• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעידת האדמה בקרן קלע

  • פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
חשבתי שרוביקון היא חברה מצליחה ביותר ועצם היותה ערבה לקרן קלע הרגיע את המשקיעים בקרן קלע. הבנתי נכון מהכותרת שבעצם גם היא ריקה מכסף?
ריקה מכסף אבל לא בהכרח ריקה מנכסים. הבעיה שעכשיו יהיה תהליך די בעייתי לאתר, לתמחר ולממש את כל הנכסים ולא בהכרח במחיר מלא כדי להחזיר לכולם כמה שיותר. לפי הדיון בבית המשפט מדובר על 200 מליון שקל סדר גודל שזה לא מעט.
 
נערך לאחרונה ב:
ריקה מכסף אבל לא בהכרח ריקה מנכסים. הבעיה שעכשיו יהיה תהליך די בעייתי לאתר, לתמחר ולממש את כל הנכסים ולא בהכרח במחיר מלא כדי להחזיר לכולם כמה שיותר. לפי הדיון בבית המשפט מדובר על 174 מליון שקל שזה לא מעט.
מה שלא ברור זה שברמלי טען שהריבית היאנעל הלוואות לטווח קצר סוג של השלמת מימון כלומר היתה אמורה להתקבל ריבית גבוהה מהלווים אז איך אין כסף בקופה ויש רק נכסים לא סחירים ?
 
מה שלא ברור זה שברמלי טען שהריבית היאנעל הלוואות לטווח קצר סוג של השלמת מימון כלומר היתה אמורה להתקבל ריבית גבוהה מהלווים אז איך אין כסף בקופה ויש רק נכסים לא סחירים ?
זה כנראה שקר. נראה שהכל נותב להשקעות ארוכות טווח. זה מה שקורה כשאין שקיפות.
 
שקר זה כבר הרמת מסך
מה זה יעזור שירימו לו מסך, יש לו מספיק שזה יעזור למישהו? אולי יוציאו ממנו כמה מליונים בודדים אם יהיה מזל והוא עוד לא בזבז הכל.
 
ובכן בואו נעשה קצת סדר, עד כמה שידוע לי, להוציא הפדיון האחרון ביותר (חודש ספטמבר), כל המשקיעים קיבלו את כספם.
כמו כן תשלומיי הריבית שולמו עד החודש הנוכחי.
בנוסף כל בעליי האג"חים הארוכים, "נתקעו" בפנים, אל תוך הקלחת שרק הולכת ונרקמת, ההופכת במהירות לסיוט .
הסיפורים רבים, לדעתי מדובר בעשרות או אולי מאות אחדות, של משקיעים.
רק אתמול דיברתי עם משקיע, בפרוייקט נדל"ני דרך רוביקון, שעד כה חשב שאין עננה מעל ראשו- בגלל ש"רק" קלע היתה בכותרות, וממש אתמול סוג של חרב עליו עולמו. בחור צעיר בראשית דרכו, בעל משפחה.
המורכבות היא עצומה, אנשים, הסתמכו על הכספים הללו כלפיי צדדים שלישיים, חוזים יופרו, קנסות יצאו לפועל.לא פחות מטירוף מתגלגל.
באשר לברמלי, אין לי מושג איך הסיפור הזה יגמר,אבל הוא הצליח להדהים אותי באימפוטנציה המוחלטת שלו בבית המשפט. הגיע לא מיוצג ע"י עו"ד, ככל הנראה בגלל אי יכולת לשלם, ולא ע"י אנשיי כספים מהחברה. הוא עצמו כמעט ולא ניסה להתנגד להליך הפירוק. זה הזכיר לי את סאדם חוסין ואיומיו בהחרבת העולם, עד בסופו של דבר, יצא חלשלוש ומסכן נעדר כל יכולת ממשית. כן, האיש הזה ברמלי, הצליח להטעות אותי, וסביר שהשיעור הזה ילווה אותי עד יומי האחרון. עד הבזיון בבית המשפט, מבחינתי היתה נתונה לו הזכות מחמת הספק, להחשב כזכאי. גם כעת לא הוכח דבר באשר להונאה, אבל המצב הוא כל כך חמור, שלא ניתן עוד להסתתר מאחוריי המסך.
למדתי כמה דברים:
1- אין כמו השוק הריאלי ומבחינתי האישית זה אומר, נדל"ן.
2- שמתחילים עננים כהים בשמיים, כדאי לרוץ הביתה ולא להקלע לסערה, שאתה לא יודע איך תצא ממנה. זה מה שהציל אותי.
3- פיזור, מציל כשהקערה מתהפכת.
4- לא להתאהב בפוזיציה, הריבית החודשית הגבוהה בחשבון, הצליחה לסנוור לא מעט משקיעים, גם שהעסק החל לקרטע.
קיימים כעת אינסוף עו"ד העוסקים בפירוקים המשחרים לטרף, המשקיעים המסכנים כלואים בין הקבוצות השונות, בחוסר אונים מוחלט, ככל הנראה זו תהיה דרך ארוכה וממושכת עבורם.
עצוב.
 
לקח נוסף הוא שגם אם קיבלת את כספך זה לא הופך את ברמלי ליזם פורץ דרך
ולתקוף משקיע אחר שהרגיש שמדובר במהלך לא תקין (ותהה אם זו הונאת פונזי)
בצורה עקיפה שירתת מסך עשן שפיזר ברמלי.
אני לחלוטין חולק על הפרשנות שהוא 'אימפוטנט'
העו"ד שלו נמנע מלהסתבך והתפטר והוא הגיע בלי לומר דבר כדי שאולי יצליח להימנע מהרמת מסך ולהמשיך טקטיקות השהייה,
הוא היה מוכן לשלם 9% לשנה רק כדי לדחות את הקץ, היכן הכסף של וובי ? Wtp נמצאת בפח אשפה, היה כתוב שחלק מהכספים הועברו למיזם של אחותו, האם יש נסיון להבריח כספים לפני הכינוס ?
זו התנהלות מחושבת ומכוונת .
צר לי על משקיעים שנפלו ברישתו, מי שלא מבין שתשואה שווה סיכון ולא מבין את מהות הסיכון שלא יכנס להשקעה/עיסקה או שיכניס סכום שגם אם יעלם לא ימוטט אותו, זו לפחות הפרקטיקה שלי.
 
1- אין כמו השוק הריאלי ומבחינתי האישית זה אומר, נדל"ן.
לדעתי ניסוח טוב יותר של השיעור הזה הוא שכל אחד צריך להישאר בתחום המומחיות שלו ולא לפזול מהר מידי להרפתקאות שונות ומשונות.

ומה שקרה בבית המשפט זה בסך הכל מה שקורה כשאדם נאלץ להגיד את האמת פעם בחיים שלו במקום לחרטט אנשים תמימים.
 
הטעה אותו בכך שהצליח להציג חזות עסקית משגשגת של עסק כשר ושאפילו אחרי תחילת הנפילה הצליח בחרטוטים ובהצהרות להונות אנשים כאילו הכל אצלו בסדר וסתם דופקים אותו.
 
@עמוסס , אז מה אם קיבלתי, זה אומר שהוא שמר על הדיגנטי שלו בעייני, אחריי ההתנהלות התמוהה שלו שבאה לאחר מכן, כלפיי משקיעים אחרים?
התנהלותו בשטח של ברמלי היתה קונסיסטנטית פחות או יותר (להוציא איחורים בתשלום הפדיונות והריבית)על אף החגיגה במדיה והתערבות הרשות, עד התביעה לפירוק שהוגשה ע"י אחד המשקיעים.
משקיעים של פדיון ספטמבר סיפרו, כי ברמלי טוען שהכספים קיימים, אך קיימות בעיוות בירוקרטיות להוציאם, בגלל מעורבות הרשות, הבנקים וכו'...והוא מוכן לתת להם ערבויות נדל"ניות על הכסף. כל הטיעון הזה התנפץ לרסיסים אחריי הדיון בבית המשפט. הסתבר שהקופה היתה ריקה, הוא פשוט שיקר למשקיעים, ככל הנראה להרוויח זמן.
 
נערך לאחרונה ב:
@סנופי עד כה לא התערבתי בדיון פה. יש לי משהו קטן להגיד:
לדעתי האישית: בתור משקיע, כדאי לעשות עסקים אחרי בדיקת ספרים ודוחות ולהתעלם לגמרי מכריזמה או כושר שכנוע שבאל-פה של אתו יזם. נכון שתכונות אלו חיוניות להצלחה של יזם אך הן גם יכולות להפיל בפח את המשקיע. אם לא ניתן לבדוק מה החברה עושה זה אמור להרים דגל אדום על ההשקעה באותה חברה.
לך יש תשוקה להשקעות וזה טוב אך מצד שני זה אומר שאולי את מערבת רגש במקום שבו רק השכל אמור להיות מעורב. בימים אחרונים קראתי את כל השרשור הזה ונוצר אצלי רושם שהיית מאות מוטת לכיוון מסויים.
כפי שכתבת - טוב שלמדת מזה לקח.
 
אז מה אם קיבלתי, זה אומר שהוא שמר על הדיגנטי שלו בעייני, אחריי ההתנהלות התמוהה שלו שבאה לאחר מכן, כלפיי משקיעים אחרים?
כמובן שלא ולכן אפשר לומר שהוא עבד על משקיעים אחרים אבל הוא עמד בכל ההתחייבויות שלו כלפייך ולכן תהיתי למה לקחת את זה אישית
 
לקחת את זה אישית
משלוש סיבות:
-לא היה חסר הרבה שגם אני אהיה בתוך הבלאגן הזה.
-לצערי, כמה מחבריי הטובים בפנים.
-אולי גם בגלל השרשור הזה, שהביא אותי לידי חשיפה להרבה משקיעים, מה לעשות אני רואה אנשים כואבים, קשה לי.
 
@איליה
עם יד על הלב, מתקשה לחלוק עליך. יש דברים בגו.
עם זאת סינדרום ברמלי לא הילך עליי עד הסוף, ברגע שראיתי את הבלאגן מגיע חתכתי, לא הייתי בעיוורון.
מעבר לזה יש פה גם סוגיה רחבה יותר באשר לעסקאות אלטרנטיביות,
מעיסקאות תמ"א, שלאחרונה נקבע שחלקן חייבות בתשקיף, עסקאות סטייל הגשמה, הלוואות חברתיות וכן הלאה. להבדיל מרכישת נכס נדל"ן/ני"ע, הן מאפשרות ניידות יחסית מהירה של הכסף, דינאמיות של התיק.
אם אתה שואל אותי האם אמנע באופן מוחלט מעיסקאות כאלה התשובה היא לא. מוסר ההשכל המעשי מבחינתי, הוא הנתח בתיק- נגזרת של שמרנות רבה יותר.
 
נערך לאחרונה ב:
משלוש סיבות:
-לא היה חסר הרבה שגם אני אהיה בתוך הבלאגן הזה.
-לצערי, כמה מחבריי הטובים בפנים.
-אולי גם בגלל השרשור הזה, שהביא אותי לידי חשיפה להרבה משקיעים, מה לעשות אני רואה אנשים כואבים, קשה לי.

סיבות טובות אבל אולי כשאת מסתכלת אחורנית, האהדה השופעת שלך לברמלי/קלע/רוביקון תוך חוסר סבלנות לדעות של משקיעים שחושבים שהוא פחות ממושלם היתה לא במקום ?

אני מצטט מזכרון : "ברמלי איש ארץ ישראל היפה" , "יזם פורץ דרך". כתבת שרוביקון שעריבה לקלע היא חברה עתירת נכסים כגון WTP (שעכשיו בעצמה נמצאת בפח מחזור) ו WOBI, ציטטת שרוביקון בצעה אקזיט מוצלח יש בקופתה מספיק כדי לשם למשקיעים - כאשר לפי הדיווחים כיום הקופה של רוביקון ריקה.
חזרת והצגת את המודל העסקי של קלע : הלוואות מזנין, אבל לפי מה שעולה יש לקלע רק נכסים ראלים ששווים על הנייר 174K ש"ח.
לפעמים כדאי לעצור את הלהט ולא ל"הרתם" למאבק בצד הלא נכון כדי לא לקלקל את השם שלך או לסייע שלא בכוונה להטעות אחרים.
 
אבל לפי מה שעולה יש לקלע רק נכסים ראלים ששווים על הנייר 174K ש"ח.
לפי המפרק יש להם על פניו כמה עשרות השקעות שיכולות להיות שוות כל סכום שהוא. זה 174K באותה מידה כמו מיליארד שקל - עוד לא ידוע כלום בעניין הזה.
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@ע.מדי
אני עדיין משוכנעת, שאסור לצלוב משהו לפניי שיורשע או אפילו שיוגש בגינו כתב אישום ולהציג תמונה מאוזנת.
לפעמים כדאי לעצור את הלהט ולא ל"הרתם" למאבק בצד הלא נכון כדי לא לקלקל את השם שלך או לסייע שלא בכוונה להטעות אחרים.
בשום שלב לא טענתי שאני מומחית, עו"ד או רו"ח. אתה מוריד את הדיון הזו לרמה האישית, רוצה לריב, תמצא לך משהו אחר.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה האם רעידת האדמה החלה בשוק האג"ח ? שוק ההון 25
O רעידת אדמה בישראל אוף טופיק 60
נימוסין ייתכן שמבנים שחוזקו בתמ"א 38 לא ישרדו רעידת אדמה" נדל"ן 16
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
D הוראת קבע בקרן כספית שוק ההון 2
ז ביטוח שארים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M מגן מס על הפסדים בקרן כספית דולרית? מיסים 1
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
M הפקדות לא מוטבות בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 18
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T תשואה מוזרה בקרן מחקה שוק ההון 30
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U השקעת סכומים אקראיים בקרן העוקבת אחרי ס.פ 500 שוק ההון 8
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H רווק שמשנה סטטוס בקרן פנסיה: משמעות למצב רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
B dividend withholding בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ש השלמת פיצויים בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B עקיפת מגבלת 10% אחזקה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G מס על תגמולי עובד בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N איך רואים את העמלות שיורדות לי בפועל בקרן כספית? שוק ההון 3
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
D שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע מיסוי בקרן ישראלית המחזיקה אגח אמריקאי מיסים 7
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
ת יורש בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
Vit7 הסכנות בקרן כספית שוק ההון 19
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה