עצמאי שמפקיד בשנה 18K (עד רמת הפטור) במשך 40 שנה עם תשואה ממוצעת של 30% לשנה (ראלי) יחסוך כ 2 מליון ש"ח
שאר הכסף נמצא בדחיית מס כלומר ברגע המשיכה הוא ישלם 25% על הרווח
אז אתה מרוויח דחיית מס בלבד, נניח שאתה רוצה לנהל את קופ"ג שלך באותה צורה וגם אליה אתה מפקיד כ 18K בשנה אז יש לך גם שם כ 2 מליון ש"ח
ונניח שהמקדם הוא 230 בעוד 40 שנה , אז אתה תמשוך קצבה של 8.7 א"שח לחודש שזה בערך רמת הפטור ממס,
אז שוב, עם כל הצער ובלי קשר להאם מיסים רצויים או לא ומה מנגנון המיסוי הנכון , בהחלט ניתן להבין שאדם שמחזיק 4 מליון ש"ח מסלוליים פטורים ממס (הוניים או קצבתיים) יכול להסתדר עם הפניית הכספים למסלולים ממוסים (מה גם שאין לו באמת פטור ממס אלא דחיה, לשלם 25% על 1 ש"ח עכשיו או
25% על 3.26 ש"ח בעוד 40 שנה זה היינו הך. כי 0.25 ש"ח ששילמת היום שווה בדיוק ה 25% מתוך הרווח שדחית למשך 40 שנה.
דווקא בחשבון ממוסה שבו יש אפשרות לקזז הפסדים ולצבור מגן מס יש יתרון
אני הזנחתי את את נושא דמי הניהול משני טעמים
1. ברווח ממוצע של 30% זה שולי
2. מי שיש לו בחשבון פטור 2-4 מליון ש"ח כנראה יקבל 0.1% בלי בעיות (אני יודע שיש חברות שמציעות היום לבעלי 800K ומעלה 0.2% ב IRA, ולבעלי 400K 0 0.3% בקופת גמל/קרה"ש רגילה.
השורה התחתונה אם המדינה מחליטה לחלק הטבות מס אין לה סיבה להעדיף מיעוט של אזרחים שפרופיל ההשקעות שלהם הוא מאוד חריג (לטובתם)
מאחר ועד היום לא היתה אפשרות לIRA על גמל ואתה מדבר על חסכון של 4 מליון אז ההסבר היחידי שלי הוא או שאתה על סף פנסיה והפקדת 36K לשנה ל IRA כך שבכול מקרה יש לך חבות מס (דחויה) או שאתה מעט יותר צעיר אבל הפקדת המון כסף ל IRA כדי לזכות בדחיית המס.
דוגמא נניח שהפקדת 100K לשנה (פי 5 מהתקרה הפטורה ממס) אז מדובר בחסכון של כ 10 שנים, ועכשיו אתה נעול כי אתה חייב לעבור לחשבון ממוסה
או להפקיד לקרהש בניהול לא עצמי, אבל ההפסד היה קורה בכל מקרה כי נכון להיום 80% מהרווחים שלך הם בדחיית מס בלבד.
מאחר ואתה יודע שאתה עושה 30% בשנה זה נזק שיקרה לך בכל מקרה (או ש ה 30% אינו בתוחלת ואז חבל לך לשלם מס על הצלחה זמנית ואז זה אומר
שבחרת אסטרטגיה מסויימת שיש בה סיכון רגולטורי כבד, והוא התממש בניגוד לתקוותיך)
@MarketTimer , יש שרשור שמתעסק בברוקר חול והיה שם דיון ער בנושא, בארה"ב אפשר להגדיר שמכירת ניירות הערך יהיו לא לפי מודל FIFO אלא לדוגמא LIFO (מוכרים את הניירות ה"אחרונים" קודם) ויש גם אפשרות של בחירת הנייר מהעבר שעבורו ההפסד הוא המקסימלי וזה מייצר מינימום של תשלום מס וצבירת מגן מס