Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
ממש לא נכון.
בנדל"ן אתה אומנם פטור ממס אם ההכנסות (לא הרווחים, ההכנסות ברוטו) משכירות הן פחות מכ 5000 ש"ח עבור דירה בישראל, ומשלם 10% מס אם אתה מכניס יותר (ו15% אם הדירה בחו"ל), בלי קשר לכמות הדירות שיש לך.
אבל מצד שני אם אתה רוצה לקזז הוצאות (או מס ששילמת על ההכנסה הזאת בחו"ל) אתה צריך לשלם לפי מדרגות המס "שלא מיגיעה אישית". כלומר לפחות 31% מס ועד ל50% מס אם ההכנסות שלך גבוהות.
במקרה של מס רווחי הון אתה משלם רק 25% (28% אם יש מס יסף) על הרווח (כלומר אחרי קיזוז של הוצאות ומיסים ששולמו בחו"ל)
זה לא נכון עובדתית. שיעור המס על נדלן זהה.
מבנה הפטורים על נדלן שונה מזה שבשוק ההון. בגדול, עיקר הפטורים בשוק ההון ניתנים באפיקים הפנסיוניים ובנדלן על דירות מגורים. בשנים האחרונות הפטור על דירת מגורים צומצם מאד, כך שהפער בין המסלולים קטן.
זה לא נכון עובדתית. שיעור המס על נדלן זהה.
מבנה הפטורים על נדלן שונה מזה שבשוק ההון. בגדול, עיקר הפטורים בשוק ההון ניתנים באפיקים הפנסיוניים ובנדלן על דירות מגורים. בשנים האחרונות הפטור על דירת מגורים צומצם מאד, כך שהפער בין המסלולים קטן.
מס קניה הוא 8-10%, מס שבח הוא 25%, הוצאות נלוות הן כ1-3%, הוצאות תחזוקה שאצל רוב האנשים לא מחושבות במלואן ולכן נגבה בגינן מס הוא X%...
נדמה לי שהשקעה בנדל"ן ממוסה יותר.
מס קניה הוא 8-10%, מס שבח הוא 25%, הוצאות נלוות הן כ1-3%, הוצאות תחזוקה שאצל רוב האנשים לא מחושבות במלואן ולכן נגבה בגינן מס הוא X%...
נדמה לי שהשקעה בנדל"ן ממוסה יותר.
אני משווה תפוחים לתפוחים. דובר על מס רווח הון אז המקבילה היא מס שבח. מס רכישה אמנם לא קיים בשוק ההון, אבל גם הפטור על שכירות לא קיים כך שמדובר בדברים שונים.
אני משווה תפוחים לתפוחים. דובר על מס רווח הון אז המקבילה היא מס שבח. מס רכישה אמנם לא קיים בשוק ההון, אבל גם הפטור על שכירות לא קיים כך שמדובר בדברים שונים.
מכיר את הבדיחה על הכלכלן שהסביר לשני טועים בדרך את מיקומם?
בסדר, ברמה הטכנית אתה צודק ואולי התגובה שלי הייתה צריכה להיות מכוונת לפותח התרד ולא אליך ספיציפית. יחד עם זאת יש לי תחושה שפותח השרשור התכוון לשאלה "למה על השקעה בדירה משלמים פחות מאשר על השקעה בבורסה?" (בהנחה ששאלתו אכן שאלת תם) ללא התפלפלות על סוגי ומרכיבי המס השונים...
ברמה הטכנית היית צודק גם אם מס השבח היה יורד ל1% ומס רכישה היה עולה ל200%.
יחד עם זאת יש לי תחושה שפותח השרשור התכוון לשאלה "למה על השקעה בדירה משלמים פחות מאשר על השקעה בבורסה?" (בהנחה שזו אכן שאלת תם) ללא התפלפלות על סוגי ומרכיבי המס השונים...
פת"ש נעלם בינתיים כך שאולי לעולם לא נדע למה הוא התכוון.
אם אכן דיבר על המצב הפרטי שלו ולא שאל על מיסים בכלל, אז אי אפשר לדעת בלי לקבל עוד נתונים. זה לא נכון להגיד ככלל שאדם מסויים משלם יותר על נדלן או ניירות ערך בלי להכיר את כלל הנתונים האישיים שלו ואפשרויות ההשקעה שלו. משקיע קטן ולא מתוחכם אכן משלם מעט מאד מס על דירה להשקעה כי בסכום נמוך אין מס רכישה בדירה ראשונה ויש פטור על ממס על דמי השכירות.
לא מדויק. היה פטור לגמרי מ9308 ש"ח הכנסה חודשית משכ"ד (במונחים של היום) ובנוסף היה פטור מוחלט ממס שבח אם החזקת את הדירה לפחות 4 שנים.
מס הרכישה גם הוא היה נמוך הרבה יותר.
דה-פקטו המס היה קרוב ל0%.
לא מדויק. היה פטור לגמרי מ9308 ש"ח הכנסה חודשית משכ"ד (במונחים של היום) ובנוסף היה פטור מוחלט ממס שבח אם החזקת את הדירה לפחות 4 שנים.
מס הרכישה גם הוא היה נמוך הרבה יותר.
דה-פקטו המס היה קרוב ל0%.