• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתם עובדים שעתיים או חודשיים?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם באמת התכוונת לסוג הראשון, אל תשכח שהוא צריך להגדיל מחיר לשעה בערך ב-50% כדי להשתוות לחבר שלו השכיר שעושה את אותה עבודה באותו מקום עבודה.
לא מבין את החישוב, אני מדבר על עליה של פי כמה, מול שכיר שלא מקבל שעתי, בטח לא על עליה של 50% שמוסברת כתלוש-לא-תלוש, הפרשות-לא-הפרשות.

אני כותב כמעסיק
ההפרש בין מה שהעובד מקבל לעלות למעסיק היא בין 30-42 אחוזים!
תתמחרו את עלות החופש
הבראה
ימי מחלה
תנאים פנסיוניים
קרן השתלמות
וזה רק הישיר
מה לגבי עלות מקום העבודה?ארנונה?ביטוח?הנהלת חשבונות?רואה חשבון? חשבון חשמל?
כל מה שקשור לניהול המשרד (ממחשבים ועד נייר טואלט)
רכבים
כלי עבודה
ועוד רשימה שלא נגמרת
וזה בלי לדבר על הלחץ להביא עבודה ולגבות כסף
שלא לדבר על תהאי התשלום המקובלים בארץ משוטף 60 ומעלה
אז אני בעצם בנק שמממן את הלקוחות שלי
בקיצור עדיף להגביה את המבט ולראות את התמונה המלאה
הציפיה שכל לקוח ישלם לך עלויות פרסום או אני לא יודע מה, מנותקת מהמציאות. הלקוח ישכור אותך אם המחיר שווה למחיר המקובל בשוק, סה טו.
אל תצפה גם לעבוד 50 שעות ולקבל שכר של 180 שעות, כי "יש לך לחץ". מנותק מהמציאות.

הלקוח ישכור אותך אם המחיר שווה למחיר המקובל בשוק, סה טו.
לכל שירות ומוצר יש טווח מחירי שוק.
אתה יכול לקנות סיטרואן בן 10 או טסלה מהניילון - שניהם אותו מוצר שאמור להביא אותך מנקודה אחת לשניה, רק שאחד מהם יעשה זאת במינימום תקלות בדרך, בנוחיות רבה, ויעורר התפעלות מצד אחרים - לכל יתרון יש תוספת מחיר. כנ"ל אם אתה צריך דירה, עו"ד מומחה לפלילים עם רזומה ארוך של הסרת/הקטנת אישום וכו'.
הציפיה שכל לקוח ישלם לך עלויות פרסום או אני לא יודע מה, מנותקת מהמציאות
אתה מנותק מהמציאות. עסק לא יכול להתקיים בלי להרוויח. רווח פירושו שההכנסות גדולות מההוצאות. בתוך ההוצאות נכללים גם פירסום ועוד סעיפים רבים שכנראה אינך מודע להם. בהצעת מחיר ללקוח לא מפרטים את סעיפי ההוצאות של העסק אלא מחיר לשעה/ליום/לחודש/לשנה/לפרוייקט/למוצר אבל לקוח נבון מבין שהמחיר גבוה מההוצאות כי אחרת אין תועלת ותוחלת לעסק.

לכל שירות ומוצר יש טווח מחירי שוק.
אתה יכול לקנות סיטרואן בן 10 או טסלה מהניילון - שניהם אותו מוצר שאמור להביא אותך מנקודה אחת לשניה, רק שאחד מהם יעשה זאת במינימום תקלות בדרך, בנוחיות רבה, ויעורר התפעלות מצד אחרים - לכל יתרון יש תוספת מחיר. כנ"ל אם אתה צריך דירה, עו"ד מומחה לפלילים עם רזומה ארוך של הסרת/הקטנת אישום וכו'.
אני לא מבין מה ההתלהמות, אולי זה עניין רגשי?
לכל מוצר יש טווח מחירים, שכולל כבר בתוכו את האיכויות השונות. אף אחד לא ישלם 30 אלף שקל על פתיחת סתימה, תהיה איכותית כמה שתהיה.
את חושבת שהעסק שלך נותן איכות משובחת שאף אחד לא נותן - מעולה, מעולם לא נטען אחרת, אלא מה - מה שתקבלי זה אך ורק מה שהשוק מתמחר ברף העליון. לא שקל יותר.
לקונה השירות מעניין את את-יודעת-מה ההוצאות שלך, הוא ישלם אך ורק מה שמקובל בשוק.
עסק לא יכול להתקיים בלי להרוויח.
מישהו טען אחרת? עלייך החובה לוודא שהמאזן כולו משתלם לך, אף אחד לא עובד כדי להפסיד, אבל אף לקוח לא ישלם לך יותר מהרף העליון רק כדי שתמשיכי לתת שירות.
בתוך ההוצאות נכללים גם פירסום ועוד סעיפים רבים שכנראה אינך מודע להם.
כשאני תמחרתי שעת עבודה, תמחרתי אותה כמו שעת עבודה מקבילה כשכיר, פלוס עוד קצת, לפי הוותק ומחיר השוק.
לא הכנסתי עלויות חשמל, אוכל, על אף שכשכיר כן היו מכוסות לי, בטח שלא פרסום או "תשואה אבודה" על הזמן בו לא עבדתי. הוצאות שיכולתי להכניס בסכום הזה - זה ענייני.
מה שנכנס למחיר היה מה שהלקוח מוכן לשלם, וזה הכל. אותו ממש לא מעניין כל הסיפורים, בדיוק כמו שלמי שקונה בסופר לא מעניין מה התקורה של דיפלומט או תנובה.

בול כמו כשהייתי בצד השני, ובעל עסק הכפיל את המחיר תוך שנה, על עבודה של פחות משעה, ולא הסכים להתגמש על מה יבוצע - אמרתי לו ללכת לחפש ושכרתי אדם אחר בחצי.
גם את לא היית משלמת יותר ממה שהשוק נותן, עם כל ההבנה בעולם, עם כל הידיעה של מה זה אומר להיות עצמאי - לא היית משלמת כסף אקסטרה סתם, שלא מתרגם לאיכות.

כאמור, ההפרש בין מה שמקבל שכיר למה שמשלם המעסיק, הוא 30 אחוז לפחות, על זה אין תלונות. גם סביר שיכנסו לחשבון הוצאות נוספות. אבל בסוף, רק מחיר השוק קובע.
לקוח נבון מבין שהמחיר גבוה מההוצאות כי אחרת אין תועלת ותוחלת לעסק.
זה חסר משמעות. הלקוח לא מסתכל על ההוצאות שלך, כדי "להבין" את המחיר. הוא משלם מחיר שוק, וסומך שמשתלם לך: ההוצאות נמוכות מסך ההכנסות. ללקוח לא אכפת ממך.
בל נשכח שצדיק נסתר טוען גם:
וזה בלי לדבר על הלחץ להביא עבודה ולגבות כסף
אני צריך לממן לעצמאי את הלחץ שלו? המעסיק של השכיר מממן לשכיר את הלחץ שלו? זה די אמורפי, והציפייה לגלגל הכל על הצרכן - פשוט מנותקת, הצרכן ישלם רק מחיר שוק.

נערך לאחרונה ב:
איזו התלהמות חשת בדבריי?

זה כי אתה כנראה שכיר שאין לו מושג בתימחור עבודה עצמאית.
זה לא עסק באמת מה שאתה מתאר.
וכל זה בתנאי שהוא לא באמת צריך להשקיע בשיווק ופירסום כי הלקוח מובטח.
לאנשים שמקימים עסק שפונה להרבה לקוחות יש עוד עניינים שעולים כסף כמו פירסום או שירותי מזכירות או עובדים שכירים.
אתה יכול לקנות סיטרואן בן 10 או טסלה מהניילון
אתה מנותק מהמציאות. עסק לא יכול להתקיים בלי להרוויח.

ולמה בכלל זה עלה בדעתך שזאת המילה המתאימה?
המילה המתאימה יותר היא כנראה "לקפוץ בראש". אני מלכתחילה דיברתי על יועצים, שאלה אנשים שעושים אותה עבודה בדיוק, אבל גובים לא עוד 50%, אלא פי כמה וכמה.
ומשום מה נכנסת לשטיק הזה של להוכיח כמה הוצאות יש, גם כשמדובר ביועץ ללא הוצאות נוספות, גם אחרי שהתבהרה לך כוונתי, המשכת לנסות לשכנע כמה הוצאות יש.

הרגישות מובנת, אבל בכנות, בישראל של 2026 לאף לקוח לא אכפת אם האינסטלטור שלו בדיוק מתעתד לשכור פרסום נרחב יותר, כדי להתרחב, אכפת לו ממחיר סופי.
וכן, אני מכיר עצמאים שכשאחרים התחילו למכור בזול יותר מהם, והם לא הצליחו להתייעל - למכור יותר בזול, או לחתוך בהוצאותיהם - הם סגרו את העסק, כי קונים אין.

ההתלהמות\קפיצה בראש היא, הרצון לחנך גם את מי שלא שאל, ש"גם לנו יש הוצאות", מה שרואים השכם והערב מצד חברות המזון, למשל. כאילו דה? למה ללקוח אכפת?
כשבעל דירה דרש שחטופה תפנה את דירתה, בגסות ובאותו חודש, בעודה בשבי - מיד קפצו כמה ואמרו "גם לו יש משכנתא". וכי כל הסיכון צריך להיות מגולגל על החוליה החלשה?
מה עם בעל עסק, או בעל דירה, למשל, שמבינים שכמה חודשים ללא שכירות, זה סיכון קיים שנלקח, או שלשאת בעול פרסום כשעסק מתחיל להתגלגל זה השקעת סיכון בעתיד?

אני מלכתחילה דיברתי על יועצים, שאלה אנשים שעושים אותה עבודה בדיוק, אבל גובים לא עוד 50%, אלא פי כמה וכמה.
אני מכיר עצמאים שכשאחרים התחילו למכור בזול יותר מהם, והם לא הצליחו להתייעל - למכור יותר בזול, או לחתוך בהוצאותיהם - הם סגרו את העסק, כי קונים אין.
בוקר טוב,

אם מדובר על עסק של אדם אחד אני יכול להבין אל מה אתה מדבר
אני מדבר על חברה עם עשרות עובדים. רוב השכירים לא מבינים את כל העלויות הנלוות
אף אחד לדעתי לא הוציא אקדח ואמר לך לשכור את שירותיו או לקנות ממנו את המוצר שלו.
ביום שלא תביא ערך ללקוח אין לך זכות קיום עיסקית.
ורק קוריוז חברות מגדולות במשק משלמות לי הרבה כסף לשעה רק כדי שאביע את דעתי
והם משלמים על העובדים שלי 400 שקל לשעה
כנראה שיש להם סיבה..
ועדיין כמות ההוצאות שיש לעסק היא עצומה
לדעתי ישראל זה אחד המקומות הכי קשים להקים ולנהל עסקים.

ביום שלא תביא ערך ללקוח אין לך זכות קיום עיסקית.
נכון.
והם משלמים על העובדים שלי 400 שקל לשעה
וביום שאתה תגבה 4000 לשעה, גם לא תהיה לך זכות קיום עסקית, כי יקחו מישהו אחר. אלא אם כן איכותך שווה גם את זה, ואין אופציה שוות ערך זולה יותר.
אף אחד לדעתי לא הוציא אקדח ואמר לך לשכור את שירותיו או לקנות ממנו את המוצר שלו.
בדיוק, וכולם עושים את החישובים האלה כל הזמן. אני בודק כמה עולה בשר בסופר ומחליט לפי המחיר והאיכות, אני לא מתחיל לחשוב "טוב, לרמי יש תקורה גבוהה יותר, אשלם יותר".
כך שההחלטה בסופו של דבר, קמה ונופלת על מחיר שוק של השירות המוצע, בכלל בכלל לא כי איזשהו לקוח "מבין את ההוצאות" שלך. פרקטי טהור.
ועדיין כמות ההוצאות שיש לעסק היא עצומה
לדעתי ישראל זה אחד המקומות הכי קשים להקים ולנהל עסקים.
ישראל היא מקום די קשה לעסקים, יש קשים ממנו. גם לשכירים קשה כאן עם מס בשמיים, הם למשל לא זכאים להוצאות מוכרות כמעט על כלום.
הציפייה היא תמיד חד כיוונית, "תראו אותי ותבינו אותי", כשזה לא ריאלי - גם כי בסוף ילקח הזול והאיכותי ביותר, וגם כי העצמאי לא ממש חושב על אילוצי הלקוח מנגד. על זה אני מלין.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין כזה דבר תלוש לא קריא - יש אנשים שלא מתאמצים להבין.
בעברי הרחוק הייתי שנתיים קצין בקבע, ועוד שנתיים עובד מדינה. אם היה משהו לא ברור בתלוש שאלתי וקיבלתי הסברים. לא מבין מה הבעיה פה.
במקום העבודה הקודם שלי לא היה את מי לשאול. הייתה מנהלת סופר עמוסה שלא ממש עזרה במשהו.
אבל אתה צודק שגם לך יש אחריות על זה. אני מסכים. לא תמיד יש למי לפנות. :/

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
G להייטיקיסטים שכאן - כמה שעות עבודה אתם עובדים ביום? אוף טופיק 2
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
ס מי מכיר fifo באוסטרליה? מה אתם חושבים על זה? התפתחות אישית 2
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 49
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16

נושאים דומים

Back
למעלה