לכל שירות ומוצר יש טווח מחירי שוק.
אתה יכול לקנות סיטרואן בן 10 או טסלה מהניילון - שניהם אותו מוצר שאמור להביא אותך מנקודה אחת לשניה, רק שאחד מהם יעשה זאת במינימום תקלות בדרך, בנוחיות רבה, ויעורר התפעלות מצד אחרים - לכל יתרון יש תוספת מחיר. כנ"ל אם אתה צריך דירה, עו"ד מומחה לפלילים עם רזומה ארוך של הסרת/הקטנת אישום וכו'.
אני לא מבין מה ההתלהמות, אולי זה עניין רגשי?
לכל מוצר יש טווח מחירים, שכולל כבר בתוכו את האיכויות השונות. אף אחד לא ישלם 30 אלף שקל על פתיחת סתימה, תהיה איכותית כמה שתהיה.
את חושבת שהעסק שלך נותן איכות משובחת שאף אחד לא נותן - מעולה, מעולם לא נטען אחרת, אלא מה - מה שתקבלי זה אך ורק מה שהשוק מתמחר ברף העליון. לא שקל יותר.
לקונה השירות מעניין את את-יודעת-מה ההוצאות שלך, הוא ישלם אך ורק מה שמקובל בשוק.
עסק לא יכול להתקיים בלי להרוויח.
מישהו טען אחרת? עלייך החובה לוודא שהמאזן כולו משתלם לך, אף אחד לא עובד כדי להפסיד, אבל אף לקוח לא ישלם לך יותר מהרף העליון רק כדי שתמשיכי לתת שירות.
בתוך ההוצאות נכללים גם פירסום ועוד סעיפים רבים שכנראה אינך מודע להם.
כשאני תמחרתי שעת עבודה, תמחרתי אותה כמו שעת עבודה מקבילה כשכיר, פלוס עוד קצת, לפי הוותק ומחיר השוק.
לא הכנסתי עלויות חשמל, אוכל, על אף שכשכיר כן היו מכוסות לי, בטח שלא פרסום או "תשואה אבודה" על הזמן בו לא עבדתי. הוצאות שיכולתי להכניס בסכום הזה - זה ענייני.
מה שנכנס למחיר היה מה שהלקוח מוכן לשלם, וזה הכל. אותו ממש לא מעניין כל הסיפורים, בדיוק כמו שלמי שקונה בסופר לא מעניין מה התקורה של דיפלומט או תנובה.
בול כמו כשהייתי בצד השני, ובעל עסק הכפיל את המחיר תוך שנה, על עבודה של פחות משעה, ולא הסכים להתגמש על מה יבוצע - אמרתי לו ללכת לחפש ושכרתי אדם אחר בחצי.
גם את לא היית משלמת יותר ממה שהשוק נותן, עם כל ההבנה בעולם, עם כל הידיעה של מה זה אומר להיות עצמאי - לא היית משלמת כסף אקסטרה סתם, שלא מתרגם לאיכות.
כאמור, ההפרש בין מה שמקבל שכיר למה שמשלם המעסיק, הוא 30 אחוז
לפחות, על זה אין תלונות. גם סביר שיכנסו לחשבון הוצאות נוספות. אבל בסוף, רק מחיר השוק קובע.
לקוח נבון מבין שהמחיר גבוה מההוצאות כי אחרת אין תועלת ותוחלת לעסק.
זה חסר משמעות. הלקוח לא מסתכל על ההוצאות שלך, כדי "להבין" את המחיר. הוא משלם מחיר שוק, וסומך שמשתלם לך: ההוצאות נמוכות מסך ההכנסות. ללקוח לא אכפת ממך.
בל נשכח שצדיק נסתר טוען גם:
וזה בלי לדבר על הלחץ להביא עבודה ולגבות כסף
אני צריך לממן לעצמאי את הלחץ שלו? המעסיק של השכיר מממן לשכיר את הלחץ שלו? זה די אמורפי, והציפייה לגלגל הכל על הצרכן - פשוט מנותקת, הצרכן ישלם רק מחיר שוק.