• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח?

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כי אתה טוען, שיש לך בהישג יד מבחר תיכונסטים שיכולים להביס את הסנופי.
לא מבקשים ממך אפי' להציע להם עמלת טירחה, חצי שעה של שיחה! ולשמוע מהם את המצב והמגמות.

שוב.
למה אז לא השקעת, אני מבין.
אבל למה עכשיו אתה לא עושה את זה - זה אני לא מבין.

לעצם הענין:
אני מסכים, שלפעמים למשקיע הפרטי יש עדיפות אל מול המוסדי.
אני גם מסכים שלפעמים תיכוניסט יכול לזהות מגמות, שהאנילסטים לא עולים עליהם עד שעת האפס.
אבל באותה מידה גם הרבה תיכוניסטים טועים.
כי הם לא יודעים מספיק לחשב את הסיכונים (זה ש Z פופלרי היום, לא אומר שאיןש משהו מעבר לפינה שמאיים, רק צריך להכיר את כוחות השוק)
כי הם מכירים רק את הערוגה שלהם (רוב הישראלים בטוחים שוויז הרבה יותר שימושי מגוגל מפות - אחרים בחו"ל חושבים אחרת)
ועוד שלל סיבות (לא כל דבר פופלארי, הוא כלכלי).

לכן:
אני חושב שבד"כ אין לי, לך, לתיכוניסט - את היכולת לדעת האם כעת נפלנו על הזיהוי הנכון או לא.
לכן אני מסכים שיכול להיות שבמבט לאחור, יש כאלו שיכולים להביט לאחור - ולהגיד: 'סבבה, אני זהיתי את זה בא, בגדול'.
אבל באותה מידה יכול לקרות הפוך.
לכן אני כאותו צעיר, לא יכול לדעת שבאמת 'הזיהוי' שלי נכון.
או אני כמבוגר, לא יכול לדעת ש'נפלתי' על הצעיר הנכון.

ואגב, זה מקביל לאנליסט שחושב על חברות.
בהחלט הגיוני שיש כאלו שהצליחו לזהות טוב על סמך המידע שלהם או הניתוח שלהם.
אבל השאלה האם נפלת על מישהו שהצליח להיות חכם יותר מהשוק למשך 5 שנים
או על מישהו יותר מוצלח שהצליח להיות חכם יותר למשך עשור.
ווניח גם שיש אחד כזה בעל מגע זהב והרגשה פנימית שמאפשרת לו לעקוף את השוק 50 שנה - אבל אין לך את היכולת לזהות אותו. (או לעצמו לזהות עצמו)
כי גם אחרי 20 שנה של הצלחה - לא תדע האם הוא מהאלו שהצליחו להכות 10 שנה, או 30 שנה.
זה כבר סתם ניט פיקינג לכל מילה שאני מוציא. אמרתי את זה כבר:

1) השוק היום שונה ואני פחות מתמצה בו
2) לא, לא כל תיכוניסט יודע מה פלפטפורמת הai הכי טובה, אבל אנשים צעירים הם הearly adoptors של הרבה טכנולוגיות חדשות והם יכולים להיות מקור מצוין לטרנדים שאתה כאדם מבוגר לא רואה

כמו שאמרתי, כשהייתי תיכוניסט אף אחד לא אמר לי "היי יש לך ידע ששווה כסף", גרם לי להרגיש מועיל והכווין אותי לתחום ההשקעות. כל המורים, ההורים והיועצים רק אמרו לי לעשות בגרות ושאם לא תיהיה לי בגרות אני אהיה הומלס ברחוב בקופסת קרטון. למדתי את הלקח בדרך הקשה. לילדים שלי אני אגיד שזה חשוב להוציא תעודת בגרות, אבל לא לעשות את זה על חשבון חינוך פיננסי נכון (ולא, לקרוא את אבא עשיר אבא עני לא נחשב) ולחשוב על התחומים האלה. לעבוד בקיץ ולשחק עם חשבון מסחר. גם אם התיק ימחק, זאת עדיין כלי טוב ללמוד על העולם ואיך הכלכלה עובדת. אם הם רוצים להצליח באמת, אני אייעץ להם להשקיע 70% במדדים וללכת על בטוח. לא חייב לנהל אקטיבית את כל התיק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין מישהו שחולק שזה אפשרי, רק טוענים שזה קשה, מאד לא נפוץ ושהם (וגם אני) כנראה לא יכולים וגם לא רוצים לנסות.
בנוסף הטיעון המלא הוא לא להכות את השוק, זה די קל האמת, החוכמה היא להכות את השוק באותה דרגת הסיכון וזה כבר באמת קשה.
אני לא חושב שאפשר להכות את השוק באותה רמת סיכון. יש קשר ישיר בין רמת הסיכון לתשואה פוטנציאלית. רוב משקיעי הערך שאני מכיר ישקיעו בחברה אחת שהם חקרו לעומק וחושבים שתניב ביצועים עודפים על פני השוק. זה מראש ללכת אול אין על חברה אחת או מספר מצומצם של חברות. רמת הסיכון עולה כשכל הביצים נמצאות בסל אחד.

ההבדל הוא שאתה מתחיל לחשוב כבעל עסק ולא סתם "אני אשים את הכל על הs&p500" שהפך כבר לכמעט מימ.

נקודה אחרונה שאני רוצה לעלות, וכבר אמרתי אותה. נראה שאני צריך לחזור על כל נקודה פעם שלישית כדי להעביר את המסר, אין שום צורך "להכות את השוק" באופן תדיר. מספיק פעם אחת, פעמיים, שלוש שהשגת תשואה עודפת ונניח שהכפלת או שילשת את הכסף שלך, אין טעם לעשות עסקאות אול אין כאלה עם כל הכסף שלך בכל פעם. זה לרוב שיטה כדי למקסם רווחים והיא טומנת בחובה סיכונים. משקיעי ערך לא יסכנו את כל ההון שלהם בעסקה אחת כל הזמן, גם כאלה בתחילת דרכם. מי שכבר יצא לו להגיע ליעדים הכלכליים שהוא הציב, מוריד את הצורך בעסקאות האלה לאורך זמן. במילים פשוטות לציבור הרחב, מי שעשה אקזיט לא צריך לעשות עשרה אקזיטים. רוב היזמים שמקימים חברות נכשלים לגמרי וההצלחה שלהם לרוב מגיעה מחברה אחת מוצלחת שלהם. לפעמים גם החברה הזאת לא נשארת מוצלחת לאורך זמן. התפלגות פרטו או חוק ה20/80 בקיצור. ככה שכל הסטטיסטיקות האלה של "הרוב לא מצליחים" נראות לי קצת לא רלוונטיות.

זה כבר סתם ניט פיקינג לכל מילה שאני מוציא
אתה שם לב שזה התירוץ הקבוע שלך כשאתה לא יודע להתמודד עם הטיעונים של הצד השני?
איכשהו כולם בפורום (חוץ ממך כמובן) רק מנטפקים.

זה כבר סתם ניט פיקינג לכל מילה שאני מוציא. אמרתי את זה כבר:

1) השוק היום שונה ואני פחות מתמצה בו
2) לא, לא כל תיכוניסט יודע מה פלפטפורמת הai הכי טובה, אבל אנשים צעירים הם הearly adoptors של הרבה טכנולוגיות חדשות והם יכולים להיות מקור מצוין לטרנדים שאתה כאדם מבוגר לא רואה

כמו שאמרתי, כשהייתי תיכוניסט אף אחד לא אמר לי "היי יש לך ידע ששווה כסף", גרם לי להרגיש מועיל והכווין אותי לתחום ההשקעות. כל המורים, ההורים והיועצים רק אמרו לי לעשות בגרות ושאם לא תיהיה לי בגרות אני אהיה הומלס ברחוב בקופסת קרטון. למדתי את הלקח בדרך הקשה. לילדים שלי אני אגיד שזה חשוב להוציא תעודת בגרות, אבל לא לעשות את זה על חשבון חינוך פיננסי נכון (ולא, לקרוא את אבא עשיר אבא עני לא נחשב) ולחשוב על התחומים האלה. לעבוד בקיץ ולשחק עם חשבון מסחר. גם אם התיק ימחק, זאת עדיין כלי טוב ללמוד על העולם ואיך הכלכלה עובדת. אם הם רוצים להצליח באמת, אני אייעץ להם להשקיע 70% במדדים וללכת על בטוח. לא חייב לנהל אקטיבית את כל התיק.
סורי?!

אתה אכן אמרת את זה כבר, אבל אתה בוחר בלהתבוסס בעבר, במקום בעתיד.
ואתה עונה על שאלה שלא שאלתי, ולא עונה על השאלה הפשוטה שכן שאלתי:
מה מונע ממך, כיום, לשלש את הכסף שלך ע"י ידי שיחה עם צעיר שכן מתמצא (איזה חמוד שמזכיר לך את עצמך בתור צעיר)?
תשב עם איזה גיק, תרחרח אצלו מה לדעתו המגמות של העשור הקרוב, וזהו.
זה ממש ווין ווין.
הכסף שלך היום, היכולות שלך היום, הידע שלך היום - משלב ידים עם כדור הבדולח של הצעירים הגיקים של הדור הנוכחי.

ולא.
תירוץ גנרי של אין לי צעיר לרחרח אצלו - כשמדובר בהכפלת או שילוש הכסף שלך - הוא לא תשובה.

נערך לאחרונה ב:
סורי?!

אתה אכן אמרת את זה כבר, אבל אתה בוחר בלהתבוסס בעבר, במקום בעתיד.
ואתה עונה על שאלה שלא שאלתי, ולא עונה על השאלה הפשוטה שכן שאלתי:
מה מונע ממך, כיום, לשלש את הכסף שלך ע"י ידי שיחה עם צעיר שכן מתמצא (איזה חמוד שמזכיר לך את עצמך בתור צעיר)?
תשב עם איזה גיק, תרחרח אצלו מה לדעתו המגמות של העשור הקרוב, וזהו.
זה ממש ווין ווין.
הכסף שלך היום, היכולות שלך היום, הידע שלך היום - משלב ידים עם כדור הבדולח של הצעירים הגיקים של הדור הנוכחי.

ולא.
תירוץ גנרי של אין לי צעיר לרחרח אצלו - כשמדובר בהכפלת או שילוש הכסף שלך - הוא לא תשובה.
אתה פשוט עושה את עצמל דביל בכוונה?

אמרתי שאפשר "להכות את השוק" (וזה ביטוי דבילי). הכוונה היא בלהשיג תשואה עודפת על הביצועים של המדד שמיצג את השוק, לרוב הכוונה לs&p500. תנחש מה? גם מי שהשקיע בעשור הקודם בנסדאק "הכה את השוק". הוא לא הזדקק לשום "מידע פנימי" או אפילו ניתוח פונדמנטלי. בסך הכל קצת יותר סיבולת לשאת סיכון וזה השתלם לו נהדר.

אולי זה יפסיק להשתלם לו בעתיד, ואולי לא. אני גם מכיר אנשים שעושים סטוק פיקינג שקיבלתו תשואה עודפת של פי שתיים ממדד s&p500 והם נהנים מהחיים שלהם לא רע בכלל בזמן האחרון.

אף אחד לא איבד מכנסיים ואת הבית כי השקיע במניות של אפל, טסלה, גוגל, אמאזון, פייסבוק בעשור האחרון ולא, לא היה צריך להיות גאון כדי לעשות את זה. קצת קריאה של נתונים.

ככה שבכל פעם שאני שומע פה בפורום "לא אי אפשר לעשות את זה". "כולם יכוילם רק בדיעבד". אני פשוט נדהם מכמה שטויות אפשר להאמין בהם. לא, אני באופן אישי לא עשיתי את זה. אמרתי שזה אפשרי, ואני מכיר אנשים כאלה. אם הייתי מספר לך על זה שאני מכיר מישהו שיודע לעשות סלטה לאחור היית מבקש ממני הדגים לך איך עושים אחת? כנראה שלא. בקיצור, קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך.

אתה פשוט עושה את עצמל דביל בכוונה?
אה, כן?! >>>
אמרתי שאפשר "להכות את השוק" (וזה ביטוי דבילי).
אז מענין מי הדביל פה...

גם מי שהשקיע בעשור הקודם בנסדאק "הכה את השוק". הוא לא הזדקק לשום "מידע פנימי" או אפילו ניתוח פונדמנטלי. בסך הכל קצת יותר סיבולת לשאת סיכון וזה השתלם לו נהדר.
'יכולת לשאת סיבולת סיכון'.
שם נהדר.
בתכל'ס זה אומר לקחת סיכון גדול יותר.
כלומר:
היה 10 % יותר שהוא היה מפסיד.
אף אחד לא איבד מכנסיים ואת הבית כי השקיע במניות של אפל, טסלה, גוגל, אמאזון, פייסבוק בעשור האחרון ולא, לא היה צריך להיות גאון כדי לעשות את זה. קצת קריאה של נתונים.
אתה ממחזר שוב ושוב.
אני רוצה שתענה בכן ולא.

1. לפני 10 שנים, יכולת להצביע ולומר בוודאות: גמפ"א יובילו את שוק ההון בעשור הקרוב?!

2. כעת יש גיקים (שאפשר לזהות אותם) שגם יכולים לעשות את זה? (להצביע על 5 חברות שיובילו את השוק בוודאות)

3. ולמה אתה לא ניגש לאחד מהם, ומשקיע על סמך הידע שלו? (הרי אתה מתחרט שלא עשית כך לפני עשור)

ככה שבכל פעם שאני שומע פה בפורום "לא אי אפשר לעשות את זה". "כולם יכוילם רק בדיעבד". אני פשוט נדהם מכמה שטויות אפשר להאמין בהם. לא, אני באופן אישי לא עשיתי את זה. אמרתי שזה אפשרי, ואני מכיר אנשים כאלה. אם הייתי מספר לך על זה שאני מכיר מישהו שיודע לעשות סלטה לאחור היית מבקש ממני הדגים לך איך עושים אחת? כנראה שלא. בקיצור, קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך.
אם מדובר בסיכון גדול יותר, הוי אומר שאפשר רק בדיעבד לדעת שזה הצליח.
כי יכלת ליפול הסיכון, ולאכול את המכנסים.

אתה טוען שאפשר להרוויח יותר באותה רמת סיכון?!

@אבא קריר , אתה אומר שיש לך יכולת לזהות הזדמנויות בשוק.
מניית טסלה ירדה ב- 50% כי כועסים עכשיו על מאסק. לא נשמע שוק יעיל במיוחד.
מה אתה אומר? הזדמנות קנייה או שתמשיך לרדת? נניח חודש מעכשיו.

חברים, בבקשה לשמור על תרבות הדיון ולהתמקד בנושא ולא תגובות אישיות לא הולמות.
תודה.

המוסדיים לא נמצאים במשחק להכות את השוק. מטרה שלהם לגייס הון מפראיירים ולגזור עמלות. מוסבר היטב בסרט זאב מוול סטריט

נכון. סטיב ג'ובס יסד את אפל בדיעבד. אבהרם לינקולן שיחרר את העבדים בדיעבד. יורי גגארין היה האיש הראשון בחלל בדיעבד. למעשה, כל פעם שמישהו אי פעם עשה משהו זה היה בדיעבד.
הם לא פעלו בדיעבד, הם פעלו בזמן אמת.
אתה יודע לספר דווקא עליהם בדיעבד.

אתה יודע להגיד לי מי יהיה ה "סטיב ג'ובס" של 2030? של 2040? לא ? אז איך תדע במה להשקיע עכשיו ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 21
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10

נושאים דומים

Back
למעלה