• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלת תם על איזון תיק

• פותח הנושא פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MMM

משתמש רגיל
דירוג
1,521
כשאני מסתכל על האופן שבו הסולידית מאזנת את תיק שוקולד מריר כל רבעון אני רואה כי היא מתייחסת למשקל כל מרכיב ברוטו כלומר כולל רווח הון, בלי להתחשב בשווי האמיתי נטו כלומר לאחר מס.
מכיוון שקיימת שונות גדולה ברווח בין המרכיבים השונים של התיק יוצא למשל כי במונחי נטו אחרי מס המרכיב המנייתי מוחזק בחוסר כי הוא מנופח ברווח גדול וחושב בערכו לפני מס, ואילו מרכיב האגח מוחזק בעודף כי הרווח עליו נמוך.
חיפשתי דיון על איך נכון וראוי לאזן, במונחי ברוטו או נטו. לא מצאתי. מה דעת הפורום הנכבד?

אחלה פלפול הבאת כאן. D:

בתור התחלה בוא נפריד בין שני סוגי איזונים.

אם למשל מדובר על הפלח המנייתי בתיק ואתה מעוניין להחזיק אותו לפי משקל השוק - וזה המקום לציין שלמיטב הבנתי זה לא מה שהסולידית עושה בשוקולד מריר, היא שומרת את היחס בין מפותחים/מתעוררים קבוע על 15/85 תוך התעלמות מהיחס העדכני שלהם בשוק - הדבר הנכון הוא לאזן לפי הסכומים ברוטו ולא נטו. עוד נקודה לציון בהקשר הזה היא שהאיזון הזה בתוך הפלח המנייתי מתבצע מעצמו, ואתה נדרש לסוגייה הזו רק במקרה של הפקדת כסף חדש, שאז צריך להיות מופקד לפי היחס הנוכחי בין המרכיבים ולא לפי היחס הראשוני שהגדרת.

לגבי איזון בין הפלח המנייתי לאג"חי זאת שאלה יותר מורכבת. אפשרות אחת (אולי מיני רבות) היא להסתכל על ה-end game, למשל: פרישה מוקדמת תוך התבססות על משיכות מהתיק לפי כלל ה-3 או 4 אחוזים. סיכויי ההישרדות של התיק לאורך זמן תחת משיכה הזו, למשל כפי שחושבו במחקר טריניטי, נותחו ללא התחשבות במס. כלומר השאלה הייתה, אני מושך X אחוזים מהתיק כל שנה תוך שמירה על יחס Y קבוע בין אג"ח/מניות, מה הסיכוי שהתיק לא יתרוקן כעבור Z שנים? אין כאן בכלל התחשבות במיסוי, ולכן אם אתה רוצה להיתלות במחקרים האלו ולתכנן על פיהם את הפרישה המוקדמת - גם אתה צריך להתעלם מהמיסוי בהקשר של איזון התיק, הווה אומר לאזן לפי הברוטו ולא נטו. כמובן שהמיסוי יבוא לידי ביטוי במשיכה עצמה, כלומר אם משכת 4% מהתיק בפועל תישאר עם פחות, ובשביל להתחשב בזה בדר"כ מניחים באופן מחמיר שכל המשיכה חייבת במס ולכן תישאר רק עם 3%. (באופן פשטני ככל שהתיק יותר ותיק ויותר מנייתי ההנחה הזו תהיה יותר נכונה, ולהיפך עבור תיק צעיר ודל במניות)

אמל"ק: לאזן במונחי ברוטו.

צריך לזכור שהמס הוא לא על סכום האיזון אלא על החלק של הרווח
כלומר זה שמשכת 4% לא אומר שבהכרח תשלם 1% מס
גם בסכימת FIFO
ויש מגוון של טקטיקות למכירת ניירות מופסדים במקביל ורכישת נייר אחר מקביל וע״י כך לקזז את המס.

ברמה הפרקטית חישובי ברוטו הם פשוטים וקלים ושגיאות העקיבה שהם מייצרים בד״כ זניחה למשקיע הקטן

בכל הדיונים על איזון התיק לא מצאתי האם צריך לעשות אותם על בסיס שיקלי או על בסיס דולרי. השנה יוצא לי שהחלק המנייתי עלה המון במונחי דולר לעומת החלק האגחי. אצלי זה אומר שאני צריך למכור די הרבה מניות. לעומת זאת אם אני מסתכל על התיק במונחי שקלים אז החלק המנייתי עלה הרבה פחות ולכן יוצא לי שאני צריך למכור ממש מעט מניות. מישהו חשב על מה נכון?

משקל החלק המנייתי בתיק נקבע על פי רוב לפי סיבולת סיכון. אם החלטת שאתה מוכן לסכן 60% מההון שלך במניות, אתה צריך לאזן ל-60% מסך התיק, וזה אומר לספור את כולו או בדולרים או בשקלים (או בביטקוינים...), אבל אין היגיון לערבב בין מטבעות שונים לחלקים שונים.

אם יום אחד תעבור לצמיתות לארה"ב אתה תוכל למכור את האג"חים הישראליים ותקנה בכסף הזה אג"חים אמריקאיים, ועדיין תישאר עם תיק שהוא 60/40. כלומר אין כאן סתירה.

בכל הדיונים על איזון התיק לא מצאתי האם צריך לעשות אותם על בסיס שיקלי או על בסיס דולרי. השנה יוצא לי שהחלק המנייתי עלה המון במונחי דולר לעומת החלק האגחי. אצלי זה אומר שאני צריך למכור די הרבה מניות. לעומת זאת אם אני מסתכל על התיק במונחי שקלים אז החלק המנייתי עלה הרבה פחות ולכן יוצא לי שאני צריך למכור ממש מעט מניות. מישהו חשב על מה נכון?
תלוי במטרה של החלק הלא מנייתי.
אם הוא שקלי ומיועד לרפד תנודתיות, האיזון צריך לשמור על משקלו בשקלים.
אם הוא דולרי ומיועד לאזן את המניות, צריך לשמור על משקלו בדולרים.
סחורות יש לאזן ביחס לאינפלציה סובייקטיבית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 2
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
T שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
ר שאלת תם - גיליתי שבחשבון ההשקעות בבנק לקחו 600 שקל עמלה לרבעון שוק ההון 9
G שאלת תם ללא מושג כלל נדל"ן 12
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
נ שאלת תם שוק ההון 1
P שאלת תם - יציאה לשם כניסה שוק ההון 34
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
C שאלת תם, משכנתא ל-25 שנה למטרת השקעה נדל"ן 18
ל שאלת תם: חישוב שווי "מזומן" של תיק שוק ההון 2
E שאלת תם לאחזקות של קרן נאמנות שוק ההון 4
B שאלת תם - MTFי S&P 500 סד-1 שוק ההון 5
Modric19 שאלת תם על אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Modric19 שאלת תם על IB / IBI שוק ההון 12
S שאלת תם - ריבית ארה"ב שוק ההון 11
מ שאלת תם על עמלות צרכנות פיננסית 3
B שאלת תם- מסי שוק הון לעומת נדלן שוק ההון 59
Y שאלת תם על אג״ח שוק ההון 2
גלק שאלת תם: איך אני יכול לקנות מניות בארה"ב? שוק ההון 1
ט שאלת תם אוף טופיק 2
ל שאלת תם לגבי רווח מתנודתיות של מניות שוק ההון 38
Y שאלת תם לגבי מקמ ועמלות שאוכלות אותו שוק ההון 12
nimrodko שאלת תם בנושא מיחזור משכנתא צרכנות פיננסית 20
I הרחבה כמותית - שאלת תם שוק ההון 8
R שאלת תם בנוגע למט"ח שוק ההון 4
עידו ג שאלת מוסר - מס ומכירה בשכבות אוף טופיק 39
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ס שאלת פרוצדורה של מתחילה. שוק ההון 14
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
K שאלת משכנתא ודיור נדל"ן 9
ה שאלת הבנה על התשואה של הסנפ500 שוק ההון 50
ה שאלת הבנה במחירי נדלן נדל"ן 8
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
avivaviv שאלת הדיוט לגבי הראל סל NIKKEI 225 מנוטרלת מט"ח שוק ההון 5
O שאלת אגח קונצרני שוק ההון 0
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H שאלת מס שבח, מס רכישה ומה שביניהם בסיטואציה מסויימת נדל"ן 3

נושאים דומים

Back
למעלה