שלום,
אני עובד בחברת הייטק מעל 5 שנים, נראה שהחברה עומדת להיפטר מהחטיבה שלי. לא בדיוק ברור מה זה אומר, למיטב הבנתי:
1. למכור את החטיבה לחברה אחרת (יכול להיות טוב או רע).
2. להקים חברה חדשה ועצמאית לחטיבה - תוך ניתוק מהחברה הנוכחית (כנראה יהיה רע, כי יהיה הרבה פחות כסף)
3. לפטר את כל החטיבה (לא סביר, כי המוצר נמכר ומכניס כסף)
לאור זאת, אני שוקל לקחת שנת שבתון (תכנתתי מזמן, רק חיכיתי למעבר עבודה/התפטרות/פיטורין).
אני מעוניין בתוכנית כללית כדי למזער את המיסים שאשלם בשנה זו.
התוכנית הכללית:
1. לחתום אבטלה (מקבלים דמי אבטלה עד 4 חודשים)
2. למכור ESPP ו RSU. במקום עבודתי יש דחיית מס עד שלב המכירה. כך שאני ארצה למכור כמה שניתן - היות ולא תהיה לי הכנסה ממקום עבודה.
3. טיול בחול - למשך חודש בערך ( צריך שלא יחפוף לחתימה על דמי האבטלה - סעיף 1)
4. לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)
5. יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה בנפרד (אין לי קרן פנסיה) כרגע המעסיק משלם על זה, אצטרך לשלם על זה בעצמי, על מנת לשמור רצף.
A. האם אני מפספס משהו?
B. המלצה לסכום המומלץ שלא לעבור בסעיף 2 ? (כדי להימנע ממיסים נוספים ודוחות).
C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה? (כלומר האם יש קשר בין סעיף 1 ל 4)?
D. האם תהיה לי בעיה עם IRA, כלומר, האם יעשו לי בעיות במידה ואין הפקדות במשך שנה, לגמל ולהשתלמות?
E. האם יכול להפקיד לקרן ההשתלמות באופן עצמאי (על מנת להרוויח את הפטור ממס רווחי הון) - למרות שאני לא עובד?
אני עובד בחברת הייטק מעל 5 שנים, נראה שהחברה עומדת להיפטר מהחטיבה שלי. לא בדיוק ברור מה זה אומר, למיטב הבנתי:
1. למכור את החטיבה לחברה אחרת (יכול להיות טוב או רע).
2. להקים חברה חדשה ועצמאית לחטיבה - תוך ניתוק מהחברה הנוכחית (כנראה יהיה רע, כי יהיה הרבה פחות כסף)
3. לפטר את כל החטיבה (לא סביר, כי המוצר נמכר ומכניס כסף)
לאור זאת, אני שוקל לקחת שנת שבתון (תכנתתי מזמן, רק חיכיתי למעבר עבודה/התפטרות/פיטורין).
אני מעוניין בתוכנית כללית כדי למזער את המיסים שאשלם בשנה זו.
התוכנית הכללית:
1. לחתום אבטלה (מקבלים דמי אבטלה עד 4 חודשים)
2. למכור ESPP ו RSU. במקום עבודתי יש דחיית מס עד שלב המכירה. כך שאני ארצה למכור כמה שניתן - היות ולא תהיה לי הכנסה ממקום עבודה.
3. טיול בחול - למשך חודש בערך ( צריך שלא יחפוף לחתימה על דמי האבטלה - סעיף 1)
4. לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)
5. יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה בנפרד (אין לי קרן פנסיה) כרגע המעסיק משלם על זה, אצטרך לשלם על זה בעצמי, על מנת לשמור רצף.
A. האם אני מפספס משהו?
B. המלצה לסכום המומלץ שלא לעבור בסעיף 2 ? (כדי להימנע ממיסים נוספים ודוחות).
C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה? (כלומר האם יש קשר בין סעיף 1 ל 4)?
D. האם תהיה לי בעיה עם IRA, כלומר, האם יעשו לי בעיות במידה ואין הפקדות במשך שנה, לגמל ולהשתלמות?
E. האם יכול להפקיד לקרן ההשתלמות באופן עצמאי (על מנת להרוויח את הפטור ממס רווחי הון) - למרות שאני לא עובד?