וגם אז הם מבטיחים פטור רק לשנה
כל הפתורים תקפים לשנה. אני מתחיל את המלחמות שלי חודשיים לפני סיום ההטבות. לרוב זה הולך בסדר, כאשר מתחלף מנהל סניף\סגן מנהל סניף אז קצת יותר קשה באותה שנה כי עוד פעם אני צריך להקשיב לסיפורים כמה נחמד לי בסניף הזה.
אז מכשיבים בנימוס ומסבירים: יש לי ככה וככה נכסים אצלכם, ככה וככה משכורת נכנסת, אין הלוואות, לעתים רחוקות יש מינוס שנסגר באותו חודש. ואז מדברים עוד קצת ואז מסדרים את הכל.
באותו בנק לאומי - העברתי את ההורים שלי לסניף שלי, יש להם תיק יותר קטן משלי (משהו באיזור 200-250K) ובבנק לאומי הם קיבלו:
- 0.14 קנייה/מכירה. עמלת מינימום נשארה אותה עמלה אך בלאומי יש טריק נחמד:
עמלת מינימום להוראת קבע לקרן מחקה הרבה יותר נמוכה - 5 ש"ח, אז לימדתי את האבא שלי לקנות בשיטת הוראת קבע חד פעמית:
עושים הוראת קבע, קונים ומבטלים אותה (ופה מגיע כל הכבוד לאבא שלי שכמעט בגיל 60 למד את הנושא של השקעות פאסיביות, ב2008
עצרתי אותו מלמכור קרנות נאמנות בשיא הירידה ומאז הוא התחיל ללמוד את הנושא ועזב קרנות מנוהלות

).
- 91% הנחה על דמי ניהול
- אין תשלום על החשבון בתנאי שמשתמשים בכרטיס אשראי של הבנק ב1000 שח בחודש
אחרי 3 שנים ניסו לשנות להם את התנאים, הסברתי יפה בסניף שזה יהיה מבצע 2 במחיר אחד, כלומר גם אני וגם הורים שלי יעזבו את הסניף, והכל פתאום הסתדר.
למה הם קיבלו את זה - כי אני ידעתי שהם יכולים לקבל את זה והתמקחתי (וגם בגלל שיש לי חשבון שם ואז יש כח הקבוצה).
אני מספר את כל זה לא כדי להראות הינה אני השגתי! (נו אולי קצת

) אלה כדי להבהיר נקודה חשובה:
תסתכלו, תכירו את התנאים (גם של מועדוני צרכנות או מקומות עבודה אחרים), תבואו לבנק עם עמדה מגובשת. דרך אגב, מספיק אם יש לכם מישהו במשפחה שיש לו מועדון מסויים או עובד במקום עם תנאי חשבון מסויימים והוא גר באיזור שלכם - פשוט תדברו איתו ותעברו לסניף שלו, יש מצב טוב שתקבלו את התנאים שלו או תנאים דומים ויש אפילו מצב שתקבלו את התנאים האלה בסניף הבנק שאתם בו עכשיו כדי שהם לא יעבדו לקוח). עוד טיפ חשוב: תבוא כמה חברים או בני משפחה - מסע ומתן מול יחיד זה דבר אחד, מול חמולה זה דבר אחר.
כן זה וואחד שוק טורקי. welcome to middle-east

אישית, הגעתי למצב שסה"כ ניוהל חשבון + מסחר דרך לאומי עולה לי יותר זול או שווה למסחר דרך (דיברתי עם הנציג של IBI, הוא לא האמין לי עד שהראתי לו פירוט עמלות ותעריף הנחות שלי)
ותזכרו -
ברגע שלקחתם משכנתא או הלוואה בסדר גודל של התיק שלכם או יותר גדולה ממנו, כושר מיקוח שלכם יורד פלאים