• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

יש כאן המון משחקים וזו בדיוק הבעיה … תאר לך שהבעלים של Ira x, מרוויחים גרושים על התפעול …אבל יש להם שת״פ עם חברה אחרת בבעלותם או שסתם מקבלים עמלות על הפניית כספים אליה…פתאום אפשר לעשות הרבה משחקים …
להרוויח 0.2% על תפעול Ira לא מעניין .., להפנות אנשים לקרנות שגובות 2% מההון ו 20% מהרווחים ולקחת חלק מזה…מעניין .
זה למה אני אומר , פרצה הקוראת לגנב.
להגביל את הira לאחזקה מדדית ? בשביל זה לא צריך ira.שהמוסדיים יציעו את המסלול.
לא תגביל רק לאחזקה מדדית ? אני חושב שנראה עוד הונאות…. התמריץ לנצל בורות/חוסר הבנה של אנשים, להעביר כספים ל ira ומשם לכל מיני גופים שיתגמלו את המפיצים בצורה גבוהה…הוא עצום.(בין אם התמריץ יגיע מהמתפעל של ה ira לסתם גורם חיצוני).
לא הבנתי.
איך זה עונה על שאלתי?
באותה מידה אפשר לעשות את אותו דיל בקרן מנוהלת.

לשכנע מישהו לעבור חברה בתואנות שווא (רמיזה שהתשואה העתידית קורלטיבית לתשואת העבר ב1/3/5 שנים, רמיזה על ידע מסוים לגבי איזון אקטוארי עתידי, ויש עוד המון דוגמאות הזויות), זה לא ניצול בורות/חוסר הבנה?
השאלה היא מה פוטנציאל הנזק.
לא תמצא אצלי מילים טובות על הרוב המוחלט של סוכני הביטוח/יועצים פיננסיים ובדיוק זו הסיבה למה אני לא רוצה שתהיה להם שום אפשרות לגרום נזק ארוך טווח למשקיעים ….

כבר עכשיו בשביל עמלות הם מבלבלים את המוח בשביל להעביר בין קרנות… בשביל תשלומים שהם פי כמה וכמה? …כמה מהם יעבירו פנסיות שאנשים חסכו שנים לאיזה קרן גידור דרך IRA? או פשוט להונאות ?

הקשקושים של חלקם היום גורמים נזק מינורי(מעבירים כספים בין קרן הפניקס במסלול כללי למנורה באותו מסלול ? מה כבר הנזק…״מרחב המחיה״ שלהם מצומצם).
הם יתחילו להעביר לira ?(שגם ככה האינטרס הישיר שלהם כנראה לא קיים כי בטח לא משלמים הרבה על לקוח כזה…) למה שיעשו את זה? כי איזה קרן משלמת להם הון.
לא הבנתי.
איך זה עונה על שאלתי?
באותה מידה אפשר לעשות את אותו דיל בקרן מנוהלת.
אז אולי אני לא הבנתי את השאלה …
ברור שאפשר לעשות הונאות בקרן מנוהלת …האם יכול להיות שיש קרנות השקעה שהמוסדיים השקיעו בהן שהם הונאות ? כמעט בוודאות .
אבל יש מנגנון סינון מסויים אצל המוסדיים לא הייתי מזלזל בו לגמרי, יש פיזור ענק בין קרנות, החלק הלא סחיר הוא לא רוב התיק וכו … אני די בטוח שברוב המקרים התיק הלא סחיר לא מייצר תשואה עודפת על המדדים לאורך זמן … אבל כנראה שלא איבדת את רוב ההון.

במקרה של סלייס, העבירן את רוב(כל?) החסכון של אנשים פרטיים שאין להם שמץ של מושג איך לבדוק את ההשקעות לקרנות שמי יודע מי בדק אם בכלל …ריכוז גבוה מאד, סיכון מאד גבוה במקרה הטוב והונאות במקרה הרע.

מעניין שאותה סוכנות ביטוח ממשיכה לפרסם באתר שלה את האפשרות ל"השקעה אלטרנטיבית באמצעות קופת גמל IRA".

מעניין שאותה סוכנות ביטוח ממשיכה לפרסם באתר שלה את האפשרות ל"השקעה אלטרנטיבית באמצעות קופת גמל IRA".
אולי בכלל פה הבעיה - אם סוכנות ביטוח מכרה למישהו הלוואה ועל הדרך ניידה לו את קרן הפנסיה בלי להסביר את ההשלכות, צריך לשלול לאותו סוכן את הרישיון, וגם להעמידו לדין (לכל הפחות משמעתי, אם אין חשד לפלילים, ופלילי אם נעשתה פה פעולת הונאה מכוונת) - בשביל זה בדיוק יש רגולציה ומפקח.

אולי בכלל פה הבעיה - אם סוכנות ביטוח מכרה למישהו הלוואה ועל הדרך ניידה לו את קרן הפנסיה בלי להסביר את ההשלכות, צריך לשלול לאותו סוכן את הרישיון, וגם להעמידו לדין (לכל הפחות משמעתי, אם אין חשד לפלילים, ופלילי אם נעשתה פה פעולת הונאה מכוונת) - בשביל זה בדיוק יש רגולציה ומפקח.
זה בדיוק מה שעשו.
כל השיחה על IRA היא זניחה, הבעיה קרתה אצל אנשים שרצו לקחת הלוואה כנגד קרן הפנסיה שלהם וסוכני הביטוח האלה היתנו את זה במעבר לסלייס.
הנפגעת המראויינת המרכזית אצל רולניק הקליטה את דברי הסוכן (ואגב, היא היתה הכי רצינית בלהציף את הבעיה גם לרשות ההון, שלא עשו עם זה כלום) כאשר היא אומרת לו שאין לה מושג בניהול עצמי של פנסיה והוא מבטיח לה שהם ינהלו את זה. מבחינתה היא פשוט העבירה את הפנסיה שלה לבית השקעות אחר, אחרי שבדקה שזה גוף שיש לו רישיון לעסוק בכך.

אז אולי אני לא הבנתי את השאלה …
ברור שאפשר לעשות הונאות בקרן מנוהלת …האם יכול להיות שיש קרנות השקעה שהמוסדיים השקיעו בהן שהם הונאות ? כמעט בוודאות .
אבל יש מנגנון סינון מסויים אצל המוסדיים לא הייתי מזלזל בו לגמרי, יש פיזור ענק בין קרנות, החלק הלא סחיר הוא לא רוב התיק וכו … אני די בטוח שברוב המקרים התיק הלא סחיר לא מייצר תשואה עודפת על המדדים לאורך זמן … אבל כנראה שלא איבדת את רוב ההון.

במקרה של סלייס, העבירן את רוב(כל?) החסכון של אנשים פרטיים שאין להם שמץ של מושג איך לבדוק את ההשקעות לקרנות שמי יודע מי בדק אם בכלל …ריכוז גבוה מאד, סיכון מאד גבוה במקרה הטוב והונאות במקרה הרע.
כנראה שבאמת לא הבנת את השאלה.
השאלה שלי:
האם סלייס יכלה להקים קרן מנוהלת, ושכנע אנשים להעביר לשם כספים וכו', - ובפועל להשקיע באותם קרנות עלומות?
אם כן, אז הכתב אישום הוא נגד סלייס (או גופים מוסדיים קטנים), לא נגד IRA.

מסכים שפה תחילת השרשרת.

באתר שלהם הם מסבירים את התהליך.

תחילה הצטרפות לקופות גמל IRA באמצעות "ניוד צבירות כספי קרנות השתלמות, ניוד צבירות כספי קופות גמל, רכישת קופת גמל חדש לפי תיקון 190". אח"כ המצטרפים מתחלקים לשני סוגים. הסוג הראשון הוא אנשים שמבצעים פעולות בעצמם.

"הסוג השני של האנשים, הם אלו שאינם מבינים בתחום או מבינים מעט והם זקוקים לידע או עזרה של איש מקצוע. אנשים אלו יוכלו לבחור לבנות עם אנשים העוסקים בשוק ההון, תמהיל השקעות הכולל פיזור סיכונים ולהגביל את גובה הסיכון. לחילופין, יוכלו למנות לעצמם מנהל תיק השקעות שיבצע עבורם את הפעולות."

הם מסבירים שאת כספי ה IRA אפשר לנתב או להשקעות בשוק ההון או השקעות אלטרנטיביות.

"אפיקי השקעה אלטרנטיביים כוללים נדל”ן מניב, נדל”ן לפיתוח, נדל”ן מסחרי, מיזמים פרטיים, אשראי צרכני, חברות סטרט-אפ, קרנות פרייבט אקוויטי חוב פרטי, קרנות גידור ועוד. כל אלו נחשבות להשקעות עם קורלציה נמוכה באופן יחסי לבורסה ונגזרותיה ועדיין מציעות פוטנציאל תשואה."

ההמלצה היא כמובן לכיוון השקעות אלטרנטיביות. לפי התיאור שלהם מדובר בעסקאות שאין בהן מרכיב של סיכון. לדוגמה "השקעה אלטרנטיבית מצוינת בקרן השקעות פרטית ,PE המאפשרת השקעה במגוון עסקאות וע”י כך מגדילה את הפיזור הפנימי בתוך תיק ההשקעה ואינה מושפעת מתנודות השוק ומגורמים חיצוניים ולכן היא נחשבת לאחת מהשקעות האלטרנטיביות הכדאיות והיציבות ביותר."

קודם כל, טכנית, אני לא מבין איך אפשר להשקיע כספי IRA במשהו שהוא לא בשוק ההון. אבל את זה אני שם בצד.

ושנית, מדובר באתגר לא פשוט, לשכנע שפנסיונרים אכן הבינו וביקשו שכספים פנסיוניים שלהם ינותבו לאפיקים כגון קרנות PE ואשראי צרכני.

לא יודע איך פרסמו את הנכסים של ה Ira …וזוהי שאלה מעניינית גם עבור הגופים שעושים זאת היום…
תנחש...
אבל הנקודה שלי היא שרשימת נכסים בגוף גדול עם הרבה עובדים, אני חושב שהסיכוי להונאה בו הוא נמוך …זאת אומרת שאני חושב שיש לי עוקב סנופי נגיד ואין לי .
למה? לא הבנתי איך בדיוק זה עוזר?
אתה חושב שאם יש גוף שמתבצעת בו הונאה אז הוא ירשום בדוחות שלו "אני מבצע הונאה" בפונט בולט?
לעומת זאת עבור אנשים שאינם מבינים(הרוב הגדול) זהו מכשיר לניצול כמות הכסף הגדול שנמצא בפנסיה לרמאויות/גניבות…והסיכון עבור החלשים/לא מבינים הוא פשוט גבוה מידי .
אם הייתי הרגולטור , הייתי סוגר את המכשיר הזה … הפירצה הזו עם הסכומים העצומים שאפשר להגיע אליהם דרכה לא שווה את הסיכון .
מערכת הפנסיה טובה מספיק והמעטים(יחסית) שיכולים להשתמש במכשיר הזה בתבונה לא שווים את הסיכון
בוא נכלא את כל האנשים בתוך הבתים שלהם, כי יש אנשים שלא מבינים ומסוגלים בטעות לפגוע בעצמם אם הם יצאו החוצה...
שמה שקרה כאן זה בגלל שאנשים לא מבינים פתחו Ira(בלי שהבינו ), העבירו את ניהול הכספים שלהם לגורם צד שלישי שהשקיע אותם ״בקרנות״ חו״ל והכסף נעלם .
בדיוק. אנשים לא דאגו לכסף של עצמם, עשו שטויות והפסידו כסף.
זאת לחלוטין בעיה שלהם.
אני לא יודע כמה הם מטומטמים כמו שזה לגיטימי שלא כולם(הרוב) לא צריכים ולא רוצים להיות מבינים גדולים בפיננסים
יש מסלולים מנוהלים למי שלא רוצה להבין.
זה לגיטימי לצפות מהמדינה שמכריחה אותך לחסוך לאורך שנים רבות תדאג שלא בקלות(כמה טפסים ) הכל יכול להעלם .
לא, זה לא.

לא צריך, הלכתי ובדקתי...
גלובלנט - IRA גמל
מתוך 2 מילארד ש"ח בנכסים...700 מיליון ש"ח בקרנות השקעה...35%(!) מהנכסים. למרות ההנחות שעשו כאן בשרשור...הרבה מאד מהכספים של ה IRA לא נמצאים בעוקב מדדים...
(מעבר לזה הקרנות מוגדרות כקרנות גידור בחו"ל ובארץ...אין מצב שכל ההשקעות האלו הן קרנות גידור...ז"א שהגורם המתפעל(גלובלנט) גם מקטלג אותם לא נכון...נורת אזהרה).
בתיק מוסדי של פנסיה יש בערך 10%+- בהשקעות בקרנות אלטרנטיביות...מה לפי דעתך הסיכוי שהמשקיע הממוצע משקיע בקרנות עם יותר סינון וסיכוי/סיכוי מאשר מוסדי ממוצע?
מה אתם חושבים הולך לקרות למשקיעים האלו? מה הולך לקרות לכלל משתמשי גלובלנט?

למה? לא הבנתי איך בדיוק זה עוזר?
אתה חושב שאם יש גוף שמתבצעת בו הונאה אז הוא ירשום בדוחות שלו "אני מבצע הונאה" בפונט בולט?
אני לא חושב שההונאה תהיה ברישום, אבל אם כבר תהיה הונאה ברישום של נכסים, היא תקרה בחברה קטנה יותר עם פחות עיניים ומנגנוני בקרה.
ההונאה שתקרה(ונראה שקרתה וקורה), היא ניצול מנגנון ה IRA להעברת כספים במקרה הטוב להשקעות גרועות ובמקרה הרע להונאות...ושמי שישלם על כך , זה שאר משלמי המיסים.(וגם אם רק המשקיעים...זה מספיק).
בוא נכלא את כל האנשים בתוך הבתים שלהם, כי יש אנשים שלא מבינים ומסוגלים בטעות לפגוע בעצמם אם הם יצאו החוצה...
כן זו בדיוק ההשוואה שעשיתי...זה בדיוק אותו הדבר. לא ידעתי שאנשים לוקחים כל כך אישית דעה שאומרת שאפשר להסתדר גם בלי IRA למשקיע מדדי. וזה לגמרי שקול לסגור את כל האנשים בבית.

בדיוק. אנשים לא דאגו לכסף של עצמם, עשו שטויות והפסידו כסף.
זאת לחלוטין בעיה שלהם.
תגיד את זה שוב כאשר אמא שלך/דודה שלך/מכר שלא הבין בפיננסים חתם על מלא טפסים והעלימו לו את הפנסיה...לא כולם(הרוב המוחלט של החוסכים) מבינים בפיננסים. הרוב לא מבינים בהשקעות...אין דרישה כזו בשביל להיות אזרח תורם. ה IRA מאפשר העברת כספים מאזרחים נורמטיבים להונאות .(וכן גם מאפשר למשקיעים "מבינים" להשקיע בזול במדדים...) , אם הבחירה היא בין זה שלדודה כהן מחדרה לא יהיה פנסיה כי סוכן ביטוח דחף לה מסמכים להעביר הכל לקרן Premium invest 3, לבין שלX מפורום הסולידית יהיה 0.1% יותר דמי ניהול בעוקב מדדים(שכנראה יתן לו +- את אותה תוצאה)...הדעה שלי די ברורה.

כן זה כן.(ובשני המקרים, דעה).

כנראה שבאמת לא הבנת את השאלה.
השאלה שלי:
האם סלייס יכלה להקים קרן מנוהלת, ושכנע אנשים להעביר לשם כספים וכו', - ובפועל להשקיע באותם קרנות עלומות?
אם כן, אז הכתב אישום הוא נגד סלייס (או גופים מוסדיים קטנים), לא נגד IRA.
אין לי מושג אם חוקית מותר לסלייס להקים קרן משל עצמה ולהפנות לשם אנשים...או מה ההגבלות הקיימות על הגורם המתפעל.
אבל לא חייבים רק להקים קרן...אפשר לקבל עמלות הפצה יפות מאד עבור הפניה של כספים לכל קרנות גידור/נדל"ן/השקעה אלטרנטיבית...ואם סלייס יחזיקו סוכנות, או הבעלים יהיו שותפים בסוכנות שמקדמת את סלייס וכו...יש המון פוטנאיאל לניגוד עניינים.
בפועל כרגע, IRA מאפשר להגיע לסכומים גדולים של כסף של משקיעים...בין אם הגורם המתפעל מרוויח מזה ישירות(עמלות על הפצת קרנות) או לא ישירות(משתמשים במנגנון הIRA על מנת להפיץ קרנות מסויימות וכתוצאה מכך המתפעל מגדיל את הנכסים)...זו עדיין אותה בעיה.

נערך לאחרונה ב:
זה עניין של גישה. אני לא מסכים איתה.
אתה גם יכול לטעון שלמכור דירה צריך מומחיות ואנשים יכולים לעשות שטויות, קבוצות קניה וכו'... לא חסרים סיפורים. בוא נחייב כל אחד לקחת מתווך לנדל"ן. הוא הרי אמור להבין בזה. בוא נחייב אנשים לקחת יועצי משכנתאות, איפה תעצור?

אני חושב שזה שקול.
יש כאן אפיק השקעה "ידני" ללא תיווך שהוא הבסיסי שלא מתאים לכולם. המוצר הזה גם עד לא מזמן לא היה קיים וכולם היו חייבים "מתווך" או תיק מנוהל בפנסיה/גמל/השתלמות.
אתה גם "מעריך" יותר מידי את גורמי המקצוע - מנהלי תיקים/מתווכים שהם יודעים מה הם עושים ודואגים ללקוח בעדיפות ראשונה.

בגישתי אתה לא יכול להגן על האנשים מטימטומם וזה לא גישה נכונה של להקים רשת חוקים למנוע כמה שיותר פרצות. תמיד יהיו פרצות וחצי ניסיון לסגור אותם ישים אותך כרגולטור/מדינה כאחראי ובבעיה שתקרה ויקרו בעיות. בדיוק כמו מה שקרה.
תן שוק חופשי, רגולציה על הגופים ה"מפוקחים" מנוהלים למי שלא רוצה להבין, השאר תשחרר...

תגיד את זה שוב כאשר אמא שלך/דודה שלך/מכר שלא הבין בפיננסים חתם על מלא טפסים והעלימו לו את הפנסיה...לא כולם(הרוב המוחלט של החוסכים) מבינים בפיננסים. הרוב לא מבינים בהשקעות...אין דרישה כזו בשביל להיות אזרח תורם.
+100
ולא רק אזרח תורם, גם בשביל קרן פנסיה של שכיר אין צורך להבין בפיננסים. אנשים ומעסיקים מפקידים בחברת ביטוח/השקעות שקיבלה את כל אישורי הרגולטור, מתוך ביטחון שיטפלו להם ביושר והגינות בפנסיה.

איפה תעצור?
עוצרים במקום שבו שאר משלמי המיסים משלמים על הטעויות של אנשים אחרים.
לדעתי, יש סיכוי יותר מסביר שבמקרה של ההונאה בסלייס יהיה ״הסדר״ (״תספורת״ קוראים לזה?) שבו כולם ישלמו ״קצת״ על מנת שאנשים לא יאבדו את כל הפנסיה שלהם.

אתה גם יכול לטעון שלמכור דירה צריך מומחיות ואנשים יכולים לעשות שטויות, קבוצות קניה וכו'... לא חסרים סיפורים
אגב גם בנדל״ן הכניסו כל מיני רגולציות לאחר מקרי הונאה גדולים/קריסה של קבלנים (כגון ערבות מלווה של בנק אם אני לא טועה).

בגישתי אתה לא יכול להגן על האנשים מטימטומם
כל הרעיון של ״פנסיית חובה״ נועד להגן על אנשים מטימטום…
ולדעתי טוב שהחוק נחקק.

נערך לאחרונה ב:
זה עניין של גישה. אני לא מסכים איתה.
אתה גם יכול לטעון שלמכור דירה צריך מומחיות ואנשים יכולים לעשות שטויות, קבוצות קניה וכו'... לא חסרים סיפורים. בוא נחייב כל אחד לקחת מתווך לנדל"ן. הוא הרי אמור להבין בזה. בוא נחייב אנשים לקחת יועצי משכנתאות, איפה תעצור?
הכל כאן זה דיון וכל אחד עם הדעות שלו...לגיטימי לגמרי.

אתה יכול בלי יותר מידי מאמץ להעביר את הנדל"ן שבבעלותך לקרן זרה שתעלים אותו?
מה שאפשרי לעשות עם הפנסיה(הנכס הכי(?) משמעותי של רוב האזרחים) בכמה מסמכים היום בגלל ה IRA?
זה לא שקול....כן, אנשים יכולים לעשות שטויות עם הכסף שלהם ושיעשו מה שהם רוצים ברוב המקרים...אבל כשיש לך מאות מילארדים בחסכון חובה ברמת המדינה, חסכון שרוב האנשים לא מבינים בו יותר מידי ושיש המון המון אינטרסים להעברת הכספים האלו לכל מיני מקומות...המדינה צריכה לדאוג שהסיכוי להונאות יהיה נמוך מאד עד לא קיים...וכשיש פרצות(ענק) שקוראות לגנב כמו IRA...לטפל בהן או לסגור אותן.

אני חושב שזה שקול.
יש כאן אפיק השקעה "ידני" ללא תיווך שהוא הבסיסי שלא מתאים לכולם. המוצר הזה גם עד לא מזמן לא היה קיים וכולם היו חייבים "מתווך" או תיק מנוהל בפנסיה/גמל/השתלמות.
אתה גם "מעריך" יותר מידי את גורמי המקצוע - מנהלי תיקים/מתווכים שהם יודעים מה הם עושים ודואגים ללקוח בעדיפות ראשונה.
אני ממש לא מעריך את גורמי המקצוע...בדיוק בגלל זה אני חושב שצריך להגביל את ה IRA.
מה שקורה כאן הוא בדיוק דוגמא לאיך כמויות גדולות של כסף נפגשות עם אנשים חמדנים ונגרם נזק לרבים.
מה שנראה שקרה בסלייס זה קרנות זרות מזהות(חלקן לגיטימיות? חלקן הונאה?) את כמות הכסף האדירה הנמצאת בפנסיה ישראלית -> מציעות עמלות גבוהות לסוכני ביטוח עבור גיוס כספים ל"קרנות שלהם" -> הסוכנים מבינים שאין דרך להוציא כאלו סכומים בקלות מרוב האנשים...אבל שיש פירצה ענקית ב IRA -> מעבירים תחת סיבות כאלו ואחרות כספים גדולים לIRA בניהול אישי(שלהם?) -> מעבירים את הכספים -> מקבלים עמלה שמנה מאד -> הלקוחות מגלים שהחסכון הכי חשוב שלהם...כבר לא קיים.

זה לא יקרה למישהו ב"מנורה מסלול כללי"(רוב הסיכויים שX% קטן מהכסף שלו נמצא שם בהונאות ואחוז לא קטן בקרנות לא סחירות עם פוטנציאל תשואה לא משהו...אבל לא אובדן תמידי של כלל הקרן).
בגלל שאני לא סומך על "אנשי המקצוע"(או יותר נכון סומך לגמרי שחלקם יעשה את מה שבאינטרס הקצר טווח שלהם, שזה להעביר כספים למי שמשלם להם הכי הרבה ואחריהם המבול...)...אני לא חושב שזה נכון לתת להם את המרחב מחייה הזה של להעביר כספים לאנשים ל IRA...מוצר שאמור להיות לאנשים מבינים הוא במקביל גם צינור להונאות/ניצול.

בגישתי אתה לא יכול להגן על האנשים מטימטומם וזה לא גישה נכונה של להקים רשת חוקים למנוע כמה שיותר פרצות. תמיד יהיו פרצות וחצי ניסיון לסגור אותם ישים אותך כרגולטור/מדינה כאחראי ובבעיה שתקרה ויקרו בעיות. בדיוק כמו מה שקרה.
תן שוק חופשי, רגולציה על הגופים ה"מפוקחים" מנוהלים למי שלא רוצה להבין, השאר תשחרר...
כל הדיון כאן הוא תיאורטי...אני בספק אם מישהו יסגור או יגביל את ה IRA...אנשים פשוט ינוצלו.
אין לך דרך אמיתית ברגע שהדלת פרוצה בצורה הזו, עם מנגנון התמריצים המטורף למנוע את המקרה הבא....וכמו רוב ההחלטות בחיים, החלטות הן עניין של tradeoffs...
אני חושב שהמערכת הפנסיונית, בהנחה ומציעה מסלולים פסיביים זולים עם רמת מעקב גבוהה...מייתרת את ה IRA עבור חלק גדול מהחוסכים...וכתוצאה מכך היתרון המינורי שקיים עבור אותם משקיעי מדדים(קצת יותר יעילות?(לא בטוח בכלל) אולי קצת יותר זול?) אינו שווה את הסיכון עבור הפלח האחר של האוכלוסיה שיכול לאבד את כלל חסכונותיו.

וד"א, מקצת שיטוטים באתר של גלובלנט.. נראה שלגלובלנט יש זרוע שממליצה על השקעות אלטרנטיביות, מנהלת תיקים וכו עבור אנשים שעוברים ל IRA...האם החלק הזה בעסק מקבל עמלות הפצה? מאיפה הגיעו ה35% של ההשקעות האלטרנטיביות ל IRA שלהם? האם יכול להיות שיש סיבסוד צולב, מלקוחות קוני מדדים הם לא מרוויחים יותר מידי...אבל מאלו שמשקיעים בנכסים אלטרנטיבים כן?
בהנחה ותהיה רגולציה שמגבילה/אוסרת את ההשקעה בנכסים חוץ בורסאים(אני חושב זה יהיה צעד חשוב) האם תהיה עליה משמעותית בדמי הניהול ב IRA כי פרת המזומנים תפגע?
מה אחוז מההשקעות שיושבות בגלובלנט בכל הקרנות חוץ האלו הן השקעות לגיטימיות? האם יש גם שם בעיות? האם רשות ההון ביקשה איזשהם הסברים/פירוט מכל חברות הIRA על ההשקעות הללו? למה מניחים שהבעיות של סלייס לא קיימות שם? או שיהיו קיימות בעתיד?
אלו גם בעיות...ושוב על מה שאני מדבר...כספי העתק שנמצאים בפנסיה ימשכו הונאות ובעיות...תיתן למישהו חור כמו ה IRA?(תקנה איזה "נכס" שאתה רוצה...בכמה טפסים תעביר חסכון של עשרות שנים לקרן קיימנית שלך תחפש אותה אחר כך)....יהיו בעיות.

לא נכנס איתך להשוואה של IRA מול פנסיה או קופת גמל. זה מוצר אחר ולא נצליח וגם לא רוצה לשכנע אותך מה יותר טוב. אין יותר טוב חד משמעית, זה אחר. אל תשווה לי למדדים ולסיפורי סבתא, מוצר אחר, השאלה אם יש לו מקום בשוק.

אני מסכים איתך שהייתה כאן פירצה, אני חושב שיש עוד דרכים לתקן אותה. לדוגמא תדרוש חתימה מול עו"ד כדי שהאדם לא יוכל להגיד לא הבנתי שהאחריות עוברת אליי ואין לי טענות כלפי המדינה וכו.

אני גם חושב שזו זכות בסיסית לתת לאדם לנהל את הכסף שלו באחריות שלו - כמו שהוא מנהל חשבון בנק, מגדל ילדים והמדינה סומכת עליו שהיא שולחת אותו לצבא.
אני חושב שאם אדם רוצה לקחת אחריות על כספי החסכונות שלו זה בסיסי. לא ביקשתי לשאת נשק.

בעניין אזהרת הציבור. הרגולטור לדעתי נכשל בלהזהיר אנשים עם מסמך שמסביר להם שהם מעבירים את הפנסיה לקרן עלומה שאין לרגולטור שום פיקוח ויכולת להבין לגביה ולשקול את ההשקעה בה עם יועץ השקעות או משהו כזה.

לצערי, יש אנשים שנופלים בהונאת הנסיכה הניגרית ומעבירים גם מאות אלפי דולרים בקריפטו לאיזה כתובת עלומת שם רק על רקע הבטחה שהנסיכה הניגרית תגיע או משהו כזה. הבנקים מזהירים, מתריעים ואומרים שלדעתם זה 100% אבל הלקוח לא מעניין אותו. רק אחרי שהם מעבירים אז פתאום הלקוח מתעורר מהחלוםומבין שהיתה הונאה ואפילו מגדיל לעשות ותובע את הבנק למה הם העבירו. כבר אמרו שחמדנות/קנאה וכו משבשים דעתו של אדם. אין איך להגן על האדם מעצמו (למשל, יש כנופיות שמתקשרות לאנשים ומבקשות פרטי כרטיס אשראי כדי להגן עליהם או כל מיני הונאות כאלו. הבנקים משלמים והציבור מפסיד).

אני שולח לך בפרטי קישור לקבוצת וואטסאפ של נפגעי סלייס.
ניסיתי להצטרף לקבוצה ואני מחכה כבר חודשיים שיאשרו את הבקשה... יש שם גם איסוף נתונים על תביעה. מישהו יודע מי פרסם את זה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך, ומה קורה?

החזירו את האפשרות לפני כמה שבועות.
אני מנסה להיכנס לאזור אישי. מגיע למסך שכותב לי ששלחו לי סמס/מייל ולא מגיע סמס/מייל
פניתי כמה פעמים למוקד (*2539.) ומורחים אותי (נבדוק/זה לוקח זמן/תקלה זמנית וכו')

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60