תנסה למשל להגיד שזה לא ככה אז בעצם אתה נשאר בסיטואציה כדי לטעון שאני טועה ולכן אתה מפריך את הטיעון שאדם הוא לא הבעלים של עצמו.
אדם הוא בסך הכל פרט קטן ושולי מתוך מיליארדי בני אדם אחרים ומתוך אינספור יצורים אחרים המאכלסים את כדור הארץ. גם אם אדם הוא הבעלים של עצמו אין לו שום בעלות מכח הטבע על המקום בו הוא חי על הרכוש שלכאורה ברשותו או על התנהגות בני האדם האחר הסובבים אותו.
כל מה שנותן לו לכאורה את הבעלות על עצמו או על רכושו הוא הסכמה רחבה של מרבית האנשים לחיות תחת סט חוקים המגדירים את החובות והזכויות של מי שחי באותו מקום. המנגנון שמנהל את המערכת שמאפשרת לקיים את החוקים נקרא מדינה. האנשים שמגדירים את החוקים נקראים מחוקקים, ובכל מדינה הם מקבלים את כוחם מתוקף חוקי אותה מדינה, ונבחרים (או לא נבחרים, במקרה של משטר לא דמוקרטי) בידי מי שהוגדרו כבעלי זכות בחירה - שזה ברוב המקרים כלל האזרחים הבגירים.
אם מבטלים את המדינה או את חוקיה, אתה לא תקבל יותר בעלות על עצמך אלא פשוט ג'ונגל שבו החזק יעשה בך מה שהוא רואה לנכון - לא צריך ללכת רחוק בהיסטוריה כדי לקבל דוגמאות לכך.
כדי שתביא מקורות שיצדיקו את הטיעון שלך.....
פילוסופים רבים התחבטו שנים על ההגדרה של מוסר, וכל אחד הגיע לבסוף להגדרה אחרת. אתה מוזמן לגגל ולקרוא את ההגדרות השונות - ולזכור שאין הסכמה אוניברסלית על ההגדרה של מוסר.
תראה בבקשה את ספרון ההסבר כאן:
אני מודה לך על ההפניה אבל אין לי שום כוונה לכלות את זמני בקבוצות פייסבוק של אנרכיסטים.
אם הרוב כופה משהו על המיעוט בגלל החלטת הרוב אז במה זה שונה משני גברים שנכנסים לחדר יחם עם אישה ומצביעים לאנוס אותה? הרי סה"כ האונס זאת פעולה דמוקרטית.
ראה הסבר מעלה על תפקיד המדינה והמחוקקים. אם אתה מתקשה להבין את ההבדל בין מדינה הקובעת כללים כדי לאפשר ניהול חיים תקין של השוהים בה לבין שני גברים שאונסים בחורה כדי לרצות את יצרם, אז הבעיה היא בך, לא בדמוקרטיה.
מה שכתבת כאן ממש לא ענייני לכתוב בדיון.... תתרכז בטיעונים בבקשה.
אני עומד מאחורי הדברים שכתבתי, ואחדד למה כוונתי.
אלמלא הדמוקרטית הגדירה לך את זכות הקניין, לא היה לך שום רכוש ברשותך.
אלמלא הדמוקרטיה אסרה על שיעבוד אנשים, היית יכול להיוולד כעבד לאדם אחר, ולקטוף בשדה כותנה מצאת החמה עד צאת הנשמה.
אלמלא הדמוקרטיה קבעה את החוק הפלילי, מותר היה לכל אחד לשדוד אותך, להכות אותך וגם לרצוח אותך אם היה מעוניין בכך. הסיבה שלא פוגעים בך היא כי קיים ויש מדינה שאוכפת אותו. אם היו מקיימים את השאיפות של אנשים הזויים, לא היית יכול לחיות את חיי השפע של האדם המערבי.