• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בועת נדל''ן

• פותח הנושא פותח הנושא dodesb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בסופו של דבר יש קורלציה בין קצב עליית השכר וקצב עליית המחירים במשק למחירי השכירות.
החזקת דירה לא מבטיחה הצמדה למחירי כלל הדירות.
ובלי קשר, אישית, אני רואה מתאם גבוה יותר בין המדד של הלמ"ס לבין מחיר הצריכה שלי.

בוא נניח שאתה נופל על תקופה גרועה במיוחד בשוק המניות כמו ב-1929-1945 או 2000-2009
גם אני יכול למצוא לך תקופות בהיסטוריה שבהן מחירי הדיור ירדו בלמעלה מ-80% לאורך יותר מ-20 שנה

ומה המסקנה?

לדעתי המסקנה היא שאסור להתמסר לאף אפיק.

אם נתעלם מקיום מומחיות בנדל"ן, ונתייחס לשוק הנדל"ן בכללותו אז ההיסטוריה מראה שנדל"ן היא השקעה גרועה לעשרות שנים. גם בארץ וגם בארה"ב לאורך עשרות שנים מחיר הדירה עלה בקצב האינפלציה פחות או יותר (הנתונים אינם כוללים תשואת שכירות).
יכול לבוא מאן דהוא ולטעון שהוא יודע כיצד לבחור דירה או יודע לתזמן את השוק כדי להניב תשואה גבוהה מתשואת השוק - אני לא מתווכח עם אנשים כאלו.
אני מתייחס לשוק בכללותו בלי להניח מומחיות או בחירת תזמון נכון.

ההיסטוריה מראה שלאורך עשרות שנים, שוק המניות העולמי עלה ריאלית הרבה יותר ממחירי הדירות וזה מה שחשוב לי.
את יכולה להיות ברת המזל שבחרה את הדירה הנכונה בתזמון הנכון ולהרוויח יותר. כן, אבל באותה מידה את יכולה להיות זאת שמפסידה. זה הסיכון האדיר שהדיוט לוקח כשהוא רוכש נכס מרוכז.

תוסיף למספרים בלינק שימוש במינוף והכנסה משכירות חודשית.

http://www.dailymail.co.uk/property...ars-Average-UK-property-gained-200k-1995.html

נערך לאחרונה ב:
ההסתכלות שלך שגויה מכיוון שאת מסתכלת על פרספקטיבה של שנים בודדות במקום על עשרות שנים. את מנסה להשליך מביצועי העבר שלך קדימה?
בנוסף, ממה שאני זוכר, את לא מחזיקה בשוק המניות העולמי אלא סובלת מהטיית יתר לשוק הישראלי.

ודבר אחרון למחשבה - ההזדמנות ה"מטורפת" שלך התגלתה כ-3% תשואה בשנה וזה כשהאינפלציה בישראל אפסית. אני לא אומר את זה כדי לעקוץ אותך אלא כדי לעורר בך את הרצון לבדוק ולחקור את הנושא.

נקודה 1- השקעה בדירה היא סוג של השקעת ערך בין אם נכס שמעלה ערך או בנכס עם תזרים מזומנים שוטף.
התנאי להצלחת ההשקעה היא הבנת השוק והשגת נכס בזול (שוק לא משוכלל) ואין "שיטה" להשקעת ערך מוצלחת כי זה תלוי במשערך ולא בנתונים וזו בעיה, זה ש @נולי (אולי) לא הצליחה בהשקעה לא אומר שהיא קיבלה מראש החלטה גרועה. לפעמים השוק הלא משוכלל (ידע חסר) משטה במשקיע הנבון (ויסלח לי בנג'מין גראהם), משקיע מוצלח מאוד בנדל"ן שמשקיע בנכס אחד יכול להפסיד ובגדול, ולכן כדי לשפר את הסטטיסטיקה הוא צריך פורטפוליו של נכסים וזה "קצת קשה" להשגה (כסף) וניהול

נקודה 2 - אנחנו יצורים סופיים גם בזמן, מאוד נחמד לומר ששוק הנדל"ן או המניות נותן תשואה X על ההשקעה בממוצע ובסך הכל "נפלת" על טווח לא טוב, כי הטווח הסביר לבני אדם להשקעות הוא עד 20 שנה (גם אם הם חיים 60 מגיל 20, זה אומר שיש כ 3-4 תקופות בעלות מאפיינים שונים בדיעבד !) לומר דבאספקט של 100 שנה (נניח) שוק X עדיף ואת/ה סתם מתלונן על ה 20 השנים של השקעה מחורבנת שמוטטה אותך כלכלית זה לא שונה מלומר למשפחת אדם שטבע (ומת)בנהר שעומקו הממוצע 1/2 מטר שזה ארוע מאוד נדיר ואם היה זז 5 מטר זה לא היה קורה ... (לא שלהרוויח 3% זה לטבוע אבל , רק אנלוגיה על כך שארוע שקורה בהסתברות נמוכה כשהוא קורה הוא קורה ב 100% )

נערך לאחרונה ב:
תוסיף למספרים בלינק שימוש במינוף והכנסה משכירות חודשית.

http://www.dailymail.co.uk/property...ars-Average-UK-property-gained-200k-1995.html

לאחר שיטוטים נרחבים ברשת, הצלחתי למצוא נתוני צמיחה ריאלית של דירות במספר מדינות מרכזיות משנת 1900 (111 שנים!):
אוסטרליה - 2.03% לשנה
אנגליה - 1.33% לשנה
ארה"ב - 0.09% לשנה
נורווגיה - 0.93% לשנה
הולנד - 0.95% לשנה
צרפת - 1.18% לשנה

כלומר, דיור נתן בטווח הארוך מאוד תשואה ריאלית נמוכה יחסית לשוק המניות העולמי שסיפק תשואה ריאלית של 5% בשנה משנת 1900.
אפשר לראות מהגרף שעד לשנת 1950 לערך מחירי הדירות דרכו במקום (2 מלחמות עולם..) ורק מאז הן מזנקות אך לא ברמה של שוק המניות.

נערך לאחרונה ב:
לומר דבאספקט של 100 שנה (נניח) שוק X עדיף ואת/ה סתם מתלונן על ה 20 השנים של השקעה מחורבנת שמוטטה אותך כלכלית זה לא שונה מלומר למשפחת אדם שטבע (ומת)בנהר שעומקו הממוצע 1/2 מטר שזה ארוע מאוד נדיר ואם היה זז 5 מטר זה לא היה קורה ...

לכן אני משקיע ל-50 שנה...
אם סיכון נמדד באפשרות שלא אחזק את כח הקניה שלי לאחר עשרות שנות השקעה, אז נראה ששוק הדיור בכללותו מסוכן משוק המניות (לפחות על סמך ההיסטוריה).
מסכים איתך לגבי השקעת הערך בנדל"ן. מסיבה זו אני לא מתקרב אליו.

לאחר שיטוטים נרחבים ברשת, הצלחתי למצוא נתוני צמיחה ריאלית של דירות במספר מדינות מרכזיות משנת 1900 (111 שנים!):
אוסטרליה - 2.03% לשנה
אנגליה - 1.33% לשנה
ארה"ב - 0.09% לשנה
נורווגיה - 0.93% לשנה
הולנד - 0.95% לשנה
צרפת - 1.18% לשנה

כלומר, דיור נתן בטווח הארוך מאוד תשואה ריאלית נמוכה יחסית לשוק המניות העולמי שסיפק תשואה ריאלית של 5% בשנה משנת 1900.
אפשר לראות מהגרף שעד לשנת 1950 לערך מחירי הדירות דרכו במקום (2 מלחמות עולם..) ורק מאז הן מזנקות אך לא ברמה של שוק המניות.
כולל הכנסה משכירות?

לא הצליחה
מה נחשבת "הצלחה" בהשקעה נדל"ן בישראל 2017?
5% תשואה משכירות זה לא טוב?
אני מכירה משקיעים שמבסוטים על 3.
הרי יש (הייתה עד החודש שעבר) גם עליית ערך בנוסף.

לכן אני משקיע ל-50 שנה...
למה? מה מטרת הכסף בסופו של דבר?
להוריש לילדים?

שכבה נוספת לפנסיה והורשה.
וכסף למאווי ההווה והעתיד הקרוב? אין לך שום חסכון לטווח קצר?
אני לא מכירה אנשים שחוסכים באופן מלא לעוד חמישים שנה (אתה הראשון).. אז להשקיע אך ורק בשוק ההון נראה לי פשוט לא רלוונטי לרוב האנשים.

עשיתי את זה עם דירה בארץ, בשמן שאני גר בחו"ל, השיקולים שלי הם שיקולי כדאיות כלכלית, אני לא מדבר על דירה למגורים.
גם בדירה להשקעה השיקולים שונים.
אם אני משקיע באוקראינה ופתאום מגלים שם גז טבעי והמחירים של הדיור טסים למעלה, או שיש הפיכה והמחירים צונחים, אין לזה שום משמעות מבחינתי מלבד ערך הנכס. שלא לדבר, שמי שרוצה לעזור לילדים בדיור מסתכל על מחירי הנכסים שלו בארץ ולא באוקראינה.

וכסף למאווי ההווה והעתיד הקרוב? אין לך שום חסכון לטווח קצר?
אני לא מכירה אנשים שחוסכים באופן מלא לעוד חמישים שנה (אתה הראשון).. אז להשקיע אך ורק בשוק ההון נראה לי פשוט לא רלוונטי לרוב האנשים.
הממם, אני די בטוח שיש כאן הרבה מאוד אנשים שחוסכים לטווח הארוך. ההוצאות בטוווח המיידי מכוסות על ידי המשכורת. ההפרש הולך לחיסכון ארוך טווח. כנראה לא הבנתי למה את מתכוונת...?

גם בדירה להשקעה השיקולים שונים.
אם אני משקיע באוקראינה ופתאום מגלים שם גז טבעי והמחירים של הדיור טסים למעלה, או שיש הפיכה והמחירים צונחים, אין לזה שום משמעות מבחינתי מלבד ערך הנכס. שלא לדבר, שמי שרוצה לעזור לילדים בדיור מסתכל על מחירי הנכסים שלו בארץ ולא באוקראינה.
האמת הלכתי לאיבוד איתך, שאלה @נולי מה לעשות, זו דירה להשקעה שלה, מתוך זה, הצעתי למכור שהשוק בארץ למעלה ולהשקיע באפיק אחר או בנדל"ן מחוץ לארץ.
לא כל כך הבנתי את ההערות שלך, מה קשור אוקראינה לכל הסיפור? מי יודע מה יהיה מחר?
הדבר היחידי שאני יודע זה מה קורה עכשיו וגם זה בערבון מוגבל מאוד.

חשוב לזכור - דירה מכניסה תזרים כל הזמן. כלומר, כדי למכור את צריכה לחשוב שהירידות יהיו חדות יותר מ3% בשנה.
גם שוק ההון (למעט בצוברות).

האמת הלכתי לאיבוד איתך, שאלה @נולי מה לעשות, זו דירה להשקעה שלה, מתוך זה, הצעתי למכור שהשוק בארץ למעלה ולהשקיע באפיק אחר או בנדל"ן מחוץ לארץ.
לא כל כך הבנתי את ההערות שלך, מה קשור אוקראינה לכל הסיפור? מי יודע מה יהיה מחר?
הדבר היחידי שאני יודע זה מה קורה עכשיו וגם זה בערבון מוגבל מאוד.
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.
לדירה בארץ יש משמעות אחרת, גם כשהיא להשקעה, כי היא צמודה באופן כלשהו למחירי הדיור בארץ שרלוונטיים למי שגר כאן, בניגוד לדירה באוקראינה.

• אהבתי
Reactions: Roi

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מייקל בורי - בועת השקעות האינדקס שוק ההון 6
M בועת הנדלן של החילונים בישראל נדל"ן 2
T בועת המסחר הפאסיבי שוק ההון 6
adamshalev בועת הדוט-קום הסינית שוק ההון 30
H שכירות עד קריסת בועת הנדלן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
C בועת הנדל"ן ביפן בשנים 86-91 לעומת מחירי הדיור בישראל נדל"ן 4
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
נולי בועת הליסינג אוף טופיק 45
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
א תהיה נוספת על בועת הנדלן שוק ההון 107
S איך מזהים עסקת נדל"ן טובה נדל"ן 14
P משכנתא / הלוואת גישור לענייני נדל"ן לא סטנדרטיים? נדל"ן 17
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
פ נדל''ן & מחקר טריניטי מזוית מעט שונה שוק ההון 14
ש תשואת נדל''ן בארהב נדל"ן 8
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
Y נדל"ן בריטניה - מקרה של בעל הבית נפטר. נדל"ן 1
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
Count Olaf סדנת ייעוץ נדל"ן - בכל זאת? נדל"ן 6
C נדל״ן + AI נדל"ן 8
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
H נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') נדל"ן 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מה האסטרטגיה לפרסם נדל"ן יקר בפריים טיים לציבור הכללי? נדל"ן 14
ה הורה מזדקן ונכסי נדל״ן כפנסיה נדל"ן 30
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
L פיזור שווקים נדל'ן נדל"ן 0
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ע נדל"ן קריית ביאליק נדל"ן 8
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5