• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תקנות חדשות של האוצר על IRA

• פותח הנושא פותח הנושא contangoking
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז שוב סערה בכוס מים ? אין גזרות רק סדרה של הקלות ?
מגבלה על גובה הסכום שניתן לנהל בקה"ש בניהול אישי היא גזרה.
כדרכו של האוצר - כל מגבלה כזו רק תלך ותתהדק בעתיד, והתקרה לניהול אישי תלך ותרד.

קבוצת האנשים שמרוויחה מיליוני שח בממוצע מהשקעות אקטיביות בשוק ההון היא חלק מהציבור.
זכותה להרוויח. אבל אל תשכח שמדובר בחשבון לחיסכון פנסיוני לציבור הרחב ולא לציבור המשקיעים האקטיביים.

חוץ מזה עד כמה שאני שונא מיסוי, אני מכיר בזכותה של הרשות שממסה להגביל הטבות מס כאלו ואחרות שהיא מחלקת, בדיוק כמו שמגבילים את ההפקדה המזכה בזיכוי/ניכוי

ייתכן ואתה נדפק מהגבלה של 8 מיליון, אבל לא קונה את הטענות שלך על אינטרס ציבורי

קבוצת האנשים שמרוויחה מיליוני שח בממוצע מהשקעות אקטיביות בשוק ההון היא חלק מהציבור. לכן אינטרס שלה הוא אינטרס ציבורי. בדומה גם קבוצת האנשים שמרוויחה אלפי שקלים היא חלק מהציבור, וגם האינטרס שלה הוא ציבורי.
הגדרה משעשעת.
אז בעצם כל מדיניות ציבורית שיש יותר מאדם אחד שמתנגד לה היא פסולה כי פוגעת בציבור?

אפשר לפרוש גם עם פחות. מה הקשר? אני מעבר למגבלה החדשה שהאוצר רוצה לכפות, ואין לי שום כוונה לפרוש. מדוע מגבילים את סכום החסכון שלי. הכי מרגיז שההגבלה היא לא על סך ההפקדות, אלא גם על הסכום הצבור כולל הרווחים.

בעמוד 2, פסקה שניה מלמעלה כתוב בפירוש שהמגבלה היא על ההפקדות, האם אני טועה?

לעניין התשואה - התשואה הממוצעת השנתית שלי בניהול אישי היא כ-30% לשנה.
30% זאת התשואה הממוצעת שלך לשנה, בערך פי 2 מוורן באפט, ואתה מודאג מקרן השתלמות וקופת גמל? נראה לי שיש לך בעייה עם סדרי עדיפויות...

אני דואג לאינטרס שלי שנפגע כתוצאה מהגזירה החדשה. כמוני יש עוד רבים שהאינטרסים שלהם יפגעו כתוצאה מהמגבלה החדשה. ביחד אנחנו ציבור, והאינטרס של הקבוצה הנפגעת הוא משותף.
בוקר טוב אליהו. כל מי שיש לו הרבה כסף לא רוצה לשלם מס. אכן חידוש גדול.

זכותה להרוויח. אבל אל תשכח שמדובר בחשבון לחיסכון פנסיוני לציבור הרחב ולא לציבור המשקיעים האקטיביים.

חוץ מזה עד כמה שאני שונא מיסוי, אני מכיר בזכותה של הרשות שממסה להגביל הטבות מס כאלו ואחרות שהיא מחלקת, בדיוק כמו שמגבילים את ההפקדה המזכה בזיכוי/ניכוי

ייתכן ואתה נדפק מהגבלה של 8 מיליון, אבל לא קונה את הטענות שלך על אינטרס ציבורי

אתה מערבב מין בשאינו מינו.
אם האוצר רוצה להגביל את הטבת המס על רווחי קרנות השתלמות, אז שיקבע סכום מקסימלי שאדם יכול להחזיק בקרנות השתלמות באופן כולל, אישיות ולא אישיות.
אבל אם ההגבלה היא על תקרת האחזקה בקרן השתלמות בניהול אישי, מבלי להגביל את האפשרות להחזיק סכום עצום בקרן השתלמות רגילה (לא בניהול אישי), אז אין כאן קשר להגבלת הטבות מס.
שים לב שמה שיווצר זה איסור להחזיק 5 מיליון ש"ח באג"ח סולידי בקה"ש בניהול אישי, ומאידך - ניתן יהיה להחזיק 50 מיליון ש"ח בקה"ש בחברה מנהלת.

הגדרה משעשעת.
אז בעצם כל מדיניות ציבורית שיש יותר מאדם אחד שמתנגד לה היא פסולה כי פוגעת בציבור?
אני לא אמרתי שהיא פסולה. אני אמרתי שאינטרס ציבורי הוא מושג עמום שכולו תלוי בנקודת המבט האישית של המתבונן.
האם יש אינטרס ציבורי להכביד את נטל המס על שלושת העשירונים העליונים?

כי כנראה ה
אתה מערבב מין בשאינו מינו.
אם האוצר רוצה להגביל את הטבת המס על רווחי קרנות השתלמות, אז שיקבע סכום מקסימלי שאדם יכול להחזיק בקרנות השתלמות באופן כולל, אישיות ולא אישיות.
אבל אם ההגבלה היא על תקרת האחזקה בקרן השתלמות בניהול אישי, מבלי להגביל את האפשרות להחזיק סכום עצום בקרן השתלמות רגילה (לא בניהול אישי), אז אין כאן קשר להגבלת הטבות מס.
שים לב שמה שיווצר זה איסור להחזיק 5 מיליון ש"ח באג"ח סולידי בקה"ש בניהול אישי, ומאידך - ניתן יהיה להחזיק 50 מיליון ש"ח בקה"ש בחברה מנהלת.
כי כנראה האוצר מוכן לתת הטבה למי שמחזיק סכום גדול בחסכון לטווח בינוני וארוך אבל לא למשקיעים אקטיבית שמשתמשים בקהש כתכנון מס

30% זאת התשואה הממוצעת שלך לשנה, בערך פי 2 מוורן באפט, ואתה מודאג מקרן השתלמות וקופת גמל? נראה לי שיש לך בעייה עם סדרי עדיפויות...
.

כן, אני בהחלט מודאג. חלק גדול מהתשואה נובע מדחיית המס הקיימת בקרן ההשתלמות.
אם אני משקיע מוצלח אז אני לא אמור להיות מודאג מהגדלת המיסוי? (כתוצאה מהטלת תקרה על קרנות ההשתלמות).

כי כנראה ה

כי כנראה האוצר מוכן לתת הטבה למי שמחזיק סכום גדול בחסכון לטווח בינוני וארוך אבל לא למשקיעים אקטיבית שמשתמשים בקהש כתכנון מס

מה הקשר למשקיע אקטיבי? ואם אני רוצה לשים 5 מיליון ש"ח בתיק אגחים סולידיים שבניתי ובחרתי בעצמי ולהחזיק אותם עד לפקיעה בעוד שנים, ולא לשים אותם בקרן מנהלת שתבנה תיק אגחים לפי שיקול דעתה. (סתם דוגמה לצורך הדגמת האבסורד)

ולשים 50 מיליון ש"ח בקה"ש בחברה מנהלת בכדי לדחות מס זה לא "תכנון מס"? למה את זה לא מונעים?

אני לא אמרתי שהיא פסולה. אני אמרתי שאינטרס ציבורי הוא מושג עמום שכולו תלוי בנקודת המבט האישית של המתבונן.
האם יש אינטרס ציבורי להכביד את נטל המס על שלושת העשירונים העליונים?
לא יודע מאיפה להתחיל לענות על זה.
אתה מסכים שבין הסוחרים שמרוויחים מיליונים כל שנה משוק ההון לא אמורה להיות אפלייה?

לא יודע מאיפה להתחיל לענות על זה.
אתה מסכים שבין הסוחרים שמרוויחים מיליונים כל שנה משוק ההון לא אמורה להיות אפלייה?

לא צריכה להיות הפליה בין הסוחרים שמרוויחים מיליונים כל שנה משוק ההון.
לא צריכה להיות הפליה בין מי שמרוויח משוק ההון למי שמרוויח מנדל"ן.
הדרך הקבועה של האוצר למנוע הפליות היא להגדיל את שיעור המס על מי שמשלם פחות. לעולם לא להקטין את שיעור המס על מי שמשלם יותר.

וכל השאלה שלך לא רלוונטית כי אני נפגע למרות שאני לא סוחר אלא משקיע.
האבחנה בין סוחר למשקיע אינה תלויה בעיקרה בהיקף הרווח. זה אחד מבין פרמטרים רבים ולא העיקרי שביניהם.
האפליה הנוצרת כאן היא בין מי שמנהל קה"ש באופן אישי ובין מי שמנהל את קה"ש בחברה מנהלת. משקיע סולידי בקה"ש אישית מוגבל ל-4 מיליון. משקיע במסלול מנייתי אגרסיבי בקה"ש מנוהלת לא יהיה מוגבל כלל.

@contangoking

מלך הקונטנגו היקר,
אני מבין מי שמתנגד עקרונית לכל מיסוי, אני מבין מי שחושב שצריך להשוות את כל אפיקי השקעה מבחינת מיסוי,
אבל אתה מדבר מפוזיציה של קהל מאוד מצומצם מבחינת head count ולמרות ההצלחה הפנומנלית שלך אחוז ההון של הציבור שלך מכלל צרכני הטבות המס הפנסיוניות הוא מצומצם.

הטיעונים שלך הם תועלתיים אישיים נטו ולא משקפים "בעיה" עקרונית או עוול "ציבורי", ולכן תאלץ "לסבול" עם מגבלה של עד 4 מליון ש"ח.
כמו שכתב @FIYaacov אם מקבלים את העובדה (בפועל) שהמדינה גובה מס אז למדינה יש זכות לחלק הקלות והטבות להבנתה,
ומלכי הקונטנגו אינם בשום רשימה של עדיפות כנראה, וטוב שכך.

יכול להיות שעכשיו תרוץ להאחז בקרנות המזבח האנרכו-ליברטריאנים ותטען שמיסוי זה עוול, אבל לא התלוננת על זה מלכתחילה אלא רק שלא חילקו לך מהעוגה.
יש חברים כאן שמשקיעים בחו"ל בברוקר זר ומבצעים MAXLOSS כדי לדחות מס, ואם אתה עושה 30% לשנה אולי זו הדרך עבורך (ממש לא ממליץ אבל יש כאלה שנוקטים בכך)
כמו שכתבה נעמי שמר:
אמר חברו: לא נורא חבר,
ישנן צרות גדולות יותר.

@contangoking

מלך הקונטנגו היקר,
אני מבין מי שמתנגד עקרונית לכל מיסוי, אני מבין מי שחושב שצריך להשוות את כל אפיקי השקעה מבחינת מיסוי,
אבל אתה מדבר מפוזיציה של קהל מאוד מצומצם מבחינת head count ולמרות ההצלחה הפנומנלית שלך אחוז ההון של הציבור שלך מכלל צרכני הטבות המס הפנסיוניות הוא מצומצם.

הטיעונים שלך הם תועלתיים אישיים נטו ולא משקפים "בעיה" עקרונית או עוול "ציבורי", ולכן תאלץ "לסבול" עם מגבלה של עד 4 מליון ש"ח.
כמו שכתב @FIYaacov אם מקבלים את העובדה (בפועל) שהמדינה גובה מס אז למדינה יש זכות לחלק הקלות והטבות להבנתה,
ומלכי הקונטנגו אינם בשום רשימה של עדיפות כנראה, וטוב שכך.

יכול להיות שעכשיו תרוץ להאחז בקרנות המזבח האנרכו-ליברטריאנים ותטען שמיסוי זה עוול, אבל לא התלוננת על זה מלכתחילה אלא רק שלא חילקו לך מהעוגה.
יש חברים כאן שמשקיעים בחו"ל בברוקר זר ומבצעים MAXLOSS כדי לדחות מס, ואם אתה עושה 30% לשנה אולי זו הדרך עבורך (ממש לא ממליץ אבל יש כאלה שנוקטים בכך)
כמו שכתבה נעמי שמר:

הבעיה העקרונית אינה קשורה כלל לשיעורי התשואה שלי, והיא קיימת גם למי שרוצה להחזיק תיק אג"ח סולידי לחלוטין, שיתן 3% בשנה, אבל הוא רוצה לבחור את האג"ח בעצמו ולא לתת לגוף מנהל כלשהו לבחור את האג"ח עבורו.
עד היום, אפשר היה לנהל תיק אישי כזה בגובה 5 מיליון ש"ח בקה"ש בניהול אישי.
מהיום והלאה, אפשר יהיה להחזיק קה"ש בגובה כזה, גם במסלול מנייתי אגרסיבי, רק בקרן השתלמות מנוהלת.

מי שלא מבין שמשרד האוצר עשה צעד ראשון להגבלת הניהול האישי של כספי קה"ש וקופ"ג (וצעד ראשון של האוצר הוא לעולם לא צעד אחרון) - מפספס את הנקודה.

חברים אנחנו טוחנים מים, המסמך המדובר הוגש כחומר עזר לישיבה שהתקיימה לפני חצי שנה ב 5.7.16
הראל כתב לאחר מכן:
למרבה ההפתעה, התקנות שאמורות היו לעבור כמשהו טכני, משכו הרבה עניין. הופיעו לדיון יו"ר איגוד בית ההשקעות, נציג מהפניקס, נציג יועצי ההשקעות, נציג רשות המיסים, ועוד לא מעט אנשים.
לא היתה מחלוקת על הצורך ועל הרצון לאשר את התקנות - המחלוקת היתה על גובה התקרה. שרת הקליטה שלחה מכתב שהיא רוצה שלא תהיה תקרה לעולים, ח"כ מיקי לוי אמר שהתקרה לא טובה לעצמאים, וכו'.
יו"ר הועדה, ח"כ גפני, שלח את האוצר להתדיין עם המתנגדים, ולהגיע לתקרה מוסכמת.
אז נתאזר בסבלנות, בתקווה שהפעם יאושר סופסוף ונראה מה יהיו תוצרי הוועדה.

@contangoking אאל"ט התקרה צמודה אפקטיבית למדד היות והיא נגזרת מסכום הקצבה המזערי, בנוסף יש לך אפשרות לנהל 4M בקרה"ש + 4M בקופ"ג אז נכון ש"רק" 4M יהיו נזילים, אבל אם אתה משקיע פנומינלי כנראה גם ככה לא תרצה להנזיל את כל ה- 8M לפני גיל 60.

אוקי, הבנתי מה קרה, מסתבר שיש המשך לחוק

הם לא החשיבו בריבית את התשלומים העודפים שביצעתי במהלך השנה אלא התייחסו לכל התשלומים כאילו נעשו ב 1.1.16
אאל"ט אתה חברה, ולא עצמאי, אז נראה לי שתקנות המס שחלות עליך שונות...

לא צריכה להיות הפליה בין הסוחרים שמרוויחים מיליונים כל שנה משוק ההון.
לא צריכה להיות הפליה בין מי שמרוויח משוק ההון למי שמרוויח מנדל"ן.
הדרך הקבועה של האוצר למנוע הפליות היא להגדיל את שיעור המס על מי שמשלם פחות. לעולם לא להקטין את שיעור המס על מי שמשלם יותר.

וכל השאלה שלך לא רלוונטית כי אני נפגע למרות שאני לא סוחר אלא משקיע.
האבחנה בין סוחר למשקיע אינה תלויה בעיקרה בהיקף הרווח. זה אחד מבין פרמטרים רבים ולא העיקרי שביניהם.
האפליה הנוצרת כאן היא בין מי שמנהל קה"ש באופן אישי ובין מי שמנהל את קה"ש בחברה מנהלת. משקיע סולידי בקה"ש אישית מוגבל ל-4 מיליון. משקיע במסלול מנייתי אגרסיבי בקה"ש מנוהלת לא יהיה מוגבל כלל.

1 אם אתה מרוויח 30 אחוז באופן קונסעסטנטי על מיליונים סביר מאד שאתה סוחר.
2 הטענה ששיעור המס תמיד עולה לא נכונה בישראל
ההחלטה לתת הטבות מס לנדל"ן היא פוליטית. אין החלטה להפלות לטוהץבה סוחרים דרך קהש לעומת סוחרים אחרים.

יש גם עקרון של אי פגיעה בדיעבד.
יתכן מאוד שההגבלה תהיה על ניוד כספים חדשים , כך שמה שיפגע אצל משקיעי "על" זה ניוד כספי גמל ,נוספים ל ira ולא על הפקדות קיימות.
אם היו לי 4 מליון שח בקרהש הייתי בפנסיה מוקדמת אתמול ...

@contangoking , אני לא הייתי מחזיק אגח בira
חבל לבזבז פטור ממס על 3٪ לשנה, עדיף ira מנייתי ב 100٪ ביחוד בתשואה של 30٪ לשנה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש גם עקרון של אי פגיעה בדיעבד.
יתכן מאוד שההגבלה תהיה על ניוד כספים חדשים , כך שמה שיפגע אצל משקיעי "על" זה ניוד כספי גמל ,נוספים ל ira ולא על הפקדות קיימות.
אם היו לי 4 מליון שח בקרהש הייתי בפנסיה מוקדמת אתמול ...

@contangoking , אני לא הייתי מחזיק אגח בira
חבל לבזבז פטור ממס על 3٪ לשנה, עדיף ira מנייתי ב 100٪ ביחוד בתשואה של 30٪ לשנה

אני נותן דוגמאות כדי להסביר את האפליה בין המגבלה שהאוצר רוצה להטיל על קה"ש אישית, לבין העדר המגבלה בקה"ש מנוהלת. אלו דוגמאות בלבד.
אם רוצים לקבוע תקרה - יש לקבוע תקרה על ההפקדה, כלומר שלא ניתן יהיה להפקיד יותר מ-4 מיליון ש"ח, או מכל סכום תקרה אחר. אין שום הגיון בקביעת סכום תקרה על הסכום הצבור הכולל את הרווחים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
flower תקנות חדשות - מיסוי קרנות NTR,צוברות, מדדי חו"ל ישראליים מיסים 2
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ ביטוח מבנה למשכנתא-תקנות כיבוי אש בבתי מגורים נדל"ן 1
R תקנות ניוד לקרן השתלמות בניהול אישי IRA - ניוד פנימי אל חשבון העמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Mamaof הרחבת תקנות על ניכוי מס במקור - הודעה מהבנק שוק ההון 17
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
H מסלולים בקרנות פנסיה חדשות: האם מחוייבים לאחוזי מניות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
deussex אסטרטגיות השקעות חדשות ומשתנות שוק ההון 12
Myrath ריכוז עדכוני חדשות פוסטים מאיכות נמוכה 11
א היכן אתם ואתן קוראים וקוראות חדשות פיננסיות? פוסטים מאיכות נמוכה 17
A יפוי כח מתמשך - הנחיות חדשות לבנקים אוף טופיק 8
O איך יודעים איזה חברות חדשות הולכות להיסחר בבורסה? שוק ההון 7
adamshalev מקור חדשות רחב ואיכותי אוף טופיק 41
K קרנות צוברות חדשות (ETF) של ואנגארד שמאוגדות באירלנד שוק ההון 277
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
unrealx הפקדות חדשות לאחר יציאה מאיזון התיק שוק ההון 2
דור דורים קרנות פנסיה ברירת מחדל חדשות צרכנות פיננסית 44
P יש חדשות לגבי אפשרות הניוד בגמל להשקעה? צרכנות פיננסית 0
קפה שחור קרנות אמריקאיות צוברות דיבידנד חדשות עם טוויסט שוק ההון 4
cypriano de rore אתרי חדשות אוף טופיק 18
חתול לילה חדשות טובות - הדולר עולה ! שוק ההון 10
מתכנת לינק להודעות חדשות בפורום - שאלה למפתחי web :) אוף טופיק 2
H חדשות טובות - דמי הניהול יורדים, לפחות בחו"ל שוק ההון 12
yossik חדשות טרייד וואן/בנק איגוד - מסחר בחו"ל צרכנות פיננסית 9
yossik חדשות טובות למשלמים ב PayPal צרכנות פיננסית 0
פשוט IRA שאין בה הפקדות חדשות שוק ההון 30
yossik תֶּקֶל, מַסֶּדֶת, שָׁרָתִית, תַּכְמִין, לְתַצֵּר - מילים חדשות מבית היוצר של האקדמיה ללשון העברית. אוף טופיק 5
הסולידית חדשות והודעות שער הקהילה 48
yossik חדשות טובות למשתמשי Windows 7 אוף טופיק 30
תמיר ארנונה מטורפת בשכונות חדשות יש מה לעשות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 11
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79

נושאים דומים

Back
למעלה