• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
16
היי.
גיליתי משהו שחדש לי. אולי אנשים פה שבקיאים בתקנוני המיסוי יגידו לי אם הבנתי לא נכון\ זה שטויות במיץ עגבניות\ בדיוק ככה.
אני שכיר רגיל. ללא שום עסק עצמאי או הכנסות נוספות.
יש לי שכר שחוצה את התקרה להפקדות פנסיה מקיפה.
אני הבנתי שלגבי המעסיק : הפקדות מעבר לתקרה הוא מפקיד (אם המוצר שבחרתי זה גמל קצבה \פנסיה משלימה) , הוא נהנה מהטבות מיסוי כאלה ואחרות.
** אבל אני כשכיר, מועסק : לחלק שלי שמעל התקרה, לא נהנה משום הטבה שכזאת אם זה הפקדות דרך התלוש). לעומת זאת אם זה ההפקדות , אפילו כשכיר, נעשות שלא דרך התלוש, אזי כן יש זיכוי מס עד לסכום מסוים וניכוי מס עד לסכום מסוים.
ולכן אם אני אפקיד עצמאית לקופת גמל קצבה , אני זכאי החזר מס.**
1. איך זה משהו שלא ידוע בציבור? אני מפספס פה משהו בהבנה שלי? אולי זה כן עובד גם דרך התלוש שכר וזה מה שקורה בפועל לרוב האנשים עם שכר מעל התקרה?
2. זה לא משהו שנועד רק לעצמאים?
3. לחישוב מה שניתן להפקיד בניכוי ומה שניתן להפקיד בזיכוי, זה משנה אם יש לי שכר קבוע (כמו שנהוג בהייטק) או שכר משתנה כפי שנהוג למשל מקצועות הרפואה (תוספות של כל הפעולות שמעבר לבסיס) ?

נערך לאחרונה ב:
1. איך זה משהו שלא ידוע בציבור? אני מפספס פה משהו בהבנה שלי? אולי זה כן עובד גם דרך התלוש שכר וזה מה שקורה בפועל לרוב האנשים עם שכר מעל התקרה?
נכון, הפקדה עצמאית ניתן לנצל אם יש לך הכנסה לא מבוטחת, דיברו על זה גם כאן בפורום לא מעט.
לא, זה מיועד לכל אדם.
3. לחישוב מה שניתן להפקיד בניכוי ומה שניתן להפקיד בזיכוי, זה משנה אם יש לי שכר קבוע (כמו שנהוג בהייטק) או שכר משתנה כפי שנהוג למשל מקצועות הרפואה (תוספות של כל הפעולות שמעבר לבסיס) ?
אם אין לך הכנסה שאינה המשכורת, אז מה שמשנה זה השכר הגולמי, והשכר המבוטח.

היי.
גיליתי משהו שחדש לי. אולי אנשים פה שבקיאים בתקנוני המיסוי יגידו לי אם הבנתי לא נכון\ זה שטויות במיץ עגבניות\ בדיוק ככה.
אני שכיר רגיל. ללא שום עסק עצמאי או הכנסות נוספות.
יש לי שכר שחוצה את התקרה להפקדות פנסיה מקיפה.
אני הבנתי שלגבי המעסיק : הפקדות מעבר לתקרה הוא מפקיד (אם המוצר שבחרתי זה גמל קצבה \פנסיה משלימה) , הוא נהנה מהטבות מיסוי כאלה ואחרות.
** אבל אני כשכיר, מועסק : לחלק שלי שמעל התקרה, לא נהנה משום הטבה שכזאת אם זה הפקדות דרך התלוש). לעומת זאת אם זה ההפקדות , אפילו כשכיר, נעשות שלא דרך התלוש, אזי כן יש זיכוי מס עד לסכום מסוים וניכוי מס עד לסכום מסוים.
ולכן אם אני אפקיד עצמאית לקופת גמל קצבה , אני זכאי החזר מס.**

היי, לא לגמרי הבנתי. אפשר לבקש מהמעסיק שלא להפריש את החלק שמעל התקרה לפנסיה משלימה? אם ככה אז לאן הכסף ילך? אם ישאר בתלוש תשלם עליו מס הכנסה (שגם ככה אתה משלם אם הולך למשלימה - נכון?). איזה מס נחסך במהלך הזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il ניכוי\זיכוי מס לשכר רופא מיסים 3
פסיוני התחשבות בנקודות זיכוי vs ניכוי מס במקור צרכנות פיננסית 1
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - בקשה לחישוב ניכוי זיכוי גמל כ"יחיד" (לא כ"עמית מוטב") מיסים 10
RumpSteak טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לאץ' הודעת זיכוי ממס הכנסה מיסים 20
A יתרת נקודת זיכוי לפריסה בגין לידה מיסים 10
עידו ג זיכוי מס בישוב מזכה וגם בני 60+ מיסים 7
F נקודות זיכוי לזוג פנסיונרים מיסים 5
פסיוני מיקסום זיכוי ממס מיסים 6
מ דוח שנתי - גילום זיכוי ממס הכנסה בשל הפרשות לביטוח פנסיוני מיסים 1
R מופיע לי "זיכוי מס" באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
R זיכוי ממס על ביטוחים מיסים 10
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
I החזר מס וקיזוז ר"ה כנגד נקודות זיכוי מיסים 36
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
NachYur זיכוי מס זר וקרנות סל אמריקאיות מיסים 0
P נקודות זיכוי מיסים 4
P נקודות זיכוי אל מול רווחי הון מיסים 10
א זיכוי מס זר מיסים 7
מ זיכוי מס על הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון מיסים 29
A זיכוי מס זר מיסים 1
yanosh34 עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א מיסים 23
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
Echelon זיכוי/החזר מס בגין מיסוי במקור של דיבידנדים מארה"ב ע"י ברוקר זר מיסים 23
yossik מס הכנסה על זיכוי בעמלות מסחר מיסים 3
ז נקודות זיכוי מס מיסים 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ משפט בנושא זיכוי מס זר בארה"ב נגד הNIIT מיסים 1
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
ה יתרת נקודות זיכוי לפריסה מיסים 2
A זיכוי מס חוץ בישראל כנגד מס ששולם לארה"ב על פדיון קופת גמל להשקעה מיסים 10
מ זיכוי מס על מטריה לקרן הפנסיה לשכיר מיסים 6
X נקודות זיכוי לעצמאים, 7000+₪ שהגיחו משומקום מיסים 8
S איך מחשבים נקודות זיכוי על ילדים מיסים 10
A נקודות זיכוי לאדם על הרצף האוטיסטי מיסים 6
N זיכוי וניכוי בקרן הפנסיה לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Z האם נקודת זיכוי נוספת לנערים בגיל 18 ניתנת למימוש גם כנגד מס רווחי הון או רק כנגד יגיעה אישית? מיסים 6
R זיכוי מס על סמך נקודות זיכוי מיסים 10
S העברת זיכוי מס לפי סעיף 46 לשנה עוקבת מיסים 6
שם משתמש בעייתי "נקודות זיכוי בלתי מנוצלות" - מה הכוונה? מיסים 18
A זיכוי מס זר - תקרת זיכוי מיסים 5
ח דחיית נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי - התמחות מיסים 2
A זיכוי מס זר בארץ כנגד Net Investment Tax מיסים 5
A זיכוי על מסי חוץ בארץ - לא ניתן לקבל זיכוי על הכנסה שהופקה מחוץ לישראל מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה