• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר...

• פותח הנושא פותח הנושא Sanchez
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Sanchez

משתמש רשום
דירוג
1
שלום,

אני שכיר, אך מתחיל לעבוד בנוסף כעצמאי בתחום היעוץ במשרה חלקית ( כ- 12 שעות שבועיות).

התחום הספציפי הוא יועץ עסקי בתחום שיווק ומכירות.
מדובר בשלב זה בהוצאת חשבונית אחת בחודש.
הבנתי שקיימת אופציה של "עוסק פטור", אבל יש לה הגבלות של מקצועות מסויימים. אני עדיין מנסה להבין אם התחום שלי מתברג לזה או לא.
כמו כן, ראיתי כל מיני הצעות ברשת לעבוד מול חברות שמוציאות לך תלוש שכיר בתמורה ל 5% עמלה. קראתי שהחברות הללו פועלות בתחום אפור והיו נגדן לא מעט פסיקות. מוזר לראות כל כך הרבה פרסומים של חברות בנושא, אם התחום לא חוקי ב 100%. האם מישהו יכול לתת המלצות או להיפך ?
בנוסף, איך מומלץ להוציא חשבוניות ? ראיתי שישנם המון אתרים/חברות שמציעות שירות דיגיטלי בנושא. האם יש המלצה לחברה כזו או אחרת ? או שאולי יותר פשוט להוציא פנקס חשבוניות (כמו של פעם) ?

ואם בכלל מישהו יכול לתת עוד כל מיני עצות בנושא למישהו כמוני, שמתחיל את צעדיו הראשונים בתחום.

תודה מראש !

נערך לאחרונה ב:
הבנתי שקיימת אופציה של "עוסק פטור", אבל יש לה הגבלות של מקצועות מסויימים. אני עדיין מנסה להבין אם התחום שלי מתברג לזה או לא.

למה אתה רוצה להיות עוסק פטור? אם הלקוחות שלך הם חברות, אז הם מזדכים על המע״מ, כלומר לא כואב להם להוסיף 17% על המחיר של היעוץ. ומבחינתך לשלם מע״מ זה רק רווח כי אתה יכול לנכות מע״מ על דברים שיכולים להיחשב כתשומות (למשל נסיעה במונית).

כמו כן, ראיתי כל מיני הצעות ברשת לעבוד מול חברות שמוציאות לך תלוש שכיר בתמורה ל 5% עמלה. קראתי שהחברות הללו פועלות בתחום אפור והיו נגדן לא מעט פסיקות. מוזר לראות כל כך הרבה פרסומים של חברות בנושא, אם התחום לא חוקי ב 100%. האם מישהו יכול לתת המלצות או להיפך ?

למה אתה רוצה תלוש שכיר, מה הבעיה בשבילך להיות עצמאי במקביל?

בנוסף, איך מומלץ להוציא חשבוניות ? ראיתי שישנם המון אתרים/חברות שמציעות שירות דיגיטלי בנושא. האם יש המלצה לחברה כזו או אחרת ? או שאולי יותר פשוט להוציא פנקס חשבוניות (כמו של פעם) ?

אני משתמש ב-ypay שהוא שירות חינמי ומספק בשביל דברים פשוטים (מוציא חשבוניות, רושם הוצאות, מפיק סכומים לתשלום מע״מ ומקדמות מס). אני יודע שיש אחרים שהם בתשלום לא גבוה (שהוא כמובן הוצאה מוכרת).

ואם בכלל מישהו יכול לתת עוד כל מיני עצות בנושא למישהו כמוני, שמתחיל את צעדיו הראשונים בתחום.

תבקש ממס הכנסה ניכוי במקור מופחת.

בנוסף, איך מומלץ להוציא חשבוניות ? ראיתי שישנם המון אתרים/חברות שמציעות שירות דיגיטלי בנושא. האם יש המלצה לחברה כזו או אחרת ?
אני עובד עם אופיס גיא, בכמות חשבוניות שלך השירות חינמי.

אם תבחר לעבוד עם רואה חשבון, אני מציע שתבדוק איתו, האם יש שירות ספציפי שהוא מסונכרן איתו
בהצלחה, לקוח אחד הוא הפתח ללקוחות נוספים ופתיחת עוסק (פטור או מורשה) הוא הפתח להזדמנויות חדשות.

למה אתה רוצה להיות עוסק פטור? אם הלקוחות שלך הם חברות, אז הם מזדכים על המע״מ, כלומר לא כואב להם להוסיף 17% על המחיר של היעוץ. ומבחינתך לשלם מע״מ זה רק רווח כי אתה יכול לנכות מע״מ על דברים שיכולים להיחשב כתשומות (למשל נסיעה במונית).
במידה שאתה לא עושה את הנהלת החשבונות לבד, העלות של הנהלת חשבונות לעוסק מורשה גבוהה יותר מאשר לעוסק פטור, צריך לקחת את זה בחשבון.

תודה לך על התגובה !

ראשית, מאוד יתכן שחלק מהשאלות שלי ממש לא "חכמות". אני לא מתבייש. אני צועד את צעדיי הראשונים. לכן הגעתי לכאן להתייעצות.
למה אני חושב להיות עוסק פטור ? כי קראתי שיש עם זה קצת פחות ביורוקרטיה.

למה אני שואל אם כדאי לקבל תלוש שכיר ? כי גם כאן יש פחות ביורוקרטיה. לא יודע אם 5% שווה את זה. ראיתי גם אתר שמציע את שירותיו בתמורה ל 2.5%

יצא לי לראות את YPAY (וגם אתרים אחרים). אם הם מספקים את כל הצרכים ולא מסובכים לתפעול, אני בהחלט אקבל את המלצתך בעניינם.
תודה לך גם על הטיפ של ניקוי מס מופחת. אתה יכול טיפה להרחיב בנושא ? מודה לך מראש על כך !

אני עובד עם אופיס גיא, בכמות חשבוניות שלך השירות חינמי.

אם תבחר לעבוד עם רואה חשבון, אני מציע שתבדוק איתו, האם יש שירות ספציפי שהוא מסונכרן איתו

בהצלחה, לקוח אחד הוא הפתח ללקוחות נוספים ופתיחת עוסק (פטור או מורשה) הוא הפתח להזדמנויות חדשות.

במידה שאתה לא עושה את הנהלת החשבונות לבד, העלות של הנהלת חשבונות לעוסק מורשה גבוהה יותר מאשר לעוסק פטור, צריך לקחת את זה בחשבון.

תודה גם לך על התשובה המהירה !

כמה שאלות ברשותך...
אתה רושם "אם תבחר לעבוד עם רואה חשבון"...האם יש אופציה אחרת ? ומה הכוונה אם יש שירות שהוא מסונכרן איתו ?
ומה בנוגע ל"הנהלת חשבונות לבד" ? במה זה כרוך לעשות הנהלת חשבונות לבד ?

תודה מראש על כל תשובה.

למה אני שואל אם כדאי לקבל תלוש שכיר ? כי גם כאן יש פחות ביורוקרטיה. לא יודע אם 5% שווה את זה
אני במצב דומה ודיברתי השבוע עם חברה בשם "עצמאי שכיר", שהיא אכן גובה 5% מכל חשבונית. סה"כ התרשמתי לטובה.
הם חוסכים את כל ההתנהלות מול הרשויות. לדעתי זו דרך פשוטה להתחיל, בהמשך אם נפח העבודה עולה אז אפשר לשנות.
אפשר גם לקזז הוצאות של 25% מכל חשבונית של הוצאה שהייתה לך.
לגבי החוקיות של זה, אכן בעבר הייתה בעיה מול ביטוח לאומי אבל החברה הספציפית הזו עושה הכל בתיאום ובאישור ביטוח לאומי.
תכנס לאתר שלהם, מופיעים כל הפרטים.

אין לי ניסיון איתם. לא ייעוץ לא המלצה.

תודה לך על התגובה !

ראשית, מאוד יתכן שחלק מהשאלות שלי ממש לא "חכמות". אני לא מתבייש. אני צועד את צעדיי הראשונים. לכן הגעתי לכאן להתייעצות.

הכל טוב :)

למה אני חושב להיות עוסק פטור ? כי קראתי שיש עם זה קצת פחות ביורוקרטיה.

מבחינת מס הכנסה זה אותו דבר, ההבדל הוא במע״מ שזה עניין יותר פשוט.

למה אני שואל אם כדאי לקבל תלוש שכיר ? כי גם כאן יש פחות ביורוקרטיה. לא יודע אם 5% שווה את זה. ראיתי גם אתר שמציע את שירותיו בתמורה ל 2.5%

אני מנחש, שעבודה מול גוף כזה היא פתח לבעיות אחרות - לעשות תיאום מס בין שתי עבודות כשכיר, לוודא שהם לא דופקים אותך, לדאוג מה יהיה מול הרשויות אם יחליטו שזה פיקטיבי, עניינים ביטוחיים וכן הלאה. לא ניסיתי אז לא יודע, אבל הרבה פעמים יש סוג של ״חוק שימור הנאחס״.
כמו כן, יש עלות מעבר לאחוז שהם לוקחים, שהיא עלות הויתור על ניכוי הוצאות. זה יכול להיות שווה 500-1000 ש״ח בחודש.

אני מנחש, שעבודה מול גוף כזה היא פתח לבעיות אחרות - לעשות תיאום מס בין שתי עבודות כשכיר, לוודא שהם לא דופקים אותך, לדאוג מה יהיה מול הרשויות אם יחליטו שזה פיקטיבי, עניינים ביטוחיים וכן הלאה. לא ניסיתי אז לא יודע, אבל הרבה פעמים יש סוג של ״חוק שימור הנאחס״.
כמו כן, יש עלות מעבר לאחוז שהם לוקחים, שהיא עלות הויתור על ניכוי הוצאות. זה יכול להיות שווה 500-1000 ש״ח בחודש.
לפי מה שאני בדקתי - הכל חוקי וכשר.
אפשר לנכות הוצאות - עד 25% משווי חשבונית של הוצאות.

אפשר גם לקזז הוצאות של 25% מכל חשבונית של הוצאה שהייתה לך.

25% זה אומר שלקחו לעצמם יותר מחצי מההחזר שמגיע לך, כלומר אם יכולת לתבוע 500-1000 בחודש הם גובים מזה 300-600 (ואני מעריך שיש יותר סיכוי ששלטונות המס יתלבשו על חברה כזו וישאלו מדוע כל חשבונית באמת שימשה להפקת הכנסה מאשר שיתלבשו על אדם פרטי, ואז יכול להיות שיגיעו גם אליך).

אני חושב שבשביל עסק מתחיל זה די נוח

זה מה שהם כותבים באתר שלהם

האם השירות חוקי?

כן, אנו פועלים בתיאום מוחלט מול רשויות המס, יש לנו אלפי לקוחות מרוצים שמשתמשים בשירות כבר מעל ל- 15 שנה.
אנחנו הראשונים והיחידים בישראל שפיתחו מנגנון חוקי יד ביד בתיאום מוחלט עם המוסד לביטוח לאומי ושפועל תחת פיקוח של רואה חשבון ועורך-דין.
לחברה הוענק חותם אמינות בינלאומי של חברת דן אנד ברדסטריט, החותם מהווה תו איכות למקצועיות, ותק, אמינות והובלה של החברה בתחומה, רק 3% מהחברות במשק מקבלות תו זה.

אני חושב שבשביל עסק מתחיל זה די נוח

זה מה שהם כותבים באתר שלהם

האם השירות חוקי?

כן, אנו פועלים בתיאום מוחלט מול רשויות המס, יש לנו אלפי לקוחות מרוצים שמשתמשים בשירות כבר מעל ל- 15 שנה.
אנחנו הראשונים והיחידים בישראל שפיתחו מנגנון חוקי יד ביד בתיאום מוחלט עם המוסד לביטוח לאומי ושפועל תחת פיקוח של רואה חשבון ועורך-דין.
לחברה הוענק חותם אמינות בינלאומי של חברת דן אנד ברדסטריט, החותם מהווה תו איכות למקצועיות, ותק, אמינות והובלה של החברה בתחומה, רק 3% מהחברות במשק מקבלות תו זה.

יש חשבונית שלך על מונית.
את החשבונית הזו הם הגישו למע״מ וקיבלו 10 שקל, הגישו גם למס הכנסה וקיבלו 30 שקל, ואז מתוך ה-40 שקל האלה הם נתנו לך 15 ושמרו לעצמם 25. סבבה.
עכשיו, אם מישהו במס הכנסה מחליט לבדוק איך הנסיעה הזו שימשה ליצירת הכנסה - האם זה מתגלגל אליך בחזרה או לא?
כמובן שאותה הבעיה יש גם אם היגשת ישירות, אבל נראה לי שהסיכוי לביקורת על החברה הרבה יותר גדול מהסיכוי לביקורת על יועץ שמגיש 1000 ש״ח בחודש הוצאות.

יש חשבונית שלך על מונית.
את החשבונית הזו הם הגישו למע״מ וקיבלו 10 שקל, הגישו גם למס הכנסה וקיבלו 30 שקל, ואז מתוך ה-40 שקל האלה הם נתנו לך 15 ושמרו לעצמם 25. סבבה.
עכשיו, אם מישהו במס הכנסה מחליט לבדוק איך הנסיעה הזו שימשה ליצירת הכנסה - האם זה מתגלגל אליך בחזרה או לא?
כמובן שאותה הבעיה יש גם אם היגשת ישירות, אבל נראה לי שהסיכוי לביקורת על החברה הרבה יותר גדול מהסיכוי לביקורת על יועץ שמגיש 1000 ש״ח בחודש הוצאות.
לא הבנתי. להגיש חשבונית ולקבל עליה זיכוי זה חוקי. אם ההוצאה שימשה ליצירת הכנסה, מה הבעיה עם זה?

כמו כל חברה בע"מ..
רק להגיד שהם(דן אנד ברדסטריט) די רודפים אחרי שאקבל את חותם האמינות תמורת תשלום..

לא מבין את הפחד מלפתוח עוסק מורשה

תמצא לך רואה חשבון ערס ותתחיל לחיות

ותזכור את משפט המפתח:"שכיר חי מהכנסות עצמאי חי מהוצאות"

סליחה שאני חוזר על עצמי אולי, אבל מישהו פה הזכיר את האפשרות של לעבוד ללא הנהלת חשבונות ו/או רואה חשבון.
האם אפשר קצת להרחיב בנושא ?

תודה מראש.

אני התחלתי כעוסק מורשה לפני אי אלו שנים, סך הכל ההתנהלות השוטפת בשלב של עסק קטן מול מע"מ ומס הכנסה די פשוטה (צריך כמובן להבין קצת בכללים מה מנכים וכמה, עצה בנושא בהמשך)
מעריך שבהתחלה הדיווח שלך יהיה דו חודשי, אתה הרי מכניס לתכנה את ההוצאות שלך, החשבוניות הכנסה שלך כמובן כבר בפנים, אתה לוחץ על הפקת דו"ח מע"מ ומס הכנסה ויוצא לך בדיוק מה לרשום ואיך.
את הדיווח אתה יכול לעשות באינטרנט.
בתור התחלה, אתה יכול לבקש פטור ממקדמות דו חודשיות למס הכנסה, בצורה כזו הדיווח יהיה רק בדו"ח השנתי.
לגבי מה מכירים כהוצאה וכמה מוכר וכל השאלות החשבונאיות, אתה יכול ליצור קשר עם רו"ח/ יועץ מס, לסכם איתו שהוא מגיש את הדו"ח השנתי (לדעתי מומלץ מאוד לא להגיש לבד מניסיון כואב...), וכך תוכל לשאול אותו שאלות שמתעוררות, הדבר מקובל למיטב ידיעתי וכך פעלתי שהתחלתי.
כבר כמה שנים טובות שאני לא עושה את זה בעצמי, אז שווה לוודא את הדברים.
תצליח, ואין צורך לאכול סרטים מיותרים בנושא.

במצב דומה, ושמח על ההחלטה שקיבלתי -

ראשית פתחתי עוסק פטור כי לא חשבתי שאעבור את הרף. הנושא שלי היה על הגבול, אבל רואה החשבון מצא קטגוריה שאוכל לעבוד בה כעוסק פטור ולא כמורשה. כיוון שההכנסה הייתה נמוכה יחסית הזהירו אותי שלא לדווח על הוצאות גבוהות, ולכן היכולת להתקזז על המע"מ הייתה מיותרת.

החלטתי שהמטרה שלי היא צמיחה, ולכן אני רוצה לייצר מנגנון שמתקתק טוב עם הרו"ח. שהכל יהיה סקיילבילי. עצם זה שפתחתי את החשבון בצורה מסודרת עם המיינדסט הנכון הביא אלי עוד לקוחות. אם הייתי עובר במסגרת עצמאי-שכיר כמו שהציאו כאן, יכול להיות שהייתי נשאר כך. כי מתי משתלם לעבור מעצמאי-שכיר לעצמאי?

השנה כבר נאלצתי () לעבור לעוסק מורשה בגלל גובה ההכנסות, וכמובן שההוצאות המדווחות גדלות בהתאם.

לעניות דעתי, אם יש סיכוי שהעסק יגדל - שווה להשקיע בהתחלה בתשתית כדי לאפשר צמיחה בלי התלבטות.

בנוגע לתוכנה - אני משתמש בחשבונית ירוקה, משלם 200 בשנה, כהוצאה מוכרת (למרות שיש גם מסלול חינמי). מעלה הוצאות בקליק וחצי (כולל סריקת השדות בחשבונית), משדר מסמכים לרו"ח, הנתונים מסונכרנים לגוגל דרייב שלי, ועוד. שווה כל שקל לדעתי.

מעניין שאתר YPAY לא זמין מהבוקר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ שכיר (×2) שהוא גם עצמאי וחייל משוחרר מיסים 3
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 9
I האם אפשר לשלם את דמי הניהול באופן עצמאי? שוק ההון 1
D פתיחת עסק עצמאי יזמות והגדלת הכנסות 3
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
Y פתיחת עסק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה יזמות והגדלת הכנסות 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
ה מסחר עצמאי - קרנות סל שוק ההון 5
צ עצמאי האם להפקיד לפנסיה את המינימום ושאר הסכום בגמל להשקעה או רעיון אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש גמל להשקעה VS מסחר עצמאי שוק ההון 15
S עצמאי פטור - קרן ההשתלמות מלאה, מה האפיק הבא לחיסכון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
A טופס 867 במסחר עצמאי בארץ ובארה"ב מיסים 2
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
J כדאיות קופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
I מסחר עצמאי אופציות להון של מעל 500K שוק ההון 23
Xeno למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
O מסחר עצמאי בפסגות פוסטים מאיכות נמוכה 13
A קרן השתלמות עצמאי שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I מסחר עצמאי - ביטחון וערבויות שוק ההון 0
A בית השקעות מומלץ למסחר עצמאי בארה״ב שוק ההון 9
M ריבית מ-IB לדו"ח השנתי (עצמאי) - הסתבכתי מיסים 6
B טופס 1301 - לשכיר שהוא גם עצמאי מיסים 3
M קרן השתלמות וחיסכון עצמאי לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R תיק השקעות עצמאי לטווח ארוך - מחקות מדד שוק ההון 3

נושאים דומים