• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה?

• פותח הנושא פותח הנושא הורדוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הורדוס

משתמש בכיר
דירוג
1,598
לי יש היום 300א בפנסיה, ואני 37 שנים לפני גיל פרישה.
אני מפקיד בשנה 100א לפנסיה, אז עוד 3 שנים יהיה לי 650א (מעוגל מטה)

אם נניח תשואה ריאלית של 7% ומקדם המרה של 200, ושלא אפקיד יותר עד הפרישה, יצא שאקבל קצבה של 32א.

לפי מדרגות המס על הכנסה מפנסיה יש 5375 פטורים ממס ועל כל השאר משלמים מס לפי המדרגות הבאות:

עד 7,010 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 10%.
מ-7,011 ₪ עד 10,060 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 14%.
מ-10,061 ₪ עד 16,150 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 20%.
מ-16,151 ₪ עד 22,440 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 31%.
מ-22,441 ₪ עד 46,690 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 35%.
מ-46,691 ₪ עד 60,130 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 47%.
מ-60,131 ₪ ומעלה הכנסה חייבת: שיעור מס של 50%.

אז נגיד על קצבה של 32א, יהיה מס שולי של 35%, שזה כמו ה35% שאני אשלם במשיכה היום.
אבל גם כסף שאמשוך היום אני אשקיע לצורך העניין בשוק ההון ואשלם עליו מס רווחי הון של 25% על הרווח.

אשמח להבין איך אתם מסתכלים על זה, והאם יש שלב שמבחינת מס כבר לא משתלם להפקיד עוד לפנסיה, או לחלופין שמשתלם למשוך חלק מהפנסיה, כי בקצב הזה אני אמור להגיע לקצבה ברף מס שולי גבוה מ35% עוד כמה שנים.

שאלה. האם החישוב שלך כולל אינפלציה ושחיקת מטבע? מה לגבי תוחלת חיים עולה ומקדם גבוה יותר בזמן פרישה?

יצא שאקבל קצבה של 32א.
אם תגיע למצב שתהיה זכאי ל32 אלף שקל כקצבה, תרחיש לא פחות סביר זה שיהיה לך הרבה יותר כסף ממה שתצטרך, ואז אם אני זוכר נכון אז אפשר לא למשוך את הקצבה החייבת במס ולהוריש את הפנסיה בפטור ממס (במיוחד אם יש מספיק קצבה מוכרת)

לחלופין שמשתלם למשוך חלק מהפנסיה
זה נושא כל כך מסובך שאפילו GPT לא יעזור לך.
כן יש את הבלוג של נדב, האמת לא מצליח להבין מה כתוב בו.

כל פעם שאני קורא משהו על ביטוחים, אני מרגיש כאילו מדברים בחצאי משפט ומניחים שאני יודע מה הכוונה.
ותמיד יש עוד פוסט לקרוא וגם לא בטוח אם רלוונטי כי הוא מלפני 5 שנים והחוקים כבר השתנו.

הלוואי שיהיה GPT שאומן על כל חוקי הפנסיה של ישראל בלבד, וידע לענות תשובה מדוייקת עם הצגה של החישוב שעשה (לא סומך עליו באמת).

אם נניח תשואה ריאלית של 7% ומקדם המרה של 200, ושלא אפקיד יותר עד הפרישה, יצא שאקבל קצבה של 32א
עבור משיכה בגיל 67?
אם כן - שים לב שאפשר למשוך גם בגיל 60, וכך להקטין את הקצבה (ואת שיעור המס...).

מ-22,441 ₪ עד 46,690 ₪ הכנסה חייבת: שיעור מס של 35%.
אז נגיד על קצבה של 32א, יהיה מס שולי של 35%, שזה כמו ה35% שאני אשלם במשיכה היום.
אבל גם כסף שאמשוך היום אני אשקיע לצורך העניין בשוק ההון ואשלם עליו מס רווחי הון של 25% על הרווח.
אשמח להבין איך אתם מסתכלים על זה, והאם יש שלב שמבחינת מס כבר לא משתלם להפקיד עוד לפנסיה, או לחלופין שמשתלם למשוך חלק מהפנסיה, כי בקצב הזה אני אמור להגיע לקצבה ברף מס שולי גבוה מ35% עוד כמה שנים.

אני לא מומחה (מתייג את @נדב למקרה שיכול להגיב),
אבל להבנתי:

1. סכומי המס על קצבה שציטטת הם לפי מדרגות
(זה לא שקצבה של 32א משלמת 35% מהשקל הראשון, אלא קודם 14% עד לתקרה הראשונה, 20% עד לתקרה השנייה, וכו').

לעומת זאת , מס על משיכה שלא כדין הוא הגבוה מבין 35% או מס שולי (בסכומים שלך אני מתאר לעצמי שזה 50%).

2. אם עושים קיבוע זכויות, יש סכום נוסף להוון בפטור ממס
(גובה הסכום תלוי בכמה פיצויים פטורים ממס נמשכו ב32 השנים לפני הפרישה).

כך שכנראה תשלם פחות מ35% על החלק הזה מתוך הקרן.

3. אם יש לך קצבה מינימלית, וכבר ניצלת את הפטור ממס של קיבוע הזכויות -
להבנתי ניתן בגיל פרישה להוון קצבה במס שולי
(וכאמור - סביר שבפרישה תהיה במדרגת מס נמוכה יותר מהמס השולי שאתה משלם כרגע...).

אז אני אישית לא רואה את הכדאיות בהפקדה מתחת לתקרת הפטור ממס / משיכה שלא כדין.

היה על זה כבר דיון בפורום.
ראה שרשור - ״קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה?״

שזה כמו ה35% שאני אשלם במשיכה היום.
זה מינימום 35%…
אם אתה במדרגת 50% תשלם 50%.

לעומת המס על הקצבה שהוא לפי מדרגות מס.
אז נגיד על קצבה של 32א, יהיה מס שולי של 35%.
אז רק על חלק קטן ישולם מס של 35% וגם זה בהנחה שאין בכלל קצבה מוכרת.

שאלה. האם החישוב שלך כולל אינפלציה ושחיקת מטבע? מה לגבי תוחלת חיים עולה ומקדם גבוה יותר בזמן פרישה?
הנחתי תשואה ריאלית ומדרגות מס שגם יוצמדו. שינוי מקדם בעקבות תוחלת חיים קשה לחזות ואני לא בטוח שהוא עלה בשנים האחרונות בכלל.

אם תגיע למצב שתהיה זכאי ל32 אלף שקל כקצבה, תרחיש לא פחות סביר זה שיהיה לך הרבה יותר כסף ממה שתצטרך, ואז אם אני זוכר נכון אז אפשר לא למשוך את הקצבה החייבת במס ולהוריש את הפנסיה בפטור ממס (במיוחד אם יש מספיק קצבה מוכרת)
הנה לפי החישוב מספיק שאעבוד עוד 3 שנים, ולאחר מכן אפסיק להפריש לפנסיה וזה יקרה, זה לא אומר כמה אמשיך לחסוך בהמשך.

עבור משיכה בגיל 67?
אם כן - שים לב שאפשר למשוך גם בגיל 60, וכך להקטין את הקצבה (ואת שיעור המס...).

1. סכומי המס על קצבה שציטטת הם לפי מדרגות
(זה לא שקצבה של 32א משלמת 35% מהשקל הראשון, אלא קודם 14% עד לתקרה הראשונה, 20% עד לתקרה השנייה, וכו').

לעומת זאת , מס על משיכה שלא כדין הוא הגבוה מבין 35% או מס שולי (בסכומים שלך אני מתאר לעצמי שזה 50%).

2. אם עושים קיבוע זכויות, יש סכום נוסף להוון בפטור ממס
(גובה הסכום תלוי בכמה פיצויים פטורים ממס נמשכו ב32 השנים לפני הפרישה).

כך שכנראה תשלם פחות מ35% על החלק הזה מתוך הקרן.

3. אם יש לך קצבה מינימלית, וכבר ניצלת את הפטור ממס של קיבוע הזכויות -
להבנתי ניתן בגיל פרישה להוון קצבה במס שולי
(וכאמור - סביר שבפרישה תהיה במדרגת מס נמוכה יותר מהמס השולי שאתה משלם כרגע...).

אז אני אישית לא רואה את הכדאיות בהפקדה מתחת לתקרת הפטור ממס / משיכה שלא כדין.

משיכה בגיל 60 זאת נק טובה שהשמטתי.

השאלה היא מה לעשות עם השקל השולי, עליו כן אשלם את המס הגבוה.

השאלה היא מה לעשות עם השקל השולי, עליו כן אשלם את המס הגבוה.
התכוונת כאן ל"זנב" שמגיע למדרגה של 50% מס בגיל פרישה (קצבה מעל 60א)?

אם כן:
קודם כל, לדעתי בסכומים כאלו כדאי בכלל להוון (כי קצבה גבוהה מדי יכולה לפגוע בהטבות ביטוח לאומי).

בכל אופן, יש סיכוי שכדאי להוון את זה בגיל פרישה במקום למשוך שלא כדין לפני כן -
בגלל דחיית מס (עדיף לשלם את המס בפרישה מאשר עכשיו - כרגע המס הכלוא עצמו צובר ריבית דריבית).

שיקול משני יותר הוא העובדה שצבירה גבוהה בקרן מורידה לך את דמי הביטוח שאתה משלם לקרן הפנסיה.

כך או אחרת, חבל לדעתי להתעסק במה שיקרה כשתגיע לקצבה במדרגה המקסימלית (קצבה מעל 60א) -
אתה עוד לא מתקרב לשם,
ולכן עוד לא יודע בוודאות אם לא תחליט עד אז לצאת לפרישה מוקדמת / לעבור לעבודה מכניסה פחות / להפחית אחוזי משרה.

"אַל תֵּצַר צָרַת מָחָר, כִּי לֹא תֵדַע מַה יֵּלֶד יוֹם" (בן סירא כ"ח, א').

נערך לאחרונה ב:
התכוונת כאן ל"זנב" שמגיע למדרגה של 50% מס בגיל פרישה (קצבה מעל 60א)?

אם כן:
קודם כל, לדעתי בסכומים כאלו כדאי בכלל להוון (כי קצבה גבוהה מדי יכולה לפגוע בהטבות ביטוח לאומי).

בכל אופן, יש סיכוי שכדאי להוון את זה בגיל פרישה במקום למשוך שלא כדין לפני כן -
בגלל דחיית מס (עדיף לשלם את המס בפרישה מאשר עכשיו - כרגע המס הכלוא עצמו צובר ריבית דריבית).

שיקול משני יותר הוא העובדה שצבירה גבוהה בקרן מורידה לך את דמי הביטוח שאתה משלם לקרן הפנסיה.

כך או אחרת, חבל לדעתי להתעסק במה שיקרה כשתגיע לקצבה במדרגה המקסימלית (קצבה מעל 60א) -
אתה עוד לא מתקרב לשם,
ולכן עוד לא יודע בוודאות אם לא תחליט עד אז לצאת לפרישה מוקדמת / לעבור לעבודה מכניסה פחות / להפחית אחוזי משרה.

"אַל תֵּצַר צָרַת מָחָר, כִּי לֹא תֵדַע מַה יֵּלֶד יוֹם" (בן סירא כ"ח, א').
לא שאלתי ספיציפית על המדרגה הגבוהה, שאלתי בכללי על כל מה שמעל 35% מס שולי, אבל כן אני עוד לא שם, אלא אם מניחים תשואה ריאלית של 9% ואז עוד 3 שנים אהיה שם.

לא שאלתי ספיציפית על המדרגה הגבוהה, שאלתי בכללי על כל מה שמעל 35% מס שולי
אה, אז לזה התייחסתי בתגובה הקודמת.

אבל כן אני עוד לא שם, אלא אם מניחים תשואה ריאלית של 9% ואז עוד 3 שנים אהיה שם.
הבנתי.

אפשר לדון על הנחות התשואה (לדעתי לא כדאי להניח תשואה ריאלית של 9%, בטח שלא אחרי עשורים של עליות בשוק),
אבל בכל אופן - דעתי האישית היא שאולי זה מוקדם מדי לעסוק בזה.

300 אלף צבירה בפנסיה בגיל 30 זה מכובד,
וגם ההפקדות השנתיות של 100 אלף מכובדות מאוד,
אבל עדיין יש מרחק רב בין זה לבין גובה הצבירה שאתה מדבר עליה,
והחיים יכולים להוביל להרבה כיוונים.

אם באמת הכל יילך כמו שאתה חושב -
אפשר למשוך עם מס 50% (או פחות) גם בגילאים מאוחרים יותר.
אז אני לא רואה מה יש לך להרוויח מלעשות את זה כבר עכשיו (עם מס מקסימלי, והרבה לפני שהגעת בפועל ליעד)...

.אפשר לדון על הנחות התשואה (לדעתי לא כדאי להניח תשואה ריאלית של 9%, בטח שלא אחרי עשורים של עליות בשוק),
אבל בכל אופן - דעתי האישית היא שאולי זה מוקדם מדי לעסוק בזה.

300 אלף צבירה בפנסיה בגיל 30 זה מכובד,
וגם ההפקדות השנתיות של 100 אלף מכובדות מאוד,
אבל עדיין יש מרחק רב בין זה לבין גובה הצבירה שאתה מדבר עליה,
והחיים יכולים להוביל להרבה כיוונים.

אם באמת הכל יילך כמו שאתה חושב -
אפשר למשוך עם מס 50% (או פחות) גם בגילאים מאוחרים יותר.
אז אני לא רואה מה יש לך להרוויח מלעשות את זה כבר עכשיו (עם מס מקסימלי, והרבה לפני שהגעת בפועל ליעד)...
קצת עיגלתי אני עוד לא בן 30 אבל כן מסכים איתך שזה עוד מוקדם לעסוק בזה, פשוט יש עוד הרבה בפורום עם מספרים כאלו אז תהיתי אם יש הסתכלות יותר מסודרת על הסוגייה.

שאלת לגבי משיכה שלא כדין
או לחלופין שמשתלם למשוך חלק מהפנסיה, כי בקצב הזה אני אמור להגיע לקצבה ברף מס שולי גבוה מ35% עוד כמה שנים.
אם ב- ״למשוך חלק מהפנסיה״ אתה מתכוון במשיכה *כדין* (לדוגמא פיצויים) אז בהחלט זה יכול להיות כלכלי עבורך. היו על זה המון שרשורים (למעלה קישרתי שרשור שנוגע בזה) ותצטרך ללמוד את הנושא ולהחליט מה נכון עבורך.

אבל אם אתה מתכוון למשיכה שלא כדין כזו שמייצרת ״קנס״ של (לפחות) 35%, אני לא רואה איך זה יהיה כדאי למשוך (שלא כדין) ביחס לחלופה של קצבה.

כאמור, זה לא קשור לחלופות אחרות של משיכה *כדין* פיצויים/מצב מסכנות/להפקיד פחות וכו׳, על מנת להקטין קצבה ״גדולה מדי״.
הדיון כאן היה רק לגבי השוואה בין קצבה (גבוהה) לבין משיכה שלא כדין.

והסיבות:
1. הקצבה היא במדרגות עם הטבת תקרת קצבה מזכה וללא מס במשיכה של קצבה מוכרת (להבדיל ממס על *כל* הסכום לפי מדרגת המס השולי הגבוהה ביותר שלך ובמינימום 35%)
2. אין חובה למשוך את כל הקצבה (אפשר להוריש תגמולים ללא מס ליורשים)
3. בהנחה שאתה מפקיד משמעותית מעל התקרות, חלק משמעותי מהקצבה שלך יהיה בקצבה מוכרת שעליה כאמור אין מס במשיכה.

אם נסתכל על הדוגמא שלך - משכורת של כ-40,000₪ הפקדות של כ- 8300₪.
וקצבה משוערת של 32,000₪ (אחרי המשך הפקדה של מספר שנים שיכפילו את הסכום שיש כיום, ואחר כך עליית ערך עד הפנסיה).

*עריכה*
ההפקדות ליצירת הקצבה הזו מתחלקות בערך 80% מזכה ו- 20% מוכרת.
בוא נניח שאלו האחוזים (בין מזכה למוכרת) שיהיו גם בקצבה, כי חלק משמעותי מהצבירה שלך אתה תעשה בשלוש השנים הבאות בהן השכר עוד יעלה כנראה.
אז הקצבה שלך תתחלק לכ- 25,600₪ מזכה וכ- 6400₪ מוכרת.

כלומר כ- 11,800₪ יהיו קצבה אותה תוכל למשוך ללא מס בכלל.
בשלב הזה תוכל להחליט אם לקחת את הקצבה הזו (ללא תשלום מס) ואת השאר להשאיר ליורשים או להגדיל את הקצבה כתלות בכמה מס אתה ״מוכן לשלם״.

בוא נניח החלטת לקחת את כל הקצבה. הקצבה הממוסה תהיה בגובה של 20,200₪ (כלומר מדרגת מס מרבית של 31%).
סה״כ מס כולל התחשבות בנקודות זיכוי יהיה בערך 3100₪.
כלומר מס של כ- 9.7% בסך הכל (על כל הקצבה).

וזה כמובן בהנחה שאתה *לא* מושך פיצויים. שיכולים להקטין לך משמעותית את הצבירה, ובכך להקטין את ״הבעיה״ של קצבה גדולה מדי, וגם לשנות את היחס בין מוכרת למזכה (כי התקרה למזכה של הפיצויים זו התקרה הכי גבוהה).

נערך לאחרונה ב:
שאלת לגבי משיכה שלא כדין

אם ב- ״למשוך חלק מהפנסיה״ אתה מתכוון במשיכה *כדין* (לדוגמא פיצויים) אז בהחלט זה יכול להיות כלכלי עבורך. היו על זה המון שרשורים (למעלה קישרתי שרשור שנוגע בזה) ותצטרך ללמוד את הנושא ולהחליט מה נכון עבורך.

אבל אם אתה מתכוון למשיכה שלא כדין כזו שמייצרת ״קנס״ של (לפחות) 35%, אני לא רואה איך זה יהיה כדאי למשוך (שלא כדין) ביחס לחלופה של קצבה.

כאמור, זה לא קשור לחלופות אחרות של משיכה *כדין* פיצויים/מצב מסכנות/להפקיד פחות וכו׳, על מנת להקטין קצבה ״גדולה מדי״.
הדיון כאן היה רק לגבי השוואה בין קצבה (גבוהה) לבין משיכה שלא כדין.

והסיבות:
1. הקצבה היא במדרגות עם הטבת תקרת קצבה מזכה וללא מס במשיכה של קצבה מוכרת (להבדיל ממס על *כל* הסכום לפי מדרגת המס השולי הגבוהה ביותר שלך ובמינימום 35%)
2. אין חובה למשוך את כל הקצבה (אפשר להוריש תגמולים ללא מס ליורשים)
3. בהנחה שאתה מפקיד משמעותית מעל התקרות, חלק משמעותי מהקצבה שלך יהיה בקצבה מוכרת שעליה כאמור אין מס במשיכה.

אם נסתכל על הדוגמא שלך - משכורת של כ-40,000₪ הפקדות של כ- 8300₪.
וקצבה משוערת של 32,000₪ (אחרי המשך הפקדה של מספר שנים שיכפילו את הסכום שיש כיום, ואחר כך עליית ערך עד הפנסיה).

ההפקדות ליצירת הקצבה הזו מתחלקות בערך 73% מזכה ו- 27% מוכרת.
בוא נניח שאלו האחוזים (בין מזכה למוכרת) שיהיו גם בקצבה, כי חלק משמעותי מהצבירה שלך אתה תעשה בשלוש השנים הבאות בהן השכר עוד יעלה כנראה.
אז הקצבה שלך תתחלק לכ- 23,400₪ מזכה וכ- 8600₪ מוכרת.

כלומר כ- 14,000₪ יהיו קצבה אותה תוכל למשוך ללא מס בכלל.
בשלב הזה תוכל להחליט אם לקחת את הקצבה הזו (ללא תשלום מס) ואת השאר להשאיר ליורשים או להגדיל את הקצבה כתלות בכמה מס אתה ״מוכן לשלם״.

בוא נניח החלטת לקחת את כל הקצבה. הקצבה הממוסה תהיה בגובה של 18,000₪ (כלומר מדרגת מס מרבית של 31% על בערך 1850₪ מהסכום).
סה״כ מס כולל התחשבות בנקודות זיכוי יהיה בערך 2400₪.
כלומר מס של כ- 7.5% בסך הכל (על כל הקצבה).

וזה כמובן בהנחה שאתה *לא* מושך פיצויים. שיכולים להקטין לך משמעותית את הצבירה, ובכך להקטין את ״הבעיה״ של קצבה גדולה מדי, וגם לשנות את היחס בין מוכרת למזכה (כי התקרה למזכה של הפיצויים זו התקרה הכי גבוהה).
איך אתה עושה את החלוקה בין קצבה מזכה למוכרת? מוכרת זה מה שנכנס לקרן פנסיה משלימה?

על פיצויים באמת לא כתבתי בשרשור, אבל אולי אותם כן כדאי למשוך באמת, אבל גם הם משפיעים על חבות המס בפרישה, אבל לא הצלחתי להבין בכמה, התחלתי לקרוא את השרשור ששלחת אבל עוד לא הגעתי לסוף.

איך אתה עושה את החלוקה בין קצבה מזכה למוכרת?
לפי התקרות.
יש תקרה להפקדה לתגמולים של עובד תקרה להפקדת תגמולים של מעביד ותקרה של הפקדת פיצויים.

ממליצה לחפש הודעות של @ירח אפל שהוא תותח בנושא.

בגדול (ומקווה שאני לא עושה טעויות גסות מדי) התקרה תלויה במשכורת ובאחוז ההפקדה אבל בגלל שלא כל המעבידים והעובדים מפקידים את האחוז המקסימלי אתייחס רק לסכומים:
תקרה לתגמולי מעביד - הפקדה עד (בערך) 2500₪ הולך למזכה כל מה שמעל ממוסה והולך למוכרת.
תקרה לתגמולי עובד - הפקדה עד (בערך) 880₪ הולך למזכה כל מה שמעל הולך למוכרת (כאשר כבר מעל 670₪ לא מקבל זיכוי מס).
תקרה לתגמולי מעביד - הפקדה עד (בערך) 3675₪ הולך למזכה כל מה שמעל ממוסה והולך למוכרת.

אז למשל בדוגמא שלך על משכורת של 40,000₪
מניחה הפקדות של 6.5% מעביד לתגמולים, 6% עובד לתגמולים ו-8.33% פיצויים.
תגמולי מעביד 6.5% - 2600₪: כ- ₪2500 הולך לקצבה מזכה 100₪ למוכרת.
תגמולי עובד 6.0% - 2400₪: כ- ₪880 הולך לקצבה מזכה 1520₪ למוכרת.
פיצויים מעביד 8.3% - 3330₪: כל ה- ₪3330 הולך לקצבה מזכה 0₪ למוכרת.

כלומר הפקדה של 8330₪ מתחלקת לכ- 6710₪ למזכה וכ- 1620₪ למוכרת. ובאחוזים: חלוקה של כ- 80% למזכה וכ-20% למוכרת (קודם כנראה טעיתי בחישוב)

וככה נצברים לך שני תיקים.
תיק אחד לקצבה מזכה - שמורכב מכספים שקיבלת עליהם הטבת מס והם ימוסו (אחרי הפחתה של תקרת קצבה מזכה) במס שולי.
תיק אחד לקצבה מוכרת - שמורכב מכספים ששילמת עליהם מס והם יהיו פטורים ממס במשיכה.

כל תיק צובר את הרווחים שלו. כך שאם התחלת עם משכורות נמוכות, לא עברת את התקרה, ורוב הכסף נוצר כקצבה מזכה אז גם אם בשנים האחרונות המשכורת קפצה ואתה מפריש אחוז גבוה לקצבה מוכרת, עדיין ה-״תיק״ של קצבה מזכה יהיה הדומיננטי.
לעומת זאת אם התחלת עם משכורת גבוהה יחסית ו/או המשכורת עלתה יחסית מהר, וחלק לא זניח מהכסף כבר מההתחלה (או קרוב להתחלה) הופקד ל-״תיק״ של הקצבה המוכרת אז שני התיקים יצמחו פחות או יותר בצורה דומה.

בכל מקרה אתה יכול להוציא דו״ח מהפנסיה שלך שבו יהיה פירוט של הסכומים שנצברו ואיך הם מחולקים (מזכה או מוכרת).
בדוח השנתי הרגיל אפשר לראות את החלוקה של ההפקדות (מה גודל הקרן של כל ״תיק״) אבל זה לא אומר לגבי הצבירה (שכאמור תלויה ברווח שכל תיק עשה)

לדעתי מאוד מאוד חשוב לעקוב אחרי זה כי יש המון טעויות במיוחד כשעושים ניוד.

לפי התקרות.
יש תקרה להפקדה לתגמולים של עובד תקרה להפקדת תגמולים של מעביד ותקרה של הפקדת פיצויים.

ממליצה לחפש הודעות של @ירח אפל שהוא תותח בנושא.

בגדול (ומקווה שאני לא עושה טעויות גסות מדי) התקרה תלויה במשכורת ובאחוז ההפקדה אבל בגלל שלא כל המעבידים והעובדים מפקידים את האחוז המקסימלי אתייחס רק לסכומים:
תקרה לתגמולי מעביד - הפקדה עד (בערך) 2500₪ הולך למזכה כל מה שמעל ממוסה והולך למוכרת.
תקרה לתגמולי עובד - הפקדה עד (בערך) 880₪ הולך למזכה כל מה שמעל הולך למוכרת (כאשר כבר מעל 670₪ לא מקבל זיכוי מס).
תקרה לתגמולי מעביד - הפקדה עד (בערך) 3675₪ הולך למזכה כל מה שמעל ממוסה והולך למוכרת.

אז למשל בדוגמא שלך על משכורת של 40,000₪
מניחה הפקדות של 6.5% מעביד לתגמולים, 6% עובד לתגמולים ו-8.33% פיצויים.
תגמולי מעביד 6.5% - 2600₪: כ- ₪2500 הולך לקצבה מזכה 100₪ למוכרת.
תגמולי עובד 6.0% - 2400₪: כ- ₪880 הולך לקצבה מזכה 1520₪ למוכרת.
פיצויים מעביד 8.3% - 3330₪: כל ה- ₪3330 הולך לקצבה מזכה 0₪ למוכרת.

כלומר הפקדה של 8330₪ מתחלקת לכ- 6710₪ למזכה וכ- 1620₪ למוכרת. ובאחוזים: חלוקה של כ- 80% למזכה וכ-20% למוכרת (קודם כנראה טעיתי בחישוב)

וככה נצברים לך שני תיקים.
תיק אחד לקצבה מזכה - שמורכב מכספים שקיבלת עליהם הטבת מס והם ימוסו (אחרי הפחתה של תקרת קצבה מזכה) במס שולי.
תיק אחד לקצבה מוכרת - שמורכב מכספים ששילמת עליהם מס והם יהיו פטורים ממס במשיכה.

כל תיק צובר את הרווחים שלו. כך שאם התחלת עם משכורות נמוכות, לא עברת את התקרה, ורוב הכסף נוצר כקצבה מזכה אז גם אם בשנים האחרונות המשכורת קפצה ואתה מפריש אחוז גבוה לקצבה מוכרת, עדיין ה-״תיק״ של קצבה מזכה יהיה הדומיננטי.
לעומת זאת אם התחלת עם משכורת גבוהה יחסית ו/או המשכורת עלתה יחסית מהר, וחלק לא זניח מהכסף כבר מההתחלה (או קרוב להתחלה) הופקד ל-״תיק״ של הקצבה המוכרת אז שני התיקים יצמחו פחות או יותר בצורה דומה.

בכל מקרה אתה יכול להוציא דו״ח מהפנסיה שלך שבו יהיה פירוט של הסכומים שנצברו ואיך הם מחולקים (מזכה או מוכרת).
בדוח השנתי הרגיל אפשר לראות את החלוקה של ההפקדות (מה גודל הקרן של כל ״תיק״) אבל זה לא אומר לגבי הצבירה (שכאמור תלויה ברווח שכל תיק עשה)

לדעתי מאוד מאוד חשוב לעקוב אחרי זה כי יש המון טעויות במיוחד כשעושים ניוד.
תודה למדתי,
בעבודות קודמות הייתי על סביב ה25 ברוטו, אז לא הלך כלום לקצבה מוכרת אם הבנתי נכון את החישוב שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
א להיות שמחה עם מה שיש לי ולשאוף קדימה - איך עושים את זה? יומני מסע אישיים 25
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
י צעיר שחולם להיות נווד דיגיטלי יומני מסע אישיים 21
R איך מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א איך מס יכול להיות שלילי? מיסים 8
נ האם ניתן לקחת משכנתא בלי להיות בעל הנכס? נדל"ן 11
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
ר יש אפשרות לאדם פרטי להיות הברוקר עצמו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 53
I איך יכול להיות שמחירי דירות של 22.9 השתנו, ומגמות שונו במדלן? נדל"ן 4
ז עצמאית שמתחילה להיות שכירה מיסים 4
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
ה איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
נ האם להיות חבר מועדון? (צרכנות ברשתות) צרכנות פיננסית 27
א איך יכול להיות שאג"ח מדינה לא צמוד עם מח"מ גבוה נותן תשואה נמוכה\דומה למק"מ? שוק ההון 2
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
Z-Matrix ריבית של 4.2% עבור פקדון דולרי... איך זה יכול להיות? שוק ההון 54
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ז להיות פראייר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
T להיות אנג׳ל בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
שם משתמש בעייתי האם נייר מחכה מדד יכול להיות "בועה"? שוק ההון 21
Y בנצ׳מרק של כמה בכלל אמור להיות לי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
C האם יכול להיות שאינדיקטורים מסויימים אופיניים למניות מסוימות? שוק ההון 5
א איך אני נהיה מפתח טוב יותר ומעלה את הסיכויים שלי להיות מקודם? התפתחות אישית 6
E זו סיבה מספיקה להיות זכאי לפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
פ יכול להיות שכולנו משלמים מעל 70% מס על ההכנסה? מיסים 46
F IRA != חשבון פטור (או: עד כמה מסובך יכול להיות תיק הפנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
oferM המשלוחים מאליקספרסס הפכו להיות איטיים. למי הפתרונים? אוף טופיק 11
א מסחר בASX עמלות. יכול להיות שבנק ירושלים עדיף? שוק ההון 6
P הפקדה לקרן השתלמות במעמד עצמאי, לשכיר שהפסיק להיות עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
mudale222 יכול להיות ארביטראז' מעניין על קמהדע שוק ההון 22

נושאים דומים

Back
למעלה