• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תכנון שנת שבתון - היבטי מיסוי

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
88
שלום,
אני עובד בחברת הייטק מעל 5 שנים, נראה שהחברה עומדת להיפטר מהחטיבה שלי. לא בדיוק ברור מה זה אומר, למיטב הבנתי:
1. למכור את החטיבה לחברה אחרת (יכול להיות טוב או רע).
2. להקים חברה חדשה ועצמאית לחטיבה - תוך ניתוק מהחברה הנוכחית (כנראה יהיה רע, כי יהיה הרבה פחות כסף)
3. לפטר את כל החטיבה (לא סביר, כי המוצר נמכר ומכניס כסף)

לאור זאת, אני שוקל לקחת שנת שבתון (תכנתתי מזמן, רק חיכיתי למעבר עבודה/התפטרות/פיטורין).
אני מעוניין בתוכנית כללית כדי למזער את המיסים שאשלם בשנה זו.

התוכנית הכללית:
1. לחתום אבטלה (מקבלים דמי אבטלה עד 4 חודשים)
2. למכור ESPP ו RSU. במקום עבודתי יש דחיית מס עד שלב המכירה. כך שאני ארצה למכור כמה שניתן - היות ולא תהיה לי הכנסה ממקום עבודה.
3. טיול בחול - למשך חודש בערך ( צריך שלא יחפוף לחתימה על דמי האבטלה - סעיף 1)
4. לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)
5. יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה בנפרד (אין לי קרן פנסיה) כרגע המעסיק משלם על זה, אצטרך לשלם על זה בעצמי, על מנת לשמור רצף.

A. האם אני מפספס משהו?
B. המלצה לסכום המומלץ שלא לעבור בסעיף 2 ? (כדי להימנע ממיסים נוספים ודוחות).
C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה? (כלומר האם יש קשר בין סעיף 1 ל 4)?
D. האם תהיה לי בעיה עם IRA, כלומר, האם יעשו לי בעיות במידה ואין הפקדות במשך שנה, לגמל ולהשתלמות?
E. האם יכול להפקיד לקרן ההשתלמות באופן עצמאי (על מנת להרוויח את הפטור ממס רווחי הון) - למרות שאני לא עובד?

לא הבנתי את השאלה. ככל שתמכור יותר כך תהיה במדרגת מס גבוהה יותר ותשלם יותר מיסים.

C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה?
דמי אבטלה נחשבים להכנסה פירותית.
תחליט עד איזו מדרגת מס אתה מוכן להגיע ולפי זה תבחר כמה מניות/אופציות למכור.

לא הבנתי את השאלה. ככל שתמכור יותר כך תהיה במדרגת מס גבוהה יותר ותשלם יותר מיסים.
לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
המיסוי של RSU ו ESPP נחלק לשני חלקים.
1. מס רווחי הון (בהנחה שעברו שנתיים מהענקה) - על הרווח
2. מס על ההטבה שניתנה:
- ב ESPP מדובר על קנית המניות בהנחה מיוחדת לעובד - המס הוא על ההנחה שהעובד קיבל ביום קנית המניות
- ב RSU - המעסיק שילם את שווי השוק על המניות - המס על הסכום אותו שילם המעסיק על המניות

1 - לא מושפע אם אני מועסק או לא - המס הוא קבוע - מס רווחי הון (שוב, בהנחה ועברו שנתיים מיום הענקה)
2 - המס על ההטבה מחושב לפי מדרגת מס ההכנסה האחרונה, בעת המכירה

המטרה שלי בשנת השבתון הוא למכרו RSU ו ESPP שעברו שנתיים מאז שקיבלתי אותם.
למזער את המס על (2).
מדרגות מס לשנת 2023 (התכנון לשנת שבות הוא לשנת 2024, אבל זה הנתונים שיש בינתיים):
מחשבון דמי אבטלה (לא השכר שלי, אבל זה הסכום שאקבל):
בהנחה ואקבל את התקרה של דמי האבטלה - 11,870 למשך 4 חודשים - כלומר - 47,480 ש"ח בחישוב שנתי.
המס שאשלם על ההנחה של מכירת RSU ו ESPP - עבור ההטבה עצמה יהיה 10% - היות וסך ההכנסת עבודה השנתית שלי קטן ממדרגת המס השניה.
לפי דעתי, אם אגור ביישוב ספר, לא אשלם מס עד תקרה מסויימת (תלוי יישוב), על דמי האבטלה, אך בכל מקרה אשלם על ההטבה שניתנה עבור RSU וה ESPP:

דמי אבטלה נחשבים להכנסה פירותית.
תחליט עד איזו מדרגת מס אתה מוכן להגיע ולפי זה תבחר כמה מניות/אופציות למכור.
לא הבנתי את התשובה.
אם אני לא מתכוון לעבוד, אלא רק לקבל דמי אבטלה, אז אני נמצא במדרגת המס הראשונה.
מכירת RSU ו ESPP לא משפיעה על מדרגות המס, או שאני מבין לא נכון?

למיטב הבנתי, משפיעה. כלומר נכללת בהכנסה השנתית שלך שהיא זו שקובעת את מדרגת המס.

עוד משהו, כתבת שאתה רוצה להימנע מהגשת דוח. סביר מאוד שבמכירת ה- RSU הנאמן ינכה מס מקסימלי כך שבכל מקרה תצטרך להגיש דוח כדי לקבל את מה שמגיע לך.

עוד משהו, כתבת שאתה רוצה להימנע מהגשת דוח. סביר מאוד שבמכירת ה- RSU הנאמן ינכה מס מקסימלי כך שבכל מקרה תצטרך להגיש דוח כדי לקבל את מה שמגיע לך.
צודק.
למיטב הבנתי, משפיעה. כלומר נכללת בהכנסה השנתית שלך שהיא זו שקובעת את מדרגת המס.
אברר את העניין מול מס הכנסה.

לא הבנתי את התשובה.
אם אני לא מתכוון לעבוד, אלא רק לקבל דמי אבטלה, אז אני נמצא במדרגת המס הראשונה.
ההכנסה הפירותית ממכירת מניות היא חלק מההכנסה השנתית שלך, בדיוק כמו הכנסה מעבודה (וגם הכנסה מדמי אבטלה).
אם אתה מכניס כשכיר 100,000 בשנה ומוכר מניות עם רווח פירותי של 100,000, או לחילופין מכניס כשכיר 0 ש"ח ויש לך רווח פירותי ממכירת מניות על 200,000 ש"ח, בשני המקרים תשלם אותו מס פירותי, לפי המדרגות שציינת.

בוודאי שהיא משפיעה (בחלק הפירותי), כמו כל הכנסה אחרת מעבודה.

אחרת היה אפשר לסגור עם המעסיק שייתן לך שכר מינימום ועוד מיליון דולר בשנה במניות, והיית משלם רק 10% מס הכנסה - מה שכמובן לא מתקיים.

בוודאי שהיא משפיעה (בחלק הפירותי), כמו כל הכנסה אחרת מעבודה.

אחרת היה אפשר לסגור עם המעסיק שייתן לך שכר מינימום ועוד מיליון דולר בשנה במניות, והיית משלם רק 10% מס הכנסה - מה שכמובן לא מתקיים.
המניה יכולה גם לרדת, אז יש פה סיכון לעובד להסכים לקבל מניות בלבד בתור תשלום.

רוצה לוודא שאני מבין אותך.
אסביר עם דוגמא מספרית.

נניח עובד רכש מניות במסלול ESPP, במסלול הESPP של העובד, העובד קונה בכספו (משכר הנטו) מניה בהנחה של 15% משער המניה ביום הקניה.
נניח שהעובד קנה מניה אחת, שער המניה היה 100$ אך בעקבות ההנחה העובד שילם רק 85$.
לאחר שנתיים, מיום הקניה, העובד החליט למכור את המניה, שביום המכירה שווה 200$ כלומר, ערך המניה עלה ב 100%.

אני טוען שזה החישוב לענין מכירת המניה:
A. על הטבת השער - 15$, העובד ישלם מס הכנסה וביטוח לאומי (מס הכנסה לפי מדרגת המס הגבוהה בעת המכירה, ביטוח לאומי לא יודע כמה...)
B. על הרווח מעליית המניה - 100$, העובד ישלם, מס רווחי הון בלבד

אם אתה טוען ש A נחשב כהכנסת עבודה - אני חושב שאתה צודק, כלומר, אם אמכור הרבה מניות, המיסוי על A יכול לגרום לי לעבוד למדרגת המס הבאה.
לגבי B - היות ומדובר ממיסוי של רווחי הון בלבד, אין השפעה לענין חישוב מדרגות המס.

זו כוונתך?

אם אתה טוען ש A נחשב כהכנסת עבודה - אני חושב שאתה צודק, כלומר, אם אמכור הרבה מניות, המיסוי על A יכול לגרום לי לעבוד למדרגת המס הבאה.
נכון.
לגבי B - היות ומדובר ממיסוי של רווחי הון בלבד, אין השפעה לענין חישוב מדרגות המס.
נכון, כל הדיון הוא רק על המיסוי הפירותי. כל מה ממוסה כרווח הון אינו תלוי בהכנסה שלך מעבודה (עד כדי זה שאולי הגעת לסף של מס יסף).
זו כוונתך?
כן.
כדי לפשט את העניין - ה15$ הנחה שקיבלת מהמעסיק הם בדיוק כמו 15$ שהיית מקבל במשכורת, מלבד הבדל אחד - האפשרות לדחיית מס למועד המכירה (במקרים מסויימים, כשיש נאמן). לכן מתייחסים אליהם כ15$ הכנסה מעבודה מבחינת מיסוי.

המניה יכולה גם לרדת, אז יש פה סיכון לעובד להסכים לקבל מניות בלבד בתור תשלום.
אם כל פעם היית מוכר את המניה במועד המוקדם ביותר האפשרי (שזה לכל היותר 3 חודשים מההענקה), הסיכון נמוך יחסית, ובטוח שמשתלם יותר ברוב המקרים מאש לשלם בוודאות מס הכנסה וביטוח לאומי עם מדרגות גבוהות.

4. לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)
שים לב שהטבות המס חלות רק בתנאי שאתה גר בישוב לפחות 12 חודשים וכן ההן חלות רק על הכנסה מיגיעה אישית (כולל אבטלה ומס פירותי על מניות)

לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)
חלק גדול מישובי הספר שנכנסים לאחוז הנחה מפונים כרגע.
מעבר לכך, שרק אחרי שנה מקבלים את הזיכוי הנחה במס. בשנה אחרי כבר נכנס למשכורת.

A. האם אני מפספס משהו?
C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה? (כלומר האם יש קשר בין סעיף 1 ל 4)?
D. האם תהיה לי בעיה עם IRA, כלומר, האם יעשו לי בעיות במידה ואין הפקדות במשך שנה, לגמל ולהשתלמות?
E. האם יכול להפקיד לקרן ההשתלמות באופן עצמאי (על מנת להרוויח את הפטור ממס רווחי הון) - למרות שאני לא עובד?
A.כמה דברים:
יותר משתלם מבחינת מיסים לקחת שנת שבתון שמתחלקת בין שתי שנים קלנדריות.
אם יש לך כמות משמעותית של ימי חופש, צריך להתחשב גם בהכנסה מהפדיון שלהם.
לא כדאי בטעות להתפטר רגע לפני שהחברה סוגרת מחלקה, ומפטרת את כולם עם פיצויים מוגדלים.
על החלק הפירותי של המניות תשלם גם ביטוח לאומי ומס בריאות, עד למקסימום של ההפרש בין השכר שלך לבין תקרת ביטוח לאומי.
B.ככל שאלו מניות של חברה רצינית יותר וככל שהן אחוז קטן מההון שלך כך הגיוני יותר לנצל רק את מדרגות המס הנמוכות ביותר, ככל שהחברה קקיונית יותר או שההון שלך מרוכז בה מידי כך הגיוני למכור גם במס גבוה.
C.כן (כן)
D.לא. בגמל והשתלמות (להבדיל מפנסיה וביטוח) אין משמעות לרציפות ההפקדות.
E.לא, אלא אם כן יש לך עסק עצמאי.

יותר משתלם מבחינת מיסים לקחת שנת שבתון שמתחלקת בין שתי שנים קלנדריות.
למה?
אם יש לך כמות משמעותית של ימי חופש, צריך להתחשב גם בהכנסה מהפדיון שלהם.
לא כדאי בטעות להתפטר רגע לפני שהחברה סוגרת מחלקה, ומפטרת את כולם עם פיצויים מוגדלים.
נקודות טובות, אני מעדיף לא להתפטר, רק להיות מוכן לתרחיש הגרוע ביותר.

על החלק הפירותי של המניות תשלם גם ביטוח לאומי ומס בריאות, עד למקסימום של ההפרש בין השכר שלך לבין תקרת ביטוח לאומי.
תוכל להסביר עם דוגמא מספרית, או כמה אחוז זה יוצא, לא זכרתי שצריך לשלם גם ביטוח בריאות (אבל הגיוני כי זה בעצם הטבה מהמעסיק).

B.ככל שאלו מניות של חברה רצינית יותר וככל שהן אחוז קטן מההון שלך כך הגיוני יותר לנצל רק את מדרגות המס הנמוכות ביותר, ככל שהחברה קקיונית יותר או שההון שלך מרוכז בה מידי כך הגיוני למכור גם במס גבוה.
חברה רצינית, אבל בגלל שהמניה עלתה הרבה (ואני נמצא שם הרבה זמן) זה מהווה 30% מהתיק הממוסה שלי. מאוד מתלבט אם להשאיר לפרישה (חל"ת או שנת שבתון) או למכור לפני ולשלם את המס המלא.

תודה רבה על מענה מפורט לכל שאלה.

1.תעשה חישוב כמה נשאר לך בנטו אם אתה עובד כל 2024 ולא עובד כל 2025, לעומת אם אתה לא עובד רק מיוני 24 עד יוני 25. תחשב פעם אחת בלי מכירה של מניות בכלל, ופעם שניה עם מכירה של סכום מסוים במניות, שבתרחיש הראשון אתה מוכר את כולו ב 25 ובשני אתה מוכר חצי ב 24 וחצי ב 25.

2.אתה משלם 12% ביטוח לאומי+מס בריאות על החלק הפירותי. אבל יש תקרה לביטוח לאומי, שמשתנה כל שנה, כרגע לזכרוני זה עד שכר של 42 אלף בחודש. אז אם נניח שהשכר שלך אצל המעסיק הזה בשנה האחרונה היה 35 אלף בחודש, כשתכור מניות שקיבלת ממנו תשלם ל12% על ה 84000 ש"ח הראשונים שתמכור (כשמתחשבים רק בחלק הפירותי, בלי הרווחים) שזה 12 (חודשים) כפול 7000 ש"ח (ההפרש בין 42 ל 35). על כל המניות שתמכור מעבר לזה תשלם רק מס הכנסה.

לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה
לא יעזור,
רק אחרי שנה אחת של מגורים תוכל להוציא אישור
ולכן זה לא יעזור להקטנת המס מהעבודה.

לא יעזור,
רק אחרי שנה אחת של מגורים תוכל להוציא אישור
ולכן זה לא יעזור להקטנת המס מהעבודה.
האישור תופס רטרואקטיבית ליום המעבר ליישוב, ולכן בהחלט יעזור.
את הזיכוי יקבל רק עם הגשת בקשה להחזר מס כמובן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Namy תכנון מס בקופות גמל להשקעה מיסים 3
א תכנון פנסיוני - מה האינטרס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
I יותר מדירה אחת - תכנון מס נדל"ן 9
B תכנון מס בסמיכות לסוף שנה מיסים 4
כ תכנון השלב הבא פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
לאץ' תכנון מס בינלאומי בעת פיטורים מיסים 11
Y האם יש פה מי שהתנסה עם תכנון וניהול פיננסי‏ ? צרכנות פיננסית 9
A תכנון מס ברכישת דירה מיסים 6
א תכנון מיסוי בהשקעה בדירת פריסייל לצד דירה נוספת מיסים 16
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
א תכנון מס - זוג אמריקאי למחצה נדל"ן 3
U תכנון מס בהשכרת דירה מיסים 46
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
I תכנון כלכלי למשפחה - חסכונות לטווחים שונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L שאלות לפני תכנון טיסה לארצות הברית עם דרכון אירופי אוף טופיק 3
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י תכנון מס דיבידנד זר מעל גיל 60 מיסים 8
C תכנון מס עבור מענק פרישה מיסים 2
F פיצול חשבון בנק לאשה סיעודית - תכנון פיננסי צרכנות פיננסית 20
M האם יש חברה המלווה ובודקת את הנכס - תכנון ,שכנים תוכניות עתידיות באזור וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
I תכנון תיק - טווח השקעה מינ' במניות שוק ההון 4
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
ז תכנון לטווח ארוך מבחינת צפי מס שוק ההון 4
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
מ תכנון כלכלי לעתיד צרכנות פיננסית 0
J תכנון פרישה בגיל פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י מסע תכנון עשור, תיק השקעות עצמאי וצבירת נכסים יומני מסע אישיים 12
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
L מסע תכנון קריירה וצבירת נכסים לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 44
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
A תכנון עתידי להסבה לתחום המחשבים התפתחות אישית 34
B זוג צעיר מהמרכז- תכנון לעתיד יומני מסע אישיים 7
S תכנון לקראת משכנתא צרכנות פיננסית 3
F תכנון תזרים פרעונות בקרנות מחקות אג״ח שוק ההון 1
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
A עזרה בתחילת תכנון פיננסי נכון צרכנות פיננסית 2
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
S חוות דעת על תכנון תיק השקעות שוק ההון 4
F תכנון מס על ידי פתיחת חברה צרכנות פיננסית 12
Y מעוניין לברר לגבי תכנות מס (בעיקר תכנון מס בחו"ל)...... צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה