• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

נראה שיש המון אלכימאים חדשים פה,מחפשים איך להפוך מתכת לזהב

ניצן המצוין

משתמש בכיר
דירוג
2,444
האנלוגיה של האלכימיה היא שכל שבוע יש גולשים , בד"כ חדשים, שחושבים שיש להם שיטת השקעות שתנצח את המדדים ותביא להם רווח בטוח. אז באים גולשים ותיקים ומסבירים להם שזה לא יעבוד במידה שונה של הצלחה , תלוי בפות"ש ובתגובות.
זה טוב שהמצב ככה?
האם כדאי לרשום פוסט גנרי כתגובה למה השיטה של הכותב לא סבירה?
להפנות לבלוג הסולידית לרשומות למתחילים?
להסביר שאם הייתה שיטה טובה מישהו\אלגוריתם היה כבר מרוויח ממנה לפחות עד שהשאר היו עולים על השיטה?
או שהמצב בסדר וכך תמיד היה ויהיה בפורום כלכלה והשקעות.
דעתכם?

אז באים גולשים ותיקים ומסבירים להם שזה לא יעבוד במידה שונה של הצלחה , תלוי בפות"ש ובתגובות.
יש גם גולשים ותיקים שמדרבנים להשקיע במניות ספציפיות או קריפטו או שבכלל עדיף נדל"ן או לברוח מהשוק.
הפורום די מגוון...

תגיד, אתה לא היית ככה כשהתחלת להשקיע?
מה יותר פשוט מלקנות בזול ולמכור ביוקר?

יש אצלי עדיין את הסימולציות שעשיתי של מה קורה אם קונים בירידות של X ומוכרים בעליות של Y
(התשובה: מקבלים התאמת יתר לנתוני עבר)

שחושבים שיש להם שיטת השקעות שתנצח את המדדים ותביא להם רווח בטוח. אז באים גולשים ותיקים ומסבירים להם שזה לא יעבוד במידה שונה של הצלחה , תלוי בפות"ש ובתגובות.
ויש כאלו שבטוחים שהם הראשונים שחשבו לשים כסף בקופ"ג להשקעה על S&P500, לקחת הלוואה מקסימלית, להכניס שוב לקופ"ג להשקעה וחוזר חלילה.
יש כאלו שבטוחים שהם הראשונים, סליחה... היחידים שחשבו על לזכות במחיר למשתכן בעיר (השלם את החסר) ולהשכיר את הדירה.
יש מכל הבא ליד.

רק אתמול, זיק פרסם שכמה שהוא מתכנן לצאת לחופש כלכלי, בעל הדירה העלה את המחיר החודשי ופתאום אשתו לוחצת לרכוש דירה במקום להמשיך לשכור.
פעם היתה מישהי שבטוחה שהיא אלהורית ותמשיך כך...

זה מה שיפה בתהליך - אנשים גדלים ומתפתחים.
די דומה להסתכל על הילדים שלך גדלים. כל אחד בעצמו צריך ללמוד, ליפול ולקום ולהמשיך ללמוד עד שידע לרוץ בכוחות עצמו.

איך שאני רואה את זה, יש שני סוגים של פוסטים שכנראה נופלים תחת ההשקפה של חלק מאלו שהגיבו פה:
הראשון זה פוסטים עצלים, שמגיעים לרוב מגולשים מזדמנים, סטייל "אני רוצה לקחת מינוף 80% מפוליסת החיסכון ואת הכסף לשים בעוד פוליסת חיסכון שממנה אקח הלוואה של 80%". לדיונים כאלו בהחלט אפשר ליצור שרשור אחד ולהפנות אליו.
הסוג השני הוא דיונים שיש בהם עומק - אנשים ישבו מול האקסל, עשו חישובים לפי הנחות כאלו ואחרות, מבינים את הסיכון אבל גם את הסיכוי ובאים לקבל "ביקורת עמיתים" על ההנחות שלהם - לדוגמה הדיון על אמאזון. לדיונים מסוג זה יש לדעתי הרבה ערך להרבה מהגולשים פה, והם מעוררים דיון ענייני (עד שלפעמים הם נופלים לדיון השחוק של מחקה מדד מול השקעה אקטיבית).
בסופו של דבר עולם ההשקעות טומן בחובו המון אפשרויות, והפורום הוא כנראה המקום היחיד בעברית שמאפשר לקיים דיון מעמיק על הדברים. דיונים כאלו לדעתי הם נכס לפורום, וצריכים להמשיך להתקיים. למי שלא מעוניין לקרוא אותם שמורה תמיד הזכות לדלג עליהם.

אני בעד למנוע ממשתמשים חדשים לפתוח שרשורים חדשים לפחות 3 חודשים. די עם כל הלרלרת שיש פה. זי*** מוח בלתי פוסקים.
הפורום קצת ניהיה כמו פורום תפוז או כמו הפוסט של הסולידית על אג״ח זבל (כמו שקשה למצוא אג״ח פנינים מכל אג״ח הזבל, כך כבר קשה למצוא פוסטים טובים בפורום מכל הפוסטים).
@yossik
@הסולידית
לשיקולכם :)

דעתי שאפשר להפוך מתכת לזהב.
אני יכול אפילו להוכיח לך...
אתה לוקח 3 מתכת + 5 עץ + 5 מטבעות ואתה מייצר כלי ליצירת זהב.
כעת אחרי שאתה משתמש בו אתה מקבל 1-2 זהב והפכת מתכת לזהב.
נפלאות ה-NFTs.
רגע אבל מה זה ביטקויין?! זה ביטים במחשב שאנשים טוענים שהם כמו זהב.
לסיכום אלכימיה עובדת , אתה רק צריך למצוא מספיק אנשים שיאמינו לזה.

אני חושב שאתה לא צריך לעצור בפורום, תעשה הרצאות למשקיעים ברחבי הארץ שחבל על הזמן שלהם ושיקנו רק מדדים רחבים.

אני חושב שאתה לא צריך לעצור בפורום, תעשה הרצאות למשקיעים ברחבי הארץ שחבל על הזמן שלהם ושיקנו רק מדדים רחבים.
יש כמה כאלה, אפילו מתפרנסים לא רע בכלל מהרצאות כאלה.

א. המקרה הנפוץ הוא שפות"ש מגיע עם רעיון מדהים, שלהבנתו הוא הראשון שאי פעם שחשב עליו, איך להרוויח המון ב -0 סיכון. בגלל שבדמיונו הוא כבר הרוויח מליונים ואפילו תכנן איך לבזבז/להוציא אותם, הקשב שלו לביקורת יהיה מאוד נמוך. לרוב יתייחס אליה כאל סתם תגובות של פארטי-פופרס נרגנים ומיושנים, שלא מבינים את הגאונות והמקוריות שלו, ומנסים לחבל לו בתוכניות להתעשר.

ב. לכן אני מציע מודל הפוך, בגלל שלרוב מדובר באותם שטיקים וטריקים, לעשות רשימה עם הסברים איך בכל אחד מהם, אנשים מפסידים את הכסף.

ג. ורק מי שיעבור על הרשימה ויציג התייחסות איך, בשיטה שלו, הוא מתמודד עם כל הסיכונים הנפוצים, אז יהיה מעניין להתחיל לפתח דיון. אחרת חוזרים לטחינת מים שבסעיף א'.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ נראה לכם שיש אינפלציה בארץ בגלל הקורונה? פוסטים מאיכות נמוכה 8
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
אוליביה פילפלאז' איך נראה המינימליזם שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
L לא נראה שלאיגוד הביטקוין אכפת מזה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F נראה שהבנקים לא מאפשרים לזוגות מעורבים (ישראלי/אמריקאי) לפתוח חשבון מסחר רק על שם הישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
ט רכב פרטי סולידי (נראה לי) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
Liron2035 נראה לי שהוא כיסה כל סוג משקיע :) שוק ההון 3
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
צ שוק ההון S&P500 או נדל"ן - נראה שברור שנדל"ן הלא כן ? שוק ההון 57
S רק לי זה נראה כאילו כל מה שמעניין את טראמפ זה שהבורסה תעלה אוף טופיק 13
S נראה לי שעשיתי טעות חמורה בחישובים... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ETL איך נראה מסחר במידע פנים מבפנים אוף טופיק 1
L האם ניתן לקזז הפסד ריאלי למרות שיש רווח נומינלי? מיסים 8
R החזר מס - חשש שיש לי על מס מקסימלי שאולי יקחו לי אחורה מיסים 1
Dim אפשר לפתוח חשבון בIB העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 23
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
I איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 5
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
A שמעתי שיש בעיות בקופות הגמל של סלייס שוק ההון 2
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
I האם שטח שיש בו מכת נמלות אש משפיעות על מחיר הדירה? נדל"ן 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
D כיצד לתמחר ציוד משומש מבית שהולכים להרוס? ארונות , שיש, אמבטיון, מזגנים, ויטרינות , אלומיניום תריסים וכו' אוף טופיק 7
Shnizelia מתנת יום הולדת לאדם שיש לו הכל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
T אתר שמרכז ומסביר את כל הג׳וב טייטלס שיש בתעשייה (הייטק) התפתחות אישית 2
I שכירים שיש להם גם עסק? התפתחות אישית 3
O יש אפשרות לקנות כל מוצר חקלאי שיש, למשל קינמון או תה שוק ההון 4
L מה הצעדים שיש לעשות בקניית דירה חדשה מקבלן? נדל"ן 8
stamEhad אפשרויות השקעה שיש לאזרח אירופאי (פורטוגלי) ואין לאזרח ישראלי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
R עובדי אינטל שסוחרים בקרנות אמריקאיות (או כל אחד אחר שיש לו חשבון RSU/ESPP ב-ETRADE וסוחר בדולרים) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
N איך להוכיח שיש עובש בארון מטבח אוף טופיק 16
F התלבטות - תואר ראשון להעשרה למרות שיש כבר קריירה התפתחות אישית 10
א להיות שמחה עם מה שיש לי ולשאוף קדימה - איך עושים את זה? יומני מסע אישיים 25
Y האם מס הירושה שיש בארה"ב של 35% הוא לא מסוכן ואיך להתמודד איתו? שוק ההון 1
שמנת חמוצה שאלה - רק למי שיש כח :) אוף טופיק 3
J בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה? נדל"ן 13
ק איך מחשבים מס לשכיר שיש לו עסק בנוסף? צרכנות פיננסית 0
N לאנשים שיש שגם סוחרים בib שוק ההון 2
4 אתם חושבים שזה זמן טוב להשקיע בטבע, או שיש מצב שהיא חברה מתה שוק ההון 2
I כיצד יתכן שיש תעודת התחייבות ממשלתית בקופת גמל מחקה S&P 500 ? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה