• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י

ניצן המצוין

משתמש בכיר
דירוג
2,444
אני מעריך שעוד כמה שנים סיכוי גבוה להחלשות השקל מול הדולר לרמות של >=5 שקלים לדולר.

האם במצב זה עדיף לקנות אג"ח דולרי של ממשלת ארה"ב במקום אג"ח שקלי של ממשלת ישראל, או שגם במקרה זה סביר שתשואות
יותאמו בעקבות אינפלציה גוברת, והשפעות אחרות.

מתלבט.

או שגם במקרה זה סביר שתשואות
יותאמו בעקבות אינפלציה גוברת, והשפעות אחרות.

אם נסתכל על מה שקרה בלבנון למשל, כאשר המטבע נחלש התשואות אכן גדלו ל 10-20% בשנה.
ואז המדינה פשטה רגל וחדלה פרעון לכל האג"חים שלה. כך שלא הייתי בונה על זה דווקא.

מצד שני, האם באמת השקל הוא זה שייחלש? אם תסתכל במצב החוב האמריקאי אז יהיה ברור לך שמתישהו יהיה איזה פיצוץ, או חדלות פרעון או היפראינפלציה.

לדעתי במקום להמר על מט"ח עדיף להשקיע בנכסים ריאלים (זהב/נדל"ן/מניות)

מצד שני, האם באמת השקל הוא זה שייחלש? אם תסתכל במצב החוב האמריקאי אז יהיה ברור לך שמתישהו יהיה איזה פיצוץ, או חדלות פרעון או היפראינפלציה.
במה החוב שלהם (ביחס לתוצר) שונה ממדינות מפותחות רבות אחרות?
לא ידועה לי קורלציה בין חוב יחסית גבוה לבין המצב הכלכלי העתידי. לרוסיה יש חוב של פחות מ-15% ביחס לתוצר, מישהו מהמר עליהם כאימפריה הכלכלית הבאה?

אם נסתכל על מה שקרה בלבנון למשל, כאשר המטבע נחלש התשואות אכן גדלו ל 10-20% בשנה.
ואז המדינה פשטה רגל וחדלה פרעון לכל האג"חים שלה. כך שלא הייתי בונה על זה דווקא.

לדעתי במקום להמר על מט"ח עדיף להשקיע בנכסים ריאלים (זהב/נדל"ן/מניות)
תודה, אכן חדלות פרעון זה אחד מהחששות, מה שכן אני לא בטוח במקרה של נפילת השקל אך ללא חדלות פרעון אילו אגחים עדיפים.

אני כבר מושקע בקרנות מניתיות, המחשבה רק על החלק האגחי, האם עדיף להשאיר אותו כישראלי גם בהנחה של קריסת השקל.

עוד דעות, הצעות, רעיונות ותובנות?
בהנחה של קריסת השקל, די ברור שעדיף ללכת למטבע אחר שאתה מאמין בו, אבל ברור לי שאתה לא באמת מניח כך, אלא אתה רק חושש מזה, אז לכן אני במקומך הייתי עושה כמו שחתול לילה אמר ומשקיע את הכול בנכסים ריאליים, כי כל הסיבה שאתה מושקע באג"ח זה בשביל להגן ולא לקחת סיכונים משמעותיים, וברגע שאתה חושב שגם האג"ח זה סיכון משמעותי, ואפילו אג"ח צמוד, אז קשה לי לראות היגיון בהשקעה באג"ח.

אם אני הייתי מאמין כמוך, (התיק שלי רק מניות, ולכן הצורה היחסית סולידית שלי להרוויח מהעניין הוא כך) אז הייתי פורס את המשכנתא לכמה שיותר שנים, שההחזרים יהיו קטנים כמה שאפשר, וכמה שיותר בריבית קבועה, והמעלה של זה, שאם התממש התחזית ברור שזה יגרור אינפלציה משמעותית ואפילו היפר אינפלציה, וכך החוב יישחק בצורה דרמטית... (הרעיון הזה העשיר הרבה הוליגרכים רוסים בתחילת דרכם)

ולדעתי האישית אם החששות שלך בכיוון הפוליטי, אז דעתי האישית זה חשש שהוא סוג של גל שיעבור, וגם אם אתה חושב שבטווח הארוך המדינה תקרוס כלכלית (שלדעתי זה לא חשש ריאלי) בכל מקרה לא נראה לי שיהיה שינויים כל כך משמעותיים בתוך 5 שנים.

ואם החשש הוא ההייטק, זה נכון שהייטק קידם את המדינה בשנים האחרונות בצורה משמעותית, אבל הכלכלה בישראל מגוונת הרבה יותר ממה שנראה כאן בפורום, ותעשיית ההייטק בסוף באמת שיש לה מה להציע... היא לא סתם מצליחה... זה נכון שיכול להיות איזונים, אבל עדיין קשה לי להאמין שינויים כל כך דרמטיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I על הקשר בין שער הדולר למדדים המקומים שוק ההון 3
A משכנתא - הקשר בין הריבית הקבועה בבנקים למאקרו. נדל"ן 1
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
א מה הקשר בין הריבית לתמחור של קרן כספית? שוק ההון 2
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
T הקשר שבין משכנתא למשקיע בשוק ההון צרכנות פיננסית 16
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
פ הקשר הפרדוקסלי בין תשואה לסיכון שוק ההון 21
ל מה הקשר בין ריבית לערך אג"ח? שוק ההון 0
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
deslok ניתוק הקשר הפיננסי לישראל שוק ההון 103
A העלאת ריבית: הקשר שבין מח"מ לירידת אג"ח שוק ההון 7
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
זאב הקשר בין התנדבות לפיתוח אישי אוף טופיק 7
A האם אני מבוטח בירידת שער בביטול עסקה? צרכנות פיננסית 24
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
מ שער הדולר וdca שוק ההון 5
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
S האם יש ב ETF זרות שנסחרות בבורסות חו"ל "שער קובע" ? שוק ההון 17
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
י מכירת מניות בהפסד אך שער דולר יותר גבוה שוק ההון 6
N שער קנית מט"ח בספארק (לא תקין) שוק ההון 28
ז שער הדולר לטווח ארוך שוק ההון 1
F טווח שער הדולר-שקל ומדדים שבנק ישראל בוחן ? שוק ההון 4
M הימור על שער שקל/דולר שוק ההון 1
מ עמלות מט"ח והפרשי שער המרה צרכנות פיננסית 9
L עזרה - מציאת שער קניה בפלטפורמות פוסטים מאיכות נמוכה 5
E מס רווחי הון על הפרשי שער מיסים 1
Plato נתונים היסטוריים שער הדולר/שקל שוק ההון 1
Z שער דולר שוק ההון 114
R קביעת שער הדולר בקרנות חו"ל שוק ההון 5
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 268
Shnizelia רווח מהיר מהפרשי שער קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6
N מערכת ספארק מחייבת במס בגלל הפרשי שער? מיסים 17
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
M חישוב שער הצמדה למט"ח מיסים 2
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12
Y Foreign Transaction Fee ומרווחי שער באשראי אמריקאי צרכנות פיננסית 17
י קושי במילוי טופס 1325 - שער דולר מיסים 25
נ הצגת שער השקל- דולר באינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
שם משתמש בעייתי מה זה "שער"? ומה זה "מחיר קניה/פדיון"? שוק ההון 6
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
S למה שער הדולר לפי בנק ישראל נמוך משער הדולר בפועל? שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה