• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ

יש ויפיאנים חינמיים.

• אהבתי
Reactions: Roi
בכאן 11 לא מעורבת המדינה ולכן קרעי רוצה לסגור אותה.
כאן 11 היא בבעלות המדינה, היא מנוהלת ע"י המדינה, שר התקשורת בוחר את חברי ההנהלה של תאגיד השידור שכאן 11 היא חלק מהמוסדות השייכים לו.

התקשורת היא מגמתית:
ערוצים 12, 13 וגל"צ הם הדוברים של השמאל. לא רק מדבררים אלא ממש ממציאים את הנרטיב.
ערוץ 14 הוא הדובר של הימין.
אני לא מכיר מספיק את 11.

מה שכל כך מצחיק כאן זה שכל צד לא מסוגל לראות את הדבשת של עצמו. כל אחד כל כך בטוח שהוא צודק ולא מסוגל להסתכל במראה.
איזה דבשת ? דה מארקר שמביא ראיונות עם פרופסורים בעולם בתחום הפאשיזם והדיקטטורות ?
מול 14 שמחרטט חופשי , או התעמולה ברמה ככ נמוכה שרצה ברשתות החברתיות של הימין ?

ערוץ 14 הוא הדובר של הימין נתניהו.
ט.ל.ח

אני מציע לשפוט רמת כל עיתון לא לפי האידאולוגיה שלו (מוצהרת או לא) אלא לפי הקריטריון הבא:
News Is What Somebody Does Not Want You To Print. All the Rest Is Advertising
כמובן שאני מתייחס כאן למה שכבר עבר את הרף (שמתברר שנהיה גבוה) של קשר למציאות ואולי אפילו רחמנא ליצלן בדיקת עובדות \ הצלבת עדויות וכו'

אני מתקשה להבין תחבירית חלק מההודעות בפתיל הזה. העובודת הן ששר התקשורת החדש, קרעי, קורא להקטין את ההשפעה והמעורבות של המדינה בתקשורת. להקטין את תאגיד השידור הממשלתי, לבטל את הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין וכך לפתוח את שוק התקשורת.
אתה עושה את עצמך לא מבין למה זה כל כך קשה לאזרחים רבים לראות הניסיון של הממשלה לסגור את הערוץ?
הממשלה החדשה היא הכי שמאל (חברתית-כלכלית) שהייתה אי פעם. אם תרצה, אני אציף אותך באין סוף הצעות חוק של הממשלה החדשה שקוראות להגדלת ההשפעה של הממשלה והמדינה בחיי האזרחים. מן הסתם שאם הממשלה באמת הייתה בעד הקטנת השפעה והמעורבות של המדינה באופן כללי, התגובה של סגירת כאן הייתה מתקבלת ביותר הבנה. אבל בטוח לא כשראש הממשלה מנסה לקדם חוקים שיכולים בעקיפין (או שלא בעקיפין) לתת לו ולממשלה שלו עוד כוח. וכנגד הכוח הזה נכנסת החשיבות העצומה של תקשורת.

ג.נ. - בעד מאוד לסגור את כאן 11. אבל קודם כל אני סופר-דופר בעד להקטין עד כמה שאפשר את המעורבות של המדינה בחיינו במדינה המטורללת הזאת.
התקשורת היא מגמתית:
ערוצים 12, 13 וגל"צ הם הדוברים של השמאל. לא רק מדבררים אלא ממש ממציאים את הנרטיב.
אני לא מכיר מספיק את 11.

מה שכל כך מצחיק כאן זה שכל צד לא מסוגל לראות את הדבשת של עצמו. כל אחד כל כך בטוח שהוא צודק ולא מסוגל להסתכל במראה.
כן אה, התקשורת היא מגמתית ותראה את התיאורים שאתה הוספת.
בטח אתה מאלה שחושבים שבנט, ליברמן, סער הם 0מאלנים, ולפיד וגנץ ב1גדים.

מקדים תרופה לתגובה שלך: "אל תכניס לי מילים לפה" או משהו כזה

ואענה לך. אז ערוץ 12 ו13 בעלי הרייטינג הגבוה, למי הם ממציאים את הנראטיב? למצביעי מרצ שלא עברו את אחוז החסימה? ל5 מנדטים של העבודה? מי אלה השמאל האלה שאתה אומר שממציאים את הנרטיב בשבילם?

הממשלה החדשה היא הכי שמאל (חברתית-כלכלית) שהייתה אי פעם.
הממשלה מורכבת ממספר מפלגות ומלא מעט דעות. ממש כמו שבממשלה הקודמת היו נציגים של מר"צ ששרים בתום כנס שלהם את האינטרנציונל הסוציאליסטי ואנשים שנוטים לכיוון הימין הכלכלי כמו ליברמן. בממשה הזאת יש את שלמה קרעי והמנכ"ל שהוא מינה למשרד התקשורת אלעד מלכא, הם אנשי ימין כלכלי. אלעד מלכא פועל כבר כמה שנים נגד ההסתדרות.
בטח אתה מאלה שחושבים שבנט, ליברמן, סער הם 0מאלנים, ולפיד וגנץ ב1גדים.
אני הצבעתי לליברמן. בטח אתה מאלה שלא מסוגלים להבין שאפשר להסתכל על דברים בצורה אובייקטיבית ולהודות שיש לאנשים שונים בתקשורת אג'נדות שונות והן משפיעות על הסיקור שלהם.

בממשה הזאת יש את שלמה קרעי והמנכ"ל שהוא מינה למשרד התקשורת אלעד מלכא, הם אנשי ימין כלכלי. אלעד מלכא פועל כבר כמה שנים נגד ההסתדרות.
ימין "חברתי". הוא בא לכנסת להלחם בבעלי ההון שעושקים את הציבור בחזירות אבל כמובן ימין מלא - מלא.

אני הצבעתי לליברמן. בטח אתה מאלה שלא מסוגלים להבין שאפשר להסתכל על דברים בצורה אובייקטיבית ולהודות שיש לאנשים שונים בתקשורת אג'נדות שונות והן משפיעות על הסיקור שלהם.
לא הבנת איך זה אובייקטיבי להגיד ש"ערוץ 12,13 וגל"צ הם לא רק הדוברים של השמאל, אלא ממציאים את הנראטיב שלהם" ואתה בכלל לא בצד השמאלי של המפה? או שגם עליך ביבי עבד וגרם לך לחשוב שליברמן זה סמ1ל?

חוץ מזה - תסתכל שוב איך הצגת את ערוץ 12, 13 לעומת ערוץ 14. ממש דוגמה לאובייקטיביות. (בעיניי ערוץ 14 לא מנסה להסתיר את זה שהוא מסית)

התקשורת היא מגמתית:
אני אחזור שוב על לציטוט הזה, כי הוא מייצג את ההסתה כנגד ה"שמאל".

את ערוץ 12, 13 וגל"צ הצגת עם תיאור סופר קיצוני. האם בערוץ 14 יש בעיניך כתבים שמייצגים את הצד השני?

אני אתן בשלוף כמה כתבים בערוץ 12, 13 גל"צ שמייצגים במידת מה את הצד השני:
עמית סגל
יאיר שרקי
מיכאל שמש
סיוון רהב מאיר
עופר חדד
צבי יחזקאלי
עקיבא נובק
עירית לינור
אבישי בן חיים

ויש עוד כמובן

האם בערוץ 14 יש בעיניך כתבים שמייצגים את הצד השני?
אני לא עוקב כמוך אחרי התקשורת, גם לא אחרי ערוץ 14 ולא מכיר את שמות כל הכתבים, אבל בהחלט רואה מדי פעם, יש שם את ג'וש שוורץ לדוגמא שהוא איש שמאל. את עירית לינור השעו מגל"צ לאחר שביקרה את הנשיא, אראל סגל נאלץ לעזוב את התחנה.

הרפורמה של קרעי פורסמה והיא כוללת:

שוק חופשי יותר בערוצי התקשורת השונים
ביטול הצורך ברישיון לשידור חדשות
תבוטל הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין.
פינוי תדרים מתחנות הרדיו של התאגיד לטובת הקצאתם לתחנות רדיו ארציות מסחריות
הקלה על בעלויות צולבות ועל היכולת להקים קבוצות תקשורת לשחקנים בעלי נתח שוק קטן

נדיר מאוד לראות פוליטקאי ישראלי ופוליטקאי בכלל פועל להקטנת הכוח של המדינה על האזרחים, זה בדיוק מה שקרעי עושה כאן. מדובר ברפורמה ליברלית, נדירה בנוף הפוליטי הישראל. אני יכול להבין מדוע אנשים שדוגלים במשטר סמכותני, יראו ברפורמה איום.

נדיר מאוד לראות פוליטקאי ישראלי ופוליטקאי בכלל פועל להקטנת הכוח של המדינה על האזרחים, זה בדיוק מה שקרעי עושה כאן. מדובר ברפורמה ליברלית, נדירה בנוף הפוליטי הישראל. אני יכול להבין מדוע אנשים שדוגלים במשטר סמכותני, יראו ברפורמה איום.

לפי הכתבה שאליה הפנית הוא מתכוון להעביר תקציב למי שיתמוך בממשלה.במילון שכותבת ממשלת המהפיכה זה נקרא "ימין על מלא" כנראה.

הממשלה הזאת אלופה בליצור מצגי שווא.
מספיק לקרוא מה שאומרים ארגוני העיתונאים כדי להבין את הסיבה האמיתית למהלך.

מספיק לקרוא מה שאומרים ארגוני העיתונאים כדי להבין את הסיבה האמיתית למהלך.
זה לגמרי צפוי שגוף שחבריו נהנים מכספי ציבור והגנה מתחרות, ירגיש מאויים כאשר המדינה פותחת את השוק שלו לתחרות ומקטינה את המעורבות שלה, כמו שכתבתי:

אני יכול להבין מדוע אנשים שדוגלים במשטר סמכותני, יראו ברפורמה איום.

עיתונאי ישראל רוצים שהציבור הישראלי ימשיך לממן אותם בכפייה בשידור הציבורי, ושהמדינה תמשיך למנוע ממתחרים להיכנס לשוק.

עיתונאי ישראל רוצים שהציבור הישראלי ימשיך לממן אותם בכפייה בשידור הציבורי, ושהמדינה תמשיך למנוע ממתחרים להיכנס לשוק.
זו בדיוק ההצעה של קרעי. הממשלה תממן את מי שתומך בעמדותיה וכך תמנע תחרות בשוק. זה כתוב בכתבה שהבאת מישראל היום, עיתון הימין.

". יקודם תקציב ייעודי "לעידוד התחרות והמגוון בתחום החדשות והאקטואליה", תקציב שכנראה מיועד לערוצים התומכים והמקורבים לממשלה."
להבנתי המשמעות היא קפיטליזם לכולם וקומוניזם למקורבים (דומה לסמוטריץ) אבל אולי אני מפספס משהו.
אגב, אותו קרעי כבר הצהיר על כוונתו להשתמש בכספי המיסים שלנו כדי להעניש עיתון שעשה דברים שלא מצאו חן בעיניו.

תסתכלו מה קורה במדינות אחרות שבהן יש הפיכות מהסוג הנ"ל ואחד לאחד יקרה גם פה.
קודם כל מסיתים ומסבירים לכולם שהאליטה גונבת לכולם את הכסף ושכל המוסדות הן שלה. רק מטעם זה יסגרו ויחליפו את כל האנשים בתקשורת, באקדמיה וגם במוסדות ציבוריים.
שלב שני זה הגבלות על מעבר הון כדי שהאליטה לא תגנוב לעם את הכסף.

תוסיפו לזה שפה יש כמה קבוצות בשלטון עם אינטרסים שונים
ליכוד - בעיקר ג'ובים וקומבינות וטובות הנאה.
סמוטריץ ובן גביר- יהדות משיחית של חזון שכולל מלחמות עם ירדןנוהפלשתינאים וכן שליטה על הר וסילוק המוסלמים. כמו כן חוקים דתיים
חרדים - כמה שיותר תקציב והשלטת חוקים דתיים

המשותף לכולם זה המצאת אוייב משותף שבשמו אפשר לבטל את הדמוקרטיה - האוייב הוא החילוני התל אביבי
רצון להשתחרר מכבלים של תקשורת, בית משפט, אקדמיה וכל מי שיכול להפריע להשגת המטרה

תמיד אבל תמיד יאשימו את האליטה או מי שישאר שהם אשמים במצב גם אם כל האליטה תהגר וגם אם כל המוסדות פה יהיו בשליטת הממשלה.

דבר נוסף זה שליטה על העיריות. הכנסת אנשים מטעם לכל העיריות החילוניות כדי "לאזן" ועל הדרך להשיג שליטה וכללים שנוחים למפלגות הקואליציה

תסתכלו מה קורה במדינות אחרות שבהן יש הפיכות מהסוג הנ"ל ואחד לאחד יקרה גם פה.
אני אשמח לראות דוגמאות למדינות בהן ממשלה החלה השתלטות וחיסלה את הדמוקרטיה ע"י הקטנת המעורבות שלה בשוק התקשורת ופתיחתו לעוד שחקנים. אני ממתין

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
א TAL - שלב מסחר חדש בבורסה הישראלית שוק ההון 19
M בורסת תל אביב - שלב טרום נעילה + נעילה שוק ההון 18
ptom באיזה שלב הסתעפתם לנדל"ן, ואיך? נדל"ן 24
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
I איך אני יודע באיזה שלב הפינוי בינוי נמצא? נדל"ן 5
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
R העברת תשלום משכנתא לקבלן עבור שלב מתקדם יותר בהסכם מכר נדל"ן 1
H אג״ח גלובלי אחרי שלב הצבירה שוק ההון 1
ו תוכנית השקעות שלי - שלב 1 שוק ההון 8
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
T שלב צבירת הנכסים - איך מודדים 'התקדמות' או זווית ראיה נוספת התפתחות אישית 20
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
ברננקי שלב נוסף בבועת הדיור? אוף טופיק 45
הנועזת שלב הפוסט מטריקס: שלב הממציאנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ל באיזה שלב משנים את חלוקת התיק (אם בכלל)? שוק ההון 6
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 18
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 76
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה