• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בורסת תל אביב - שלב טרום נעילה + נעילה

• פותח הנושא פותח הנושא Metheny
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Metheny

משתמש רשום
דירוג
4
ניסיתי לקרוא לגבי שלבי טרום נעילה + נעילה ואיך מתבצעות ההוראות, אבל אני לא בטוח שלגמרי הבנתי.

זה מה שהבנתי פחות או יותר, תקנו אותי אם אני טועה:
בשלב טרום הנעילה: מתקבלות הוראות קנייה ומכירה שלפיהן נקבע שער הנעילה, לפי איזשהי נוסחה. להבנתי בשלב טרום הנעילה לא ממש מתבצע מסחר.
בשלב הנעילה: מתבצע מסחר לפי שער הנעילה שנקבע בשלב טרום הנעילה. ז"א פקודות קנייה הגבוהות משער זה או פקודות מכירה הנמוכות משער זה עשויות להתבצע לפי עדיפות (העדיפות היא לפי שער ולפי זמן מתן הפקודה).

כלומר להבנתי שלב הנעילה זה מסחר רגיל לפי ספר הפקודות, פשוט הוא מוגבל לשער הנעילה. נכון?

לא לגמרי ברור לי השלב הזה, כי הרבה פעמים זה נראה שיש לי פקודה שנתתי בשלב הרציף (או פקודה מתמשכת מימים קודמים) והיא לא מתבצעת, ובינתיים מתבצעות פקודות בשער מחמיר יותר.
למשל, נתתי פקודת קנייה בשער 1000 והיא לא מתבצעת, בעוד שנראה שמתבצע מסחר בשער 995.
האם מתבצעות פקודות מהשלב הרציף / פקודות מתמשכות מימים קודמים, או שזה מוגבל רק לפקודות שמתקבלות בשלב טרום הנעילה או משהו כזה?

מתוך אתר של מיטב בית השקעות

בורסה - שלב המסחר​

שלב זה מכונה שלב הרצף מתחילת המסחר, מסתיים ב- 17:15 לערך ובימי ראשון שעה קודם לכן. המסחר בשלב זה מתבצע בין קונה אנונימי אחד למוכר אנונימי אחר. לכל עסקה יש מחיר משלה והמסחר הוא בו זמני בכל ניירות הערך.

השינוי משלב המסחר הוא שבלשב טרום הנעילה, אין ביצוע עסקאות, אלה יש רישום של שערים תיאורטי ומחזור תיאורטי שהיו נקבעים אילו היו מתבצעות בפועל עסקאות.

שלב זה אורך 14-8 דק' בסוף יום המסחר.

בשלב זה מבוצעות הפקודות שהוגשו בשער הנעילה כאשר העדיפות היא לפי הגבלת השער (עדיפות ראשונה) וזמן קבלת הפקודה (עדיפות שנייה).

מחושב כמפגש בין ההיצע והביקוש בו מושג המחזור הגדול ביותר.

מחושב רנדומאלי החל משעה 17:25 ועד 17:30 וביום ראשון משעה 16:30-16:25.

כן, קראתי כבר באתרים של חברות ההשקעות, אבל ההסברים קצת מעורפלים וזה עדיין לא ברור.
למשל:
איך נקבע שער הנעילה?
האם בשלב הנעילה מתבצעות גם פקודות שניתנו בשלב הרציף / מתמשכות מימים קודמים?

מחושב כמפגש בין ההיצע והביקוש בו מושג המחזור הגדול ביותר
מחושב רנדומאלי החל משעה 17:25 ועד 17:30 וביום ראשון משעה 16:30-16:25.
מה מחושב?

כתוב שם שחישוב שער הנעילה מושפע מ"מחזור המסחר בשלב מסחר הנעילה".
אבל המסחר בשלב הנעילה תלוי בשער הנעילה כך שאין בכך הגיון, כי תהיה תלות מעגלית.
האם הכוונה למחזור המסחר בשלב טרום הנעילה?

כתוב שם שחישוב שער הנעילה מושפע מ"מחזור המסחר בשלב מסחר הנעילה".
אבל המסחר בשלב הנעילה תלוי בשער הנעילה כך שאין בכך הגיון, כי תהיה תלות מעגלית.
האם הכוונה למחזור המסחר בשלב טרום הנעילה?
לדעתי אתה מערבב בין "שער סגירה" ולבין "שער נעילה" ו"שלב נעילה"
בעקרון, שער הנעילה הוא האחרון לאותו היום והראשון ליום למחרת
הוא נקבע על פי מה שקרה בסדר כרונולוגי יורד משלב הנעילה + רציף + פתיחה
כתלות בביצוע עיסקאות במחזורים "מינימליים" באותם שלבים
בדוגמא של הבורסה, מכוון שלא היתה הגעה למחזור מינימלי בשלב הנעילה התווסף מיצוע של פקודות בשלבים מוקדמים יותר ופרקי זמן מוגדרים
לדעתי, ומה שאני מבין, אותו מחזור עיסקאות בשלב הנעילה בוצע על פי שער סגירה (סוף הרציף\מחיר עיסקה אחרונה) שעליהם הסכימו הצדדים שביצעו את העיסקה בשלב הנעילה
לאחר שסגרו את האורות בבורסה, קיבלו את שער הנעילה

חשבתי ששלב הנעילה מסתמך על שלב טרום הנעילה.
או איפה נכנס פה שלב טרום הנעילה?
בטרום אין עסקאות ,יש חישוב שער תיאורטי, יש פקודות קניה מכירה שמשודרות שבהתאם לשער תיאורטי
בנעילה פקודות אליו נפגשות אחד עם השניה , אם קיימות, לא קיימות נועלים את השער על פי אותם נתונים שצוינו מקודם
ככה אני מבין זאת, אבל אם אתה מוצא סתירה, מוזמן לציין אותה

בטרום אין עסקאות ,יש חישוב שער תיאורטי, יש פקודות קניה מכירה שמשודרות שבהתאם לשער תיאורטי
א. אם בשלב זה רק מתבצע חישוב של השער התיאורטי, אז איך בשלב כבר יכולות להיות משודרות פקודות בהתאם לשער שעדיין בשלבי חישוב?
ב. להבנתי, בשלב טרום הנעילה מחושב השער בו מתבצע המסחר בשלב הנעילה, לא? אחרת מה המטרה של השער התיאורטי שמחושב בשלב טרום הנעילה?

לדעתי, ומה שאני מבין, אותו מחזור עיסקאות בשלב הנעילה בוצע על פי שער סגירה (סוף הרציף\מחיר עיסקה אחרונה) שעליהם הסכימו הצדדים שביצעו את העיסקה בשלב הנעילה
לפי זה, בשלב הנעילה מתבצע מסחר עפ"י שער סגירה מהשלב הרציף, ולא השער המחושב בשלב טרום הנעילה.

אז איך בשלב כבר יכולות להיות משודרות פקודות
יש לך אחלה שאלות, באמת, שאלות שאני שואל בעצמי
בכל מקרה, אני חושב שיש לי תשובה למה ששאלת כי חפרתי עוד יותר עמוק
המקור הכי טוב שמצאתי שיכול לספק במיוחד מה שאלת לאחרונה זה העמוד המלא הזה עם כל השלבים
תעדכן אם "נפל האסימון" וגם אם לא

יש לך אחלה שאלות, באמת, שאלות שאני שואל בעצמי
בכל מקרה, אני חושב שיש לי תשובה למה ששאלת כי חפרתי עוד יותר עמוק
המקור הכי טוב שמצאתי שיכול לספק במיוחד מה שאלת לאחרונה זה העמוד המלא הזה עם כל השלבים
תעדכן אם "נפל האסימון" וגם אם לא
ישבתי על זה, ועדיין לא ברור לי מה התפקיד של שלב טרום הנעילה.
כתוב שם שמחושב "שער מסחר הנעילה התיאורטי", אבל לא ברור למה משמש השער התיאורטי ואיפה הוא בא לידי ביטוי, כי להבנתי אחר כך בשלב הנעילה מחושב שוב שער מסחר נעילה מחדש.

מה שכן, לגבי שלב מסחר הנעילה הבנתי שיש שני שערים שונים: "שער מסחר נעילה" ו"שער נעילה".
ועדיין לדעתי יש שם קצת סתירה:
"במסחר הנעילה מבוצעות עסקאות בשער הנעילה הנובעות מפקודות שהיו בספר הפקודות בשלב טרום הנעילה. בסיום התהליך נקבע שער הנעילה (שער הנעילה עשוי להיות שונה משער מסחר הנעילה)."
שוב, כתוב שהמסחר מתבצע עפ"י שער הנעילה, אבל שער הנעילה נקבע רק בסוף התהליך, שזה סותר. יכול להיות שהתכוונו שמבוצעות עסקאות בשער מסחר הנעילה?

יכול להיות שהתכוונו שמבוצעות עסקאות בשער מסחר הנעילה?
לדעתח התכוונו שמבוצעות עסקאות בשלב הנעילה, לא בשער

ככלל, הבורסה לא כופה שער על אף אחד.

ישבתי על זה, ועדיין לא ברור לי מה התפקיד של שלב טרום הנעילה.
הורדתי את התקנון שנוגע לזה
תסתכל בעמוד 29-30 ותגיד לי אם זה עונה לך על השאלה
ב( פרסום שער מסחר הנעילה התיאורטי ומחזור מסחר הנעילה התיאורטי, בכל אחד
מניירות הערך, יחל עם תחילת שלב טרום הנעילה בהם.
משתוגש פקודה נוספת החל ממועד זה, באיזה מניירות הערך, יחושבו ויפורסמו
לאותו נייר ערך שער מסחר נעילה תיאורטי ומחזור מסחר נעילה תיאורטי
מעודכנים.
אם אני מבין נכון, אין עיסקאות בשלב הזה אבל יש חישובים (שער ומחזור תיאורטי) שמתעדכנים על בסיס שידור פקודות חדשות במועד הזה,לא רק פעם אחת
אז אם לא שודרו פקודות חדשות בטרום , אותו שער שהיתה בפתיחת השלב יהיה השער שבו יבוצעו העיסקאות בשלב האחרון (שער מסחר הנעילה)
ושער הנעילה יהיה שער חדש בהתאם למה שקרה בשלב הנעילה, שבעצם אם לא היה כלום כי לא היו עיסקאות ישאר אותו דבר

הורדתי את התקנון שנוגע לזה
תסתכל בעמוד 29-30 ותגיד לי אם זה עונה לך על השאלה

אם אני מבין נכון, אין עיסקאות בשלב הזה אבל יש חישובים (שער ומחזור תיאורטי) שמתעדכנים על בסיס שידור פקודות חדשות במועד הזה,לא רק פעם אחת
אז אם לא שודרו פקודות חדשות בטרום , אותו שער שהיתה בפתיחת השלב יהיה השער שבו יבוצעו העיסקאות בשלב האחרון (שער מסחר הנעילה)
ושער הנעילה יהיה שער חדש בהתאם למה שקרה בשלב הנעילה, שבעצם אם לא היה כלום כי לא היו עיסקאות ישאר אותו דבר
תודה על הלינק.
ואם כן היו פקודות בשלב הטרום, להבנתי שער מסחר הנעילה התיאורטי יתחשב גם בהן:
"שער מסחר הנעילה התיאורטי של נייר ערך הוא השער שבו הושג איזון מלא או חלקי בין פקודות הקנייה לפקודות המכירה"
כשהמשמעות של "איזון" להבנתי (?) זה שהיה מפגש כלשהו בין שער הקנייה לשער המכירה.

אחרת, אם השער התיאורטי שעובר לשלב הנעילה הוא רק השער שהיה בפתיחת שלב טרום הנעילה (עפ"י הפקודות שהיו בשלב הרציף) ואין התחשבות בפקודות עצמן שמשודרות בשלב הטרום אז שוב אין משמעות לשלב הזה, ובעצם מתחשבים רק בפקודות מהשלב הרציף.

לפי מה שהבנתי שלב הנעילה שנמשך כ10 דקות הוא שלב שבו לא מתבצעות עסקאות אלא רק נאספות פקודות. מחשבי הבורסה מחשבים את השער שבו מקסימום ניירות יחליפו ידיים ואם יש יותר מאחד כזה אז תינתן עדיפות לשער הקרוב ביותר לשער הסגירה. השער התיאורטי משתנה בכל רגע בהתאם לפקודות שנכנסות/יוצאות מספר הפקודות בשלב הנעילה. השער התיאורטי בסיום שלב הנעילה הוא למעשה שער הנעילה.
כמו שנאמר ייתכן מצב שמשקיע יתן פקודת קניה בשער גבוה משער הנעילה והפקודה לא תבוצע. זה קורה הרבה. הסיבה היא שיש משקיע אחר שהציע שער גבוה יותר ולכן ניתנה לו עדיפות. אם שני משקיעים הציעו את אותו שער תינתן עדיפות למוקדם מביניהם.
דוגמא:
משקיע א׳ מציע 10 יחידות למכירה בשער 100.
משקיע ב׳ מציע 10 יחידות לקניה בשער 102.
במקרה כזה בשני השערים יתבצעו עסקאות בהיקף זהה ולכן קובעים את השער לפי שער הסגירה.
נניח שער הסגירה 99 אז שער הנעילה יהיה 100.
במקרה כזה אם משקיע ג׳ יציע יחידות לקניה בשער 101 הפקודה לא תבוצע על אף שהשער שהציע גבוה משער הנעילה.
אחרי שזה קרה לי והתייעצתי עם מומחה בתחום הבנתי שכדי לוודא ביצוע בשער הנעילה צריך להציע מחיר גבוה בהגזמה (בקניה או נמוך בהגזמה במכירה) אבל רק בניירות סחירים מאוד כמו אג״ח ממשלתיות.

אני לא איש מקצוע ומה שכתבתי מבוסס על קריאה באינטרנט ושיחה עם איש מקצוע. אם טעיתי מוזמנים לתקן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח ניר מומלץ למעקב אחרי בורסת תל אביב שוק ההון 11
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
J בורסת קריפטו לאזרח הישראלי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6
A האם ACWI ו- CSPX תחת בורסת לונדון הן תחת הגדרת PFIC? שוק ההון 1
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
D בורסת הקריפטו INX קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה חדלות פרעון של בורסת קריפטו שוק ההון 8
OiNK בורסת קריפטו מפוקחת? פוסטים מאיכות נמוכה 0
T Coinbase הונפקה בורסת הקריפטו - דעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 38
ת דוחות בורסת וול- סטריט שוק ההון 2
ERE בלי ה E עלות קניית ETF בורסת אירופה ב IRA שוק ההון 2
Cfy בורסת ת"א - מציאת מידע שוק ההון 6
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
R מתי לבחור באג"ח תל בונד? ומתי באג"ח תל גוב? שוק ההון 8
ת מדדי תל אביב - האם ומה מתאים ? שוק ההון 7
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
כ שפירא תל אביב נדל"ן 16
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
flower מדד תל אביב ירד ב 20 אחוז עכשיו? שוק ההון 6
א השאלת מניות לשורטיסטים בבורסת תל אביב שוק ההון 0
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
The Objectivist מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
N בניה חדשה שכונת יפו תל אביב נדל"ן 9
B כלכלה וחשבונאות באונ׳ תל אביב אוף טופיק 2
D אחוז המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב שוק ההון 3
F שעות מסחר בורסה תל אביב? שוק ההון 1
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
ד תל אביב רובע 5 נדל"ן 4
ג תל אביב 125 שוק ההון 2
S הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח שוק ההון 4
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
R מדד תל בונד-דולר והתחזקות הדולר שוק ההון 0
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
ש תל אביב 135 שוק ההון 1
S איך עובד מדד תל אביב 125? שוק ההון 5
מ Ib & בורסה תל אביב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
א תל בונד 20, לא מבין שוק ההון 18
T תל אביבי שרוצה רילוקיישן בארץ ואין לו מושג אוף טופיק 20
I הבדל בין קרנות על תל אביב 125 שוק ההון 10
M מדד תל אביב נדלן או נדלן מניב מול דירה להשקעה בחמש שנים שוק ההון 2
נ מה ההבדל בין מדד תל אביב נדלן למדד תל אביב בניה? נדל"ן 3
X קרן סל תל אביב 125 שוק ההון 5
ה תל אביב (ישראל?) מקום 1 ביוקר המחייה פוסטים מאיכות נמוכה 506
D BLACKROCK (ishares) בבורסת תל אביב לעומת אותן קרנות בווסלטריט שוק ההון 5
ע מה עם מדד תל אביב-מעלה? שוק ההון 4