• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025

• פותח הנושא פותח הנושא yossi_vv
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אפשר עם זה לקנות גבינה בחנות בארץ, ניסיתי
גם אני. אבל זו לא קניה בביטקוין אלא בשקלים שהומרו ממטח שהומר מביטקוין. בעל המכולת עצמו לא מוכן לקבל ביטקוין. דווקא היו פעם עסקים שקיבלו ביטקוין ישירות לארנק, רובם ירדו מזה אחרי שנכוו.

גם אני. אבל זו לא קניה בביטקוין אלא בשקלים שהומרו ממטח שהומר מביטקוין. בעל המכולת עצמו לא מוכן לקבל ביטקוין. דווקא היו פעם עסקים שקיבלו ביטקוין ישירות לארנק, רובם ירדו מזה אחרי שנכוו.
בדיוק.
זה כמו להגיד שחוברת קומיקס ישנה היא כסף. כנראה שתצליח למצוא מישהו שישלם לך בדולרים עבור החוברת הזו, ומשם אפשר להמשיך.
אבל אם נחזור לנושא המקורי של פות"ש, אז אנחנו לא מדברים על גבינות אלא על סכומי כסף משמעותיים, וכאן לא ברור לי (מקריאה בפורום) שיש דרך פשוטה לממש אותם.

אבל אם נחזור לנושא המקורי של פות"ש, אז אנחנו לא מדברים על גבינות אלא על סכומי כסף משמעותיים, וכאן לא ברור לי (מקריאה בפורום) שיש דרך פשוטה לממש אותם.
כי לא ברור למה שהצרכן ישתמש במטבעות האלה (לא משנה איזה) כאשר הם יגיעו לתשואה המקסימלית (זכור לי זה במיליונים וגם יותר) שלהם גם אם זה 0.0000000000001 ממנו או כל מספר אחר.

לדוגמה שלך לקנות קומיקס ישן או גבינה בסופר.

משהו שבביטקוין לא אפשרי (לפחות בינתיים)
הצחקת. לא קראת פה על הבעיות שיש לאנשים לממש ביטקוין? אין שום קשר בין צנזורה למודל קונצנזוס

בכל מקרה כמו שכתבתי אם אתה בדת ה- POW אז יש אלגוריתמים של POW יותר מוצלחים בפער עם שבריר של צריכת האנרגיה ועם ביזוריות הרבה יותר גבוהה ברמה שמאפשרת כריה על מחשב אישי גם ברמות הקושי הכי גבוהות. זה לא יקרה כי ביזבוז האנרגיה משרת את האג'נדה השיווקית של הלוויתנים.

הבעיות שיש לאנשים לממש ביטקוין?
איך זו בעיה של ביטקוין?
שמאפשרת כריה על מחשב אישי גם ברמות הקושי הכי גבוהות
זה לא פותר את הבעיה של צריכת אנרגיה כי מחשבים צורכים אנרגיה. אם יהיה ביקוש גבוה הם יצרכו אותו הדבר כמו ביטקוין.
משרת את האג'נדה השיווקית של הלוויתנים.
אוקי.

זה לא פותר את הבעיה של צריכת אנרגיה כי מחשבים צורכים אנרגיה. אם יהיה ביקוש גבוה הם יצרכו אותו הדבר כמו ביטקוין.
אין שום קשר בין הביקוש לביטקוין וצריכת האנרגיה בכריה, צריכת האנרגיה נקבעת על ידי מחיר התמורה לכורים

ולפני שאתה קובע ש- "זה לא פותר את הבעיה של צריכת האנרגיה" כדאי שלפחות תטרח להבין במה מדובר

אתה מעגלי... צריכת האנרגיה נקבעת בביטקוין לפי התמורה לכורים כי זה אלגוריתם שבנוי כך. זה הבאג שבו (או שמא הפיצ'ר השיווקי). בגלל זה, למרות שכל עולם הקריפטו התחיל עם ה- POW של ביטקוין או דומה לו, כל המטבעות המשמעותיים האחרים נטשו את השיטה הזו. כולל ביטקוין עצמו ב- LN, שאגב, אחת הסיבות שבכלל התחילו לעבוד על LN היתה בגלל ש- Blockstream סירבו לשדרג את ה- POW המקורי.

לעומת זאת יש בתחום ה- POW אלגוריתמים שהעלאת התמורה לא גוררת עלייה בצריכת האנרגיה כי הקושי של הבעיה לא תלוי בחישוביות אלא במשאבי עבודה אחרים כמו למשל צריכת זיכרון. כמעט כל המטבעות שלא עברו ל -POS אלא נשארו עם POW עובדים כיום בשיטה הזו. האלגוריתמים האלה נותנים יחס מחיר-קושי דומה או עדיף לביטקוין ללא המחיר האנרגטי.

אלגוריתמים שהעלאת התמורה לא גוררת עלייה בצריכת האנרגיה
אז תן לי להבין. יש לך מכשיר שצורך חשמל וזה לא משנה אם זה מעבד או זכרון, אתה אומר שיש טכנולוגיה שבה עליה בביקוש לא יוצרת עליה בהיצע?
ז"א יש מטבע שמאובטח בהוכחת עבודה ואני לא יכול לקנות עוד מחשב/מכשיר כדי להגדיל כוח חישוב?
כולל ביטקוין עצמו ב- LN
פתיחה וסגירה של ערוץ מבוסס על הוכחת עבודה. אתה יכול להסתכל על זה כהוכחת אחזקה מבחינת זה שבמהלך חיי הערוץ הרווח מניתוב קשור לנפח אבל זה לא בדיוק זה (לדעתי)

יש מטבע שמאובטח בהוכחת עבודה ואני לא יכול לקנות עוד מחשב/מכשיר כדי להגדיל כוח חישוב?
אתה קודם כל תמיד תגדיל זיכרון פיזי עד שתגיע לגבול שהחומרה מאפשרת כי זה יגדיל את מהירות החישוב יותר מאשר הגדלה של כח החישוב או מהירות המעבד. התוספת בצריכת האנרגיה מהגדלת הזיכרון תהיה מזערית.

צריך להבין שאחת הבעיות בביטקוין זה שיחס המחיר-קושי הוא תלוי ארכיטקטורת מעבד, זאת אומרת שאפשר לייצר מעבד מאד זול ייעודי (ASIC) שמממש בחומרה את האלגוריתם, וצריכת הזיכרון שלו תהיה מזערית. זה אומר שזול מאד להכפיל את כח החישוב של ה-POW וזה נותן את העדיפות למי שמשיג חשמל הכי בזול, מה שמסיט את בעיית הקושי לשריפת אנרגיה. באלגוריתמים היותר מתקדמים לא ניתן לבצע אופטימיזציית מעבד לאלגוריתם, זה מחזיר את בעיית המחיר-קושי לעלות החומרה.

אז כן, ברור שאם תגדיל את כמות החומרה שלך יהיה לך יותר כח כריה, אבל יחידות ההגדלה האופטימליות תהיינה הרבה יותר יקרות כי תגדיל זיכרון למקסימום לפני שתוסיף מעבדים ופחות מעניין אותך מה מהירות החישוב של המעבדים. זה אומר שעקום היחס בין התמורה לכורה לבין צריכת האנרגיה תהיה משמעותית יותר מתונה. יש על זה הרבה מאמרים מסודרים ומכומתים שהוכחו בריצה בנפחים גדולים במטבעות עובדים.
פתיחה וסגירה של ערוץ מבוסס על הוכחת עבודה. אתה יכול להסתכל על זה כהוכחת אחזקה מבחינת זה שבמהלך חיי הערוץ הרווח מניתוב קשור לנפח אבל זה לא בדיוק זה (לדעתי)
נכון, אתה צודק, השאלה היא למה מעבירים עבודה לערוץ צד ולא מבצעים אותה בערוץ הראשי, והתשובה היא שזה בגלל שהערוץ הראשי לא יעיל. היתה על זה מלחמה רצינית בין הקהילה של המשתמשים לבין המיינטיינרים כי המיינטיינרים התעקשו שאת כל האופטימיזציות צריך לבצע בערוצי צד. היו למייטיינרים טענות טובות מאד, מדובר בתותחים רציניים, רק מה, החבר'ה האלה קיבלו (ועדיין מקבלים) משכורת מ- Blockstream שהם בביזנס שמבוסס על ערוצי צד. בנוסף המשקיעים שלהם (כנראה, שמועה, לא יודע אם אפשר להוכיח) הם בין היתר מיליארדרים סינים שמחזיקים בחוות הכריה הגדולות ביותר בעולם ששולטות באחוזים משמעותיים מהכריה העולמית, יש להם אינטרס לשמר את חוסר היעילות כי הם יודעים איך "להשיג" חשמל. וכל זמן שאנשים מקבלים את זה שחוסר היעילות מועיל במשהו אז בכלל אין להם סיבה לשנות את זה. מה לעשות, ההסבר הוא מסובך, לרוב האנשים אין קשב וגם אין עניין, מבחינתם העיקר שהעסק עובד.

רובם גם ירימו גבה או יסרבו אם אני אביא להם אירו מזומן
או מניה של נבידיה
זה לא אומר שלא מדובר בנכסים טובים

רובם גם ירימו גבה או יסרבו אם אני אביא להם אירו מזומן
או מניה של נבידיה
זה לא אומר שלא מדובר בנכסים טובים
נכון. אני חוזר וכותב כל הזמן במקביל לביקורת שלי שיש לביטקוין ערך ברור. הטענה שלי היא שיש חוסר הבנה מה יוצר את הערך הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
M מי בא עם דולרים ומתעקש לקנות שקלים? שוק ההון 23
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
שבוזי לקנות רכב זול או להמשיך בתחב"צ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ר האם אפשר לקנות תווים לרמי לוי/שופרסל בקבוצת רכישה עם הנחה? וכמה עולה לחברה לרכוש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
S לקנות או לשכור? (בשדרות) נדל"ן 17
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
tomchoook זקוק לרכב למספר חודשים. לקנות? להשכיר? ליסינג? צרכנות פיננסית 10
SolidAce דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
edangz איך אפשר לקנות קריפטו הראשון שלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ג'וני לנד איך למוכר הנעלים יש כסף לקנות עגבניות? אוף טופיק 4
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
Itayya האם לקנות מט״ח? שוק ההון 2
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
S האם יש אגחים שאפשר לקנות היום עם תשואה ריאלית מובטחת? פוסטים מאיכות נמוכה 7
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7

נושאים דומים

Back