• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העברת פלח האג"ח לברוקר זר

• פותח הנושא פותח הנושא שביל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שביל

משתמש רשום
דירוג
23
אהלן,
במהלך השנים האחרונות פתחתי חשבון בברוקר זר, המשמש בית למרבית החלק המנייתי והזהב.
עד לאחרונה חייתי בשלום עם ההחלטה הזאת. כעת אני מתלבט לגבי העברת פלח האג"ח החוצה גם כן.

מרכיב האג"ח בתיק, חציו מושקע בקרן נאמנות המחקה את מדד אג"ח ממשלתי צמוד 5-2 שנים, ומחציתו השנייה מושקעת בקרן נאמנות המחקה את מדד אג"ח ממשלתי שקלי בריבית קבועה 5-2 שנים (בהשראת שוקולד מריר של הסולידית). טווח ההשקעה של התיק הוא ארוך.

אילו ני"ע יכולים להחליף את שני רכיבי האג"ח המקוריים בברוקר זר? אולי יש מקום לשנות את הרכב חלק זה (מבחינת מספר המכשירים שהוא יכיל).
ברור לי שאני מכניס כאן חשיפה למטבעות זרים, בעודי חי וצורך בשקלים. לצד זאת אני מרגיש פחות בנוח להשאיר את הפלח הזה כמו שהוא בהינתן המלחמה והמדיניות הכלכלית המדשדשות.

קראתי פה בפורום וגם השכלתי :) עם זאת לא היו דיונים רבים בנושא - ואשמח להביא אותו לקדמת הבמה.
הכל פתוח לדיון - עצם העברת החלק האג"חי לחו"ל, סוגי הקרנות בחו"ל שבאות בחשבון, ועוד...

לא יעוץ ולא המלצה - רק החלפת רעיונות :)

נ.ב. אני מחזיק בקרנות צוברות ולא מחלקות.

אילו ני"ע יכולים להחליף את שני רכיבי האג"ח המקוריים בברוקר זר? אולי יש מקום לשנות את הרכב חלק זה (מבחינת מספר המכשירים שהוא יכיל).
ברור לי שאני מכניס כאן חשיפה למטבעות זרים, בעודי חי וצורך בשקלים. לצד זאת אני מרגיש פחות בנוח להשאיר את הפלח הזה כמו שהוא בהינתן המלחמה והמדיניות הכלכלית המדשדשות.
אם בעיניך אגח ישראלי הפך להיות מסוכן יותר ממניות, פשוט תעביר את החלק ההוא למניות.
אין סיבה לעשות חלק הגנתי מלאכותי שלא קיים בגלל סיכון ותנודתיות מטח.

עם זאת יש פה דיון על אגח עולמי לא מגודר, ואז ריבוי המטבעות מייצר סוג של איזון הסיכון הנ"ל. לקרן קוראים AGGG:LN. זה אגח קצת ארוך, המחמ הוא 6.8

אם בעיניך אגח ישראלי הפך להיות מסוכן יותר ממניות, פשוט תעביר את החלק ההוא למניות.
גישה מעניינת - לא חשבתי על זה. אולי אעשה זאת אם אגיע למסקנה שלא אוכל לבנות תחליף ראוי לחלק האג"ח הקיים.
לקרן קוראים AGGG:LN
כן ראיתי, נראה לי ש-IGLA מצאה חן בעיני יותר...
AGGG מחלקת אם אני לא טועה ולכן פחות התחברתי. בנוסף, היא גם כוללת אג"ח קונצרני, אני מעדיף רק אג"ח ממשלתיות.

ומה קורה אם אתה בפרישה מוקדמת לפי מודל הU? זה אומר שאי אפשר ליישם את המודל?

חשבתי על משהו, ויכול להיות שאני טועה, תמיד כשיש קריסה בשוק המניות, הדולר מתחזק לעומת השקל, האם העברת החלק הסולידי לקרן כספית דולרית יכולה להיות פתרון סביר ואף טוב ליישום מודל הU? (גם במצב שאין סכנה באג"ח ישראלי).

נכון שבמקרה והשקל מתחזק מאוד שוב, אפשר לספוג הפסד לא קטן, אבל אפשר להוריד מסיכון המט"ח אם מחלקים בין אג"ח צמוד ישראלי לקרן כספית.

אפשר להוריד מסיכון המט"ח אם מחלקים בין אג"ח צמוד ישראלי לקרן כספית.
שילוב של אגח צמוד וקרן כספית דולרית - אלמד את זה.

מעניין אותי מאוד אם מישהו מהגולשים בפורום חשב על הסוגיה הזאת או עשה משהו בנידון.

ומה קורה אם אתה בפרישה מוקדמת לפי מודל הU? זה אומר שאי אפשר ליישם את המודל?
שאלה קצת מוזרה, כי אתה מתעלם מביצה ותרנגולת.
אתה עושה מודל U כי אתה מניח שיש לך שתי נכסים שאחד מוריד תנודתיות מהשני.

אין אידאל לעשות מודל U, מודל U הוא בסה"כ מודל שמתאים למי שבכל מקרה רוצה לפזר בין שתי סוגי נכסים, ולקבל קצת יותר אחוז משיכה ממצב רגיל (נגיד מול תיק 60/40 סטטי).

במצב "רגיל" בו אין חשש שרכיב האג"ח יותר מסוכן ממניות, אג"ח אכן היה עונה על ההגדרה שלך, אז אני שואל מהי החלופה במצב הנוכחי למי שגר בישראל ורוצה להשתמש במודל הזה בפרישה מוקדמת כדי להוריד את סיכון רצף התשואות של המניות?

אם החלק האגח"י יהיה פשוט בקרן כספית דולרית (שזה סוג של להחזיק דולר בעצם) - הנכס אמנם מאוד תנודתי, אבל ראינו שהיסטורית (וגם היה כאן דיון על הסיבות בעבר) הדולר תמיד התחזק כשהמניות ירדו וההפך...האם הנתון הזה לא בעצם אומר בדיוק את זה? (שהקרן הכספית הדולרית מורידה תנודתיות של המניות וההפך)

אין אידאל לעשות מודל U, מודל U הוא בסה"כ מודל שמתאים למי שבכל מקרה רוצה לפזר בין שתי סוגי נכסים, ולקבל קצת יותר אחוז משיכה ממצב רגיל (נגיד מול תיק 60/40 סטטי).
דווקא לפי המאמר של ERN, המודל הזה מתאים לקהילת הFIRE שרוצים לפרוש מאוד מוקדם (נניח 60 שנה) כי היחס הדינאמי בין המניות לאג"ח תורם לשרידות שלו לטווח מאוד ארוך, לא ככה?. ובכל מקרה, בתיק פרישה קלאסי של 60\40, זה אפילו עוד יותר חמור כי יהיה לך צורך ב40% ממנו באג"ח, ואם האג"ח בעייתי, אז במה תשתמש?.

100% מניות בפרישה זה מאוד מסוכן ואחוז המשיכה ל60 שנה יורד לאזור ה2.58% כדי שהוא יהיה fail-safe...אז זה לא פתרון להבנתי (אלא אם אתה פורש עם סכום מאוד גבוהה שמתאים לאחוז המשיכה הזה, ואני לא מדבר על המקרה הזה)

100% מניות בפרישה זה מאוד מסוכן ואחוז המשיכה ל60 שנה יורד לאזור ה2.58% כדי שהוא יהיה fail-safe...אז זה לא פתרון להבנתי (אלא אם אתה פורש עם סכום מאוד גבוהה שמתאים לאחוז המשיכה הזה, ואני לא מדבר על המקרה הזה)
לא מבין מאיפה הבאת את זה. 3.25% הוא האחוז שERN מצא כfailsafe ל60 שנה.

אז אני שואל מהי החלופה במצב הנוכחי למי שגר בישראל ורוצה להשתמש במודל הזה בפרישה מוקדמת כדי להוריד את סיכון רצף התשואות של המניות?
בגלל הדיונים פה, אני אישית חושב שAGGG ו/או IGLA יכולים להיות פשרה סבירה.

אבל תזכור לספור את האגח בקרן הפנסיה (או האגח המושרה אם כבר משכת קצבת פנסיה), כדע שלא תגיע למצב סולידי מדי.

אבל תזכור לספור את האגח בקרן הפנסיה
אני לא מחשיב את קרן הפנסיה כחלק מתיק ההשקעות, והיא גם לא כוללת אג"חים. עוד יש זמן רב עד לרגע שבו היא תהיה רלווטית ולכן בשלב זה היא מנייתית חו"ל ב100% לצבירה מקסימלית.

והיא גם לא כוללת אג"חים
אתה בקרן פנסיה משלימה?

עוד יש זמן רב עד לרגע שבו היא תהיה רלווטית
נניח וציר הזמן שלך נכון למה זה הופך אותה ללא רלוונטית היום מבחינת התחשבות בה בהקצאת נכסים (למישהו שלא רוצה להיות ב100% מניות בשלב החיסכון)?

והיא גם לא כוללת אג"חים
התכוונתי שבחרתי במסלול מנייתי ב100% עבור קרן הפנסיה הצוברת שלי..
נניח וציר הזמן שלך נכון למה זה הופך אותה ללא רלוונטית היום מבחינת התחשבות בה בהקצאת נכסים (למישהו שלא רוצה להיות ב100% מניות בשלב החיסכון)?
זה שהקצאת הנכסים שלי היא לא 100% מניות בתיק ההשקעות, לא אומרת שכלל זה ילך איתי לקרן הפנסיה..
בגלל שלא אגע בה עוד שנים, אני שואף למקסם את פוטנציאל הרווח ממנה (ומהפטור ממס בתנאי להמתנה לאחר גיל פרישה) ולכן היא ספציפית ב100% מניות. ולמרות זאת, בשלב זה אני מתייחס אליה כ-nice to have. זה מכיוון שיתר התיק שלי נזיל עבורי, בניגוד לכספים בפנסיה שבפועל חסומים ממני.
כשאתקרב לגיל פרישה אכניס אותה לשיקולי הקצאת נכסים, וייתכן מאוד שגם אשנה את הרכבה.

ואם נחזור לנושא המקורי - רוצה להעלות אלמנט נוסף שחשבתי עליו בהקשר לשאלה המקורית שלי (העברת פלח האג"ח לברוקר זר). אני חושש שימים יגיעו בהם יושתו מגבלות על הוצאת כספים מהמדינה, שיקשו על מי שיתכנן לעזוב את הארץ. מסיבה זו האופציה של החלפת האג"ח הישראלי בקרנות זרות כמו IGLA מושכת אותי יותר מלהישאר עם האג"ח הצמוד הישראלי כפי ש-1337justme הציע.

התכוונתי שבחרתי במסלול מנייתי ב100% עבור קרן הפנסיה הצוברת שלי..
המסלול שבחרת חל רק על 70% מהנכסים שלא חשופים להבטחת תשואה (כרגע בשלב מעבר מאגח מיועדות).

אז יש לך אגח בקרן הפנסיה (אלא אם אתה החלטת להפקיד רק לקרן פנסיה משלימה, ולא למקיפה שזה ברירת מחדל).

זה שהקצאת הנכסים שלי היא לא 100% מניות בתיק ההשקעות, לא אומרת שכלל זה ילך איתי לקרן הפנסיה
אין סתירה למה שכתבתי, ההקצאה שבוחרים היא כללית לתיק, ואז בוחרים באיזה מוצר הכי נכון למקם כל סוג נכס.

לא מבין מאיפה הבאת את זה. 3.25% הוא האחוז שERN מצא כfailsafe ל60 שנה.
מהטבלה שלו עצמו עבור 60 שנה (failsafe ב100% מניות הוא 2.58%) ה3.25% זה עבור 1% סיכוי לכשלון שזה כבר לא failsafe...אז למה להסתכן וללכת על 100% מניות כשאתה כבר בפרישה? (לא מדבר על תקופת הצבירה כמובן):
1715893578536.png

בגלל הדיונים פה, אני אישית חושב שAGGG ו/או IGLA יכולים להיות פשרה סבירה.
אני מבין שזה פתרון טוב כי אז אתה לא מהמר על אף מטבע (תקן אותי אם אני טועה), אבל נניח ובחרתי ל'המר' על הדולר, ובהנחה וההימור שלי יהיה נכון, האם מה שטענתי לגביי שימוש בקרן כספית דולרית כתחליף לאג"ח במודל הU נכון?

אם החלק האגח"י יהיה פשוט בקרן כספית דולרית (שזה סוג של להחזיק דולר בעצם) - הנכס אמנם מאוד תנודתי, אבל ראינו שהיסטורית (וגם היה כאן דיון על הסיבות בעבר) הדולר תמיד התחזק כשהמניות ירדו וההפך...האם הנתון הזה לא בעצם אומר בדיוק את זה? (שהקרן הכספית הדולרית מורידה תנודתיות של המניות וההפך)

אבל תזכור לספור את האגח בקרן הפנסיה
מכל מיני סיבות אני לא מחשיב את הפנסיה בתור משהו שאני סומך עליו (ואני גם רחוק מאוד מלקבל קצבה ממנה, כאמור עתיד לעשות FIRE)

אז למה להסתכן וללכת על 100% מניות כשאתה כבר בפרישה?
תשאל את מי שטען שאגח ישראלי יותר מסוכן ממניות.

אני לא המלצתי ללכת על 100% מניות, רק ציינתי שזו מסקנה מתבקשת מהטענה הנ"ל.

האם מה שטענתי לגביי שימוש בקרן כספית דולרית כתחליף לאג"ח במודל הU נכון?
לא. אתה הרי מודד את האינפלציה שלך בשקלים, אתה לא יכול להתבסס על תוצאות המחקר אם תתחיל להמר שמטבע אחר יגדר אותך לאינפלציה שקלית.
לעומת זאת קרן אגח ב"היעדר-מטבע", כן עשוי לקרב אותך ולכן טענתי שזו פשרה סבירה.

מכל מיני סיבות אני לא מחשיב את הפנסיה בתור משהו שאני סומך עליו (ואני גם רחוק מאוד מלקבל קצבה ממנה, כאמור עתיד לעשות FIRE)
סומך עליו בתור מה? זה כסף שלך, זה חשבון עם השם שלך.

יש לי בחשבון השקעות גם כספים שכנראה אמשוך בעוד 50 שנה. לא לסמוך עליהם?

אז יש לך אגח בקרן הפנסיה (אלא אם אתה החלטת להפקיד רק לקרן פנסיה משלימה, ולא למקיפה שזה ברירת מחדל).
בדקתי ואכן אתה צודק. לא ידעתי. תודה
לגבי הפנסיה - אנחנו לא מתכחשים לכספים אלה, רק לא מסתמכים עליהם.

לא. אתה הרי מודד את האינפלציה שלך בשקלים, אתה לא יכול להתבסס על תוצאות המחקר אם תתחיל להמר שמטבע אחר יגדר אותך לאינפלציה שקלית.
לעומת זאת קרן אגח ב"היעדר-מטבע", כן עשוי לקרב אותך ולכן טענתי שזו פשרה סבירה.
ומה יכול להגן עליי מדפלציה, ולהחליף את איגרות החוב לא צמודות (קרן נאמנות המחקה את מדד אג"ח ממשלתי שקלי בריבית קבועה 5-2 שנים)? יש מכשיר מתאים שניתן לרכוש בברוקר זר?

אז עובד עוד הרבה שנים?
לא יודע, אבל רחוק מגיל פרישה.
בשקל?
אגח שקלי.
אולי יש פיתרון נוסף ולא משולם בברוקר זר לגידור מדפלציה, כמו ש-IGLA עשוי להיות פתרון שמתקרב להגנה בפני אינפלציה שקלית?
ובסוגריים - האם כדאי לשחרר מגידור לדפלציה? הנבואה ניתנה לשוטים אבל, אולי דפלציה זה לא תרחיש שדחוף להקצות עבורו מחצית מפלח האגח?

האם כדאי לשחרר מגידור לדפלציה? הנבואה ניתנה לשוטים אבל, אולי דפלציה זה לא תרחיש שדחוף להקצות עבורו מחצית מפלח האגח?
אן סיבה להגן מדיפלציה כי:
1) זה אומר שהערך המטבע עלה, אז גם אם היית צמוד למדד ו"הפסדת", לא הפסדת ריאלית כי שמרת על כח הקניה שלך.
2) האינטרס של המדינה הוא שתהיה אינפלציה ברמה כלשהי תמיד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
ס העברת זהב לib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ העברת אחזקה בקרן כספית מבית השקעות לבנק שוק ההון 4
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
NightStyle העברת זהב מ-ib לדיסקונט טאצ'ר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Dim העברת כספים מ- ibi ל-רבולוט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Z דוח שנתי - העברת יתרות לשנת המס הבאה מיסים 1
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
M העברת מזומן מ-IB לשוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
א העברת מטח עם one zero או חלופה אחרת צרכנות פיננסית 18
G העברת 2000$ לחשבון השקעות של אקסלנס: איך להימנע מעמלות מיותרות? שוק ההון 11
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
I העברת rsu להורה מיסים 33
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
A העברת קרן ACWI שקלית מברוקר ישראלי ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ העברת הפסדים משנת 2023 מיסים 7
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
NightStyle העברת תיק מ-IB לבית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
T העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
N העברת דולרים מPayPal לחשבון בנק שקלי צרכנות פיננסית 6
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
ל העברת מניות במתנה לילדים - פיצול שכבות שוק ההון 9
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
L העברת דולרים מבנק ישראלי לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
מ העברת מט"ח מחשבון ישראלי לחשבון השקעות ישראלי שוק ההון 1
M העברת השקעה מכספית ל? שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה