• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

המעקב אחרי הפרשה הזו הפך אותי לדי פסימי בכל הנוגע לרגולטור ולבתי המשפט ברגע שדברים משתבשים.
כבר חודשים ארוכים שגם לחוסכים שלא הייתה להם כל נגיעה למה שנראה כמו הונאת פונזי, אין גישה לכספים שלהם בסכומים שיכולים להיות מאוד לא זניחים (דוגמת קרנות השתלמות נזילות).
פורסם לכאורה מנגנון כלשהו למשיכת כספים במקרי סעד, אך מדובר בסכומים נמוכים למדי, ומהחלטות שמפורסמות בנט המשפט נראה שלפחות חלק מהחוסכים נתקלים בכשלים גם בהליך זה.

המעקב אחרי הפרשה הזו הפך אותי לדי פסימי בכל הנוגע לרגולטור ולבתי המשפט ברגע שדברים משתבשים.
כבר חודשים ארוכים שגם לחוסכים שלא הייתה להם כל נגיעה למה שנראה כמו הונאת פונזי, אין גישה לכספים שלהם בסכומים שיכולים להיות מאוד לא זניחים (דוגמת קרנות השתלמות נזילות).
פורסם לכאורה מנגנון כלשהו למשיכת כספים במקרי סעד, אך מדובר בסכומים נמוכים למדי, ומהחלטות שמפורסמות בנט המשפט נראה שלפחות חלק מהחוסכים נתקלים בכשלים גם בהליך זה.
אכן מסכים
לסמוך על אחרים עם כספך זה משהו שרוב האנשים לוקחים בקלילות מדי,

במבט פרטי, לפני כשבועיים ביקשה ממני בתור מעסיק, אחת העובדות בסלייס נתונים (דוחות פיצול) מהפקדות של שנה שעברה
אז אני מניח שיש פעולות שמתבצעות שם כדי "לשחזר את האקסל" (מה שנקרא :))

הרגולטור בהחלט.
בתי המשפט, מוקדם לקבוע. סביר שלוקח הרבה זמן להבין היכן הבעיות ומתי הן התחילו. (ואם אכן העסק נוהל באקסל, הרי שמן הסתם גם מנהלי סלייס עצמם לא יכולים לנפק מידע אמין)

הרגולטור בהחלט.
בתי המשפט, מוקדם לקבוע. סביר שלוקח הרבה זמן להבין היכן הבעיות ומתי הן התחילו. (ואם אכן העסק נוהל באקסל, הרי שמן הסתם גם מנהלי סלייס עצמם לא יכולים לנפק מידע אמין)
בינתיים נראה שבית המשפט מהווה חותמת גומי לבקשות המנהל המורשה שמונה... הייתי מצפה בשלב הזה חלק מהאנשים כבר היה יכול למשוך את רוב הכסף שלו.
הרושם הוא שהמנהל המיוחד רוצה לבצע מכירה של כלל הקופות, וככל ויהיו יותר משיכות ופחות כספים, זה יהיה פחות אטרקטיבי.

הצרות ממשיכות.

הצרות ממשיכות.

לאור הדיווחים הקודמים שהם מנהלים חשבונות באקסל, זה לא באמת מפתיע. לדעתי אלו שאצלם ימצאו הכי מעט בעיות הם לקוחות IRA עם חשבון מסחר עצמאי (עד כדי טעויות בשיוך כספים כפי שתואר בפוסטים קודמים בשרשור).

הוא מבקש להאריך ב-90 יום נוספים את הקפאת הנכסים בקופות כולן, בהמשך לצו קודם שניתן בפברואר לשלושה חודשים.
כלומר למעלה מחצי שנה בה משקיעים לא יוכלו לגשת לכספם. ללא יכולת למשיכה חלקית (תוך התחייבות להשיב במקרה ויתברר שקיבלו כספים בעודף) וללא כל אבחנה בין המשקיעים.
לדעתי זה בזיון ענק (אין לי כספים שם).

כלומר למעלה מחצי שנה בה משקיעים לא יוכלו לגשת לכספם.
נראה לי שזה התחיל בסוף דצמבר, אז יותר מזה. אם יוארך.

מהכתבה שקושרה:
המנהל מעריך בעשרות מיליוני שקלים כאמור את הליקויים מתוך סך של 1.2 מיליארד שקל בקופות המסלוליות.
אם נכון, מגביל את הנזק התאורטי לעד כ-8%. אם זה לא רק לשייך מחדש.

כלומר למעלה מחצי שנה בה משקיעים לא יוכלו לגשת לכספם. ללא יכולת למשיכה חלקית (תוך התחייבות להשיב במקרה ויתברר שקיבלו כספים בעודף) וללא כל אבחנה בין המשקיעים.
לדעתי זה בזיון ענק (אין לי כספים שם).
מעניין מדוע לא מתאגדת קבוצת משקיעה ומגישה תביעה כנגד המנהל הממונה על כך שנמנעת מהם גישה לכספם.

אם נכון, מגביל את הנזק התאורטי לעד כ-8%. אם זה לא רק לשייך מחדש.
תוסיף על הדרך את עלויות המנהל המיוחד וצוות הבדיקה, שייפלו על המשקיעים.

מעניין מדוע לא מתאגדת קבוצת משקיעה ומגישה תביעה כנגד המנהל הממונה על כך שנמנעת מהם גישה לכספם.
אני מנחש שרבים לא לחוצים על הכסף, ועבור הבודדים שכן זה נשמע כמו הליך מאוד יקר שלאו דווקא יסתיים לטובתם...

אני מנחש שרבים לא לחוצים על הכסף, ועבור הבודדים שכן זה נשמע כמו הליך מאוד יקר שלאו דווקא יסתיים לטובתם...
יש לי תחושה שדווקא הישיבה על הגדר לא תסתיים לטובתם.

יש לי תחושה שדווקא הישיבה על הגדר לא תסתיים לטובתם.
גם יכול להיות, אבל אין לי מושג מה הסיכוי שלהם להשיג משהו מול בית המשפט (כשהם נגד המדינה שמציגה עמדה לפיה היא פועל לטובת כלל העמיתים ולא לטובתה האישי), וגם אם יצליחו, העלות כנראה תהיה גבוהה מאוד עבור תיק כזה.

לגבי עיכוב בגישה, אני מניח שלא הרבה החליטו למשוך דווקא עכשיו.
לגבי אם יחסרו כספים, קודם צריך לראות מה תוצאת המנהל המיוחד. אולי יסדרו את זה ומעבר לעיכוב זה לא ישפיע.

מתוך כתבה מהיום בדה-מרקר, מה שהגישו לבית המשפט היום :

אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא ביצוע "השקעה בקופת גמל מסלולית מתוך נכסי עמיתים בקופת גמל אחרת. נמצא כי ועדת ההשקעות החליטה לבצע השקעה באחת הקופות המסלוליות בהיקף של 5 מיליון דולר בקרן השקעות כלשהי. לצורך ביצוע ההשקעה הועברו 2.5 מיליון דולר מחשבון הקופה הנכונה ועוד 2.5 מיליון מתוך חשבון מעבר של קופות הגמל בניהול אישי, שההשקעה כלל אינה קשורה אליהן".

לצורך ביצוע ההשקעה הועברו 2.5 מיליון דולר מחשבון הקופה הנכונה ועוד 2.5 מיליון מתוך חשבון מעבר של קופות הגמל בניהול אישי, שההשקעה כלל אינה קשורה אליהן".
וגם טעו בשיערוך ב9 מיליון ש"ח, לפי כלכליסט.

מה מכיל האחוז הזה וממה?
מהכתבה שקושרה:
המנהל מעריך בעשרות מיליוני שקלים כאמור את הליקויים מתוך סך של 1.2 מיליארד שקל בקופות המסלוליות.

אם עשרות מיליונים זה מתחת ל100 מיליון, מתוך 1.2 מיליארד שהחברה מנהלת, זה עד כ8%.

הבנתי
באופן אישי, לי זה נראה פחות מ 20 מיליון, לפחות מהדברים הגדולים שהם מצאו וציינו בכתבה
אני גם מעריך שמדובר בעשרות בודדים של מיליונים ולא מתקרב ל100 מיליון. אבל בינתיים הבדיקה לא הסתיימה, וכל פעם מגלים עוד טפח מהיקף הבלאגן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בא נארגן פה משהו אולי סקר או פתיחת פורום חדש עם קצת פרסומת וכו'
אני כותב פה ראשון בתור נפגע.... השקעתי בIRA היה שיוכים אך לגבי המשך הפקדות אני מסתפק מה יקרה(המעסיק של אשתי ממשיך להפקיד לIRA)
אני מזמין כאן בפורום לעוד נפגעים להצטרף... ולראות איך לפתח את זה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60