• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות איריות צוברות בקרן השתלמות IRA - איזה אופק השקעה?

• פותח הנושא פותח הנושא bobby
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
במקרה של קרן צוברת זה לא רק דוחה אלא ממש חוסך :) (במקום לשלם פעמיים, משלמים רק על עליית ערך במכירה)
הטענה של כפל מס נכונה רק לגבי קרן NTR צוברת, וכעת הרי מתברר שקרן צוברת (ישראלית) היא לא באמת NTR.
בנוסף, לא ברור מה השווית למה:
השילוש לעומת VT = דוחה מס.
השילוש לעומת קרן NTR = חוסך מס.
VT לעומת קרן NTR = חוסך מס (ומקדים אותו).

השילוש לעומת VT = דוחה מס.
לא מדוייק, כי השילוש משלם מס (אומנם מופחת) על כל דיבידנד. כלומר יש מיסוי כפול חלקי.
השילוש לעומת קרן NTR = חוסך מס.
VT לעומת קרן NTR = חוסך מס (ומקדים אותו).
מאחר וכמו שאמרת, אין באמת קרן NTR, זה לא רלונטי.

בוא נסתכל על 3 קרנות:
1. קרן מחלקת כדוגמת VT. מחזיקה את המניות במדד ומקבלת את הדיבידנדים, והם ממוסים, במקרה של משיקע ישראלי, ב25% (יותר במקרה של דיבידנד לא אמריקאי בקרן אמריקאית). מצד שני המס נחשב כמס ששילמת, ולא תצטרך לשלם אותו שוב במכירה.
2. קרן צוברת כדוגמת האיריות (השילוש או IMID) מחזיקה את המניות במדד ומקבלת דיבידנדים שממוסים ב~12% שלא ניתן להזדכות עליהם. כלומר תשלם שוב מס על אותו הרווח במכירה.
3. קרן תאורטית כלשהי (בין אם ישראלית או לא) שעובדת עם חוזים. לא מחזיקה מניות ולכן לא מקבלת דיבידנדים ולכן לא ממוסה על הדיבידנד. המס היחיד שתשלם הוא במכירה על עליית הערך.

אם נקבל את הטענה של @TunaGolem אז 3 הקרנות יתנו בערך את אותה תשואה לפני מס (עד כדי הפרשי ריבית וכו').

כלומר בקרן #3 לעומת #1 יש לך דחיה של מס
בקרן #3 לעומת #2 יש לך חסכון מס (אותם 12% בשנה)

מה שמוזר לי שיוצא שקרן #3 עדיפה על כל השאר, ופער לא קטן. אם זה המצב למה אין יותר קרנות כאלה בחו"ל? למה כל הקרנות הגדולות עובדות באחזקה ישירה?​

מה שמוזר לי שיוצא שקרן #3 עדיפה על כל השאר, ופער לא קטן. אם זה המצב למה אין יותר קרנות כאלה בחו"ל? למה כל הקרנות הגדולות עובדות באחזקה ישירה?
כי לנישומים האמריקאים חוקי מס שונים מאיתנו,
מי שמחזיק מניה מעל זמן מסוים משלם מס מופחת וכד' כך ששימוש בחוזים לא ייטיב איתם מבחינת מס.
אולי @TunaGolem @FIYaacov @אורי ג. יפרטו יותר.

למזלינו העולם לא בנוי רק מאמריקאים.
מה לגבי אירופאים/קנדים/אוסטרלים וכו'? הרי גם ככה קהל היעד של הקרנות האיריות הוא לא אמריקאים.

מי שמחזיק מניה מעל זמן מסוים משלם מס מופחת וכד' כך ששימוש בחוזים לא ייטיב איתם מבחינת מס.
אולי @TunaGolem @FIYaacov @אורי ג. יפרטו יותר.
לאמריקאים על חוזים יש אירוע מס כל שנה. מאוד לא יעיל לעומת מניות.

אם נקבל את הטענה של @TunaGolem אז 3 הקרנות יתנו בערך את אותה תשואה לפני מס (עד כדי הפרשי ריבית וכו').

כלומר בקרן #3 לעומת #1 יש לך דחיה של מס
בקרן #3 לעומת #2 יש לך חסכון מס (אותם 12% בשנה)

מה שמוזר לי שיוצא שקרן #3 עדיפה על כל השאר, ופער לא קטן. אם זה המצב למה אין יותר קרנות כאלה בחו"ל? למה כל הקרנות הגדולות עובדות באחזקה ישירה?​
לי הרבה יותר מוזר שלפי הטענה הזאת יוצא שהמסכנה הרווחת בפורום (אחרי המון דיונים וסימולציות לעתיד) פתאום מתהפכת ב-180 מעלות וקרנות ישראליות סינטטיות פתאום לא נראות כאופציה נחותה (ד"נ עדיין יותר גבוהים לעומת קרנות אמריקאיות אם מתעלמים משקר של ד"נ 0% אבל דומים לאיריות) ונוסף יתרון של הישראליות במיסוי ראלי ועלויות מסחר נוחות. כמובן, יש הבדלים בסיכון (צד שלישי בחוזים) אבל עדיין נראה שיש פה הרבה חומר לדיון נוסף וכולם עברו לסדר היום למרות הפופולריות העצומה של הקרנות האיריות. אולי זה אני שמפספס משהו? מעניין (התחלתי לחשוב על זה), איזו בדיקה של ביצועי העבר יכולה להוכיח (או להכחיש) את הטענה הנ"ל?

לי הרבה יותר מוזר שלפי הטענה הזאת יוצא שהמסכנה הרווחת בפורום (אחרי המון דיונים וסימולציות לעתיד) פתאום מתהפכת ב-180 מעלות וקרנות ישראליות סינטטיות פתאום לא נראות כאופציה נחותה (ד"נ עדיין יותר גבוהים לעומת קרנות אמריקאיות אם מתעלמים משקר של ד"נ 0% אבל דומים לאיריות) ונוסף יתרון של הישראליות במיסוי ראלי ועלויות מסחר נוחות. כמובן, יש הבדלים בסיכון (צד שלישי בחוזים) אבל עדיין נראה שיש פה הרבה חומר לדיון נוסף וכולם עברו לסדר היום למרות הפופולריות העצומה של הקרנות האיריות. אולי זה אני שמפספס משהו? מעניין (התחלתי לחשוב על זה), איזו בדיקה של ביצועי העבר יכולה להוכיח (או להכחיש) את הטענה הנ"ל?
אילו קרנות ישראליות יש עם דמי ניהול מוצהרים של 0%?

לי הרבה יותר מוזר שלפי הטענה הזאת יוצא שהמסכנה הרווחת בפורום (אחרי המון דיונים וסימולציות לעתיד) פתאום מתהפכת ב-180 מעלות וקרנות ישראליות סינטטיות פתאום לא נראות כאופציה נחותה
לא בדיוק.
הטענה המדוברת כעת היא שבאמצעות המכשירים שהן משתמשות ניתן תיאורטית להשיא קרוב ל TR.
ממה שאני זוכר, אמפירית הן (רובן) נחותות ומשיאות ל NTR.
כך שהמסקנה הרווחות עדיין לא התהפכה ב 180 מעלות.
והתייחסתי רק לגבי התשואה כי זה מה שהעלית, אבל לקרנות האיריות יש יתרונות נוספים כמו אחזקה פיסית, הכנסות מהשאלת מניות וכו'

אילו קרנות ישראליות יש עם דמי ניהול מוצהרים של 0%?
תמיין לפי עמודת דמי ניהול בכל אתר פיננסי (למשל פאנדר). יש כמה עשרות כאלה. סביר שלא יישארו על 0% לנצח.

אני זכרתי בדיקה (שלך?) בפורום שמצעה שרובן משיאות די באמצע בין NTR לבין TR.
אני אנסה לחפש את זה.

והתייחסתי רק לגבי התשואה כי זה מה שהעלית, אבל לקרנות האיריות יש יתרונות נוספים כמו אחזקה פיסית, הכנסות מהשאלת מניות וכו'
לא בטוח איזה יתרון יש לאחזקה פיסית, ואיך אפשר לתמחר אותו.
ולגבי הכנסה מהשאלת מניות - זה חלק מהתשואה בסופו של דבר, לא?

תמיין לפי עמודת דמי ניהול בכל אתר פיננסי (למשל פאנדר). יש כמה עשרות כאלה. סביר שלא יישארו על 0% לנצח.
תודה. לא מצאתי קרן עולמית. כן מצאתי סנופי

לא בטוח איזה יתרון יש לאחזקה פיסית,
1. נטרול סיכון מנפיק.
2. להבנתי גם דורש פחות תמרון לצורך עקיבה איכותית, קונים את המדד וזהו, בעקיבה סיננטית אפשר יותר לפספס.

מצאתי את הבדיקה.
נראה שלפחות קרן אחת נותנת תשואה שיושבת באמצע בין TR ל NTR. אומנם זה לא TR מלא, אבל אני לא בטוח כמה זה רחוק מקרן אירית מקבילה.
מדד SP500NTR השיא 14.19% בשנה על פני התקופה הזו.
הקרן של מגדל השיאה 14.52% בשנה.
ומדד SP500TR השיא 14.93% בשנה.

בדיקה רציפה על פני כל התקופה מראה שאכן הקרן של מגדל יושבת (כמעט בדיוק) באמצע בין העקום של SP500NTR ו-SP500TR.

1. נטרול סיכון מנפיק.
נכון, השאלה כמה הסיכון הזה סביר.
2. להבנתי גם דורש פחות תמרון לצורך עקיבה איכותית, קונים את המדד וזהו, בעקיבה סיננטית אפשר יותר לפספס.
אבל את זה אפשר למדוד, לא?
כלומר אם חברה מסויימת יודעת איך לעקוב סינטטית, גם אם בפער קטן, אפשר בבדיקה הסטורית לבדוק מהו אותו פער. או שאתה טוען שזה משהו שיכול להשתנות במהלך הזמן?

או שאתה טוען שזה משהו שיכול להשתנות במהלך הזמן?
בדיוק.
חיקוי סיננטי דורש גלגול חוזים והתעסקות תמידית, יכול להיות שייוצר קונטנגו בקונסטלציה מסוימת, יכול להיות טעויות הקשורות למארגין ושווי בטחונות שיגררו MC, יכול להיות flash crash שישפיע באופן לא צפוי (נכון שיש מנתקי זרם אבל כבר היה לעולמים שהם לא תפקדו כמתבקש מהם)
ואגב, אני די בטוח שהישראלים מבצעים את הפקודות (לגלגול החוזים והאג"ח) ידנית או סמי-אוטומטית ולא בצורה ממוכנות מלאה אז זה עוד שכבה לטעויות אנוש.
יכול להיות שכל זה תרחישי יום הדין למיניהם ואני מסכים כי עובדה שהם מצליחים לחקות לא רע, אבל עזוב, אחזקה פיזית זה די פשוט, אני אוהב מוצרים פשוטים.
כל דרדק שבקושי מבין מה זה מניות יכול להבין איך קרן סל מתכסה באחזקה פיסית.
נראה שלפחות קרן אחת נותנת תשואה שיושבת באמצע בין TR ל NTR.
אחת בלבד - מגדל, וגם @TunaGolem גילה שזה כנראה בגלל שאת המזומן מחזיקים באג"ח קונצרני (במקום ממשלתי).
אתה מוזמן לבדוק את המתחרות (תכלית, קסם ושות')

כול להיות שכל זה תרחישי יום הדין למיניהם ואני מסכים כי עובדה שהם מצליחים לחקות לא רע, אבל עזוב, אחזקה פיזית זה די פשוט, אני אוהב מוצרים פשוטים.
כל דרדק שבקושי מבין מה זה מניות יכול להבין איך קרן סל מתכסה באחזקה פיסית.
השאלה כמה שווה לך לשלם בשביל ההגנה מהתרחישים האלה ובשביל הפשטות?
לפי הטענה פה, קרן סינטטית אמורה לתת תשואה (תאורתית) של כ0.3% יותר מקרן אירית מקבילה. האם שווה לך להפסיד סכום כזה בשביל הגנה מתרחיש לא סביר?
אחת בלבד - מגדל, וגם @TunaGolem גילה שזה כנראה בגלל שאת המזומן מחזיקים באג"ח קונצרני (במקום ממשלתי).
אתה מוזמן לבדוק את המתחרות (תכלית, קסם ושות')
אז איך מסבירים את הפער בין התשואות של הקרנות בפועל לבין זה שתאוריטית הן אמורות לתת משהו מאוד קרוב לTR?
הרי אין לקרנות הישראליות סיבה לתת תשואה נמוכה יותר בכוונה.

אגב, אאל"ט דובר בזמנו גם על קרנות קנדיות (או זרות אחרות) שעובדות עם חוזים. מישהו יודע איך הביצועים שלהם?

אבל לא אמפירית.
כ0.3% יותר מקרן אירית מקבילה. האם שווה לך להפסיד סכום כזה
כיצד חישבת את הסכום?
קרן סינטטית אמורה לתת תשואה (תאורתית) של כ0.3% יותר מקרן אירית מקבילה. האם שווה לך להפסיד סכום כזה בשביל הגנה מתרחיש לא סביר?
קודם תמצא קרן סינטטית טובה מקבילת VT ואז יהיה מול מה להשוות.
אז איך מסבירים את הפער בין התשואות של הקרנות בפועל לבין זה שתאוריטית הן אמורות לתת משהו מאוד קרוב לTR?
הרי אין לקרנות הישראליות סיבה לתת תשואה נמוכה יותר בכוונה.
איכות הניהול, עקיבה סינטטית דורשת יותר מיומנות, מעבר לזה יש קוונטיזציה, לחוזים יש גודל מסוים אם הכמות הדרושה נופלת באמצע (X.5) מנהל הקרן יצטרך להתפשר על קניית יתר או חסר.
@TunaGolem הביא לאחרונה עוד סיבות. (פערי ריביות, הפרשי מט"ח וכו')

אבל לא אמפירית.
בדיוק. השאלה למה, מה אנחנו מפספסים?
כיצד חישבת את הסכום?
2.5% דיבידנד שנתי כפול 12% מס שקרן אירית משלמת (עולמית) יוצא 0.3%. כמובן שיש עניין של השאלת מניות, דמי ניהול וכאלה שלא לקחתי בחשבון.
קודם תמצא קרן סינטטית טובה מקבילת VT ואז יהיה מול מה להשוות.
אני מחפש...
איכות הניהול, עקיבה סינטטית דורשת יותר מיומנות, מעבר לזה יש קוונטיזציה, לחוזים יש גודל מסוים אם הכמות הדרושה נופלת באמצע (X.5) מנהל הקרן יצטרך להתפשר על קניית יתר או חסר.
@TunaGolem הביא לאחרונה עוד סיבות. (פערי ריביות, הפרשי מט"ח וכו')
כל זה יכול להיפטר ע"י קרן גדולה מספיק שמתכסה באג"ח שמתאים לחוזה

צריך לזכור שגם בעקיבה פיזית חברות נוהגות לבצע קירוב שייתן תשואה של המדד ולא בהכרח קונות את כל המדד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפי מסמך של וונגארד (חפשו בגוגל vanguard understanding synthetic etfs, להדביק לינק בתוך ההודעה דורש המתנה ואישור של מנהל הפורום, אני מניח כולם פה יסתדרו עם חיפוש המסמך) סינטטיות עדיפות מפיזיות מבחינת טעות עקיבה. ד"א מסמך חביב ולא ארוך, אין שם תגליות דרמטיות אבל ממליץ לכל המעונייים לעיין בו. הם אומרים שבמחקר שהם עשו על קרנות אירופיות טעות שנתית חציונית בעקיבה היתה 0.06% בסינטטיות ו-0.56% בפיזיות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
M האם כל קרנות וונגארד (ETF) הן איריות צוברות ? שוק ההון 3
ק קרנות איריות צוברות שוק ההון 28
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
L קרנות איריות בחשבון IRA שוק ההון 6
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
painblanc העברת קרנות איריות לברוקר בארה״ב שוק ההון 6
מ קרנות או ETFים איריות - האם יתרון המס הוא רק לETF? שוק ההון 10
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
מ מחשבון קרנות איריות VS קרנות אמריקאיות שוק ההון 0
L קיזוז הפסדי ורווחי הון קרנות איריות מיסים 5
ש קרנות איריות שקליות שוק ההון 1
A תמחור קרנות איריות ישראליות וגידור אל מול הדולר שוק ההון 5
מ תמהיל קרנות איריות/אמריקאיות שוק ההון 18
I קרנות שקליות של בלאקרוק או קרנות איריות שוק ההון 10
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א אופן תשלום עמלות ודמי ניהול על קרנות סל איריות שוק ההון 11
א עזרה במציאת קרנות איריות (להשקעה בדולרים) דרך פסגות טרייד שוק ההון 8
P המרת קרנות סל שקליות של בלאקרוק/iShares לקרנות איריות ביורו שוק ההון 47
לאץ' רכישת קרנות איריות במיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
Z האם קרנות איריות על מדדים אמריקאים אינן חשופות למס עיזבון בארה״ב? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z האם קרנות איריות העוקבות אחרי מדדי US מבריחות מחשיפה למס עיזבון בUS? פוסטים מאיכות נמוכה 4
G קרנות איריות כן או לא? שוק ההון 8
Y הבדל בחשיפה לדולר ומט"ח בכללי - קרנות איריות מול אמריקאיות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה