• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך נראה המינימליזם שלכם?

אני לא יודע אם אני מוגדר כמינימליסט אבל אני חי אורח חיים צנוע. יש לי מעט חפצים פיזיים, מה שמאפשר לי לחיות ביחידת דיור קטנה (28 מ''ר) ועדיין יש מקום ומרווח ולא צפוף בכלל. אין לי טלוויזיה, קונה בגדים, גאדג'טים, מזון וכו' אך ורק אם יש מחסור בנוכחיים (הנייד שלי בן 4.5 שנים, הלפטופ 4 שנים וכו') המלתחה שלי בארון הצטמצמה משמעותית לאט לאט עם השנים ועדיין יש לי מספיק מה ללבוש, פשוט לא קונה בגדים חדשים כי אין צורך, קונה מזון רק אחרי שאני גומר את מה שיש בבית, מצמצם את הזריקת אוכל למינימום עד אפס. נראה לי שרק כאן בפורום אתם מבינים כמה כסף אפשר לחסוך מהגישה הזאת חח. אני חי ככה מתוך בחירה וטוב לי, לא מרגיש שעשיתי הקרבה כלשהי או מתוך אילוץ. את הכסף שאני חוסך אני משקיע בבורסה וטס לחו''ל בלי הרבה חיסכון בטיסה/מלון/אטרקציות וכו'

הייתי שמחה להוציא יותר. גם על קורסים כמו בישול וצילום, גם על ביגוד ואבזור הבית
אני חושב שהתועלת בלבצע את הדברים האלה שווה הרבה יותר מהכסף שנחסך מ-לא לעשות את הדברים האלה. גם אם לא תצאי צלמת מקצועית, הידע שרכשת וההנאה שהפקת מהפעילות (ובוודאי ההשפעה הישירה על מצב הרוח כמובן) הם פרייסלס.
(כמובן, כל מקרה לגופו, ומינון וכו')

אחלה של שירשור!
איך הוא לא 20 עמודים - אני לא יודע... יש כל כך הרבה מה לכתוב פה מלבד מג'דרה, שאני חושש שאם אתחיל, הטקסט יכתוב את עצמו והנה הלכו להם 40 דקות מהחיים שלי וזמן קריאה של שעה לקורא הממוצע.
מה שכן, בתור האבא הלא מוגדר והלא מגדר של המינימליסטים פה (אל תתווכחו איתי, זה מיותר), שני רק לעמית נויפלד מתנועת ההאטה (איך העזתם לא להזכיר אותו פה?) מהשרשור עולה שלא מעט מגיבים פה הם מינימליסטים.
לא בכאילו ולא ממש ליד, אלא ממש מינימליסטים.
לא גיבורי העל של המינימליזם, לא הקפטן אמריקה של המינימליזם, אבל בהחלט שמינימליסטים... כנראה שלא צרכניסטים.
שורה תחתונה - אתם על הרצף. ברכות.
גשו לקבלה לקבל את אין הפרס שלכם, או את הסיור לליקוט חדוות השדה וחרצית המטבח, עושים גם וובינרים על רווחת המיצמוץ ברבעון הקרוב של מריחת הסודה לשתייה על הצד הפנימי של הלבן של העפעפיים (סגולה לבנות זכרות - בכל זאת, במינימליזם עסקינן).
קצת חוטא למינימליזם שדי [מאוד] קשור לסביבתנות/אקולוגיה כל טיולי החו"ל שלכם, והאמת שבא מקולקל, אבל אני מוכן להגן עליכם מול האדמין של תנועת המינימליזם האינטרגלקטית (קוראים לו ארטיום) בבית המשפט המינימליסטי לצדק (בממ"צ) כדי להחריג אתכם מהכלל.
בכל זאת, אתם מקהילת הסולידית ויש לנו נקודות זכות, פטור ממס רווחי און ושלל הטבות ברשות למלחמה במלחמה במיצים (במיוחד המיצים שהם בלי הסיבים, אלה רק עם פרוקטוז ומים לא מסוננים).
יש לכם טלוויזיה? - אם כן, ניצחתי אתכם.
יש לכם סלון? - אם כן, ניצחתי אתכם.
יש לכם דוד חשמלי בלבד? - אם כן, ניצחתי אתכם.
יש לכם שוטף רצפות? - אם לא, ניצחתם אותי.
יש לכם Dyson? - אם לא, ניצחתם אותי.

מה זה מינימליזם?
מינימליזם זה לאט.
מינימליזם זה מעט.
מינימליזם זה הרבה פחות מה"יותר מדי" הזה של העולם הצרכניסטי (פרדוקס הבחירה).
כן, לפעמים מינימליזם זה גם להחסיר מעצמך (במידה) בשביל ה- Greater good, בהנחה והאישיות שלך פסאודו-מפותחת מעבר לפירמידת הצרכים המשתקת של מסלואו.

תשמעו, לפעמים מינימליזם זה גם אחלה של טרק אלקטרוני, בלי שום מילים, בלי סיפור, בלי ההוא אהב אותי ועכשיו הלך, ההיא בגדה בי ועכשיו אני מדוכדך, בלי מסר, בלי התחלה אמצע וסוף.... נטו צלילים.
למינימליזם, מבלי להתחנף או לסנגר עליו, יש אלף ואחת צורות, פירכוסים, עיוותים וניצנוצים...
מה שכן, אם קניתם מסגרת משקפיים מאופטיקה הלפרין ב- 80 ש"ח ולא Ray Ban ב- 500 ש"ח אתם לא מינימליסטים.
ואם יש לכם רק 4 דג'ינסים, אתם גם לא מינימליסטים.
ואם אתם קונים את הבגדים שלכם בתמנון ולא בברשקה, אז אתם גם לא מינימליסטים.
אם אתם מסתבנים עם הוואי ולא עם פנטן, אתם גם לא מינימליסטים.
יש תנאי סף, ולא יעזור לחפף.

נערך לאחרונה ב:
היום חזרתי מעוד שבוע באירופה.
למעשה בחודש וחצי האחרונים הייתי בעיקר בחול עם ביקורים פה ושם בארץ אצל בנהזוג שלא טס עימי.
הייתי בחול בימים קשים של הטלת מכסים ע"י הכתום, ואחכ הקפאתם, ואז דוחות של מניות שהחזקתי 7 ספרות מהן, ואז עקרונות הסכם סחר עם סין כשאני חזק על קמטק ונובה- ימים של יום אחד התיק עולה 500 אשח, יומיים אחרי יורד 400 וחוזר חלילה, ואני כל כולי בתכנון הפרישה שלי מהמסחר ורצון לעבור לאורח חיים רגוע יותר, אז היו לילות לחוצים וימים שלא עוזב את הנייד והתיק.
ועכשיו להקשר לשרשור.
אז חזרתי היום עם וויז בטיסה שעלתה אולי 200 שח לכיוון, עם תיק גב כזה- לא משלם על טרולי, לא על הושבה ובדכ לא מזמין אוכל או שתיה בטיסה.
בדיוק היום אחי שאמנם אמיד יותר ממני אבל עדיין אחי- שולח סרטונים ותמונות מתכלות מטיסה שלו לארהב עם אמירייטס במחלקה ראשונה (יש מקלחת פרטית לכל 4 נוסעים), לא הסכים להגיד כמה עלה אבל מבדיקה באתר שלהם טיסה כזו עולה כ9000 דולר. שלי עלתה 200 שח.

מש"ל

אומר שבהיבט מלונות אני טיפה פחות מתכלב ולוקח מלונות/ דירות מרכזיות וסבירות.

אז חזרתי היום עם וויז בטיסה שעלתה אולי 200 שח לכיוון, עם תיק גב כזה- לא משלם על טרולי, לא על הושבה ובדכ לא מזמין אוכל או שתיה בטיסה.
בדיוק היום אחי שאמנם אמיד יותר ממני אבל עדיין אחי- שולח סרטונים ותמונות מתכלות מטיסה שלו לארהב עם אמירייטס במחלקה ראשונה (יש מקלחת פרטית לכל 4 נוסעים), לא הסכים להגיד כמה עלה אבל מבדיקה באתר שלהם טיסה כזו עולה כ9000 דולר. שלי עלתה 200 שח.
ובכל זאת יש הבדל בין טיסה לאירופה וטיסה ארוכה עם קונקשיין לארה״ב.
טיסת התכלבות לארה״ב לא היתה עולה לך 200 ש״ח :)
וככל שאני מזדקנת מתבגרת, אני סובלת יותר בטיסות ארוכות וביזנס לארה״ב הוא בהחלט אופציה ששווה את התמורה - אני לא צריכה פינוקים ומקלחות אבל מיטה ומרחב פרטי בטיסה ארוכה לעומת כיסא צפוף עושה הבדל משמעותי בנחיתה ובימים שאחרי.

אם כבר ארה"ב, מינימליזם מאוד קשה לתחזק בארה"ב (אולי חוץ מניו יורק).
השילוב של בתים גדולים מדיי, מחיר זול של רוב מוצרי הצריכה, גישה נוחה לקניות ומשלוחים אונליין וכנראה יותר מדיי זמן בבית במקום בחוץ מולידה רמות צרכנות פסיכיות.

מינימליזם - תלוי גיל, תלוי מצב בריאותי, תלוי במצב משפחתי, תלוי מיקום.

אי אפשר להשוות רווק בן 25 ששוטף את הבית לבד, לזוג בן 80 שקנה רובוט שוטף.

כלומר מינימליזם זה גישה לחיים ולא רשימת מצאי בבית. בהינתן המצב האישי, האם אתה רוכש דברים מיותרים ? האם אתה מבזבז ? זוג בן 90 שקונה דברים שיראו לרווקה בת 25 כביזבוזים לא הכרחיים, עדיין יכול לענות להגדרה.

@Zorg הוצאת לי את המילים מהפה
וגם תלוי מאד האם מדובר במינימליזם פרקטי, אידאולוגי או פילוסופי.

כלומר מינימליזם זה גישה לחיים ולא רשימת מצאי בבית. בהינתן המצב האישי, האם אתה רוכש דברים מיותרים ? האם אתה מבזבז ?
זה גם וגם.
אם אתה מתרגל להיות מינימליסט, קשה מאד לשנות את זה. כי מינימליסט לומד לעשות דברים בעצמו ולמעט בחפצים, ואז כל הזדקקות לשירותים מבחוץ (מאנשים או מוצרים) עלולה להפוך לקושי נפשי גם אם יש לך את הכסף הדרוש לכך.

זה גם וגם.
אם אתה מתרגל להיות מינימליסט, קשה מאד לשנות את זה. כי מינימליסט לומד לעשות דברים בעצמו ולמעט בחפצים, ואז כל הזדקקות לשירותים מבחוץ (מאנשים או מוצרים) עלולה להפוך לקושי נפשי גם אם יש לך את הכסף הדרוש לכך.
אני נוטה להסכים.

בדיוק (שוב) הבנתי על עצמי שכעקרון מנחה אני נוטה לתקן מלהחליף, ושאני מוצא מאתגר לפנות לשירות שאני יודע שאני יכול לעשות בעצמי.

לא יודע לגבי אחיך ספציפית, אבל בגדול יש הרבה דרכים לטוס במחלקות יוקרה (כולל עם אמירייטס בראשונה לארה"ב) בלא הרבה יותר מ200 ש"ח במזומן (בתוספת של כמה עשרות אלפי נקודות).
נכון שנקודות זה גם סוג של כסף, אבל יש הרבה דרכים לצבור נקודות (ראה שרשור על כרטיסי אשראי אמריקאים למשל) ולא תמיד קל להמיר אותן לכסף (בטח לא בשווי המלא שלהן).

הפוך - דוקא בניו יורק זה הכי קשה.
אם גרים בעיירה קטנה הכל הרבה יותר זול, והרבה יותר קל לתחזק מינימליזם כי יש הרבה פחות "שופוני" ברחובות.

אם גרים בעיירה קטנה הכל הרבה יותר זול, והרבה יותר קל לתחזק מינימליזם כי יש הרבה פחות "שופוני" ברחובות.
לא חייבים "שופוני" ברחובות או רכישת מוצרים יקרים כדיי להיות צרכניסטים מטורפים. בעיירות קטנות אתה תראה 4 רכבים בdriveway למשפחה של 4 נפשות, ושפע של שיט בחצר - נדנדות ומגלשות פרטיים לילדים, אומגות, גריל ברביקיו, כיסאות נוח, הצללה, המון כליי עבודה וגננות כולל מכונות. זה לפני שנכנסים לבתים עצמם ורואים ערימות של ריהוט ומוצרים מכל סוג שאפשר לדמיין. יכולה להתחייב ש-90% מהדברים לא בשימוש רוב הזמן, ומכאן שזה לא מינימליזם.

בניו יורק לעומת זאת הבתים קטנים. פשוט אין מקום להחזיק כל כך הרבה - אין מטבח מי יודע מה, אין חדר "ארונות", עליית גג, basement, חצר קדמית, חצר אחורית, מחסן עליי עבודה וgarage 2 דלתות. אז יש פחות צרכנות, גם אם הפריטים שנקנים הם לא מינימליסטיים - איכותיים, אופנתיים ויקרים מאוד.

השילוב של בתים גדולים מדיי, מחיר זול של רוב מוצרי הצריכה, גישה נוחה לקניות ומשלוחים אונליין וכנראה יותר מדיי זמן בבית במקום בחוץ מולידה רמות צרכנות פסיכיות.
כל הבלוגרי RE האמריקאיים סותרים את הטענה הזו. הרבה יותר קל לתחזק מינימליזם בארה"ב מאשר במדינה כמו ישראל.
- מוצרי הצריכה הבסיסיים הרבה יותר זולים שם.

אתה אולי מתכוון שיותר קל פה להיות מינימליסטי כי הכל יקר? :lol:
נראה לי אתה מבלבל מינימליזם מבחירה מול מינימליזם כפוי

- מוצרי הצריכה הבסיסיים הרבה יותר זולים שם.

פחחחחח. חיה בדרום ארה"ב, הרשה לי לגחך. מזון, גז, חומרי ניקוי ונייר טואלט ומכוניות - זול יותר. מוצרי היגיינה, ריהוט, תקשורת וחשמל - יקר יותר. בריאות וחומרי בניין - יקר מאוד.

אתה אולי מתכוון שיותר קל פה להיות מינימליסטי כי הכל יקר? :lol:
נראה לי אתה מבלבל מינימליזם מבחירה מול מינימליזם כפוי

סליחה, צודק. אני אתקן את עצמי - *קל* לממש מינימליזם, בפועל יש *פחות מודעות ורצון* לממש מינימליזם.

נערך לאחרונה ב:
אני רואה מינימליזם כסגנון חיים בו מתרכזים במודע בתחומים שנותנים ערך לחיינו, ומנטרלים תחומים שלא נמצאים בסדר העדיפויות שלנו. הרבה פעמים המודעות הזו מתבטאת בצמצום חפצים שאנחנו בוחרים להחזיק לצידנו, אבל יכול לבוא לידי ביטוי גם בצמצום חברתי או השקעה של זמן במקומות מסוימים.

מה שבטוח, מדובר במסע אישי שהתוצאה שלו שונה אצל כל אחד. אדם אחד יגדיר את עצמו מינימליסט בגלל העובדה שיש לו 21 חפצים שאפשר לארוז בתיק ולטייל איתם בעולם. אדם אחר יחליט להשקיע בסט של 10 סירים מהם הוא יודע להפיק שעות של הנאה בבישול, וגם זה יכול להיות מינימליסטי.

אני יכולה להעיד על עצמי שיש לי כמה תחומים בהם אני משקיעה יחסית מעט (זמן, אנרגיה מנטלית ומוצרים), כדי לפנות זמן ולהנות מתחומים אחרים שיותר חשובים לי.
ביגוד הוא דוגמא לתחום שאני פחות משקיעה בו: יש לי מספיק חולצות ומכנסי עבודה שמאפשרים לי רוטציה "מקובלת חברתית" במשרד. אני לא אופיע עם אותה חולצה פעמיים בשבוע, אבל כן שבוע אחרי. את השורות האלו אני כותבת בטי-שרט מימי התיכון שלי – לפני כמעט 15 שנים.

לעומת זאת, אני מאוד אוהבת לקרוא ומשקיעה בזה זמן כמעט כל יום בנסיעה הלוך וחזור לעבודה (עוד יתרון בתחבורה ציבורית). האהבה שלי לקריאה מתבטאת גם בתחושת אושר כשיש ספרים סביבי, ולכן יש לי ספריה של כמה מאות ספרים בדירה שלי. נכון שכל כמה זמן אני אעבור עליהם ואראה אם יש ספר שאני יכולה לתרום לאחרים, אבל יש לי תכניות רק להגדיל את הספריה שלי.

חשבתי שיהיה מעניין לשמוע מהפורום - אתם מגדירים את עצמכם מינימליסטים? איך נראה המינימליזם שלכם? על מה אתם לא מוכנים לוותר ועל מה אתם לא חושבים פעמיים לפני שאתם מצמצמים?
לא יודע אם אני מינימליסט, אבל הינה כמה דברים שאני עושה:

1. לא קונה שקיות בסופר אלא מביא מהבית.

2. אני משווה מחירים של מוצרים דומים. למשל הייתי צריך לקנות רוטב עגבניות והיו שני סוגים, אז שאלתי את ChatGPT מה זול יותר.
עד כמה השקעתי? לא היה תג מחיר, אז נכנסתי לאתר לבדוק.

3. אם יש המוצר המבוקש במקום אחר במחיר מוזל, אעדיף לקנות שם (ואותו מקום די רחוק, אני אגיד לכם ככה).

4. אני בחיים לא אקנה חלב ליטר בבקבוק.

5. מעטות הפעמים שקניתי בגדים חדשים, ולרוב זו אפילו לא הייתה יוזמה שלי.

לגביי מינימליזם מתבטא בכול תחום

דיור. משלם 3000 שכירות על דירה בירושלים (מי שלא מכיר את מחירים בירושלים אספר לו שיחידות של 25 מ"ר עולות פה 4,000) המחיר כי היא מאוד ישנה

תחבורה . בלי רכב עם חופשי שנתי באוטובוסים ואשתי גם זה לא

מזון. (תודות לאשתי) קונים בזול והיא מכינה הכל בבית לא יוצאים למסעדות המקסימום הוא לצאת "לפיצה אורי" ולקנות 3 משולשים כמובן בלי שתיה (ונהנים עד הגג!)

אנחנו נשואים 4 שנים יצאנו פעם אחת לצימר לשבת ב500 שח (כמובן שמבשלים הכל ונוסעים לשם באוטובוס)

אני מהחתונה לא קניתי שום בגד (אני מאוד שומר על הרכוש שלי) רק לפסח האחרון שתי חליפות, ואשתי קונה מיד שניה בגדים כמו חדשים! שמלות יפות, נעליים וכו' ב20 ש"ח

מי שקורא את זה הוא בטעות יכול לרחם עלינו אבל אין מה, כי אנחנו הכי מאושרים בעולם

הדירה אולי מאוד ישנה אבל גדולה עם מרפסת,
מאוד נוח לי להתנייד עם תחבורה ציבורית (אני גר במרכז ירושלים)
הארוחות של אשתי יותר טעימות מכל המסעדות (היא מרוקאית...)
ולגבי נופשים מחליפים דירה עם חברים שגרים בצפון

וחוץ מזה יוצאים הרבה ביחד לטבע (אני חובב צילום) יש לנו משפחה ענקית ונפגשים המון, הרבה חברים, חוסכים כסף, ובעיקר רואים את הטוב בכל דבר שיש לנו בחיים.

נערך לאחרונה ב:
לגביי מינימליזם מתבטא בכול תחום

דיור. משלם 3000 שכירות על דירה בירושלים (מי שלא מכיר את מחירים בירושלים אספר לו שיחידות של 25 מ"ר עולות פה 4,000) המחיר כי היא מאוד ישנה

תחבורה . בלי רכב עם חופשי שנתי באוטובוסים ואשתי גם זה לא

מזון. (תודות לאשתי) קונים בזול והיא מכינה הכל בבית לא יוצאים למסעדות המקסימום הוא לצאת "לפיצה אורי" ולקנות 3 משולשים כמובן בלי שתיה (ונהנים עד הגג!)

אנחנו נשואים 4 שנים יצאנו פעם אחת לצימר לשבת ב500 שח (כמובן שמבשלים הכל ונוסעים לשם באוטובוס)

אני מהחתונה לא קניתי שום בגד (אני מאוד שומר על הרכוש שלי) רק לפסח האחרון שתי חליפות, ואשתי קונה מיד שניה בגדים כמו חדשים! שמלות יפות, נעליים וכו' ב20 ש"ח

מי שקורא את זה הוא בטעות יכול לרחם עלינו אבל אין מה, כי אנחנו הכי מאושרים בעולם

הדירה אולי מאוד ישנה אבל גדולה עם מרפסת,
מאוד נוח לי להתנייד עם תחבורה ציבורית (אני גר במרכז ירושלים)
הארוחות של אשתי יותר טעימות מכל המסעדות (היא מרוקאית...)
ולגבי נופשים מחליפים דירה עם חברים שגרים בצפון

וחוץ מזה יוצאים הרבה ביחד לטבע (אני חובב צילום) יש לנו משפחה ענקית ונפגשים המון, הרבה חברים, חוסכים כסף, ובעיקר רואים את הטוב בכל דבר שיש לנו בחיים.
איכות חיים נפלאה, כי טוב לך איפה שאתה ובאמת יציאה למסעדה וכאלה שוחטת כסף על כלום!!!!
בבגדים קשה לי יותר להבין שלי פשוט מתבלים מהר יותר כנראה....
אבל בשאר הדוגמאות אתה צודק ממש וכל אחד צריך להבין בסוף שזה לא סתם מינימליזם אלא חסכון הגיוני ונדרש לבן אדם בחיים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם גרים בעיירה קטנה הכל הרבה יותר זול,
תלוי אם מנימלזים מטרתו לחסוך לך כסף, או כאידיאולוגיה לא לבזבז על מה שלא צריך. ככה הייתי מגדיר את ההבדל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L לא נראה שלאיגוד הביטקוין אכפת מזה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F נראה שהבנקים לא מאפשרים לזוגות מעורבים (ישראלי/אמריקאי) לפתוח חשבון מסחר רק על שם הישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
נ נראה שיש המון אלכימאים חדשים פה,מחפשים איך להפוך מתכת לזהב אוף טופיק 11
ט רכב פרטי סולידי (נראה לי) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
נ נראה לכם שיש אינפלציה בארץ בגלל הקורונה? פוסטים מאיכות נמוכה 8
Liron2035 נראה לי שהוא כיסה כל סוג משקיע :) שוק ההון 3
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
צ שוק ההון S&P500 או נדל"ן - נראה שברור שנדל"ן הלא כן ? שוק ההון 57
S רק לי זה נראה כאילו כל מה שמעניין את טראמפ זה שהבורסה תעלה אוף טופיק 13
S נראה לי שעשיתי טעות חמורה בחישובים... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ETL איך נראה מסחר במידע פנים מבפנים אוף טופיק 1
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 199
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
א כיצד פנסייה וקרן השתלמות השפיעו על התמהיל שלכם בבית ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א באיזה מסלול הפנסייה וקרן ההשתלמות שלכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 42
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
N מה העמלה שגובה הבנק שלכם על העברה מהעו"ש לבית מסחר? שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
D כמה אחוז מההון שלכם מושקע בביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 190
I אופציות - מה האסטרטגיה שלכם לחיסכון/השקעת סכום המימוש? שוק ההון 5
א התוספים שלכם לגלישה בטוחה ושמירה על הפרטיות? אוף טופיק 4
ל לזוג שמתחיל את החיים שלו - מה ההמלצות שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
littleSeal מה התחביבים שלכם? התפתחות אישית 21
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
ש מה הסיבה שלכם להשאר לגור בארץ אוף טופיק 2
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
TheOneTech כל כמה זמו אתם שולחים קריאות מונה לספקית גז שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 0
N איך אתם עוקבים אחר ההשקעות שלכם ב-2023? שוק ההון 15
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
yossik מה עשה התיק שלכם בשנת 2022? שוק ההון 57
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
C איך אתם מתמחרים את שווי הנכס שלכם בתוך הפרוטפוליו השקעות? נדל"ן 11
E בעלי דירות בחו"ל, יוצרים קשר ישיר עם השוכרים שלכם? נדל"ן 13
deussex איך ההורים שלכם (דור הפנסיה) שומר על ערך הקניה של הכסף שלהם בבנק ? שוק ההון 16
D טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
איש ירח כמה עשה התיק שלכם בשנת 2021 שוק ההון 27
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
Tsachi01 האם המס החדש על המשקאות הקלים ישנה את הצריכה שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 51
נ איך הייתם משקיעים את כספיכם שלכם בשנת 1900? אוף טופיק 21

נושאים דומים

Back
למעלה