• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר?

• פותח הנושא פותח הנושא tomer111
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למשל אדם הוא הבעלים של עצמו
מוסר אנושי בנוי על זכות הקניין אחרת אנשים יריבו אחד עם השני.
שים לב שאתה מתנגד לרעיון של מדינה אלא שלצורך כך אתה נשען על הגדרות ששואבות תוקף ומשמעות מקיומה של מדינה.

"בעלות" ו"זכות קניין" הם לא כוחות טבע. סה"כ מדובר בפיקציות משפטיות של מדינות.

ברגע שאין כח מדינתי לאכוף באלימות את "זכות הבעלות" או "זכות הקניין" שלך, אין למושגים האלה כל משמעות.

לאריה בטבע אין "זכות קניין" על אנטילופה שהוא צד. יבוא אריה חזק יותר וייקח אותה ממנו. וזהו, סוף הסיפור.

נערך לאחרונה ב:
מכשול בגובה 2 מטר לא יכול להסתיר אובייקט שנמצא גבוה יותר מעיניים של צופה שנמצא גבוה יותר. המכשול חייב להיות בין העין לאובייקט כדי להסתיר.
נניח הגובה של העין שלך היא 1.8 מטר מהרקע. לידך עומד גבר שגובה העין שלו הוא 2.05 מטר. נניח הגובה שלו הוא 2.10 שזה סה"כ 30 ס"מ הפרש.
אם הבחור הזה יעמוד 10 ס"מ ממך אז הוא יסתיר לך גם דברים שנמצאים בשמיים בזוית 45 מעלות ממך לכיוון שלו. ככל שהוא יתרחק יותר ממך אז מרחב הראיה שלך יגדל. אם הוא יעמוד במרחק גדול ממך אז דברים נמוכים יותר ממנו וקרובים יותר ממנו יסתירו אותו.

אגב... איך אתה מסביר זאת שאין היום שהוא הוכחה ל-4 המהירויות במודל הכדורי?

ונניח שההגדרה שלך צודקת למרות שלדעתי זה לא נכון בכל מקרה מה הגבולות של זכות הקניין, האם אדם פרטי שקנה את כל המדינה זה גם טוב או שזה כבר מוגזם. בקיצור תמיד אתה תתבסס על נתונים סובייקטיבים
תראה בקשר לאדם אחד שקונה שטח גדול. לא מצליח להבין את הטיעון שלך. תמיד יהיו אנשים שירצו יותר מאחרים וזה מה שמניע בני אדם. למה איש עסקים יעבוד יותר קשה? הוא יעבוד כדי לתת לך ערך או שכדי שהוא יוכל לקנות דירה נוספת או אוטו יותר טוב ממה שיש לך?
לדעתך הקופים חיים בצורה אידיאלית? החזק תמיד ינסה לשלוט בחלש זה הטבע האנושי. חופש מוחלט אף פעם לא היה ואף פעם לא יהיה, אבל לדעתי היום יש לכל אדם יותר חופש ואפשרויות מתקופות אחרות בהיסטוריה.
אנחנו לא קופים ומוסר אנושי לא רלוונטי לבעלי חיים. האריה לא שואל את האייל אם אפשר לאכול אותו.

אתה..... תנסה למשל להגיד שזה לא ככה אז בעצם אתה נשאר בסיטואציה כדי לטעון שאני טועה ולכן אתה מפריך את הטיעון שאדם הוא לא הבעלים של עצמו.

זו ההגדרה שלך, לא הגדרה גלובלית של מוסר.
כדי שתביא מקורות שיצדיקו את הטיעון שלך.....
אנרכיה זה איש הישר בעיניו יעשה, כולל פגיעה באחר. תבדוק את המילון שלך, הוא לא מאופס.
תראה בבקשה את ספרון ההסבר כאן: https://www.facebook.com/whatanarchyisntisrael
זו לא ההגדרה של דמוקרטיה.
אם הרוב כופה משהו על המיעוט בגלל החלטת הרוב אז במה זה שונה משני גברים שנכנסים לחדר יחם עם אישה ומצביעים לאנוס אותה? הרי סה"כ האונס זאת פעולה דמוקרטית.

בקיצור, אתה עלוקה שנהנית ממנעמי הדמוקרטיה וחופש הקניין וחושב שמגיע לו הכל, אך לא מוכן לשלם את המחיר שבא איתה.
אני מקווה שאנשים כמוך ימשיכו להיות מיעוט זניח וחסר משמעות בעולם, כדי שהאנושות תוכל להתקיים.
מה שכתבת כאן ממש לא ענייני לכתוב בדיון.... תתרכז בטיעונים בבקשה.

"בעלות" ו"זכות קניין" הם לא כוחות טבע. סה"כ מדובר בפיקציות משפטיות של מדינות.
ממש לא נכון..... המדינות כמו מדינת ישראל עוסקת בלשדוד אותך מהרכוש שלך. כאשר המדינה לוקחת ממך מס היא בעצם לוקחת ממך משהו בלי הסכמה. לכן להגיד שמדינות שומרות על זכות הקניין זאת הונאה. המדינות מפרות את זכות הקניין. לפי אותו היגיון אפשר להגיד שאנס יכול להגן על נשים מאונס.

ברגע שאין כח מדינתי לאכוף באלימות את "זכות הבעלות" או "זכות הקניין" שלך, אין למושגים האלה כל משמעות.
אפשר להגן על הרכוש כמה ביוזמה אישית. יש לך כמה רעיונות איך אפשר להתארגן כדי להגן על הרכוש מגנבים?

לאריה בטבע אין "זכות קניין" על אנטילופה שהוא צד. יבוא אריה חזק יותר וייקח אותה ממנו. וזהו, סוף הסיפור.
אנחנו מדברים על מוסר אנושי.

נניח הגובה של העין שלך היא 1.8 מטר מהרקע. לידך עומד גבר שגובה העין שלו הוא 2.05 מטר. נניח הגובה שלו הוא 2.10 שזה סה"כ 30 ס"מ הפרש.
כמו שכתבתי, כדי שהמכשול יסתיר משהו הוא צריך להיות גבוה או מהצופה או מהאובייקט (או כמובן משניהם). אם הוא גבוה רק מאחד אז המרחק משנה, אבל אם הוא נמוך משניהם אז הוא לא יסתיר, לא משנה איפה הוא. עד כאן מוסכם?
בדוגמה שלך המכשול גבוה מהצופה.
באיזה גובה לדעתך השמש? באיזה גובה הגלים בים שלכאורה מסתירים אותה? האם הם גבוהים מהשמש? אם לא, אז צריך רק לעלות גבוה מהם, ולראות אור 24 שעות ביממה.
אגב... איך אתה מסביר זאת שאין היום שהוא הוכחה ל-4 המהירויות במודל הכדורי?
כמו שאתה מסביר את זה שאין הוכחה ל-7 השקיפויות במודל השטוח.

בדוגמה שלך המכשול גבוה מהצופה.
אבל כאשר האדם הגבוה מתרחק לתוך הים אז הגל שנניח גובהו רק 50 ס"מ יצליח להסתיר אותו כי הגל קרוב. ככה בעצם עובדת הפרספקטיבה.

כמו שאתה מסביר את זה שאין הוכחה ל-7 השקיפויות במודל השטוח.
לא הבנתי מה אמרת.... תבדוק שאין הוכחה ל-4 מהירויות של כדור הארץ.

ממש לא נכון..... המדינות כמו מדינת ישראל עוסקת בלשדוד אותך מהרכוש שלך. כאשר המדינה לוקחת ממך מס היא בעצם לוקחת ממך משהו בלי הסכמה. לכן להגיד שמדינות שומרות על זכות הקניין זאת הונאה. המדינות מפרות את זכות הקניין.
למה אתה חושב שהמדינה שודדת אותך? o_o
המדינה שומרת על איזונים בין זכויות ומפרה חלק מהזכויות עבור זכויות אחרות.
ברור שלוקחים ממך מס לא בהסכמה , איכשהו צריך לממן משרדים כמו בריאות, חינוך , ביטחון וכו..
כאזרח אתה בוחר איך להתנהל והבחירות האלה משליכות על כמה מס תשלם.
במקום להתלונן ממליץ לך להכיר יותר טוב את החוק.

תנסה למשל להגיד שזה לא ככה אז בעצם אתה נשאר בסיטואציה כדי לטעון שאני טועה ולכן אתה מפריך את הטיעון שאדם הוא לא הבעלים של עצמו.
אדם הוא בסך הכל פרט קטן ושולי מתוך מיליארדי בני אדם אחרים ומתוך אינספור יצורים אחרים המאכלסים את כדור הארץ. גם אם אדם הוא הבעלים של עצמו אין לו שום בעלות מכח הטבע על המקום בו הוא חי על הרכוש שלכאורה ברשותו או על התנהגות בני האדם האחר הסובבים אותו.
כל מה שנותן לו לכאורה את הבעלות על עצמו או על רכושו הוא הסכמה רחבה של מרבית האנשים לחיות תחת סט חוקים המגדירים את החובות והזכויות של מי שחי באותו מקום. המנגנון שמנהל את המערכת שמאפשרת לקיים את החוקים נקרא מדינה. האנשים שמגדירים את החוקים נקראים מחוקקים, ובכל מדינה הם מקבלים את כוחם מתוקף חוקי אותה מדינה, ונבחרים (או לא נבחרים, במקרה של משטר לא דמוקרטי) בידי מי שהוגדרו כבעלי זכות בחירה - שזה ברוב המקרים כלל האזרחים הבגירים.

אם מבטלים את המדינה או את חוקיה, אתה לא תקבל יותר בעלות על עצמך אלא פשוט ג'ונגל שבו החזק יעשה בך מה שהוא רואה לנכון - לא צריך ללכת רחוק בהיסטוריה כדי לקבל דוגמאות לכך.

כדי שתביא מקורות שיצדיקו את הטיעון שלך.....
פילוסופים רבים התחבטו שנים על ההגדרה של מוסר, וכל אחד הגיע לבסוף להגדרה אחרת. אתה מוזמן לגגל ולקרוא את ההגדרות השונות - ולזכור שאין הסכמה אוניברסלית על ההגדרה של מוסר.

תראה בבקשה את ספרון ההסבר כאן:
אני מודה לך על ההפניה אבל אין לי שום כוונה לכלות את זמני בקבוצות פייסבוק של אנרכיסטים.

אם הרוב כופה משהו על המיעוט בגלל החלטת הרוב אז במה זה שונה משני גברים שנכנסים לחדר יחם עם אישה ומצביעים לאנוס אותה? הרי סה"כ האונס זאת פעולה דמוקרטית.
ראה הסבר מעלה על תפקיד המדינה והמחוקקים. אם אתה מתקשה להבין את ההבדל בין מדינה הקובעת כללים כדי לאפשר ניהול חיים תקין של השוהים בה לבין שני גברים שאונסים בחורה כדי לרצות את יצרם, אז הבעיה היא בך, לא בדמוקרטיה.

מה שכתבת כאן ממש לא ענייני לכתוב בדיון.... תתרכז בטיעונים בבקשה.
אני עומד מאחורי הדברים שכתבתי, ואחדד למה כוונתי.
אלמלא הדמוקרטית הגדירה לך את זכות הקניין, לא היה לך שום רכוש ברשותך.
אלמלא הדמוקרטיה אסרה על שיעבוד אנשים, היית יכול להיוולד כעבד לאדם אחר, ולקטוף בשדה כותנה מצאת החמה עד צאת הנשמה.
אלמלא הדמוקרטיה קבעה את החוק הפלילי, מותר היה לכל אחד לשדוד אותך, להכות אותך וגם לרצוח אותך אם היה מעוניין בכך. הסיבה שלא פוגעים בך היא כי קיים ויש מדינה שאוכפת אותו. אם היו מקיימים את השאיפות של אנשים הזויים, לא היית יכול לחיות את חיי השפע של האדם המערבי.

לא הבנתי מה אמרת.... תבדוק שאין הוכחה ל-4 מהירויות של כדור הארץ.
גם אני לא הבנתי. איזה מהירויות?
אני כותב דברים שילד יכול להבין. תסתכל על השקיעה ותראה שהשמש שוקעת ולא מתרחקת. תנסה להסביר מה אתה רואה באופן שלא סותר את מה שכולנו רואים בעינים שלנו.

אבל כאשר האדם הגבוה מתרחק לתוך הים אז הגל שנניח גובהו רק 50 ס"מ יצליח להסתיר אותו כי הגל קרוב
להיפך, אם הגל נמוך מהעין הוא מסתיר פחות ככל שהוא קרוב.
תחשוב על גדר בגובה 50 ס"מ. היא מסתירה דברים שרחוקים ממנה? לא, רק דברים שקרובים אליה ונמוכים ממנה. ואם היא ממש קרובה אליך? אז היא מסתירה עוד פחות.

למה אתה חושב שהמדינה שודדת אותך? o_o
ברגע שכסף נשדד ממך באיומי אלימות אז זה שוד. אתה יכול להגיד ששוד מוצדק בדיוק כמו שאנס יכול להצדיק אונס.
ברור שלוקחים ממך מס לא בהסכמה , איכשהו צריך לממן משרדים כמו בריאות, חינוך , ביטחון וכו..
זה שוד!
במקום להתלונן ממליץ לך להכיר יותר טוב את החוק.
חוק זאת דעה של פוליטיקאים! מחר חוק יכול לדרוש להכניס את מי שהפוליטיקאי לא אוהב לתא הגזים. גם אם החוק לא יבצע רצח תחת השלטון עדין כאשר מתקיים שוד בשביל דבר "טוב" אז המרחק מאונס ורצח מטעם השלטון הוא לא כזה גדול.

אדם הוא בסך הכל פרט קטן ושולי מתוך מיליארדי בני אדם אחרים ומתוך אינספור יצורים אחרים המאכלסים את כדור הארץ. גם אם אדם הוא הבעלים של עצמו אין לו שום בעלות מכח הטבע על המקום בו הוא חי על הרכוש שלכאורה ברשותו או על התנהגות בני האדם האחר הסובבים אותו.
כל מה שנותן לו לכאורה את הבעלות על עצמו או על רכושו הוא הסכמה רחבה של מרבית האנשים לחיות תחת סט חוקים המגדירים את החובות והזכויות של מי שחי באותו מקום. המנגנון שמנהל את המערכת שמאפשרת לקיים את החוקים נקרא מדינה. האנשים שמגדירים את החוקים נקראים מחוקקים, ובכל מדינה הם מקבלים את כוחם מתוקף חוקי אותה מדינה, ונבחרים (או לא נבחרים, במקרה של משטר לא דמוקרטי) בידי מי שהוגדרו כבעלי זכות בחירה - שזה ברוב המקרים כלל האזרחים הבגירים.

אם מבטלים את המדינה או את חוקיה, אתה לא תקבל יותר בעלות על עצמך אלא פשוט ג'ונגל שבו החזק יעשה בך מה שהוא רואה לנכון - לא צריך ללכת רחוק בהיסטוריה כדי לקבל דוגמאות לכך.
כבר הסברתי לך למה זה לא נכון.... אם אין לך טיעון פילוסופי אז חבל על הזמן שלי.
פילוסופים רבים התחבטו שנים על ההגדרה של מוסר, וכל אחד הגיע לבסוף להגדרה אחרת. אתה מוזמן לגגל ולקרוא את ההגדרות השונות - ולזכור שאין הסכמה אוניברסלית על ההגדרה של מוסר.
מוסר הוא לא דעה ... אחרת אנס שהיה מבצע אונס היה חושב שזה לא פשע.

אני מודה לך על ההפניה אבל אין לי שום כוונה לכלות את זמני בקבוצות פייסבוק של אנרכיסטים.
זאת לא קבוצה.... זה ספרון מידע כדי להבין מה הא אנרכיה.
ראה הסבר מעלה על תפקיד המדינה והמחוקקים. אם אתה מתקשה להבין את ההבדל בין מדינה הקובעת כללים כדי לאפשר ניהול חיים תקין של השוהים בה לבין שני גברים שאונסים בחורה כדי לרצות את יצרם, אז הבעיה היא בך, לא בדמוקרטיה.
סליחה, הגברים בחדר הם הרוב. מה בדיוק ההבדל? אם עכשיו יש רוב להטבות לקבוצה מסוימת באוכלוסייה אז למה הרוב יכול להחליט לשדוד אותך?

אלמלא הדמוקרטיה קבעה את החוק הפלילי, מותר היה לכל אחד לשדוד אותך, להכות אותך וגם לרצוח אותך אם היה מעוניין בכך. הסיבה שלא פוגעים בך היא כי קיים ויש מדינה שאוכפת אותו. אם היו מקיימים את השאיפות של אנשים הזויים, לא היית יכול לחיות את חיי השפע של האדם המערבי.
כאשר הדמוקרטיה שודדת אותי ואז מגנה עלי משוד זה מזכיר אנס (מי שביצע אונס בעבר) יגן על בנות מאונס.... אני מקווה שאתה לא מאמין בזה.

מוסר הוא לא דעה
ברור שכן, כל אחד מפרש אחרת את ההגדרה.

זאת לא קבוצה.... זה ספרון מידע כדי להבין מה הא אנרכיה.
תודה על ההבהרה, בכל זאת מוותר.

מה בדיוק ההבדל?
שלמדינה אין רצון ואין מטרה. מדינה היא בסך הכל גוף שמנהל את האנשים החיים במקום גאוגרפי מסויים, והגוף עצמו מנוהל על ידי אנשים שנבחרו לייצג את כלל בעלי זכות הבחירה (בדמוקרטיה).

כאשר הדמוקרטיה שודדת אותי ואז מגנה עלי משוד זה מזכיר אנס (מי שביצע אונס בעבר) יגן על בנות מאונס.... אני מקווה שאתה לא מאמין בזה.
מאחל לך שתמשיך לא להבין על בשרך מה המשמעות האמיתית של שוד, אונס או חטיפה. בכל אופן התייאשתי מלהגיב לך, אנחנו מדברים שפות שונות ואין סיכוי שנבין זה את זה.

גם אני לא הבנתי. איזה מהירויות?
לכדור הארץ יש 4 מהירויות לפי המודל הכדורי:
1) מהירות סביב הציר
2) מהירות הסיבוב סביב השמש
3) מהירות הסיבוב של מערכת השמש סביב שביל החלב
4)
מהירות תנועה של שביל החלב סביב הייקום
אני כותב דברים שילד יכול להבין. תסתכל על השקיעה ותראה שהשמש שוקעת ולא מתרחקת. תנסה להסביר מה אתה רואה באופן שלא סותר את מה שכולנו רואים בעינים שלנו.
שוקעת היא מתרחקת. ..... תאיר בחדר חשוב עם פנס במרחק לא גדול ותראה שיש מקומות לא מוארים.
להיפך, אם הגל נמוך מהעין הוא מסתיר פחות ככל שהוא קרוב.
אם הגל של חצי מטר הוא חצי מהמרחק של האדם אז נראה כאילו הגל הוא מטר. אם הגל הוא במרחק של רבע מהמרחק של האדם אז הוא בעצם בגובה של האדם. אתה רואה את ההיגיון? תראה בבקשה את ההסבר של מתן.

ברור שכן, כל אחד מפרש אחרת את ההגדרה.
אז על בסיס מה קבעו ששוד ואונס הם לא מוסריים גם בלי מדינה? ולמה למדינה מותר לשדוד?

תודה על ההבהרה, בכל זאת מוותר.
אני מנחש למה :lol:
שלמדינה אין רצון ואין מטרה. מדינה היא בסך הכל גוף שמנהל את האנשים החיים במקום גאוגרפי מסויים, והגוף עצמו מנוהל על ידי אנשים שנבחרו לייצג את כלל בעלי זכות הבחירה (בדמוקרטיה).
אוי לתמימות.... אם הם נבחרו לייצג אז צריך להיות הסכם ייצוג שנחתם בהסכמה. עוד לא ראיתי הסכם כזה.
בנוסף, אם הפוליטיקאים קובעים כמה אתה תשלם להם והם קובעים את השכר של עצמם אז איך בדיוק מייצגים אותך? עוד לא ראיתי עובד שיכול להחליט איזה שכר הוא מקבל. לעובדים בשוק החופשי השכר נקבע לפי הערך שהם נותנים.
מאחל לך שתמשיך לא להבין על בשרך מה המשמעות האמיתית של שוד, אונס או חטיפה. בכל אופן התייאשתי מלהגיב לך, אנחנו מדברים שפות שונות ואין סיכוי שנבין זה את זה.
לשוד יש הגדרה.... אתה יכול להגיד ששוד זה דבר מוצדק אבל זה עדין שוד.

לכדור הארץ יש 4 מהירויות לפי המודל הכדורי:
1) מהירות סביב הציר
2) מהירות הסיבוב סביב השמש
3) מהירות הסיבוב של מערכת השמש סביב שביל החלב
4)
מהירות תנועה של שביל החלב סביב הייקום
אתה מבלבל בין שאלת צורת העולם לבין שאלת התנועה שלו.
למעשה, עד שגלילאו צפה בנוגה בטלסקופ וראה שיש לו מופעים (חסר ומלא, כמו הירח), לא היתה שום עדות שכדור הארץ מקיף את השמש. מי שטען ככה קודם, למשל קופרניקוס, לא הביא שום עדויות.
אז אני לא מבין מה הבעיה שלך עם המהירויות האלה, אבל לא מסוגל להסביר איך הן נמדדו. זה מעל לידע שלי בפיזיקה.
שוקעת היא מתרחקת. ..... תאיר בחדר חשוב עם פנס במרחק לא גדול ותראה שיש מקומות לא מוארים.
ההסבר שלך סותר את הטענה שלך. השמש השוקעת מוסתרת, לא מתרחקת. אור הפנס לא מגיע למקומות מוסתרים, לא רחוקים.

אם הגל של חצי מטר הוא חצי מהמרחק של האדם אז נראה כאילו הגל הוא מטר. אם הגל הוא במרחק של רבע מהמרחק של האדם אז הוא בעצם בגובה של האדם. אתה רואה את ההיגיון? תראה בבקשה את ההסבר של מתן.
זה יפה שאתה טוען טענות שקלות לבדיקה:
תבקש מאדם לעמוד במרחק 4 מטר ממך.
תקח כיסא שגובהו רבע מגובה האדם ותשים על הרצפה ביניכם, במרחק מטר ממך.
הכיסא הוא במרחק רבע מהמרחק של האדם אז הוא בעצם בגובה של האדם.
לכן הוא מסתיר את האדם, מכף רגל ועד ראש.

ראיתי את ההסבר של מתן. הוא מראה איך הספינה נעלמת מלמטה למעלה, כשהוא מזיז את המצלמה מלמעלה למטה. אבל מקורות יודעי דבר טוענים שהשמש שוקעת גם אם הצופה נשאר במקום.

אז אני לא מבין מה הבעיה שלך עם המהירויות האלה, אבל לא מסוגל להסביר איך הן נמדדו. זה מעל לידע שלי בפיזיקה.
זה הקטע שהם מעולם לא נמדדו.
אתה מבלבל בין שאלת צורת העולם לבין שאלת התנועה שלו.
לא.... שאלה אחת משלימה את השנייה
למעשה, עד שגלילאו צפה בנוגה בטלסקופ וראה שיש לו מופעים (חסר ומלא, כמו הירח), לא היתה שום עדות שכדור הארץ מקיף את השמש. מי שטען ככה קודם, למשל קופרניקוס, לא הביא שום עדויות.
בלי להתייחס למה שכתבת לגבי נוגה.... אין הוכחה כלשהי שכדור הארץ מסתובב סביב השמש.
.
ההסבר שלך סותר את הטענה שלך. השמש השוקעת מוסתרת, לא מתרחקת. אור הפנס לא מגיע למקומות מוסתרים, לא רחוקים.
היא מתרחקת ולכן מוסתרת על ידי האופק. זה לפי חוקי הפרספקטיבה.
ראיתי את ההסבר של מתן. הוא מראה איך הספינה נעלמת מלמטה למעלה, כשהוא מזיז את המצלמה מלמעלה למטה. אבל מקורות יודעי דבר טוענים שהשמש שוקעת גם אם הצופה נשאר במקום.
לא הבנתי מה הטענה שלך כאן..... השמש אכן שוקעת אבל השאלה היא אם היא מקומית או אם כדור הארץ מסתובב סביב השמש. עד היום אין הוכחה שכדור הארץ מסתובב סביב השמש. לעומת זאת אתה מרגיש שאתה נמצא על משטח שהוא יציב ולא מסתובב.

בכל אופן, אני מציע שתשאל את מתן כל שאלה שאתה חושב עליה ותתן לי קישור. אני מודה שהמומחיות שלי בתחום הרבה יותר מוגבלת מהמומחיות שלו.

בכל אופן, אני מציע שתשאל את מתן כל שאלה שאתה חושב עליה ותתן לי קישור. אני מודה שהמומחיות שלי בתחום הרבה יותר מוגבלת מהמומחיות שלו.
לא צריך פה שום מומחיות. רק לפקוח את העיניים.
אתה מנסה לטעון שגל בגובה חצי מטר יכול להסתיר אדם בגובה 1.80 מאדם אחר בגובה 1.80. לא צריך מומחיות כדי לראות פשוט בעיניים שזה לא נכון. אל תאמין לי ואל תאמין למתן. תבדוק.

קל מאוד למצוא שאלות מסובכות יותר ויותר ולטעון שאין לי הסבר להן. ברור שבסוף תגיע לשאלה מספיק מסובכת שאני לא יודע את התשובה אליה. אני רק בן אדם. אל תשתמש בזה כדי להסיח את הדעת משאלות פשוטות שכל ילד יכול להבין.

זה הקטע שהם מעולם לא נמדדו.
שלוש הראשונות ודאי שנמדדו.
מהירות סיבוב כדור הארץ סביב צירו היא היקף הכדור (40,000 ק"מ) מחולק ב-24 שעות. היוונים הקדמונים מדדו אותה. אין פה שמץ תעלומה.
גם השתיים הבאות נמדדו. זה יותר קשה אבל אפשר.
הרביעית זה סיפור מסובך. מהירות ביחס למה? אני חושב שתורת היחסות הכללית מציעה פתרון אבל אני ממש לא מבין אותה מספיק טוב.

לא.... שאלה אחת משלימה את השנייה
אפשר לענות על כל שאלה לחוד.
גם אני יכול לטעון שתורת העולם השטוח לא חוזה את מחיר הביטקוין בעוד חודשיים ולכן היא לא נכונה.

אתה מנסה לטעון שגל בגובה חצי מטר יכול להסתיר אדם בגובה 1.80 מאדם אחר בגובה 1.80. לא צריך מומחיות כדי לראות פשוט בעיניים שזה לא נכון. אל תאמין לי ואל תאמין למתן. תבדוק.
זה עניין של המרחק בין שתי האובייקטים. תראה גם ספינות בים. ספינה קטנה וקרובה יכולה להסתיר ספינה גדולה ורחוקה.
שלוש הראשונות ודאי שנמדדו.
מהירות סיבוב כדור הארץ סביב צירו היא היקף הכדור (40,000 ק"מ) מחולק ב-24 שעות. היוונים הקדמונים מדדו אותה. אין פה שמץ תעלומה.
גם השתיים הבאות נמדדו. זה יותר קשה אבל אפשר.
זה לא נכון כי אחרת הייתה מראה איך זה נמדד. לצערי אפילו 3 המהירויות מעולם לא נמדדו.
גם אני יכול לטעון שתורת העולם השטוח לא חוזה את מחיר הביטקוין בעוד חודשיים ולכן היא לא נכונה.
אני הסברתי לך את הקשר.... אתה סתם מתחמק. אם לא נמדדו המהירויות אז איך אתה יודע שהארץ מסתובבת סביב השמש?

מה הוכרע בסוף? הצדדים הגיעו להסכמה?
זה עדין בדיון.....בסופו של דבר זה די ברור הקטע הזה למרות שבאמת קשה לקבל זאת כי זה משהו שגדלנו איתו.
אני בטוח לא מכיר בכל ההונאות הממשלתיות אבל זאת בהכרח אחת ההונאות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה עדין בדיון.....בסופו של דבר זה די ברור הקטע הזה למרות שבאמת קשה לקבל זאת כי זה משהו שגדלנו איתו.
אני בטוח לא מכיר בכל ההונאות הממשלתיות אבל זאת בהכרח אחת ההונאות.
אילו הוכחות היו משכנעות אותך שאתה טועה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר איך לשמור פטור ממס ברצף פיצויים גם אם לא שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
יבגני_ל בקשה לסקירה קטנה אם מילאתי נכון מספר סעיפים בדיווח למס הכנסה מיסים 7
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה