• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שכיר ועצמאי

• פותח הנושא פותח הנושא See Sharp
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@Benjamin Willard ברור לי שדברת על מקרה כזה. אני יכול להעיד על עצמי, וגם העדתי, שמבחינתי עדיף להיות עצמאי במה שאני עושה ולא שכיר אפילו בפחות כסף. עצמאות, כשעושים אותה נכון, שווה הרבה יותר מכסף. אבל זה תלוי בתחום, זה לא תמיד ככה.

@Benjamin Willard ברור לי שדברת על מקרה כזה. אני יכול להעיד על עצמי, וגם העדתי, שמבחינתי עדיף להיות עצמאי במה שאני עושה ולא שכיר אפילו בפחות כסף. עצמאות, כשעושים אותה נכון, שווה הרבה יותר מכסף. אבל זה תלוי בתחום, זה לא תמיד ככה.
בקטע הזה - צדיק באמונתו יחיה. רוב האנשים לא כמוך.

ההחלטה האם להיות שכיר או עצמאי, אינה רק שיקול כלכלי, זה תלוי בתכונות האופי, ישנם אנשים שקשה להם לקבל מרות, אחרים בעלי שאיפות ליזום לגדול..., ישנם כאלה שקשה להם התנהלות ישירה מול רשויות המס, רואי חשבון, הצהרת הון...., חוסר הוודאות כעצמאי גדולה יותר, אין הכנסה קבועה בכל חודש, נחשפים ישירות לעונתיות ותחרות, אין תנאים סוציאליים...

למרות זאת יש הבוחרים להיות עצמאים, כי זה מתאים לאופי ולשאיפות שלהם, והחוסר וודאות בהכנסה החודשית דוחף אותם להתאמץ יותר, להיות אקטיביים יותר, ליזום, הם מבינים שהם תלויים רק בעצמם, במידה ויכשלו, יאבדו את מקור הפרנסה, הם עלולים להשאר עם חובות, וקצבת אבטלה ממשית אין.

שכירות זה הישרדות, עצמאות זה הרבה מעבר, עם כל הרע האפשרי שיש בכך. זה משהו שצריך לעודד ולתמוך בו.
אין ספק בכלל שזה לא לכל אדם ולא כל אחד מתאים. וזה בסדר. זה לא לפחדנים וללחוצים (ולהרבה אחרים, זאת לא ביקורת).
אני לא מוכן שאף אחד יקבע לי שאני צריך לבוא בכל יום, לאותו מקום, לעשות את אותו דבר מ-9 עד 5. זאת עבדות מודרנית בעטיפה סתמית של תנאים סוציאליים.

נערך לאחרונה ב:
זאת עבדות מודרנית בעטיפה סתמית של תנאים סוציאליים.
אלו ססמאות. גם שכיר וגם עצמאי יכולים חהרגיש עבדים או חופשיים.
מי שחלש בשוק העבודה עובד קשה ואין לו בטחון הן כשכיר והן כעצמאי. מי שחזק נהנה מחיים נוחים יותר. ההבדל הוא שבדרך כלל לעצמאי החזק פחות בטחון מה יהיה עוד חודש או עוד שנה ומצד שני האפשרות להכנסה עצומה גדולה יותר כעצמאי

יש עיסוקים שמחייבים להיות עוסק מורשה ואני אחד מהם.
קראתי איפשהו ששינו לאחרונה את התקנות וחלק העיסוקים שהיו חייבים יהפכו פטורים. תבדוק היטב.
לא הבנתי איזה בירוקרטיה יש ל
דוח שנתי למס הכנסה זה לא פשוט לעשות לבד. ויש מקדמות מס הכנסה כל חודשיים. ב"ל ינדנדו לך. מעבירים אליך את האחריות להוכיח שאתה לא צריך לשלם מקדמות ובכלל. אני בדיוק במצבך שכיר וגם עוסק והיה לי המון דין ןדברים עם ב"ל למרות שאכן בסוף אני משלם מעט מאוד. ויש העברות מעמ.
בקיצור, בשביל כמה אלפים נוספים בשנה זה מעיק. בשביל סכומים גדולים יותר זה גם מעיק אבל כניראה שווה את הטרחה.

זה לא המון. אבל יש אנשים שזה מרתיע אותם או ששוכרים מישהו שיעשה בשבילם.

אלו ססמאות. גם שכיר וגם עצמאי יכולים חהרגיש עבדים או חופשיים.
מי שחלש בשוק העבודה עובד קשה ואין לו בטחון הן כשכיר והן כעצמאי. מי שחזק נהנה מחיים נוחים יותר. ההבדל הוא שבדרך כלל לעצמאי החזק פחות בטחון מה יהיה עוד חודש או עוד שנה ומצד שני האפשרות להכנסה עצומה גדולה יותר כעצמאי
לא ססמאות בכלל. זאת דעתי ומבחינתי זאת גם עובדה. בטח לא סיסמא, יש סיבה לזה שאני לא שכיר. אני מאמין בדברים האלה, זה לא איזה גימיק דמגוגי.
שכירות זו עבדות מודרנית שהדביקו לה נרטיב אחר, יפה יותר, עם יותר "זכויות" וכו'. כל מיני שטויות. כשמישהו קובע לך מה לעשות, מתי לעשות, מתי להגיע, כשאתה מחויב לו למרבית שעות השבוע שבהן אנשים "מתפקדים", ואוי ואבוי אם איחרת ב-5 דקות, כשהוא יכול להתנהג אליך כמו שהמצב רוח שלו מכתיב לו ועוד ועוד ועוד - מבחינתי זה להיות עבד במהות ובפועל. עצם ההכרח להגיע למקום שקבעו לי למשך כל כך הרבה שעות בשבוע זה הפחתה מהותית (מאוד) מהחופש שלי. כאמור, כיום להיות שכיר זה פשוט סטנדרט, הולך עם זה נרטיב חיובי יחסית, אבל בפועל - עבדות בהרבה מאוד מובנים.
מה שכן נכון בנוסף, זה שכאשר מישהו עצמאי ברמת החוק, לא אומר בהכרח שהוא עצמאי במהות שלו כבנאדם. אפשר להיות עבד גם לעסק שלך ולעצמך, וזה לא מאוד שונה מלהיות עבד לבוס זר. גם כאן, פשוט יש נרטיב של "אני עצמאי, אני עצמאי", אבל הרבה מאוד עצמאיים לא בדיוק חיים בעצמאות. אפשר לומר אפילו שרוב הלא-שכירים לא עצמאיים באמת.

לא ססמאות בכלל. זאת דעתי ומבחינתי זאת גם עובדה. בטח לא סיסמא, יש סיבה לזה שאני לא שכיר. אני מאמין בדברים האלה, זה לא איזה גימיק דמגוגי.
חשבתי שדיברת על הנושא באופן כללי. אני לא מתווכח עם הניסיון האישי שלך, כמובן.
התאור שכתבת לעצמאי ושכיר לא מתאימים בכלל לרוב השכירים והעצמאים שאני מכיר, אבל הם לא אתה ואתה לא הם, כך שאין כאן באמת מחלוקת.

אם כבר עצמאי זה עבד, במיוחד אם מישהו עצמאי בעסק שהושקעמבו הרסה כסף ויש עובדים והוצאות שוטפות, כי מאותו רגע ששמת את הכסף על העסק כל הכסף הזה שווה בדיוק 0 (למען האמת הוא שווה אפילו פחות כי יש הוצאות שוטפות) ואתה נכנס למאבק תמידי להציל את הכסף שהשקעת או כמו שאמרתי לאישתי אחרי שפתחנו את העסק שעלינו על רכבת הרים שאף פעם לא עוצרת ואי אפשר לרדת ממנה.
בתוק עצמאי אתה נאבק על כל לקוח ולא יכול להרשות לעצמך לוקסוס של לקחת את הזמן באיזי, או כמו שקראתי פעם שמישהו כתב, כשאתה הופך משכיר לעצמאי אתה מחליף את אשליית הביטחון באשליה של חופש.
עצמאי שרוצה להצליח ולהתפתח חייב לקרוע את התחת בלי הפסקה אחרת אתה סתם מדשדש.

הויכוח כאן מיותר, יש יתרונות וחסרונות בלהיות עצמאי, ולכן לא מתאים עבור כל אחד. אני פועל כעצמאי החל משנת 93, בעסק הקודם שלי השקעתי לפחות פעמיים סכומים גבוהים, הון עצמי בנוסף למימון, העלויות השוטפות של העסק הגיעו ל 120,000 ש"ח לחודש...... במבצע צוק איתן כמו במבצעים אחרים, במשך 3 חודשים הפסדתי כסף, צריך לשלם משכורות לעובדים, ארנונה, שכירות...... וכל זה כשאני מפרנס ראשי בבית ללא הכנסה בחודשים אלו. כמובן גם היו תקופות טובות.

אני לא מצטער על הדרך שבחרתי, אין לי ספק שהקשיים והחוסר וודאות כבעל עסק עצמאי, חישלו אותי, אילצו אותי לפעול, להתאמץ ולקחת סיכונים מחושבים (לדעתי),
הובילו אותי לעצמאות כלכלית משמעותית (באמצעות פורטפוליו נכסים מניבים) החל משנת 2014.

נערך לאחרונה ב:
שכירות זו עבדות מודרנית שהדביקו לה נרטיב אחר, יפה יותר, עם יותר "זכויות" וכו'. כל מיני שטויות. כשמישהו קובע לך מה לעשות, מתי לעשות, מתי להגיע, כשאתה מחויב לו למרבית שעות השבוע שבהן אנשים "מתפקדים", ואוי ואבוי אם איחרת ב-5 דקות, כשהוא יכול להתנהג אליך כמו שהמצב רוח שלו מכתיב לו ועוד ועוד ועוד - מבחינתי זה להיות עבד במהות ובפועל. עצם ההכרח להגיע למקום שקבעו לי למשך כל כך הרבה שעות בשבוע זה הפחתה מהותית (מאוד) מהחופש שלי. כאמור, כיום להיות שכיר זה פשוט סטנדרט, הולך עם זה נרטיב חיובי יחסית, אבל בפועל - עבדות בהרבה מאוד מובנים.
מה שכן נכון בנוסף, זה שכאשר מישהו עצמאי ברמת החוק, לא אומר בהכרח שהוא עצמאי במהות שלו כבנאדם. אפשר להיות עבד גם לעסק שלך ולעצמך, וזה לא מאוד שונה מלהיות עבד לבוס זר. גם כאן, פשוט יש נרטיב של "אני עצמאי, אני עצמאי", אבל הרבה מאוד עצמאיים לא בדיוק חיים בעצמאות. אפשר לומר אפילו שרוב הלא-שכירים לא עצמאיים באמת.
התיאורים שלך של החיים כשכיר מתאימים אולי לעובד בשירות לקוחות אבל הם רחוקים שנות אור מתנאים של עובד הייטק (50% מהקוראים פה עובדי הייטק).

בקיצור, בשביל כמה אלפים נוספים בשנה זה מעיק. בשביל סכומים גדולים יותר זה גם מעיק אבל כניראה שווה את הטרחה.
אם יש פה מישהו שהוא גם שכיר וגם עוסק מורשה אני אשמח לשמוע במה זה עוד כרוך.
כמו שאמרתי לא מדובר בסכומים גדולים- אלא בייעוץ ל -2 לקוחות בחודש. מה זה ידרוש ממני מבחינת ההתנהלות ?

אני קראתי איפשהו שאני פטור מביטוח לאומי, ומה הכנסה זה פעם בשנה לא ? נגיד שלא, אז מה זה דורש ממני ? ללכת לדואר ולשלם פעם בחודשיים ולהגיש דוח פעם בשנה?

@See Sharp , כפי שאתה רואה, יש כאן עיצות שונות, תגובות של חברים עם נסיון וגם כאלו עם פחות נסיון. קשה לקמפל את הכול ולהסיק מסקנות מה נכון ומה לא, מה מותר ומה לא, מה מומלץ ומה לא.
בקיצור עצתי לך - רצוי לקבוע פגישה לא מחייבת עם רואה חשבון. פגישה ראשונה בדרך כלל היא ללא עלות. תוכל לקבוע כמה פגישות עם משרדים שונים כשבכול פגישה אתה מחדד את השאלות שמבוססות על מה ששמעת בפגישה קודמת.
מהנסיון שלי, רצוי לעבוד עם רואה חשבון, ההוצאה תהייה מינמאלית ביחס לרווחים מהעיסוק שלך.

נערך לאחרונה ב:
אני קראתי איפשהו שאני פטור מביטוח לאומי
נשמע מעומעם, אם אתה רציני אז תחפש שוב את המקור של "קראתי איפשהו".
פתיחת עסק עצמאי או פטור + במקביל לעבוד כשכיר זה לא דבר פשוט, טוב, זה גם לא מסובך אבל יש נהלם וחוקים. כול סטיה מהנוהלים יעלה לך בקנסות, מעקב של מס הכנסה, מע"מ והצהרת הון. לא חבל? רואה חשבון יעשה את כול העבודה הזו וכך תוכל להתרכז בעבודה ולא בטופסולוגיה. אחרי שנתיים-שלוש, כשתלמד את המטריה תוכל לנהל את זה לבד.
בהצלחה, פרשתי מהדיון.

התיאורים שלך של החיים כשכיר מתאימים אולי לעובד בשירות לקוחות אבל הם רחוקים שנות אור מתנאים של עובד הייטק (50% מהקוראים פה עובדי הייטק).
וכמה אנשים באחוזים בארץ עובדים בהייטק? הפורום הזה לא בדיוק מייצג שום דבר, אז התשובה שלך חסרת משמעות רבה.

וכמה אנשים באחוזים בארץ עובדים בהייטק? הפורום הזה לא בדיוק מייצג שום דבר, אז התשובה שלך חסרת משמעות רבה.
לעניות דעתי מרבית הדברים שאתה כותב הם חסרי משמעות רבה. המשך ערב נעים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
S קרן השתלמות - שכיר ועצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I קרן השתלמות שכיר ועצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R פתיחת שתי קרנות השתלמות - שכיר ועצמאי שוק ההון 15
R שכיר ועצמאי התפתחות אישית 1
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
A שכיר ועצמאי - קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
H עובד היברידי : שכיר ועצמאי צרכנות פיננסית 1
ר איך לשמור פטור ממס ברצף פיצויים גם אם לא שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N קופת גמל במעמד שכיר שאני כבר לא מפקידה אליה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J שכיר ועוסק פטור התפתחות אישית 25
פ שכיר בחול והפקדה לקרן השתלמות מיסים 2
R שווי למס - עובד שכיר מיסים 3
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
algo.il זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה מיסים 2
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ שכיר (×2) שהוא גם עצמאי וחייל משוחרר מיסים 3
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
N אמריקאי שכיר תושב הארץ | אפשרויות חסכון לטווח בינוני וארוך צרכנות פיננסית 0
R הפרשה לפנסיה מעל התקרה בתור שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I הפרשות מעל התקרות - שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ד החזר מס שכיר - הצמדה וריבית - תאריך ערך מיסים 25
T פעם ראשונה דיווח שנתי על הון זר (שכיר) - ברוקר זר מיסים 4
ה קרן השתלמות לעצמאי שהינו שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 35
A קרן השתלמות עצמאי שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S שכיר בארץ וsole proprietor בארה"ב מיסים 10
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
N מיסוי שכיר ישראלי שמתגורר בשוויץ מיסים 6
Okiru אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
י ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר מיסים 14
T פנסיה לעצמאי שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
stamEhad הטבות מס ו"קומבינות אפשריות" בפתיחת קרן השתלמות לעצמאים שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R פתיחת קרן השתלמות כעצמאי לאדם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tomchoook הגשת דו״ח למס יסף בתור שכיר מיסים 18
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B הפקדות של שכיר שהוא גם עוסק פטור לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שכיר: כדאיות הפרשה לפנסיה על בונוס ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D דו״ח שנתי, החזר מס - שכיר מיסים 8
M TC של שכיר מול שכר עצמאי אוף טופיק 5
א קה"ש עצמאי בשילוב קה"ש שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה