• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תקנות חדשות של האוצר על IRA

• פותח הנושא פותח הנושא contangoking
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@roneng - מה אם לשאול קצת שאלות קיטבג את IBI?
בסגנון - "תגידו - לא שכחתם לגבות ממני כמה עמלות על הפעולה האחרונה"?
שאלתי אותם כמה פעמים, גם לפני פתיחת התיק וגם בזמן ביצוע הפעולה עצמה - כל מי שדיברתי איתו טוען שהעמלה היחידה היא 0.06% (עם מינימום 10$).
העמלות שיכולות להתווסף זה עמלות בבורסות נידחות/מוזרות שבהם מושתת על IBI עלות נוספת.

קיצר, נראה לי שכולם כאן ישמחו להתעדכן אם משהו כאן ישתנה - כי גם 10$ זה שיפור לעומת 30$ הישן והמוכר.
דרך אגב, לפי המחירון זה 10$ במקום 30 במטבע העסקה.
בניירות עם סחירות נמוכה בגרסה הדולרית שיש להן סחירות קצת יותר גבוהה בגרסאת היורו או הפאונד, זה יכול להיות רלוונטי.

אתה בטוח שאין לך עמלת קסטודיאן ?
אני לא בטוח בכלום. אני רק יודע מה כל הנציגים של IBI טענו כששאלתי אותם ואני יודע מה גבו ממני בינתיים.
עד עכשיו כל העדויות שיש לי מצביעות על כך שאין עמלה נוספת.

אם זה רלוונטי - הנסיון שלי מדבר אך ורק על בורסת פרנקפורט. יכול להיות שבבורסאות אחרות יתווספו עמלות נוספות, אבל ממה ששאלתי גם בלונדון אמורה להיות אותה עמלה (עד כדי מס מלכה, אם רלוונטי)

פניתי ל-IBI בנושא קופ"ג IRA לשכירים. הנציג ענה לי בבטחון גמור:

אין מצב קופת גמל Ira לשכיר עם הפקדות ... לא.
עדיין לא עבר תקנה כחוק עבר רק אישור ועדת כספים
כמו כן עוד חודש וחצי כן יהיה אפשרי..
אולי ira 190 או ira על קופה נזילה?

נציג לא מעודכן או שאני לא מבין מה קורה כרגע?

נציג לא מעודכן או שאני לא מבין מה קורה כרגע?
נציג לא מעודכן
יש כבר אנשים שהצטרפו ל-IBI ומפקידים הפקדות

בנוסף הציעו לי 0.35% לחשבון כזה (בינתיים אני מחכה לקבוצת רכישה)

נציג לא מעודכן
יש כבר אנשים שהצטרפו ל-IBI ומפקידים הפקדות

בנוסף הציעו לי 0.35% לחשבון כזה (בינתיים אני מחכה לקבוצת רכישה)
מחזק את הדברים. גם לא מפתיע שהם לא מסונכרנים, כבר גיליתי התנהגות כזאת בבתי השקעות אחרים.
שאלתי את הנציגה של IBI אם הם ערוכים לזה שמא זה מוקדם מדי והיא אמרה בפירוש שהם ערוכים. גם קיבלתי טפסים למילוי לצורך מעבר לגמל IRA. אלא שעכשיו אני חוכך האם לא כדאי שאחכה עם זה קצת בהתחשב שאני מעביר ביטוח מנהלים עם צבירה לא גדולה במיוחד (דמי הניהול האפקטיביים יהיו גבוהים).

נערך לאחרונה ב:
;[;[;[;[;[;[;[>:(>:(>:(>:(>:(
קיבלתי מייל לפני חודש וחצי מIBI על חריגה ממגבלות השקעה בקופת גמל בניהול אישי (IRA)
כמה נכסים שעלו מעבר ל-10% שתקנה 5(א) (הקיימת היום) מציינת.
שלחתי להם מייל בחזרה שע"פ ההוראות החדשות שייכנסו אני לא מתכוון להתייחס להודעה הזו ושיפנו למחלקה המשפטית שלהם.

קיבלתי היום מייל חוזר, בתוספת המשפט "אנו פועלים לפי נוסח התקנות הקיים, נוסח התקנות החדש אינו בתוקף עד אישור שר האוצר"
עלי לסגור כל חריגה עד 45 יום בלה בלה בלה...
ועוד הוסיפו שעלי לסגור את כל הוורנטים שאני מחזיק ב-IRA (נושא שהתווכחתי איתם בעבר שזה לא אופציות כפי שהתקנות מציינות אלא כתבי אופציה על מניות, אך הם החליטו לפרש לחומרה >:()

יש למישהו רעיון מה אני עושה? זה לא הגיוני כל הקיצוץ רווחים הזה.
מתי ייכנסו ההוראות החדשות?

@זרטוסטרא
השאלה מה הסנקציה שהם ינקטו, נעילת החשבון או מכירה כפויה..
אתה יכול לנסות לשלוח מייל לפניות הציבור של משרד האוצר.

בהתחלה (אחרי 45 יום מקבלת ההודעה) נועלים את החשבון ואפשר רק למכור את המניות שחורגות
וזה עדיין לא פותר לי את המחלוקת שלי איתם לגבי כתבי אופציה
הם טוענים שאחרי כמה מכתבים כאלה הם יבקשו לסגור את הניהול העצמי - להעביר לחברה אחרת או לקה"ש מנוהלת. עוד לא הגעתי לשם ואני לא יודע אם הם מימשו איום כזה עם מישהו.
חשבתי לפנות למשרד האוצר. תהיתי אם יש פה איזה מאסטרמיינד שייתן עצה אחרת.

[הועבר לכאן משרשור אחר - מתכנת]

@TunaGolem
@FIYaacov

זה רלוונטי גם לקהש של שכירים?
מעבר לשליטה על אוךן ההשקעה, האם יש הבדל בעלויות בין קהש מנוהלת לבין קהש בניהול אישי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בקבוצת רכישה של IRA עלתה טענה שלא ניתן לנהל ב IRA כספי פיצויים ברצף קצבה, וכן שנושא זה נבדק מול פקידי האוצר.
מעבר לכך שהקביעה הזו לכשעצמה תמוהה **
אני תוהה לגבי מי שמנהל ב IRA כספי פיצויים שוטפים, מה יקרה כאשר יסיים עבודה האם יכפו עליו מכירה של האחזקות? אחרת מה פשר אפליית הניוד ?
1. לפי נוסח התקנות אין מניעה לנהל כספים אלו ב IRA:
הכספים שניתן לנהל בקופת גמל בניהול אישי
2. (א) בקופת גמל בניהול אישי ניתן לנהל את הכספים כמפורט להלן:
(1) כספי קרן השתלמות בסכום שאינו עולה על ארבע פעמים הסכום הקובע בכל חשבונותיו של העמית בקרנות השתלמות;
(2) כספים שניתן למשוך אותם כדין לפי תקנה 38(א)(2) או (6) לתקנות מס הכנסה;
(3) כספים של עמית שכיר שניתן למשוך אותם כדין לפי תקנה 34(ב)(1) לתקנות מס הכנסה;
(4) כספים שמנוהלים בקופת הגמל ומושקעים ביחידות בקרן, בקרן חוץ או בתעודת סל המחקה מדד פומבי; לעניין זה, "מדד פומבי" – מדד שמפרסמת בורסה, בורסת חוץ, שוק מוסדר, מערכת מידע אלקטרונית "בלומברג" או מערכת מידע אלקטרונית "רויטרס" ובלבד שהנכסים הכלולים במדד כאמור נסחרים בבורסה, בבורסת חוץ או בשוק מוסדר;
2. לא מצאתי חוזר/הנחיה של האוצר בנושא, בינתיים האתר שלהם נתקע לי באמצע החיפוש, אם אמצא בהמשך אעדכן.
3. אם תהיה מניעה לנייד כספי רצף קצבה לקופת גמל יתבהר האיסור לנייד אותם ל IRA, אבל עדיין תרחף השאלה מדוע ניתן לנהל בקופ"ג כספי פיצויים שוטפים ומדוע מותר להם להישאר שם לאחר סיום עבודה?

בקבוצה רכישה של IRA עלתה טענה שלא ניתן לנהל ב IRA כספי פיצויים ברצף קצבה, וכן שנושא זה נבדק מול פקידי האוצר.
אני תוהה לגבי מי שמנהל ב IRA כספי פיצויים שוטפים, מה יקרה כאשר יסיים עבודה האם יכפו עליו מכירה של האחזקות? אחרת מה פשר אפליית הניוד
אני לא מכיר טענה כזאת בקבוצת הרכישה.
אצלי הם לא הסכימו לקבל כספי פיצויים ממעסיק קודם רק כי לא היה רשום שם המעסיק על הדוחות. על בסיס זה אני לא עובר אליהם בכלל.
למותר לציין שאני מנהל בניהול אישי באיביאי גם קה"ש וגם קופ"ג כולל פיצויים ממעסיק נוכחי ומעסיקים קודמים.

בקבוצה רכישה של IRA עלתה טענה שלא ניתן לנהל ב IRA כספי פיצויים ברצף קצבה, וכן שנושא זה נבדק מול פקידי האוצר.
אני תוהה לגבי מי שמנהל ב IRA כספי פיצויים שוטפים, מה יקרה כאשר יסיים עבודה האם יכפו עליו מכירה של האחזקות? אחרת מה פשר אפליית הניוד ?
גם אני ראיתי את זה ועלו לי בדיוק אותם שאלות :-)
לפי ההתנהלות של אקסלנס עד עכשיו אני מניח שאקסלנס לא באמת יודעים את החוקים וסתם מפריחים טענות באוויר.
יש לי כרגע כספי פיצויים מכמה מעסיקים שיושבים בקופ"ג IRA שלי בIBI, ולא שמעתי מהם שום בעיות עם הכספים האלו.
יותר מזה, אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין כספי פיצויים שהם ב"רצף קצבה" לבין כספי תגמולים. עד כמה שאני מבין ההתיחסות אליהם צריכה להיות זהה.

לאור כל הבלאגן הזה עם אקסלנס אני גם שוקל לעזוב את הקבוצה ולהשאר פשוט בIBI, שאומנם יקרים קצת יותר אבל לפחות עושה רושם שיודעים קצת יותר טוב מה הם עושים.

לאור כל הבלאגן הזה עם אקסלנס אני גם שוקל לעזוב את הקבוצה ולהשאר פשוט בIBI, שאומנם יקרים קצת יותר אבל לפחות עושה רושם שיודעים קצת יותר טוב מה הם עושים.
אני אישית כבר העברתי טופס ניוד, ואז IBI התקשרו לשמר אותי. ושכנעו אותי לבטל את הניוד על דמי ניהול של 0.18. אז דע שאתה יכול לנסות את זה ואולי לשפר תנאים

אוקי, אני מבין שזה מה שמישהו בקבוצה הבין משיחה עם מור, שהיא נציגת שרות של אקסלנס, שאולי הבינה מהתפעול שלהם. לא הייתי מצטט הלאה את הטלפון השבור הזה. נשמע על הגבול שבין הנפצה לחוסר הבנה.
כמו כתבתי:
למותר לציין שאני מנהל בניהול אישי באיביאי גם קה"ש וגם קופ"ג כולל פיצויים ממעסיק נוכחי ומעסיקים קודמים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אוקי, אני מבין שזה מה שמישהו בקבוצה הבין משיחה עם מור, שהיא נציגת שרות של אקסלנס, שאולי הבינה מהתפעול שלהם. לא הייתי מצטט הלאה את הטלפון השבור הזה. נשמע על הגבול שבין הנפצה לחוסר הבנה.
אני כמעט משוכנע שאכן יש כאן חוסר הבנה מצד אקלנס אבל זה ממש לא טלפון שבור כשכבר 3 עמיתים דיווחו על אותה בעיה.

כעת אני רואה שמישהו צירף שם מסמך עם קישור לתקנות והבעיה היא לא ב IRA ספציפית אלא קופ"ג בכללי, ובכן גם אם זה נכון, מי שמעביר תגמולים+פיצויים לא אמורה להיות לו בעיה, בעוד שדווח שהם עצרו ניודים גם לגבי עמיתים שניסו לנייד תגמולים+פיצויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
flower תקנות חדשות - מיסוי קרנות NTR,צוברות, מדדי חו"ל ישראליים מיסים 2
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ ביטוח מבנה למשכנתא-תקנות כיבוי אש בבתי מגורים נדל"ן 1
R תקנות ניוד לקרן השתלמות בניהול אישי IRA - ניוד פנימי אל חשבון העמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Mamaof הרחבת תקנות על ניכוי מס במקור - הודעה מהבנק שוק ההון 17
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
H מסלולים בקרנות פנסיה חדשות: האם מחוייבים לאחוזי מניות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
deussex אסטרטגיות השקעות חדשות ומשתנות שוק ההון 12
Myrath ריכוז עדכוני חדשות פוסטים מאיכות נמוכה 11
א היכן אתם ואתן קוראים וקוראות חדשות פיננסיות? פוסטים מאיכות נמוכה 17
A יפוי כח מתמשך - הנחיות חדשות לבנקים אוף טופיק 8
O איך יודעים איזה חברות חדשות הולכות להיסחר בבורסה? שוק ההון 7
adamshalev מקור חדשות רחב ואיכותי אוף טופיק 41
K קרנות צוברות חדשות (ETF) של ואנגארד שמאוגדות באירלנד שוק ההון 277
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
unrealx הפקדות חדשות לאחר יציאה מאיזון התיק שוק ההון 2
דור דורים קרנות פנסיה ברירת מחדל חדשות צרכנות פיננסית 44
P יש חדשות לגבי אפשרות הניוד בגמל להשקעה? צרכנות פיננסית 0
קפה שחור קרנות אמריקאיות צוברות דיבידנד חדשות עם טוויסט שוק ההון 4
cypriano de rore אתרי חדשות אוף טופיק 18
חתול לילה חדשות טובות - הדולר עולה ! שוק ההון 10
מתכנת לינק להודעות חדשות בפורום - שאלה למפתחי web :) אוף טופיק 2
H חדשות טובות - דמי הניהול יורדים, לפחות בחו"ל שוק ההון 12
yossik חדשות טרייד וואן/בנק איגוד - מסחר בחו"ל צרכנות פיננסית 9
yossik חדשות טובות למשלמים ב PayPal צרכנות פיננסית 0
פשוט IRA שאין בה הפקדות חדשות שוק ההון 30
yossik תֶּקֶל, מַסֶּדֶת, שָׁרָתִית, תַּכְמִין, לְתַצֵּר - מילים חדשות מבית היוצר של האקדמיה ללשון העברית. אוף טופיק 5
הסולידית חדשות והודעות שער הקהילה 48
yossik חדשות טובות למשתמשי Windows 7 אוף טופיק 30
תמיר ארנונה מטורפת בשכונות חדשות יש מה לעשות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 10
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79

נושאים דומים

Back
למעלה