• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם?

רום

משתמש רגיל
דירוג
171
מאז ומתמיד היו לי עבודות תרגום מהצד שלא היו מגיעות לסכומים גדולים וגם הייתי ילדה אז הייתי מפקידה לפייפאל ולא היה לי מושג בכלל על דיווח למס הכנסה (סליחה חבר'ה..)

בכל אופן, כרגע אני עובדת בהייטק עם הכנסה של 22 (בנטו 15.5), ויש לי הצעה לעבוד כפרילנסרית בחברה גדולה בנוסף, עבודה גמישה בטירוף של כמה שעות בודדות בשבוע שיש לה פוטנציאל להכניס לי עד 50,000 בשנה (כנראה שאני לא אגיע לתקרה ואעשה 3000 בחודש, כלומר מ264,000 בשנה אני אכניס 300,000)

בגלל שאני גם ככה מכניסה משכורת שהמס השולי עליה מגיע ל35%, אני תוהה כמה זה ישתלם אם בכלל.
האופציות שלי הן או לרכב על החשבון של הבן זוג שהוא סטודנט ולא עובד ואז זה כביכול רווח נקי (מה החוקים אומרים על דבר כזה?) או לדווח
אני פשוט לא יודעת אם ההוצאות שזה מצריך (רואה חשבון, מיסים עודפים, התעסקות עם מס הכנסה, ועצם העובדה שמס הכנסה יפתח עליי עין רק מעצם זה שאני במעמד של עצמאי) שוות את כל זה, ואם כן, אז מאיזה הכנסה כעצמאי זה מתחיל להשתלם?

יש עוד דברים כמו קיזוז הוצאות שמקלים על העצמאי?

אגב, במידה ואני ניגשת לעבודה הזאת בשם של בן זוגי שהוא סטודנט שאין לו הכנסות ומפקידה הכל לחשבון הבנק שלו ואז הרווח יהיה כמעט נקי, מה החוקים אומרים על דבר כזה? ומה אם העבודה על שמי אבל אני מקפידה את זה לחשבון שלו?

אגב, אני בהכרח אצטרך לפתוח עוסק פטור או שיש אופציה אחרת? וכשפותחים עוסק פטור, התקרה הזאת של ~100,000 ש"ח הכנסות בשנה מתייחסת לכל ההכנסות שהן כעצמאי או גם כשכיר? כי אם ככה אז אני אצטרך לפתוח עוסק מורשה

נערך לאחרונה ב:
אגב, במידה ואני ניגשת לעבודה הזאת בשם של בן זוגי שהוא סטודנט שאין לו הכנסות ומפקידה הכל לחשבון הבנק שלו ואז הרווח יהיה כמעט נקי, מה החוקים אומרים על דבר כזה? ומה אם העבודה על שמי אבל אני מקפידה את זה לחשבון שלו?
בעיקרון יש כאן גבוליות למספר עבירות, לאו דווקא מיסויות, דוגמא אחת זה הלבנת הון
מבחינת מיסיות אין קשר למקום הפקדת הכספים
אם את עצמאית וההכנסות הינם על שמך, אז המס גם על שמך
אם את מתכננת לרשום מישהו כעצמאי שלא מבצע את העבודה אלא רק "קוף", זאת עבירה

יש כאן 2 שירשורים בשלוף (בתחתית העמוד) שאולי יתנו לך תמונה מספרית רחבה יותר
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/שכיר-ועצמאי.7844/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/שילוב-של-שכיר-ועצמאי-האם-כדאי.11520/

בעיקרון יש כאן גבוליות למספר עבירות, לאו דווקא מיסויות, דוגמא אחת זה הלבנת הון
מבחינת מיסיות אין קשר למקום הפקדת הכספים
אם את עצמאית וההכנסות הינם על שמך, אז המס גם על שמך
אם את מתכננת לרשום מישהו כעצמאי שלא מבצע את העבודה אלא רק "קוף", זאת עבירה

יש כאן 2 שירשורים בשלוף (בתחתית העמוד) שאולי יתנו לך תמונה מספרית רחבה יותר
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/שכיר-ועצמאי.7844/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/שילוב-של-שכיר-ועצמאי-האם-כדאי.11520/
נשמע הגיוני שזה יהיה עבירה ובדיוק בגלל זה אני שואלת, השאלה היא על איזה חוק זה בדיוק עובר?
ותודה, כבר עוברת על זה. הזוי בעיניי שכמות המיסים המטורפת באמת יכולה להפוך הכנסה של 50,000 נוספים בשנה ללא כדאית.

נשמע הגיוני שזה יהיה עבירה ובדיוק בגלל זה אני שואלת, השאלה היא על איזה חוק זה בדיוק עובר?
ותודה, כבר עוברת על זה. הזוי בעיניי שכמות המיסים המטורפת באמת יכולה להפוך הכנסה של 50,000 נוספים בשנה ללא כדאית.
ראי ערך "קובי פרץ"
https://www.dok.co.il/בלוג-פלילי/12518-מה-העונש-הצפוי-לנאשמים-בדיווח-כוזב-והעלמת-מס-הכנסה
כיצד פעלה שיטת הסתרת הכספים של קובי פרץ
מכתב האישום עולה כי בין הזמר לאמרגנו נחתם חוזה, לפיו האמרגן יקבל את התמורה בעבור הכנסותיו של הזמר ויעביר לו את מחציתן (יש לציין כי האמרגן הפך לעד מדינה בתיק זה). לאורך השנים 2005 עד 2009, שבהן עוסק כתב האישום, קיים הזמר הופעות רבות שעל כל אחת מהן הרוויח עשרות אלפי שקלים, וכמו כן היו הכנסות מאפיקים אחרים כגון מכירות דיסקים. הכספים הגיעו כאמור אל האמרגן שהעבירם לפרץ. הזמר מצידו הסתיר חלק מהם בכספת מבלי להצהיר, בעוד כספים אחרים הוצגו כמתנות במאות אלפי שקלים, ועוד כסף הוסתר אצל מקורבים. בתוך כך, הזמר חתם עם אמרגנו על חוזה בו כתוב כי הוא מרוויח רק אלפי שקלים בודדים בכל חודש.

לא כדאית? גם עם מיסוי די אגרסיבי (50%), 50000 נוספים בשנה הופכים ל25000 נוספים בשנה.
אם לדעתך הכסף הזה לא שווה, אשמח שתעבירי לי אותו.

אין כמעט הבדל מול העלאה זהה בשכר בתור שכירה במדרגת מס זהה. תוסיפי על זה שהברוטו כשכירה יפרישו לך לפנסיה ובתור עצמאית את אינך מחוייבת אם כבר מופרש לך במסגרות אחרות סכום העולה על מה שאת חייבת בו. שורה תחתונה - מיסים זה באסה.
אגב, אני בהכרח אצטרך לפתוח עוסק פטור או שיש אופציה אחרת? וכשפותחים עוסק פטור, התקרה הזאת של ~100,000 ש"ח הכנסות בשנה מתייחסת לכל ההכנסות שהן כעצמאי או גם כשכיר? כי אם ככה אז אני אצטרך לפתוח עוסק מורשה
אני עוסק מורשה למרות שההכנסה שלי מתיק העצמאי נמוכה מ-100,000 ש"ח לשנה. זה לא היה כך בעבר, אבל אין טעם לרדת לעוסק פטור היות וההחזר מע"מ מכסה את עלויות רואה החשבון ועוד קצת. אם את פותחת תיק עצמאי קחי בחשבון שתהיי חייבת בהצהרת הון.
לא כדאית? גם עם מיסוי די אגרסיבי (50%), 50000 נוספים בשנה הופכים ל25000 נוספים בשנה.
תוסיף ביטוח לאומי בגובה 12 אחוז, הקמת עוסק מורשה ותשלום לרואה חשבון או התעסקות בניהול ספרים. לבצע עבודה ששווה ללקוח שלך 50,000 שקל ולקבל מזה פחות מ-20 אלף זה לא כיף. להעביר אותו לאנשים זרים לעומת זאת - כיף גדול.

אם לדעתך הכסף הזה לא שווה, אשמח שתעבירי לי אותו.
אני גם יכולה להגיד "מיליון הופך ל500 אלף, מה 500 אלף זה לא כסף בעינייך?", אבל מה שזה אומר זה שכל מה שאני מרוויחה בפועל אני עובדת כפול בשבילו (או לחילופין, חצי מהזמן שאני עובדת הולך לפח).
זה בדיוק מה שאני מנסה להבין אבל... מה ההוצאות הנלוות (באיזה סוגי מיסים/הפרשות/התעסקויות עם מס הכנסה זה כרוך) ומה הפלוסים במהלך כזה

אין כמעט הבדל מול העלאה זהה בשכר בתור שכירה במדרגת מס זהה. תוסיפי על זה שהברוטו כשכירה יפרישו לך לפנסיה ובתור עצמאית את אינך מחוייבת אם כבר מופרש לך במסגרות אחרות סכום העולה על מה שאת חייבת בו. שורה תחתונה - מיסים זה באסה.

אני עוסק מורשה למרות שההכנסה שלי מתיק העצמאי נמוכה מ-100,000 ש"ח לשנה. זה לא היה כך בעבר, אבל אין טעם לרדת לעוסק פטור היות וההחזר מע"מ מכסה את עלויות רואה החשבון ועוד קצת. אם את פותחת תיק עצמאי קחי בחשבון שתהיי חייבת בהצהרת הון.

תוסיף ביטוח לאומי בגובה 12 אחוז, הקמת עוסק מורשה ותשלום לרואה חשבון או התעסקות בניהול ספרים. לבצע עבודה ששווה ללקוח שלך 50,000 שקל ולקבל מזה פחות מ-20 אלף זה לא כיף. להעביר אותו לאנשים זרים לעומת זאת - כיף גדול.
היא שווה ללקוח 50000 שח בהינתן המסים בארץ. אם המסים היו נמוכים, אני הייתי מצפה שגם השווי ללקוח היה קטן.

רק כדי להבהיר - כדי לקבל את ההכנסות האלה "מהצד" אני בהכרח צריכה לפתוח עוסק פטור/מורשה? במה זה כרוך (בגדול)? כאב ראש?

ואמרת שאין כמעט הבדל - אז מה בכל זאת ההבדל? מאיזה סכומים בעינייך כן שווה להיכנס לכאב ראש הזה?

מה הפלוסים במהלך כזה
היתרון הלא כלכלי הוא עצמאיות כמובן
היתרון הכלכלי הוא החזרי הוצאות שנובעות מיצירת ההכנסה
המיסוי הוא על פי מדרגות ההכנסה
החיסרון שהמעסיק שלך בתור עצמאי אמור להתחשב בהוצאות שכר שלך ולשלם לך יותר ממה שאת "מקבלת" כשכירה
ככה את יכולה להגיע לאיזון ב"הוצאות המס" ולהשית אותם על הלקוח\מעסיק

אני גם יכולה להגיד "מיליון הופך ל500 אלף, מה 500 אלף זה לא כסף בעינייך?", אבל מה שזה אומר זה שכל מה שאני מרוויחה בפועל אני עובדת כפול בשבילו (או לחילופין, חצי מהזמן שאני עובדת הולך לפח).
זה בדיוק מה שאני מנסה להבין אבל... מה ההוצאות הנלוות (באיזה סוגי מיסים/הפרשות/התעסקויות עם מס הכנסה זה כרוך) ומה הפלוסים במהלך כזה
מעל הכנסה מסוימת משלמים בארץ 50% מס (על חלק מסוים מההכנסה משלמים אפילו 62%). אם זה דיון בנושא המסים בארץ אז אני חושב שאסיים את השתתפותי :)

יש מדינות שהמיסוי בהן יכאב לך יותר ויש מדינות שהמיסוי בהן יכאב לך פחות. כמובן שלא בכולן את יכולה (או רוצה) לגור. אם זה מעניין אותך את מוזמנת לברר לגבי מדינות אחרות (או לפנות לפוליטיקה ולנסות לשנות את מדיניות המס הישראלית)

היא שווה ללקוח 50000 שח בהינתן המסים בארץ. אם המסים היו נמוכים, אני הייתי מצפה שגם השווי ללקוח היה קטן.
יצא לי לייעץ ללקוחות זרים. לא תיאמו לי את השכר לפי המדינה ממנה אני מגיע. כמו כן, אם היא מקבלת את הסכום הזה כעצמאית, לעסק אין מושג מה חבות המס שלה. הסכום הזה מייצג את כמה שהלקוח מוכן לשלם.
רק כדי להבהיר - כדי לקבל את ההכנסות האלה "מהצד" אני בהכרח צריכה לפתוח עוסק פטור/מורשה? במה זה כרוך (בגדול)? כאב ראש?
כדי לקבל הכנסות ממשלח יד, נדרש לדווח עליהן למס הכנסה. את תמיד יכולה להשתמש בשירותי חברות שמנפיקות לך תלוש בתמורה למספר אחוזים מהסכום שמגיע לך מבלי לפתוח תיק עצמאי. זה יקר ומתאים בעיקר לאירועים חד פעמיים. אני פתחתי תיק עצמאי בעצמי (טיול למס הכנסה \ משרדי מע"מ וביטוח לאומי). בדיעבד, שלמי כמה מאות שקלים ותתני לרואה חשבון לעשות זאת עבורך. היום אני משלם כ-300 ש"ח לחודש לרואה חשבון והתשלום כולל מילוי הצהרות הון ודו"ח שנתי בנוסף לניהול ההוצאות וההכנסות. הלקח המרכזי שאני יכול לתת מכל האינטרקציה שלי עם רשויות המיסים עד כה היא להשתמש ברואה חשבון - כל פעם שתרצי לקבל שירות כאזרח מהשורה, יתייחסו אליך כפושעת על סף המלטות מהארץ או שלא יתייחסו אליך בכלל.

היתרון הלא כלכלי הוא עצמאיות כמובן
היתרון הכלכלי הוא החזרי הוצאות שנובעות מיצירת ההכנסה
המיסוי הוא על פי מדרגות ההכנסה
החיסרון שהמעסיק שלך בתור עצמאי אמור להתחשב בהוצאות שכר שלך ולשלם לך יותר ממה שאת "מקבלת" כשכירה
ככה את יכולה להגיע לאיזון ב"הוצאות המס" ולהשית אותם על הלקוח\מעסיק
עצמאיות לא כל כך רלוונטית מבחינתי כי ההכנסה שלי כשכירה גבוהה יותר משמעותית ואין לי כוונה לוותר עליה עד לעצמאות המיוחלת

חח אם ככה
יצא לי לייעץ ללקוחות זרים. לא תיאמו לי את השכר לפי המדינה ממנה אני מגיע. כמו כן, אם היא מקבלת את הסכום הזה כעצמאית, לעסק אין מושג מה חבות המס שלה. הסכום הזה מייצג את כמה שהלקוח מוכן לשלם.

כדי לקבל הכנסות ממשלח יד, נדרש לדווח עליהן למס הכנסה. את תמיד יכולה להשתמש בשירותי חברות שמנפיקות לך תלוש בתמורה למספר אחוזים מהסכום שמגיע לך מבלי לפתוח תיק עצמאי. זה יקר ומתאים בעיקר לאירועים חד פעמיים. אני פתחתי תיק עצמאי בעצמי (טיול למס הכנסה \ משרדי מע"מ וביטוח לאומי). בדיעבד, שלמי כמה מאות שקלים ותתני לרואה חשבון לעשות זאת עבורך. היום אני משלם כ-300 ש"ח לחודש לרואה חשבון והתשלום כולל מילוי הצהרות הון ודו"ח שנתי בנוסף לניהול ההוצאות וההכנסות. הלקח המרכזי שאני יכול לתת מכל האינטרקציה שלי עם רשויות המיסים עד כה היא להשתמש ברואה חשבון - כל פעם שתרצי לקבל שירות כאזרח מהשורה, יתייחסו אליך כפושעת על סף המלטות מהארץ או שלא יתייחסו אליך בכלל.
למה אתה אומר את זה? (בשורות האחרונות)
אם אני אשים 300 שקל חודשי על רו"ח זה יוצא לי כבר איזה רבע מהנטו המסכן שיישאר

אם אני אשים 300 שקל חודשי על רו"ח זה יוצא לי כבר איזה רבע מהנטו המסכן שיישאר
מנגד, זה מאפשר לך להזדכות בקלות על הוצאות ומאפשר לך לקבל כסף נוסף בעתיד בצורה קלה. בשנה האחרונה כמעט לא עבדתי דרך העוסק מורשה שלי, עדיין מדי פעם היה לי נוח לקבל תשלום פה ושם.
למה אתה אומר את זה? (בשורות האחרונות)
הם יכולים להחליט שרירותית שהם מעוניינים לעדכן את אופן החישוב של המקדמות ולבקש ממך עשרות אלפי שקלים בהתראה אפסית, בלי שום סיבה מוצדקת. אם תנסי לפנות אליהם, זה ייקח לך שעות להשיג מישהו בטלפון ותמיד ישנה אפשרות שלא יאמינו להערכה המוטה שלך בנוגע למקדמות שאת אמורה לשלם. רואה חשבון יכול ליצור קשר עם רשויות המס דרך מערכות ממוחשבת שאין לך גישה אליהן ולרוב להצליח בבקשות מהסוג הזה ואחרות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R פתיחת שתי קרנות השתלמות - שכיר ועצמאי שוק ההון 15
R שכיר ועצמאי התפתחות אישית 1
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
A שכיר ועצמאי - קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
S שכיר ועצמאי התפתחות אישית 72
H עובד היברידי : שכיר ועצמאי צרכנות פיננסית 1
A קרן השתלמות עצמאי שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S שכיר בארץ וsole proprietor בארה"ב מיסים 10
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
N מיסוי שכיר ישראלי שמתגורר בשוויץ מיסים 6
Flex אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
י ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר מיסים 14
T פנסיה לעצמאי שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
stamEhad הטבות מס ו"קומבינות אפשריות" בפתיחת קרן השתלמות לעצמאים שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R פתיחת קרן השתלמות כעצמאי לאדם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tomchoook הגשת דו״ח למס יסף בתור שכיר מיסים 18
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B הפקדות של שכיר שהוא גם עוסק פטור לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שכיר: כדאיות הפרשה לפנסיה על בונוס ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T דו״ח שנתי, החזר מס - שכיר מיסים 8
M TC של שכיר מול שכר עצמאי אוף טופיק 5
א קה"ש עצמאי בשילוב קה"ש שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T קרנות השתלמות לעובד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
IAmSam משכנתא כעוסק מורשה מול שכיר בעל שליטה נדל"ן 8
G פתיחת קרן השתלמות עבור שכיר שהמעסיק אינו מפריש עבורו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P קרן השתלמות שכיר בונוסים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
ה ניוד קרן השתלמות עצמאי-שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מיסוי הפרשות לפנסיה שכיר. מיסים 17
hommie העברת קרן השתלמות של שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N קיבלתי הטבה לפתוח קרן השתלמות במעמד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
mudale222 מה דינו של עובד שכיר + עצמאי לימי מחלה ואבטלה? אוף טופיק 0
א החזר מס בגין עבודה מהבית עבור שכיר צרכנות פיננסית 1
S מס רווחי הון בתור שכיר צרכנות פיננסית 2
י עסק פטור + שכיר ומה שינהם צרכנות פיננסית 6
תפוזינה ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר צרכנות פיננסית 2
F הכנסה מנדל"ן עוסק מורשה + שכיר נדל"ן 2
Danielovich עסק מורשה מול שכיר בענף ההיטק צרכנות פיננסית 13
ImCarryGG שילוב עבודת פריילנסר עם שכיר אוף טופיק 20