• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה על מחירי הדיור

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 15942
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ציפייה קדחתנית למתנות חתונה (עזרה) מההורים בסכומים שפעם היו דמיוניים - אם פעם מכל צד הזוג הצעיר היה מקבל 200,000~ ש"ח והיה מסתפק ומבסוט (400,000 ש"ח מ- 2 הצדדים של הזוג הצעיר), בעתיד פחות מ- 300,000-400,000 ש"ח מכל צד ייחשב כהעלבה ויגרום לזוג הצעיר להפנות כתף קרה לזקנים בגבורתם.
זה הגיוני בהתחשב שיש אינפלציה. 200 אלף שקל ב-2000 זה בערך 300 אלף שקל היום (לפי מדד המחירים לצרכן). אם מסתכלים על מחירי דיור, העלייה היתה הרבה יותר גבוהה.

להמשיך ולהיעזר בהורים בכל הוצאות היום יום - תשלומים לסופרמרקט, גנים/מעונות של הילדים, ביטוחים והוצאות שוטפות של הרכב, קניית רכב בבעלות לזוג הצעיר על חשבון ההורים (לא חייב חדש מהניילונים, רכב בכלל) וכו' וכו' וכו'...
עד לא מזמן נסעתי ברכב שנת 2005 שההורים שלי נתנו לי כשהם קנו רכב חדש (לעצמם). יותר מעשור השתמשתי בו. כמובן, כל התשלומים היו עלי (טסט, ביטוח וכו׳). לא חושב שזו בושה גדולה. הכל שאלה של מידה.

דברי אלוהים משה חיים: מתישהוא איזה אובר-חוכם יתחיל לגבות ש"ח תוספת על טחינה ועמבה... וישראלים ישלמו את זה. חכו ות[ק]ראו.
מה גם ששער מטבע של שווארמה בלאפה ולכמת את יוקר המחיה על פיו זה דבר ידוע ונפוץ במטבחונים מסויימים.
זה תמיד ככה, לאט לאט מורידים. כבר מימיה של פיניונס זצ״ל בירושלים, היה להם מג׳דרה וצ׳יפס כלול במחיר, ואז ירדה המג׳דרה, ונדמה לי (לא 100%) שבסוף גם צ׳יפס לא ממש היה ובסוף cofizz או משהו כזה קנו את המקום במקומם.

בסאבטקסט אתה כאילו מאשים את הזוגות הצעירים, אבל בפועל המדינה כשלה בתפקידה. הבעייה היסודית היא שהמדינה הזאת יקרה מדי, הרי כמויות העזרה שהיום הורים נותנים היא גדולה הרבה יותר - ובמובן מסוים זה פרדוקסלי בזה שהיום אחוז התעסוקה של נשים הרבה יותר גבוה.

זה הגיוני בהתחשב שיש אינפלציה. 200 אלף שקל ב-2000 זה בערך 300 אלף שקל היום (לפי מדד המחירים לצרכן). אם מסתכלים על מחירי דיור, העלייה היתה הרבה יותר גבוהה.
בסדר... אבל עזוב אינפלציה וחישובי מפית.
זוג צעיר היה מקבל עד יחסית לא מזמן (עשור? עשור וחצי?) עזרה מהזקנים של 100K ש"ח מכל צד - יצא מבסוט. זה המון המון כסף.
היום לדעתי מקבל עזרה מהזקנים של 200K ש"ח מכל צד - יוצא מבסוט. זה המון המון כסף.
בעוד כלום שנים (שנתיים? שלוש שנים?) זוג צעיר שלא יקבל עזרה מהזקנים של 400K ש"ח מכל צד - יעלב ויחשוב שדפקו אותו. זה המון המון כסף.

עד לא מזמן נסעתי ברכב שנת 2005 שההורים שלי נתנו לי כשהם קנו רכב חדש (לעצמם). יותר מעשור השתמשתי בו. כמובן, כל התשלומים היו עלי (טסט, ביטוח וכו׳). לא חושב שזו בושה גדולה. הכל שאלה של מידה.
חלילה לא חושב שזו בושה ולא השתמשתי במילה הזו... גם לא כיוונתי אליה.
אם להורים יש לתת - למה לא.
נתת דוגמא חיה לאיך הורים יכולים לעזור לצאצאים שלהם, וזו דוגמא מעולה, ואיך עזרה שכזו במספרים גדולים יכולה לדחוף את שוק הנדל"ן קדימה ולמעלה (אני מקווה שאני מצליח להסביר את עצמי) - ככל שהורים יעזרו יותר לצאצאים שלהם, יותר ויותר, הם מורידים מעצמם ומעבירים לילדים, ככה יוצא שהילדים שלהם יוכלו לקחת משכנתא יותר גדולה או להגיע למעמד רכישת נדל"ן עם הון עצמי גדול יותר, להיות יותר "חמדנים" (נניח לקנות דירת 5 חדרים עם חדר אחד פנוי "שיהיה" במקום לקנות את מה שהם צריכים - שזו דירת 4 חדרים), יתחייבו יותר ובסכומים גדולים יותר (=ייקחו יותר חוב), ייקנו ביותר יקר ויאכילו את כל שוק הנדל"ן בכפית על חשבון הגב שלהם באופן ישיר ועל חשבון הגב שלה ההורים שלהם באופן עקיף.
זה לא קרה פעם שהורים עזרו לצאצאים שלהם? - קרה ועוד איך...
לדעתי, להרגשתי ולתחושתי - הרבה הרבה פחות (להורים של פעם היה הרבה פחות לתת? המדינה והאזרחים היו יותר עניים הרי לא?).
אבל, וזה האבל שאני מנסה להסביר, כשיוקר המחייה ועלות הנדל"ן כל כך גבוה כמו היום, הורים שעוזרים יותר לצאצאים שלהם (מדבר במספרים גדולים, לא בדוגמאות אנקדוטליות) - מאכילים את כל תרבות החוב ותרבות הלקנות ביקר במחירי שיא (לא מחירי בועה, מחירי שיא, שיעלו לעוד שיא, ושימשיכו לעלות לעוד ועוד שיאים).
במילים אחרות - הורים עשירים יותר, שעוזרים יותר, ונותנים יותר, וכולנו עשירים יותר היום מפעם (רמת החיים עלתה, ההייטקס התפתח, המשכורות עלו, אנשים נהיו יותר משכילים מפעם ועם הרבה יותר תארים מפעם ומרוויחים יותר מפעם, וכלכלת השירותים והמשרדים גדולה יותר מפעם - יש פחות ישראלים שהם פועלים מפעם ביחס ל- % האוכלוסיה העובדת וכו'), מאכילים את שוק הנדל"ן על חשבון העושר הפרטי שלהם.
שוק הנדל"ן הוא בעיקר המדינה (שמספספרת בקרקעות) והיזמים/קבלנים/מתווכים וכו'.

בסאבטקסט אתה כאילו מאשים את הזוגות הצעירים
תכל'ס?
אתה צודק. פתאום אני קולט שזה גם מה שאני רוצה לומר בין השורות.
אבל לא רק את הזוגות הצעירים, מאשים גם את ההורים שלהם!.

אבל בפועל המדינה כשלה בתפקידה
היא ממש לא כשלה בתפקידה... ומצחיק שאתה חושב ככה.
המדינה חזירה, והמדינה רוצה לקחת כמה שיותר מכל מי שמוכן לתת לה.
המדינה ומערכת המיסוי הדרקונית שלה + הספסרות שלה בקרקעות + המונופולים שהיא לא מוכנה להוריד לעצמה מהגב (מונופול המלט, המועצות הסובייטיות וכו') - היא טפיל שמתארח בגוף של האזרח "הפשוט" ומוצץ אותו ככל שניתן העיקר שהוא לא ימות.
המדינה מוצצת עוד ועוד היא צריכה להאכיל מכף ידה אוכלוסיות שלמות לא יצרניות וגם יצרניות וקומבינטריות ולשלם על חטאי העבר (מפא"י, פנסיות תקציביות ולא רק לאנשי הקבע וכו' וכו').
המדינה עושה כאילו היא דואגת לאזרחים שלה, אבל זורקת להם הגרלה (הגרלה!) על דירות כאילו היינו בגלגל המזל עם ארז טל.
אני יכול להמשיך. אין טעם.
האזרחים משתתפים ברצון במשחק הזה. על חשבונם.

ובמובן מסוים זה פרדוקסלי בזה שהיום אחוז התעסוקה של נשים הרבה יותר גבוה
פרדוקסלי...
תעסוקת הנשים ש"יצאו מהבית" בגלל המון סיבות היא לא פרדוקסלית. היא חלק מהמכונה וחלק מהרעיון של שיחרור האישה מצד אחד וכבילתה מהצד השני לשוק העבודה המודרני התאגידי והנצלני.
שוק של ביקוש והיצע שבו לעובדים אף פעם לא מספיק ולמעבידים אף פעם לא מספיק (והכלכלה צומחת וגדלה, אז הכל בסדר).
עוד כמה זמן לדעתך תעסוקת נערים/ילדים תחזור להיות אופנתית?...
הרי פעם הם ניקו ארובות.
היום הם כבר יודעים לקודד בעצמם וגם להיות משפיענים.
סתם מחשבה לא מגובשת.

לא ברור איך אפשר להוציא כתבה שכתוב בה "מחירי הדירות בתל אביב יורדים" כאשר במפורש בנתונים היבשים כתוב שהם עולים.

פה יש איזה הסבר אחר. אם הבנתי נכון אז הם אומרים שדירות נמכרות עכשיו במבצעי 20-80 כך ש- 20% משלמים עכשיו ו- 80% באכלוס. אבל ה- 80% לא צמודים למדד ולכן אפקטיבית נשחקים עם הזמן, כך שדירה שנראית יקרה עכשיו היא למעשה זולה בעתיד.

תעסוקת הנשים ש"יצאו מהבית" בגלל המון סיבות היא לא פרדוקסלית. היא חלק מהמכונה וחלק מהרעיון של שיחרור האישה מצד אחד וכבילתה מהצד השני לשוק העבודה המודרני התאגידי והנצלני.
פעם, האמא הייתה בבית. לא עם כפכפי בית של "עוזרת בית", אלא עם סמכות של שרת חינוך, שרת בריאות ושרת האוצר – הכל באישה אחת. היא ידעה מי רב עם מי בגן, מה הילד אכל בצהריים ואיזה ילד מהכיתה גנב סוכריות. היום? האמא רצה. לא מרתון, קריירה. משרד. אקדמיה. ניהול. הישגים. שגר ושכח.

הילד חוזר מהגן, בן ארבע וקצת, פותח טלוויזיה ומחכה. ובשעה 18:47 בדיוק נשמעת דפיקה בדלת – לא, זו לא אמא. זו השליח עם השווארמה. אמא תגיע עוד שעה, אולי. עם התיק הענק, הטלפון ביד, ועיניים שמבקשות רק דקה של שקט.

"מאמי, איך היה לך בגן?" היא שואלת תוך כדי פתיחת לפטופ.
"סיפרתי לגננת שאני מתגעגע אליך," עונה הילד.
"איזה מתוק אתה, תכתוב לי את זה בוואטסאפ, אני בפגישה בזום."

וזה, חברים, שיא ההגשמה. לא של הילד – של הלינקדאין שלה.

לאחרונה אני רואה הרבה כתבות כאלה:

*הכתבה האחרונה היא שונה ממה שהכותרת בפורום מופיעה. כנראה שיש טעות להציג אותה נכון.

"ההיצע גדול, הריבית גבוהה ושוק ההון במשבר: מחירי הדירות בתל אביב יורדים"​

זאת הכותרת האמיתית

שמחירי הדיור בארץ יורדים ואיכשהו זה קשור לבורסה ושוק ההון העולמי. אפשר לדעת איך זה מתקשר והאם זה משהו אמיתי שהולך לקרות? או שזה סתם עוד איזה משהו נקדותי שיעבור ולא ליחס לזה שום משמעות יתרה? איך הבורסה משפיעה על מחירי הנדל"ן? חשבתי שזה אפיקים שונים בלי קורליאציה בניהם. תודה.
תל אביב לא מייצגת. חלק גדול המדירות החדשות בעיר נמכרות ב- 6 מיליון שקל ומעלה (רובעים 3-4).
לכאורה יש עלייה בכל מקום למעט בתל אביב ברבעון ד' 24 בלבד.
סביר שיש "האטה" בקצב עליית המחירים, בטח לא "ירידה" במחירים.

פעם, האמא הייתה בבית. לא עם כפכפי בית של "עוזרת בית", אלא עם סמכות של שרת חינוך, שרת בריאות ושרת האוצר – הכל באישה אחת. היא ידעה מי רב עם מי בגן, מה הילד אכל בצהריים ואיזה ילד מהכיתה גנב סוכריות. היום? האמא רצה. לא מרתון, קריירה. משרד. אקדמיה. ניהול. הישגים. שגר ושכח.

הילד חוזר מהגן, בן ארבע וקצת, פותח טלוויזיה ומחכה. ובשעה 18:47 בדיוק נשמעת דפיקה בדלת – לא, זו לא אמא. זו השליח עם השווארמה. אמא תגיע עוד שעה, אולי. עם התיק הענק, הטלפון ביד, ועיניים שמבקשות רק דקה של שקט.

הכללה גסה
מכיר המון במקום טוב מאוד באמצע, וזה שהאבות נכנסו להיות שותפים גם בבית ולא רק אחראים להביא כסף הוא מאוד מבורך.

הכללה גסה
מכיר המון במקום טוב מאוד באמצע, וזה שהאבות נכנסו להיות שותפים גם בבית ולא רק אחראים להביא כסף הוא מאוד מבורך.
צודק, הכללה גסה כי יש עדיין נשים שלא איבדו את השפיות לגמרי והם עדיין עקרות בית או עובדות בעבודה שמתאימה לאמא לילדים, כדוגמת הוראה וכו', חוזרות הביתה בשעות הצהריים המוקדמות, יולי אוגוסט נמצאים יחד עם הילדים, הם מעדיפות להישאר פרמיטיביות ולשחק עם הילד דמקה או שש בש, או לרדת עם הילד לגינה כשהוא עדיין עירני בשעה 3 אחה''צ ולא ב5 כשחוזר מהמעון רחוץ ועטוף בפיגמה.
ברור שזה לא דעה פופולארית בעידן של היום, אבל זו דעתי, בביתי הילדים חוזרים מדי יום מהבית ספר לבית עם ריח של בישולים ולאמא רגועה ללא לחץ מהעבודה.

הכללה גסה כי יש עדיין נשים שלא איבדו את השפיות לגמרי והם עדיין עקרות בית או עובדות בעבודה שמתאימה לאמא לילדים, כדוגמת הוראה וכו', חוזרות הביתה בשעות הצהריים המוקדמות, יולי אוגוסט נמצאים יחד עם הילדים, הם מעדיפות להישאר פרמיטיביות ולשחק עם הילד דמקה או שש בש, או לרדת עם הילד לגינה כשהוא עדיין עירני בשעה 3 אחה''צ ולא ב5 כשחוזר מהמעון רחוץ ועטוף בפיגמה.
ברור שזה לא דעה פופולארית בעידן של היום, אבל זו דעתי, בביתי הילדים חוזרים מדי יום מהבית ספר לבית עם ריח של בישולים ולאמא רגועה ללא לחץ מהעבודה.
אתה יודע שיש ספקטרום שלם בין וורקהולית לבין SAHM, כן?
ואתה יודע שמותר לך גם להיות עם הילדים, כן?

וזה לגיטימי גם מבחירה לא לעבוד ולהיות יותר עם הילדים, כל עוד זה נעשה מבחירה (של שני בני הזוג).

ולא ב5 כשחוזר מהמעון רחוץ ועטוף בפיגמה.
לא מכיר מעונות שמכינים את הילד שלך לשינה. אבל זה נשמע כמו סטארטאפ מעניין.

אתה יודע שיש ספקטרום שלם בין וורקהולית לבין SAHM, כן?
ואתה יודע שמותר לך גם להיות עם הילדים, כן?

וזה לגיטימי גם מבחירה לא לעבוד ולהיות יותר עם הילדים, כל עוד זה נעשה מבחירה (של שני בני הזוג).

לא מכיר מעונות שמכינים את הילד שלך לשינה. אבל זה נשמע כמו סטארטאפ מעניין.
האמת? הגיע הזמן לשבור את הקונספציות המיושנות. למה בעצם רק האישה יולדת? אולי נחלק את זה שווה בשווה – ילד אחד היא, ילד אחד הוא, וילד אחד בקבלנות חוץ. הרי אם כבר שוויון, אז עד הסוף!
ולגבי מי נמצא עם הילדים – נכון, אני אולי לא בגינה בצהריים, אבל גם לא על הירח. ועדיין, כל מי שעבר ליד גן שעשועים אחד יודע: ילדים היום גדלים יותר עם האייפד מאשר עם ההורים.

האמת? הגיע הזמן לשבור את הקונספציות המיושנות. למה בעצם רק האישה יולדת? אולי נחלק את זה שווה בשווה – ילד אחד היא, ילד אחד הוא, וילד אחד בקבלנות חוץ. הרי אם כבר שוויון, אז עד הסוף!
וואו ad absurdum, טענה חזקה

המדינה ומערכת המיסוי הדרקונית שלה + הספסרות שלה בקרקעות + המונופולים שהיא לא מוכנה להוריד לעצמה מהגב (מונופול המלט, המועצות הסובייטיות וכו') - היא טפיל שמתארח בגוף של האזרח "הפשוט" ומוצץ אותו ככל שניתן העיקר שהוא לא ימות.
כל זה נכון, אבל...

אנחנו גם קצת שוכחים להעריך שיש פה הרבה דברים שעובדים פה טוב, אפילו טוב מאוד בהשוואה להרבה מדינות מערביות נעלות. אני עובד 3 שנים בצוות של מפתחי תוכנה מכמה מדינות (אנגליה, פורטוגל, רומניה, קנדה, ארה"ב) - אין ספק ש:

- מערכת הבריאות פה טובה ויש שילוב לא רע של מערכת ציבורית ביחד עם תחרות של קופות חולים

- שוק הנדל"ן פה שמרני. יש דרישות גבוהות להון עצמי והוכחות ליכולת שלך לעמוד בהלוואה. הבנקים פה מאוד מוגבלים בסיכונים שמותר להם לקחת. זה כנראה עד עכשיו מנע משבר נדל"ן חריף בסגנון 2007 בארה"ב

- הרבה ביורוקרטיה נהייתה מאוד פשוטה והרוב כבר לא דורש הגעה פיזית למשרדי ממשלה עם תור ארוך ואנשים מעשנים לך סיגריות באמצע התור

- אפילו לשלם מיסים פה ולהגיש דו"חות שנתיים (ביחס לארה"ב) זה לא כזה נורא, והמיסוי כשכיר עם תיקי השקעות הוא פחות מסובך ויחסית הגיוני

יחד עם זאת, האמון שלי במערכות מסוימות כמו הנדל"ן הוא נמוך מאוד. לי זה נראה שיש פה מגיפה פסיכולוגית במדינה (אנשים מזלזלים בשוק ההון אבל מאמינים שלקנות בית היא ההשקעה הכי חכמה ביקום, והמחירים לא יפסיקו לעלות ואין מצב להפסיד). המון אינטרסים ואנשי מקצוע גוזרים קופונים יפים ואף אחד לא מעוניין שהמוזיקה תעצור, והמדינה משחקת תפקיד מרכזי בזה.

@ביולוג ירושלמי רק רציתי להעיר גם שאני מאוד נהנה ומעריך את הסגנון שלך של הפוסטים, במיוחד בלחרבן על מוסדות או תפיסות מסויימות שמופיעות פה בפורום.

נערך לאחרונה ב:
בוודאי כשתשווה את זה אל מול המיסוי של שכירות נדל"ן.
לא אמרתי שחוקי המיסוי הגיוניים ;) - בהחלט יש עיוות מיסוי לטובת נדל"ן. יותר הכוונה היא לרמת הקושי של דיווח, חישוב מס ותשלום. אני אזרח ארה"ב ואין כמעט שום מיסוי שם שלא מסתבך איכשהו. החוק שם מבחינה טכנית יכול להיות מאוד לא הגיוני עם מלא סתירות.

ולגבי מי נמצא עם הילדים – נכון, אני אולי לא בגינה בצהריים, אבל גם לא על הירח. ועדיין, כל מי שעבר ליד גן שעשועים אחד יודע: ילדים היום גדלים יותר עם האייפד מאשר עם ההורים.
וואו ad absurdum, טענה חזקה
עזבו שטויות. חוסכת לכם את המריבת חולין והשטויות של המסביב:
כן ביבי או לא ביבי?

לא בטוח. קודם כל, לא כל הקבלנים מציעים הטבות על דירות אחרי טופס 4. בוא נתייחס למקרה הרווח - הנחות מימון למשך הבנייה.

בשנת 2023 - מחיר של 3.3, הטבות 80-20 עם הצמדה
בשנת 2024 - מחיר של 3.3, 90-10 ללא הצמדה
בשנת 2025 - אחרי טופס 4, מחיר של 3.1 ו50 K למוצרי חשמל

בינתיים, בבניין ליד התחילו למכור דירות בבנייה לאכלוס עוד שלוש שנים ב 3.4.
אחרי קריאת התגובות
עדיין לא הבנתי את הטיעון של "הלמס לא מודד נכון "
מישהו יכול לתת לי דוגמא מספרית איך במשך 12 חודשים המחיר עולה כל חודש ב0.5% (לפי הלמס) אבל בפועל המחיר יורד

למיטב ידיעתי כבר שנים ההטבות לא מעמיקות, לצורך העניין של לפני 3 שנים הוצע לי 90/10 על פרוייקט ועדיין מוצע שם 90/10 ..

בוא נתחלף, שהאבא ישאר בבית ויהיה עם סמכות של שר חינוך, שר בריאות ושר אוצר והכל בגבר אחד. ידע הכל. האישה תנהל קריירה.

הילד כותב וקורא בגיל 4? זה לא רע. אני מקווה גם שהילד בן ה-4 לא לבד בבית עד שבע בערב. מי איתו בדיוק בסיטואציה הזאת? אין לו אחים? סבא וסבתא? משפחה?

אני לא אומר שאין משפחות בכלל שאולי ההתנהלות היא כזו שיש בייביסיטר מסביב לשעון וכו', אבל זה בטח לא מעיד על הכלל. אני כמובן מכיר לא מעט הורים שפעם בשבוע באמת סבא וסבתא מוציאים מהגן או שיש בייביסיטר. לאו דווקא דבר רע, ולפחות מנסיוני דווקא טוב.

בתור מישהו ששני ההורים שלו עבדו במשרות מלאות כשהיה ילד (עוד לפני שהיה לינקדין) וגם אני ואשתי עובדים במשרות מלאות - אין פוסט יותר הזוי, מנותק, ולא נכון מזה. זה מזכיר את הקומיקסים של החרדים שמראים ילד חילוני אלים עם קוצים לעומת הילד החרדי המתוק והנפלא שמקשיב לרב.

אז מה אם האישה יולדת? זה אומר שלאבא יש פטור מלהיות הורה? אני בגינה כמו אשתי ואפילו יותר. מכיר את הילדים בגן, יודע מי החברים וההורים האחרים.
מה הטענה? איך זה שונה מילד שסתם תקוע מול הטלוויזיה מלפני עשרים שנה? כן, יש פתרונות קלים וזה מפתה מאוד - בלי קשר לעבודה או דברים אחרים. ילד יכול להיות תקוע מול הטלוויזיה או מול האייפד בזמן שההורה שלו יושב לידו על הטלפון.

צודק, הכללה גסה כי יש עדיין נשים שלא איבדו את השפיות לגמרי והם עדיין עקרות בית או עובדות בעבודה שמתאימה לאמא לילדים, כדוגמת הוראה וכו', חוזרות הביתה בשעות הצהריים המוקדמות,
אפשר פשוט לקחת חופש בחלקים גדולים ביולי/אוגוסט, יש גם קייטנות (אני חושב שכדאי שתהיה מסגרת כלשהי כמה שניתן). אפשר גם לעבוד פחות, או לארגן שחוזרים הביתה מוקדם וסוגרים פינות אחרכך. יש המון פתרונות חוץ מלסגור נשים בתפקידים מאוד מסוימים. יכול להיות למה לגברים כמובן זה נוח מאוד שהם יכולים לא להתעסק בהורות, לא להתעסק עם הילדים ולהגיע הביתה לאוכל החם שמחכה להם בבית!

אצלנו למשל, מקובל מאוד להביא ילדים למשרד ויש חדרי משחקים ואירוח עם עמדות עבודה להורים, וגם באוכל דואגים למנות עבור הילדים.

יולי אוגוסט נמצאים יחד עם הילדים, הם מעדיפות להישאר פרמיטיביות ולשחק עם הילד דמקה או שש בש, או לרדת עם הילד לגינה כשהוא עדיין עירני בשעה 3 אחה''צ ולא ב5 כשחוזר מהמעון רחוץ ועטוף בפיגמה.
איפה המעון הזה שמחזיר ילדים רחוצים עם פיג'מה בחמש? חוץ מזה שעדיין ממש חם בשלוש ויש שמש חזקה. מנסיוני הגינה ריקה לגמרי בשעות האלה וכולם רק מחפשים מזגן.

אבא יכול לבשל ולא לעבוד ואמא תהיה בעבודה.

באמת, כמעט כל הטיעונים פה הם 99% דמגוגיה ואחוז אחד של טיעונים ענייניים. כל זוג ומה שעובד לו. יש נשים שאוהבות להיות בבית ולהיות אמא במשרה מלאה, וזה אחלה. אבל אין שום סיבה להניח כדיפולט שהגבר לא יכול להיות עם הילדים, או לצאת מוקדם מהעבודה, או לבשל או דברים אחרים (כפי שאבא שלי היה עושה גם). אפשר להתחלק, אפשר לעשות הרבה מאוד דברים בלי להתפשר על הורות. אם לתפיסתך הגבר לא צריך לעשות כלום עם ילדיו, זו באמת סיטואציה שמציבה את האישה במקום שהיא חייבת את כל עבודות הבית על עצמה. זה גם כמובן שם את האישה בעמדת תלות חזקה בגבר שיממן אותה וכו', ומי רוצה את זה???

אני לא אומר שאין אוריינטציה נשית או אוריינטציה גברית לדברים, וגם ברור שיש תפיסות חברתיות מובנות. הרבה יותר נשים אוספות מהגן, ונשים יותר פעילות בקבוצת הווטספ, ויש "משרות אם" ואין "משרות אב". אפילו באיזושהי חצי שנה כשכמעט רק אני לקחתי ואספתי מהגן עדיין אם היה קורה משהו או אם היתה מחלה או משהו כזה היו שולחים הודעה לאשתי. בסדר, יא הבניות חברתיות, אז מה - לא אומר שצריך להצמד אליהן.

אחרי קריאת התגובות
עדיין לא הבנתי את הטיעון של "הלמס לא מודד נכון "
מישהו יכול לתת לי דוגמא מספרית איך במשך 12 חודשים המחיר עולה כל חודש ב0.5% (לפי הלמס) אבל בפועל המחיר יורד

למיטב ידיעתי כבר שנים ההטבות לא מעמיקות, לצורך העניין של לפני 3 שנים הוצע לי 90/10 על פרוייקט ועדיין מוצע שם 90/10 ..
מספיק לקרוא את ההודעות האחרונות של בנק ישראל ומשרד האוצר ששניהם אמרו שהלמ"ס לא מודד נכון את כמות העסקות עם המימון. גם התיקון המצחיק שהם עשו עם מדד תשומות הבנייה בינואר. התנהלות הזויה.

בסדר... אבל עזוב אינפלציה וחישובי מפית.
זוג צעיר היה מקבל עד יחסית לא מזמן (עשור? עשור וחצי?) עזרה מהזקנים של 100K ש"ח מכל צד - יצא מבסוט. זה המון המון כסף.
היום לדעתי מקבל עזרה מהזקנים של 200K ש"ח מכל צד - יוצא מבסוט. זה המון המון כסף.
בעוד כלום שנים (שנתיים? שלוש שנים?) זוג צעיר שלא יקבל עזרה מהזקנים של 400K ש"ח מכל צד - יעלב ויחשוב שדפקו אותו. זה המון המון כסף.
מהכרות אישית, לא מכיר אנשים שהתייחסו ככה להוריהם. ודאי שיש, אבל מי שכן, הסכום לא רלוונטי. ילדים חרא תמיד יהיו. מכיר גם ילדים שתומכים כלכלית בהורים שלהם דווקא. .

חלילה לא חושב שזו בושה ולא השתמשתי במילה הזו... גם לא כיוונתי אליה.
אם להורים יש לתת - למה לא.
נתת דוגמא חיה לאיך הורים יכולים לעזור לצאצאים שלהם, וזו דוגמא מעולה, ואיך עזרה שכזו במספרים גדולים יכולה לדחוף את שוק הנדל"ן קדימה ולמעלה (אני מקווה שאני מצליח להסביר את עצמי) - ככל שהורים יעזרו יותר לצאצאים שלהם, יותר ויותר, הם מורידים מעצמם ומעבירים לילדים, ככה יוצא שהילדים שלהם יוכלו לקחת משכנתא יותר גדולה או להגיע למעמד רכישת נדל"ן עם הון עצמי גדול יותר, להיות יותר "חמדנים" (נניח לקנות דירת 5 חדרים עם חדר אחד פנוי "שיהיה" במקום לקנות את מה שהם צריכים - שזו דירת 4 חדרים), יתחייבו יותר ובסכומים גדולים יותר (=ייקחו יותר חוב), ייקנו ביותר יקר ויאכילו את כל שוק הנדל"ן בכפית על חשבון הגב שלהם באופן ישיר ועל חשבון הגב שלה ההורים שלהם באופן עקיף.
זה לא קרה פעם שהורים עזרו לצאצאים שלהם? - קרה ועוד איך...
לדעתי, להרגשתי ולתחושתי - הרבה הרבה פחות (להורים של פעם היה הרבה פחות לתת? המדינה והאזרחים היו יותר עניים הרי לא?).
אבל, וזה האבל שאני מנסה להסביר, כשיוקר המחייה ועלות הנדל"ן כל כך גבוה כמו היום, הורים שעוזרים יותר לצאצאים שלהם (מדבר במספרים גדולים, לא בדוגמאות אנקדוטליות) - מאכילים את כל תרבות החוב ותרבות הלקנות ביקר במחירי שיא (לא מחירי בועה, מחירי שיא, שיעלו לעוד שיא, ושימשיכו לעלות לעוד ועוד שיאים).
במילים אחרות - הורים עשירים יותר, שעוזרים יותר, ונותנים יותר, וכולנו עשירים יותר היום מפעם (רמת החיים עלתה, ההייטקס התפתח, המשכורות עלו, אנשים נהיו יותר משכילים מפעם ועם הרבה יותר תארים מפעם ומרוויחים יותר מפעם, וכלכלת השירותים והמשרדים גדולה יותר מפעם - יש פחות ישראלים שהם פועלים מפעם ביחס ל- % האוכלוסיה העובדת וכו'), מאכילים את שוק הנדל"ן על חשבון העושר הפרטי שלהם.
שוק הנדל"ן הוא בעיקר המדינה (שמספספרת בקרקעות) והיזמים/קבלנים/מתווכים וכו'.
אמרו לאנשים לחכות עם נדלן לפני חמש שנים, ולפני עשר שנים, ובסוף הכל "ברח" להם. גם אם מחירי הנדלן ירדו ב20%, זה יחזיר את זה במקרה הטוב למחירים שאמרו שהם בועה כבר אז. גם אמרו לאנשים שאם הם רוצים לקנות דירה הם לא יכולים לשים בבורסה כי לטווח קצר זה יכול ליפול. נוצר מצב כזה שאי אפשר לשים כסף בסנופי או בדירה. קשה גם להתמודד זה שכל הזמן המחירים רק עולים, ובסוף ההרגשה שדברים בורחים.

אם לוקחים משכנתא נורמלית ויציבה (בין היתר כמובן כזו שלא צמודת מדד) שהיא לא התאבדות כלכלית, קניית דירה למגורים מאפשרת תכנון טווח ארוך. במידה רבה (תלוי כמה הצמדה עשית), לא צריך לחשוש איזו שכירות תשלם עוד חמש שנים, או עוד עשר שנים, ולחשוש מהאינפלציה, ושבעל הדירה יעלה את השכ"ד. בין 2008 ל-2023 למשל, השכירות עלתה במשהו כמו 70% (ואני משער שיש שונות רבה בין ערים שונות). כמובן שאתה משלם על זה הרבה כסף, על הבטחון הזה.

תכל'ס?
אתה צודק. פתאום אני קולט שזה גם מה שאני רוצה לומר בין השורות.
אבל לא רק את הזוגות הצעירים, מאשים גם את ההורים שלהם!.
כן. אין ספק שגם הורים אשמים, המציאות היום מבחינת הכנסה וכמות משכורות לדירה רחוקה שנות אור ממה שהיה בזמנם, אבל עדיין רבים לוחצים על הילדים שלהם לקנות דירה - "בגילך כבר קניתי את מכרתי את הדירה הראשונה וקניתי את הדירה השנייה...". טוב שהם לא מנהלים מו"מ בדולרים כמו שהיה נהוג פעם.

היא ממש לא כשלה בתפקידה... ומצחיק שאתה חושב ככה.
המדינה מוצצת עוד ועוד היא צריכה להאכיל מכף ידה אוכלוסיות שלמות לא יצרניות וגם יצרניות וקומבינטריות ולשלם על חטאי העבר (מפא"י, פנסיות תקציביות ולא רק לאנשי הקבע וכו' וכו').
המדינה עושה כאילו היא דואגת לאזרחים שלה, אבל זורקת להם הגרלה (הגרלה!) על דירות כאילו היינו בגלגל המזל עם ארז טל.
אני יכול להמשיך. אין טעם.
האזרחים משתתפים ברצון במשחק הזה. על חשבונם.
אני מסכים שלא סתם המחירים התחילו לעלות בטירוף תחת שלטון הליכוד ונתניהו. אני לא חושב שכל שלטון הוא כזה, אבל בוודאי שלטון מושחת שמבסבסד את האוכלוסיות המקורבות אליו צריך עוד ועוד כסף ויש לו אינטרס חזק להעלות את מחירי הדיור. נאמר זאת כך, לתפיסתי - שלטון אמור לדאוג לכך שיהיה היצע של דירות לרכישה (לא טוען שהשלטון צריך לבנות - אבל לדאוג לאישורי בנייה מהירים וכו'), או מסגרת נורמלית של דיור לטווח ארוך להשכרה, וסידור תמריצים (קרי מס) כך שתינתן עדיפות לרוכשי דירה ראשונה ופחות למשקיעי נדלן. בפועל כמובן, הורידו את המס על רוכשי דירה שנייה בתקופת הקורונה, ויש פטורים כאלה ואחרים על שכ"ד.

פרדוקסלי...
שוק של ביקוש והיצע שבו לעובדים אף פעם לא מספיק ולמעבידים אף פעם לא מספיק (והכלכלה צומחת וגדלה, אז הכל בסדר).
אני יכול להבין את ההסתכלות הזו על המציאות, אבל באותה המידה ניתן לטעון על הגבר שכבול לשוק העבודה המודרני התאגידי והנצלני (ואני מעריך שזה מה שאתה חושב). יחסי עבודה זה תמיד משהו מורכב, ויש בזה אלמנטים של הגשמה עצמית אבל גם כמובן כסף. כל עוד שוק הדיור ממשיך לעלות, ואנשים רוצים מקום שבו הם בבית והם יכולים להרגיש בו בטוחים, זו המציאות. מה שכן, (לפי מה שזכור לי לפחות) בעולם (בכללי) כמות שעות העבודה דווקא יורדת, ואני לא יודע אם זה נכון אבל להערכתי כמות האנשים שעובדים חמישה ימים בשבוע הרבה יותר גדולה היום מאשר שהיתה פעם.

עוד כמה זמן לדעתך תעסוקת נערים/ילדים תחזור להיות אופנתית?...
הרי פעם הם ניקו ארובות.
היום הם כבר יודעים לקודד בעצמם וגם להיות משפיענים.
סתם מחשבה לא מגובשת.
בפלורידה כבר הורידו הרבה הגבלות לתעסוקת נערים מגיל 16, וגם הורידו חלק קטן יותר מההגבלות לגילאי 13-14. אנשים שוכחים למה ההגנות של היום קיימות ולמה הן נוצרו. במובן מסוים, זה קצת מזכיר מתנגדי חיסונים.

אני רואה שאתה ממשיך עם הai
המטרה שלך זה להתדיין או רק להיות בוט שמנסה להטריל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שאלה מיוחדת
לדעתי הכל יכול להיות שירד אף באופן משמעותי אבל תלוי אם אתה מאמין במוצר ששמו נדל"ן אז לטווח ארוך לא אמור להפריע לך
כמובן שצריך כעת לבדוק טוב מאוד ההשקעה וכן באם יש לך אפשרות לרכוש ללא מיסוי זה הרבה יותר נשמע
{גם אם ירד 10-20% ממש לא נורא כמו שאינך בודק כמה שווה המשקפיים שלך כל רגע -- כי אינם למכירה } כנ"ל לגבי הדירה לא עומד למכירה רק עוד 30 שנה
מי שכל רגע קופץ ומממש לא מגיע לכלום בסוף!!!!!!!!!!!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
O שאלה על מחירי היצע וביקוש ו Limit שוק ההון 6
א מעלה דף אינטרנט צנוע עם Vibe coding, יש לי שאלה. התפתחות אישית 20
S שאלה לגבי נספח ג' ונספח ד' בטופס 1301 מיסים 0
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
צ שאלה למשתמשי אלפי מיסים 2
G שאלה: איך יודעים שפקודה ב Xtrade נכשלה? שוק ההון 0
ק שאלה מעניינת שוק ההון 19
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N שאלה מחשבתית שוק ההון 52
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
D שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה