עוד דעות, הצעות, רעיונות ותובנות?
בהנחה של קריסת השקל, די ברור שעדיף ללכת למטבע אחר שאתה מאמין בו, אבל ברור לי שאתה לא באמת מניח כך, אלא אתה רק חושש מזה, אז לכן אני במקומך הייתי עושה כמו שחתול לילה אמר ומשקיע את הכול בנכסים ריאליים, כי כל הסיבה שאתה מושקע באג"ח זה בשביל להגן ולא לקחת סיכונים משמעותיים, וברגע שאתה חושב שגם האג"ח זה סיכון משמעותי, ואפילו אג"ח צמוד, אז קשה לי לראות היגיון בהשקעה באג"ח.
אם אני הייתי מאמין כמוך, (התיק שלי רק מניות, ולכן הצורה היחסית סולידית שלי להרוויח מהעניין הוא כך) אז הייתי פורס את המשכנתא לכמה שיותר שנים, שההחזרים יהיו קטנים כמה שאפשר, וכמה שיותר בריבית קבועה, והמעלה של זה, שאם התממש התחזית ברור שזה יגרור אינפלציה משמעותית ואפילו היפר אינפלציה, וכך החוב יישחק בצורה דרמטית... (הרעיון הזה העשיר הרבה הוליגרכים רוסים בתחילת דרכם)
ולדעתי האישית אם החששות שלך בכיוון הפוליטי, אז דעתי האישית זה חשש שהוא סוג של גל שיעבור, וגם אם אתה חושב שבטווח הארוך המדינה תקרוס כלכלית (שלדעתי זה לא חשש ריאלי) בכל מקרה לא נראה לי שיהיה שינויים כל כך משמעותיים בתוך 5 שנים.
ואם החשש הוא ההייטק, זה נכון שהייטק קידם את המדינה בשנים האחרונות בצורה משמעותית, אבל הכלכלה בישראל מגוונת הרבה יותר ממה שנראה כאן בפורום, ותעשיית ההייטק בסוף באמת שיש לה מה להציע... היא לא סתם מצליחה... זה נכון שיכול להיות איזונים, אבל עדיין קשה לי להאמין שינויים כל כך דרמטיים.