חים ממשלתיים שקליים מתנהגים ככה? שוק ההון 8
א אג"חים קונצרנים בארה"ב, למה, ואיך שוק ההון 9
Echelon כיצד אג"חים מסוג TIPS עובדים? שוק ההון 6
ש אג"חים וההווה שוק ההון 1
G הקצאת נכסים: בן 30. האם שווה לשים אג"חים בקופ"ג להשקעה? שוק ההון 6
4 אג"חים צמודי מדד (מדינת ישראל) / גליל - נתונים היסטורים שוק ההון 6
R פער בתשואה בין אג"חים ממשלתיים לקרנות אג"חים ממשלתיים שוק ההון 4
navv השקעה לטווח ארוך, אג"חים בריבית שלילית לעומת מדדי מניות מפוזרים שוק ההון 19
KingOfKong אג"חים ממשלתיים בהנפקה שוק ההון 0
ג שאלות של מתחיל - אג"חים וקרנות מחקות אג"ח שוק ההון 32
א איך קונים אג"חים וזהב? שוק ההון 3
Ben Dover מס ירושה על אג"חים בארה"ב? שוק ההון 2
N היכן כדאי לרכוש אג"חים ישראלים שוק ההון 6
ה אג"חים - מחיר, מח"מ ותשואה שוק ההון 8
פ החלפת אג"חים בתיק שוק ההון 8
I אג״חים ארה״ב שוק ההון 5
Oziris אג"ח וסולם אג"חים שוק ההון 35
רוקישיק הערך הראשוני של אג"חים בישראל שוק ההון 1
שניצלוינאי אג"חים למתחילים שוק ההון 14
אורי ג. בניית תיק אג"חים בלבד שוק ההון 41