• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תכנון פרישה להורים

• פותח הנושא פותח הנושא koz145
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

koz145

משתמש רשום
דירוג
1
התלבטות על אפיקי השקעה ל12-13 שנה (עבור ההורים)
נתונים:
אבי בן 55, יצא לפנסיה מוקדמת ויש לו פנסיה ותיקה (מנוהלת בקגמ) עם צבירה של כ820K. עתיד לקבל קצבה של כ8-9K בגיל 67.
כרגע עובד מספר שעות בשבוע ויש קרן פנסיה נוספת חדשה עם צבירה של כ10K נכון להיום (הכנסה חודשית של כ2000-2500שח).
סכום פנוי להשקעה -350K-500K, בנוסף לכך אחד הילדים יכול ורוצה להעביר בכל חודש כ1000-2000 שח נוספים על כספי ההשקעה אל קופת ההשקעה (במידה ותיפתח).
מבחינת דירה-יש דירה על שם ההורים שהם גרים בה ללא משכנתא.
בנוסף: יש 3 קופות גמל "רדומות" על סך של כ-100K (יחד) שלא מבוצעות בהן הפקדות כיום.
תיק השקעות בבנק כ900K שמושקע במניות
אימי בת 49, עם קרן פנסיה חדשה עם צבירה של כ40K, גם עובדת מספר שעות בשבוע (הכנסה חודשית של כ2000-2500שח).
דברים שחשבתי לעשות מכיוון שהכנסתם החודשית נמוכה ולכן ההפקדות לקרנות הפנסיה החדשות שלהם נמוכות מ5,140 שח לחודש:
אפשרות 1- לפתוח קופת גמל לפי תיקון 190, להפקיד לשם כ300K-400K ולהוסיף בכל חודש 1000-2000 שח על מסלול בני 50 ומטה ולכוון ל5-6% תשואה בשנה (לא יודע אם זה ריאלי וכדאי)
אפשרות 2- להפקיד כ300K-400K לקרן הפנסיה החדשה של אבי\אימי, על מסלול בני 50 ומטה, ולנצל את התקרה של הפנסיה המקיפה (ששם יש הבטחת תשואה על 30% מסכום הצבירה ב- 5.15% תשואה). אם אפשר להפקיד 1000-2000 שח נוספים בכל חודש- גם את זה אעשה.
אפשרות 3- הפקדה לאבי לקרן הפנסיה החדשה 200K + הפקדה במשך 12 שנה של 1K בכל חודש. בנוסף הפקדה לאימי לקרן הפנסיה 350K + הפקדה במשך 12 שנה של 1K בכל חודש. באמצעות מנגנון הבטחת תשואה של 5.15% על הפנסיה המקיפה אני מעריך שהם יגיעו לכ-700K יחד בגיל הפרישה בכל קרן פנסיה ויכלו למשוך פנסיה נוספת עבורם.

המטרה-הגדלת הקצבה לאבי\אימי בגיל 67 (מעוניינים להגיע לתוספת של כ3K-4K נוספים כל אחד בקרן הפנסיה) + לתכנן את זה שמבחינת הורשה זה גם יהיה משתלם וכספים לא ילכו לאיבוד כי אין ילדים מתחת לגיל 21

איזו אפשרות תהיה עדיפה לדעתכם? האם יש משהו אחר שניתן לעשות שלא חשבתי עליו?

האם יש משהו אחר שניתן לעשות שלא חשבתי עליו?
הרבה בעיות יש באפשרויות שכתבת.
ממליצה שההורים ילכו להתייעץ עם יועץ פרישה ולהבין מה אפשר ומה כדאי.
אחד הילדים יכול ורוצה להעביר בכל חודש כ1000-2000 שח נוספים על כספי ההשקעה אל קופת ההשקעה (במידה ותיפתח).
ומה האחים שלו חושבים על זה? יש כאן פתח לצרות במשפחה, בטח אם זה לא שקוף ונעשה בהסכמת כולם.

הרבה בעיות יש באפשרויות שכתבת.
ממליצה שההורים ילכו להתייעץ עם יועץ פרישה ולהבין מה אפשר ומה כדאי.

ומה האחים שלו חושבים על זה? יש כאן פתח לצרות במשפחה, בטח אם זה לא שקוף ונעשה בהסכמת כולם.
האחים חשבו יחד על הרעיון, מה הבעיות באפשרויות האלה? אשמח לקצת הסבר

האחים חשבו יחד על הרעיון
אם רק אחד מהאחים מתכוון לעזור להורים (וכל הכבוד לו על זה!), מה המשמעות בהמשך? האם הדירה תעבור אליו בירושה? האם מקובל עליהם שהירושה לא תחולק שווה בשווה? האם שוחחתם על זה?
מה הבעיות באפשרויות האלה? אשמח לקצת הסבר
לא מהתחום בכלל, אבל אולי @נדב יוכל לעזור כאן.

אם רק אחד מהאחים מתכוון לעזור להורים (וכל הכבוד לו על זה!), מה המשמעות בהמשך? האם הדירה תעבור אליו בירושה? האם מקובל עליהם שהירושה לא תחולק שווה בשווה? האם שוחחתם על זה?

לא מהתחום בכלל, אבל אולי @נדב יוכל לעזור כאן.
שכתבתי שרק אחד האחים זה היה מטעמי נוחות. אין צורך בדירה שהם גרים בה לאף אחד מהאחים.
אנחנו רוצים לבדוק ייתכנות לאחת האפשרויות שציינתי ולראות שבאמת תהיה להם קצבה נוספת בגיל הפרישה בעוד כ12-13 שנים שבאמת תתן להם כל אחד תוספת של לפחות 3-4K בחודש לכל החיים מבלי לגמור את הקרן, ובנוסף לעשות את זה בצורה כזו שההורשה של הכספים שיושקעו בקרנות האלה יהיו בחסכון מס מקסימלי ושכסף שהושקע לא יאבד בהורשה

התלבטות על אפיקי השקעה ל12-13 שנה (עבור ההורים)
נתונים:
אבי בן 55, יצא לפנסיה מוקדמת ויש לו פנסיה ותיקה (מנוהלת בקגמ) עם צבירה של כ820K. עתיד לקבל קצבה של כ8-9K בגיל 67.
כרגע עובד מספר שעות בשבוע ויש קרן פנסיה נוספת חדשה עם צבירה של כ10K נכון להיום (הכנסה חודשית של כ2000-2500שח).
סכום פנוי להשקעה -350K-500K, בנוסף לכך אחד הילדים יכול ורוצה להעביר בכל חודש כ1000-2000 שח נוספים על כספי ההשקעה אל קופת ההשקעה (במידה ותיפתח).
מבחינת דירה-יש דירה על שם ההורים שהם גרים בה ללא משכנתא.
בנוסף: יש 3 קופות גמל "רדומות" על סך של כ-100K (יחד) שלא מבוצעות בהן הפקדות כיום.
תיק השקעות בבנק כ900K שמושקע במניות
אימי בת 49, עם קרן פנסיה חדשה עם צבירה של כ40K, גם עובדת מספר שעות בשבוע (הכנסה חודשית של כ2000-2500שח).
דברים שחשבתי לעשות מכיוון שהכנסתם החודשית נמוכה ולכן ההפקדות לקרנות הפנסיה החדשות שלהם נמוכות מ5,140 שח לחודש:
אפשרות 1- לפתוח קופת גמל לפי תיקון 190, להפקיד לשם כ300K-400K ולהוסיף בכל חודש 1000-2000 שח על מסלול בני 50 ומטה ולכוון ל5-6% תשואה בשנה (לא יודע אם זה ריאלי וכדאי)
אפשרות 2- להפקיד כ300K-400K לקרן הפנסיה החדשה של אבי\אימי, על מסלול בני 50 ומטה, ולנצל את התקרה של הפנסיה המקיפה (ששם יש הבטחת תשואה על 30% מסכום הצבירה ב- 5.15% תשואה). אם אפשר להפקיד 1000-2000 שח נוספים בכל חודש- גם את זה אעשה.
אפשרות 3- הפקדה לאבי לקרן הפנסיה החדשה 200K + הפקדה במשך 12 שנה של 1K בכל חודש. בנוסף הפקדה לאימי לקרן הפנסיה 350K + הפקדה במשך 12 שנה של 1K בכל חודש. באמצעות מנגנון הבטחת תשואה של 5.15% על הפנסיה המקיפה אני מעריך שהם יגיעו לכ-700K יחד בגיל הפרישה בכל קרן פנסיה ויכלו למשוך פנסיה נוספת עבורם.

המטרה-הגדלת הקצבה לאבי\אימי בגיל 67 (מעוניינים להגיע לתוספת של כ3K-4K נוספים כל אחד בקרן הפנסיה) + לתכנן את זה שמבחינת הורשה זה גם יהיה משתלם וכספים לא ילכו לאיבוד כי אין ילדים מתחת לגיל 21

בכל אחת מהאפשרויות אתה למעשה נועל את הכספים ומחייב קבלת קצבה. אמא שלך בת 49 כלומר יש לה 16 שנים עד הפנסיה. עוד כל כך הרבה יכל להשתנות בתקופה הזאת.
לא הייתי מכניס כספים לתיקון 190 האפשרות הזאת קיימת לאורך כל תקופת החיסכון, הייתי מנהל את הכספים מחוץ למערכת הפנסיונית ורק לקראת הפרישה בפועל בוחן את הצורך בקצבה נוספת (החיסרון - תשלום מס רווחי הון במשיכה, היתרון - שליטה על הכספים)

אתה כל הזמן רושם בלי לגמור את הקרן, אבל הפיכה לקצבה תמיד באה על חשבון הקרן.
אם לא רוצים לפגוע בקרן, אז זה מסחר עצמאי עם משיכה קצובה, או קופה הונית שניתן למשוך ממנה שלא כקצבה

בכל אחת מהאפשרויות אתה למעשה נועל את הכספים ומחייב קבלת קצבה. אמא שלך בת 49 כלומר יש לה 16 שנים עד הפנסיה. עוד כל כך הרבה יכל להשתנות בתקופה הזאת.
לא הייתי מכניס כספים לתיקון 190 האפשרות הזאת קיימת לאורך כל תקופת החיסכון, הייתי מנהל את הכספים מחוץ למערכת הפנסיונית ורק לקראת הפרישה בפועל בוחן את הצורך בקצבה נוספת (החיסרון - תשלום מס רווחי הון במשיכה, היתרון - שליטה על הכספים)
חשבתי על חסכון מחוץ למערכת הפנסיונית אבל:
1. בתוך המערכת הפנסיונית יש 5.15% תשואה מובטחת על 30% מהפנסיה המקיפה. ומכיוון שב2 קופות הפנסיה שלהם (החדשות, לא קגמ) הם לא בתקרת ההפקדה של המקיפה (5139) אז חשבתי לנצל את זה ולייעד את ההפקדות קודם כל לכסות את התקרה וכל השאר יגלוש למשלימה.
2. ניהול בקופת גמל להשקעה מוגבל בתקרת הפקדות של כ-80K בשנה, יש כרגע סכום כסף גבוהה יותר להשקעה. כמו כן דמי הניהול גבוהים בקופת הגמל להשקעה.
3. אימי לא זכאית לתיקון 190 כי אין לה קצבה של למעלה מ5K, כפי שציינתי הקרן פנסיה שלה עם צבירה של כ-40K כרגע.

יש משהו שאני מפספס? מה הכוונה ב"מחוץ למערכת הבנקאית".

חשבתי על חסכון מחוץ למערכת הפנסיונית אבל:
1. בתוך המערכת הפנסיונית יש 5.15% תשואה מובטחת על 30% מהפנסיה המקיפה. ומכיוון שב2 קופות הפנסיה שלהם (החדשות, לא קגמ) הם לא בתקרת ההפקדה של המקיפה (5139) אז חשבתי לנצל את זה ולייעד את ההפקדות קודם כל לכסות את התקרה וכל השאר יגלוש למשלימה.
2. ניהול בקופת גמל להשקעה מוגבל בתקרת הפקדות של כ-80K בשנה, יש כרגע סכום כסף גבוהה יותר להשקעה. כמו כן דמי הניהול גבוהים בקופת הגמל להשקעה.
3. אימי לא זכאית לתיקון 190 כי אין לה קצבה של למעלה מ5K, כפי שציינתי הקרן פנסיה שלה עם צבירה של כ-40K כרגע.

יש משהו שאני מפספס? מה הכוונה ב"מחוץ למערכת הבנקאית".
תפתח היום גמל רגילה, תכניס אלה 1,000 ש"ח את יתרת הכספים תנהל בתיק השקעות. בפרישה תפדה את התיק השקעות ותפקיד לגמל. בזכות הוותק שיצרת כל הכסף יכנס לקרן הפנסיה המקיפה.
לעניין תיקון 190, אין כזה דבר לא זכאית לתיקון 190, היא לא יכולה לפדות את הכספים, זה לא אומר שאתה לא יכל להפקיד לצורך קבלת קצבה.

תפתח היום גמל רגילה, תכניס אלה 1,000 ש"ח את יתרת הכספים תנהל בתיק השקעות. בפרישה תפדה את התיק השקעות ותפקיד לגמל. בזכות הוותק שיצרת כל הכסף יכנס לקרן הפנסיה המקיפה.
לעניין תיקון 190, אין כזה דבר לא זכאית לתיקון 190, היא לא יכולה לפדות את הכספים, זה לא אומר שאתה לא יכל להפקיד לצורך קבלת קצבה.
תודה על התגובה. קצת לא הבנתי. מה זה אומר לפתוח גמל רגילה? אני יודע שגמל ניתן לפתוח רק א אתה עצמאי או מעסיק פותח לך, מה גם שיש חסרון כי אין שם את המרכיב הביטוחי. האם אתה מתכוון לגמל להשקעה?
לגבי תיקון 190 לגבי האם-לפי הבנתי ניתן למשוך קצבה רק אם יש קצבה מזערית של כ5K. האם אני טועה? או שמדובר רק על משיכה הונית? וכקצבה אפשר למשוך גם אם אין את הקצבה המזערית של ה5K?

תפתח היום גמל רגילה, תכניס אלה 1,000 ש"ח את יתרת הכספים תנהל בתיק השקעות. בפרישה תפדה את התיק השקעות ותפקיד לגמל
אבל אז כשיפדה את תיק ההשקעות ישלם מס רווח הון של 25%, שהיה יכול לא לשלם אם היה מפקיד לגמל לפי תיקון 190. זה החסרון לעומת היתרונות הברורים בתיק השקעות.

תודה על התגובה. קצת לא הבנתי. מה זה אומר לפתוח גמל רגילה? אני יודע שגמל ניתן לפתוח רק א אתה עצמאי או מעסיק פותח לך, מה גם שיש חסרון כי אין שם את המרכיב הביטוחי. האם אתה מתכוון לגמל להשקעה?
לגבי תיקון 190 לגבי האם-לפי הבנתי ניתן למשוך קצבה רק אם יש קצבה מזערית של כ5K. האם אני טועה? או שמדובר רק על משיכה הונית? וכקצבה אפשר למשוך גם אם אין את הקצבה המזערית של ה5K?
1. אין בעיה לפתוח קופת גמל "רגילה" גם אם אתה לא עצמאי בפועל
2. לא ניתן לבצע משיכה הונית ללא קצבה מזערית - אין מניעה לייצר קצבה (זאת מטרת התיקון)

אבל אז כשיפדה את תיק ההשקעות ישלם מס רווח הון של 25%, שהיה יכול לא לשלם אם היה מפקיד לגמל לפי תיקון 190. זה החסרון לעומת היתרונות הברורים בתיק השקעות.
התייחסתי לחיסרון במיסוי, מצד שני הוא יוותר על נזילות עם יכניס את הכספים לחיסכון הפנסיוני

הורים צעירים, אז אני מניח שגם אתה צעיר (וגם האחים).
כל הכבוד על החשיבה על ההורים והצעדים שאתם מבצעים

התייחסתי לחיסרון במיסוי, מצד שני הוא יוותר על נזילות עם יכניס את הכספים לחיסכון הפנסיוני
אשמח להסבר
איך אפשר לפתוח גמל רגילה? אלה קופות רדומות שנפתחו בעבר עי מעסיקים אחרים שכבר לא מפקידים לשם כלום

איך אפשר לפתוח גמל רגילה? אלה קופות רדומות שנפתחו בעבר עי מעסיקים אחרים שכבר לא מפקידים לשם כלום
כל אחד יכול לפתוח קופת גמל, זה פשוט כלי חסכון.
אתה מתבלבל עם קרן השתלמות שאכן תלויה במעסיק (ונועדה הסטורית ל...השתלמות :) )

כל אחד יכול לפתוח קופת גמל, זה פשוט כלי חסכון.
אתה מתבלבל עם קרן השתלמות שאכן תלויה במעסיק (ונועדה הסטורית ל...השתלמות :) )
מבירור שעשיתי עם נציגה במיטב נאמר לי שלא ניתן להפקיד לקופת גמל לרדומה שנפתחה עי מעסיק קודם שהפסיק להפקיד. אני לא מתבלבל אני מדבר על קופת גמל (לא גמל להשקעה ולא קרן השתלמות)

מבירור שעשיתי עם נציגה במיטב נאמר לי שלא ניתן להפקיד לקופת גמל לרדומה שנפתחה עי מעסיק קודם שהפסיק להפקיד. אני לא מתבלבל אני מדבר על קופת גמל (לא גמל להשקעה ולא קרן השתלמות)
לא מדובר על הקופה הרדומה, מדובר על פתיחת קופת גמל חדשה (ולא קופת גמל להשקעה)
ושוב אזכיר, אתה מציין שאתה לא רוצה לגמור את הקרן, אבל ברגע שאתה הופך את הקרן לקצבה, אז הקרן מתחילה להגמר

נכון, אי אפשר להפקיד לרדומה. אתה יכול לפתוח קופת גמל חדשה, לא קשורה למעסיק.
זה שיש לך קופות גמל ישנות שמעסיק הפקיד אליהן, אין לזה קשר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מדובר על הקופה הרדומה, מדובר על פתיחת קופת גמל חדשה (ולא קופת גמל להשקעה)
ושוב אזכיר, אתה מציין שאתה לא רוצה לגמור את הקרן, אבל ברגע שאתה הופך את הקרן לקצבה, אז הקרן מתחילה להגמר
הבנתי, במידה ואני מעביר את הגמל בפרישה אל קופת פנסיה שתשלם קצבה הכספים עדיין מממשיכים לעבוד? יש דרך לגרום לכך שהקופה לא תגמר..?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C תכנון מס עבור מענק פרישה מיסים 2
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
J תכנון פרישה בגיל פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
S תכנון פרישה בגיל 45, 100% VT שוק ההון 156
AlexNOSAM תכנון פרישה לגבר בן 55, עצות יתקבלו בשמחה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 76
S תכנון פיננסי לאחר "זכייה" במחיר מטרה נדל"ן 2
stonks תכנון מס בתרומת מניות מיסים 21
S תכנון משכנתא נדל"ן 4
א המלצות ליועץ תכנון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א שאלת תכנון פיננסי לעתיד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
א תכנון עתידי במצב רפואי בעייתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג תכנון מס כאשר יש פטור ממס מיסים 37
Z תכנון טקטי למשכנתא בסביבת ריביות שעשויה לרדת נדל"ן 0
Y תכנון מס על הכנסה גבוהה במיוחד מיסים 31
א יש תכנון להטלת מכסים בקרוב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
Namy תכנון מס בקופות גמל להשקעה מיסים 3
א תכנון פנסיוני - מה האינטרס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
I יותר מדירה אחת - תכנון מס נדל"ן 9
B תכנון מס בסמיכות לסוף שנה מיסים 4
כ תכנון השלב הבא פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
לאץ' תכנון מס בינלאומי בעת פיטורים מיסים 11
Y האם יש פה מי שהתנסה עם תכנון וניהול פיננסי‏ ? צרכנות פיננסית 9
A תכנון מס ברכישת דירה מיסים 6
א תכנון מיסוי בהשקעה בדירת פריסייל לצד דירה נוספת מיסים 16
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
א תכנון מס - זוג אמריקאי למחצה נדל"ן 3
U תכנון מס בהשכרת דירה מיסים 46
N תכנון שנת שבתון - היבטי מיסוי מיסים 48
I תכנון כלכלי למשפחה - חסכונות לטווחים שונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L שאלות לפני תכנון טיסה לארצות הברית עם דרכון אירופי אוף טופיק 3
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י תכנון מס דיבידנד זר מעל גיל 60 מיסים 8
F פיצול חשבון בנק לאשה סיעודית - תכנון פיננסי צרכנות פיננסית 20
M האם יש חברה המלווה ובודקת את הנכס - תכנון ,שכנים תוכניות עתידיות באזור וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
I תכנון תיק - טווח השקעה מינ' במניות שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה