• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בועת נדל''ן

• פותח הנושא פותח הנושא dodesb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אותי מעניין לדעת האם הדירה הפוטנציאלית שלי, נעשתה יקרה יותר או זולה יותר. לא מעניין אותי מה הסיבה שזה קרה.

אם מפסיקים לקנות דירות מהסוג שלך (לכאורה המחיר לא יורד), ומתחילים לקנות רק דירות מסוג אחר, זה אמור לעניין אותך מאד.
כמות הקונים זה אלמנט חשוב מאד ביכולת למכור, אא"כ אתה לא באמת מעוניין למכור.

אגב, הם קיימים רק מ 2012 (תקופת הבועה) אז איך יש להם מדד על 20 שנה?

אם מפסיקים לקנות דירות מהסוג שלך (לכאורה המחיר לא יורד), ומתחילים לקנות רק דירות מסוג אחר, זה אמור לעניין אותך מאד.
איזה דרך יש לי לדעת את זה מהלמ"ס?
שאלה טובה.. כנראה שהנתונים היו קיימים היכן שהוא.

הנתונים של רשות המיסים קיימים מקום המדינה בערך.
כיוון שהם מוצרים תחליפיים זה לא ממש קיים במציאות.

הדובר הוא סמנכ״ל פיתוח ושיווק של חברת נדלן. ציפית למשהו אחר?
ברור שלא, אבל הוא עדיין מבטא איזושהיא השתהלבות שנמצאת באווירה. אם הוא לא היה מאמין בזה, החברה שלו לא הייתה בונה כאילו שכולם הולכים לקנות.
בא לי לעשות עליו שורט רק בגלל השטויות שהוא מדבר.

ברור שלא, אבל הוא עדיין מבטא איזושהיא השתהלבות שנמצאת באווירה. אם הוא לא היה מאמין בזה, החברה שלו לא הייתה בונה כאילו שכולם הולכים לקנות.

אין לי מושג כמה החברה שלו בונה, אבל יש מלא סיבות להמשיך לבנות גם כשיש צפי לירידה במחירים כמו התחייבויות לסוגיהן. מה גם שאני לא חושבת שהוא וכל חבריו לחברה עד כדי כך טיפשים בכדי להאמין שמחירי הדירות יעלו לנצח.

בא לי לעשות עליו שורט רק בגלל השטויות שהוא מדבר.

זו סיבה ממש גרועה ;)

http://www.themarker.com/markerweek/1.4176643

מצטט: "נדל"ן הוא האלטרנטיבה הטובה ביותר להשקעה לטווח רחוק. תמיד תרוויחו. בנצרת, כרמיאל, מודיעין, תל אביב, ירוחם או אופקים, לא חשוב איפה — העיקר לקנות"

חחח

גם אם בטווח הרחוק במדינתנו הקטנה המחירים יעלו, זה עדיין לא עושה שכל לקנות דירות יקרות עכשיו, עם מימון גבוהה, התשואות הנמוכות משכירות מדברות בעד עצמן.

@רוני
איך אתה יודע שהמידע שם אמין?
כל יומיים יש כתבות סותרות בתקשורת?

@רוני

מדובר באתר של אנליסטים גלובליים בשוק הנדל"ן, אין להם כל אינטרס ישיר לשוק הנדל"ן בישראל, אני עוקב אחר הניתוחים שלהם במספר שווקים במשך שנים, הניתוחים שלהם אמינים כמובן לנקודת זמן של הניתוח. זה שיש כתבות סותרות זה אופייני לשוק שנעצר ומשנה מגמה, בשונה משוק ההון בשוק הנדל"ן לוקח זמן לציבור הרחב להפנים את שינוי המגמה, ברגע שהכתבות יהיו בעלות גוון אחיד והציבור הרחב יפנים את שינוי המגמה, יתחילו להופיע ירידות מחירים חזקות יותר (כל אלו שטענו שהשוק רק עולה, משנים דעתם וטוענים שאסור לקנות דירות משום שהשוק רק יורד).

מעבר לכתבות ישנם נתונים נוספים התומכים בשוק יורד, מחירי הנכסים גבוהים מאוד (סטיית תקן של למעלה מ 100% בממוצע לעומת עליות המחירים בפעמים הקודמות) היסטורית ביחס להכנסה המומוצעת, ריבית המשכנתאות עלתה 60% בשנתיים האחרונות, הגבלת שיעור המימון למשקיעים עד ל 50% מגובה הנכסים שעלו מאוד, מס רכישה עלה ל 8% על דירה שנייה ומעלה, אכיפה מוגברת לאחר משקיעים בעלי דירות שלא משלמים מיסים, מס דירה שלישית, ירידה משמעותית בכמות המשקיעים, שר האוצר שם את כל יהבו הפוליטי להרחיק משקיעים מהשוק ולהוזיל את רמת המחירים, מתחיל להיווצר היצע גדול של נכסים בעיקר בפריפריות, מבצעים פומביים של מחיר למשתכן (אפקט פסיכולוגי, מלחיץ את הקבלנים, מוציא קונים פוטנציאליים מהשוק)......

@רוני

יש דירה שהתעניינתי בה בשכנות לי במחיר סביר לתקופה לפני כשנה, ובסוף נסוגתי בגלל סיבות אישיות.
הדירה עדיין למכירה, באותו המחיר.
אני עדיין שוקל את הנושא, אבל כל עוד הנסיבות אישיות לא ישתנו לא אקנה אותה.
אז מה זה משנה מה כותבים האינטרסנטים בעיתון? בסופו של דבר הדירה הזו (או דומות לה) היא מה שרלבנטי עבורי, והמחירים קפואים. אני יכול להמתין.
שכל אחד יבדוק את הדירות שמעניינות אותו ויראה מה קורה שם. בסופו של דבר הנוסחאות המסובכות של הלמ"ס או של מרכזי מחקר אחרים לא רלבנטיות לאף אחד מאיתנו באופן אישי.

@איש(3718)
הלוואי שזה היה המצב, אבל הכתבות האלה מעצבות תודעה. כל עוד לא תהיה אוויר של ירידת מחירים המחירים ידשדשו.
במקרה של הדירה שעליה אתה מדבר, המחיר עדיין אותו מחיר כי בעל הדירה מאמין שמישהו יקנה במחיר הזה.

שינוי מגמה זה עניין שלוקח זמן, כרגע אי הווודאות יוצרת מיעוט עסקאות, כלומר מחיר ההיצע לא פוגש את מחיר הביקוש.
http://nadlan.walla.co.il/item/3068537
חשוב לציין שלדעתי, עדיין כדאי לקנות דירות על פי מדדי השקעה קשוחים, באיזורים ספציפיים בארץ ובחו"ל,
אבל בפינצטה!
לצערי יהיו הדיוטות שירכשו /רכשו דירות בעיקר אלו עם משכנתאות כבדות ויגלו שעשו את טעות חייהם.

נערך לאחרונה ב:
@סנופי
מה הצפי שלך לירידת מחירים אם וכשהיו?
למה את קוראת מדדי השקעה קשוחים?

יש דירה שהתעניינתי בה בשכנות לי במחיר סביר לתקופה לפני כשנה, ובסוף נסוגתי בגלל סיבות אישיות.
הדירה עדיין למכירה, באותו המחיר.
אני עדיין שוקל את הנושא, אבל כל עוד הנסיבות אישיות לא ישתנו לא אקנה אותה.
אז מה זה משנה מה כותבים האינטרסנטים בעיתון? בסופו של דבר הדירה הזו (או דומות לה) היא מה שרלבנטי עבורי, והמחירים קפואים. אני יכול להמתין.
שכל אחד יבדוק את הדירות שמעניינות אותו ויראה מה קורה שם. בסופו של דבר הנוסחאות המסובכות של הלמ"ס או של מרכזי מחקר אחרים לא רלבנטיות לאף אחד מאיתנו באופן אישי.

בירידת המחירים בין השנים 96 עד 2006 השוק בארץ ירד בשיאו בממוצע 25% כולל את תל אביב, הפעם בשונה מהפעם הקודמת עליית המחירים הייתה גבוהה כפליים ולא בגלל ביצועים ורווחיות יתרה של המשק, אלא משום הריבית הנמוכה הסטורית של המימון לאורך זמן. במידה ואתה רוכש עם מימון מחוץ למרכז תל אביב כיום, אתה עלול לרכוש דירה עם מימון גבוהה אולי במאות אלפי שקלים ובכך להתחייב לשנים ארוכות יותר של החזר המימון.

נערך לאחרונה ב:
@סנופי
מה הצפי שלך לירידת מחירים אם וכשהיו?
את תזמון הירידה החדה במחירי הנדל"ן, אף אחד לא יכול לצפות. אבל מתרבים האינדיקטורים לגביי יוקר השוק הישראלי ושווקים מסוימים בחו"ל,
(אינדיקטורים כגון: עליית מספר המשכורות הנדרשות על מנת לרכוש דירה, עלייה בשיעורי המימון לצורך רכישת דירות וכו').
משתנה קריטי נוסף הוא התייקרות המימון, המייתר את התשואה הזעומה שנותרה מהנכסים ומעמיד את לוקח המשכנתה לא רק בסיכון לירידת ערך, אלא לחדלות פרעון. אי הכדאיות ברכישה דירה ממוצעת כבר קיימת בערך שנתיים, ואנשים ממשיכים לקנות דירות הרבה מעבר ליכולות שלהם במחירים מופקעים, לעיתים בתוספת מימון חוץ בנקאי.
הבועה תתפוצץ בוודאות בעייני, ובגלל שהשיטה הבנקאית בארץ המתבססת על הלוואות ריקורס, מי שיחטוף את עיקר ההדף הם הלווים ולא הבנקים (כמו שהיה במשבר הסאב פריים ב 2008). במצב כזה שאנשים מוכרים את בתיהם לאחר שלא יכלו לשלם משכנתה ונותרים עם חוב, הירידה במחירים יכולה להיות קשה ביותר.
@סנופילמה את קוראת מדדי השקעה קשוחים?
רכישת דירה צריכה להתבצע דרך מדדים של רכישת דירה להשקעה, ולא כמוצר צריכה.
בממוצע זו הרכישה היקרה ביותר שיש לתא משפחתי, ולכן אם המשפחה/היחיד לא יצאו לפנסיה מוקדמת, במיוחד עם קיים מימון גבוה על הנכס, צריך לנהוג במשנה זהירות. מדדי השקעה קשוחים וכתבתי על זה לא מעט, מדובר על רכישת נכס המניב לפחות 4% תשואה, כך שהריבית תעלה, ישאר מרווח ביטחון מינימלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מייקל בורי - בועת השקעות האינדקס שוק ההון 6
M בועת הנדלן של החילונים בישראל נדל"ן 2
T בועת המסחר הפאסיבי שוק ההון 6
adamshalev בועת הדוט-קום הסינית שוק ההון 30
H שכירות עד קריסת בועת הנדלן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
C בועת הנדל"ן ביפן בשנים 86-91 לעומת מחירי הדיור בישראל נדל"ן 4
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
נולי בועת הליסינג אוף טופיק 45
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
א תהיה נוספת על בועת הנדלן שוק ההון 107
S איך מזהים עסקת נדל"ן טובה נדל"ן 0
P משכנתא / הלוואת גישור לענייני נדל"ן לא סטנדרטיים? נדל"ן 17
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
פ נדל''ן & מחקר טריניטי מזוית מעט שונה שוק ההון 14
ש תשואת נדל''ן בארהב נדל"ן 8
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
Y נדל"ן בריטניה - מקרה של בעל הבית נפטר. נדל"ן 1
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
Count Olaf סדנת ייעוץ נדל"ן - בכל זאת? נדל"ן 6
C נדל״ן + AI נדל"ן 8
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
H נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') נדל"ן 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מה האסטרטגיה לפרסם נדל"ן יקר בפריים טיים לציבור הכללי? נדל"ן 14
ה הורה מזדקן ונכסי נדל״ן כפנסיה נדל"ן 30
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
L פיזור שווקים נדל'ן נדל"ן 0
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ע נדל"ן קריית ביאליק נדל"ן 8
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5