D
Deleted member 15942
זה כבר סתם ניט פיקינג לכל מילה שאני מוציא. אמרתי את זה כבר:כי אתה טוען, שיש לך בהישג יד מבחר תיכונסטים שיכולים להביס את הסנופי.
לא מבקשים ממך אפי' להציע להם עמלת טירחה, חצי שעה של שיחה! ולשמוע מהם את המצב והמגמות.
שוב.
למה אז לא השקעת, אני מבין.
אבל למה עכשיו אתה לא עושה את זה - זה אני לא מבין.
לעצם הענין:
אני מסכים, שלפעמים למשקיע הפרטי יש עדיפות אל מול המוסדי.
אני גם מסכים שלפעמים תיכוניסט יכול לזהות מגמות, שהאנילסטים לא עולים עליהם עד שעת האפס.
אבל באותה מידה גם הרבה תיכוניסטים טועים.
כי הם לא יודעים מספיק לחשב את הסיכונים (זה ש Z פופלרי היום, לא אומר שאיןש משהו מעבר לפינה שמאיים, רק צריך להכיר את כוחות השוק)
כי הם מכירים רק את הערוגה שלהם (רוב הישראלים בטוחים שוויז הרבה יותר שימושי מגוגל מפות - אחרים בחו"ל חושבים אחרת)
ועוד שלל סיבות (לא כל דבר פופלארי, הוא כלכלי).
לכן:
אני חושב שבד"כ אין לי, לך, לתיכוניסט - את היכולת לדעת האם כעת נפלנו על הזיהוי הנכון או לא.
לכן אני מסכים שיכול להיות שבמבט לאחור, יש כאלו שיכולים להביט לאחור - ולהגיד: 'סבבה, אני זהיתי את זה בא, בגדול'.
אבל באותה מידה יכול לקרות הפוך.
לכן אני כאותו צעיר, לא יכול לדעת שבאמת 'הזיהוי' שלי נכון.
או אני כמבוגר, לא יכול לדעת ש'נפלתי' על הצעיר הנכון.
ואגב, זה מקביל לאנליסט שחושב על חברות.
בהחלט הגיוני שיש כאלו שהצליחו לזהות טוב על סמך המידע שלהם או הניתוח שלהם.
אבל השאלה האם נפלת על מישהו שהצליח להיות חכם יותר מהשוק למשך 5 שנים
או על מישהו יותר מוצלח שהצליח להיות חכם יותר למשך עשור.
ווניח גם שיש אחד כזה בעל מגע זהב והרגשה פנימית שמאפשרת לו לעקוף את השוק 50 שנה - אבל אין לך את היכולת לזהות אותו. (או לעצמו לזהות עצמו)
כי גם אחרי 20 שנה של הצלחה - לא תדע האם הוא מהאלו שהצליחו להכות 10 שנה, או 30 שנה.
1) השוק היום שונה ואני פחות מתמצה בו
2) לא, לא כל תיכוניסט יודע מה פלפטפורמת הai הכי טובה, אבל אנשים צעירים הם הearly adoptors של הרבה טכנולוגיות חדשות והם יכולים להיות מקור מצוין לטרנדים שאתה כאדם מבוגר לא רואה
כמו שאמרתי, כשהייתי תיכוניסט אף אחד לא אמר לי "היי יש לך ידע ששווה כסף", גרם לי להרגיש מועיל והכווין אותי לתחום ההשקעות. כל המורים, ההורים והיועצים רק אמרו לי לעשות בגרות ושאם לא תיהיה לי בגרות אני אהיה הומלס ברחוב בקופסת קרטון. למדתי את הלקח בדרך הקשה. לילדים שלי אני אגיד שזה חשוב להוציא תעודת בגרות, אבל לא לעשות את זה על חשבון חינוך פיננסי נכון (ולא, לקרוא את אבא עשיר אבא עני לא נחשב) ולחשוב על התחומים האלה. לעבוד בקיץ ולשחק עם חשבון מסחר. גם אם התיק ימחק, זאת עדיין כלי טוב ללמוד על העולם ואיך הכלכלה עובדת. אם הם רוצים להצליח באמת, אני אייעץ להם להשקיע 70% במדדים וללכת על בטוח. לא חייב לנהל אקטיבית את כל התיק.
נערך לאחרונה ע"י מנהל: