• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי

• פותח הנושא פותח הנושא שלומו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שלומו

משתמש רגיל
דירוג
164
שלום,

קרובת משפחה שלי מנהלת תיק ני"ע של 5 מיליון בבנק קטן. הכסף שם נמצא (לפי סדר גודל) בקרנות כספיות, קרנות נאמנות, אג"חים קצרים, קרנות ישראליות של מדדים בארה"ב ואירופה.

ראיתי שהיא משלמת עמלה שנתית של בערך 0.1% ואני לא יודע כמה עמלת ק/מ.

מה העמלות המקובלות שאפשר לקבל על תיק כזה? האם יש עמלות נסתרות בגלל כל הקרנות השונות שחלקן גם חופפות?

היא אף פעם לא ניהלה השקעות. לכן היא מפחדת מהפסדים והשקעות לטווח רחוק.
אני מנסה להסביר לה שבמצב שלה כדאי לה להשקיע חלק גדול לטווח רחוק, כי היא בעצמה לא מתכננת להוציא אותו בשנים הקרובות.
אני חושב שייעוץ בנקאות אישי עם השקעות פסיביות בדמי ניהול כמו בבתי מסחר זה מה שמתאים לה. השאלה היא אם הבנק יסכים לדבר כזה.

אני חושב שייעוץ בנקאות אישי
לא ברור אם אתה מתכוון ליעוץ מטעם הבנק, שהוא בדרך כלל לטובת הבנק ולרעתך.
או שהתכוונת שמישהו חיצוני ינהל לה את הכספים?

בלי קשר, אין ספק שעל תיק של 5M ניתן לקבל פטור מלא מדמי ניהול.

התכוונתי יועץ מטעם הבנק. הוא לא מבצע שום פעולה בלי אישור שלה. הרעיון שלי לבקש ממנו להשקיע במוצרים שלא מצריכים ניהול.
אם אני אגיד לה בעצמי מה לקנות אולי היא תשאל למה בחלק מההצעות שלי היא מפסידה.

שלום,

קרובת משפחה שלי מנהלת תיק ני"ע של 5 מיליון בבנק קטן. הכסף שם נמצא (לפי סדר גודל) בקרנות כספיות, קרנות נאמנות, אג"חים קצרים, קרנות ישראליות של מדדים בארה"ב ואירופה.
היא מנהלת או שהבנק מנהל עבורה? אם הבנק, הבעיה היא לא רק העמלות אלא ניגוד האינטרסים. למשל, בחירה בני"ע עם דמי הפצה כבדים שבולים לדמי ניהול כבדים והרצון לבצע הרבה פעולות.
אתה מתכוון "דמי משמרת"?
מה העמלות המקובלות שאפשר לקבל על תיק כזה? האם יש עמלות נסתרות בגלל כל הקרנות השונות שחלקן גם חופפות?
בלי דמי משמרת, עם ק/מ של 0.1-0.06. יש עוד עמלות אבל תכתוב בדיוק מה מעניין אותך.
היא אף פעם לא ניהלה השקעות. לכן היא מפחדת מהפסדים והשקעות לטווח רחוק.
אני מנסה להסביר לה שבמצב שלה כדאי לה להשקיע חלק גדול לטווח רחוק, כי היא בעצמה לא מתכננת להוציא אותו בשנים הקרובות.
זה לא קשור לכל מה שכתבת בהתחלה. עצה - אל תגיד לה במה להשקיע, הדרך היחידה שלך לעזור היא לתת ידע. אתה לא רוצה להיות אחראי
אני חושב שייעוץ בנקאות אישי עם השקעות פסיביות בדמי ניהול כמו בבתי מסחר זה מה שמתאים לה. השאלה היא אם הבנק יסכים לדבר כזה.
כשהבנק מנהל לה את ההשקעות הוא לוקח אחריות. יש מי שידבר איתה בכל רגע נתון ויתן דין וחשבון. הבנק משתדל לשמור על לקוחות מרוצים. קשה לי לראות איך הבנק ממליץ ל"ניהול פאסיבי" בקרנות מחקות מדדים אם הוא לא חושב שזה תואם את הסיכון הרצוי עבור הלקוחה.

הייתי מתמקד בלעזור לה לשפר תנאים ולא לשנות את ההשקעות...

התכוונתי יועץ מטעם הבנק. הוא לא מבצע שום פעולה בלי אישור שלה. הרעיון שלי לבקש ממנו להשקיע במוצרים שלא מצריכים ניהול.
סביר להניח שהוא ימליץ לה על קרנות עם דמי ניהול גבוהים, כי הבנק מקבל עמלת הפצה על קרנות כאלה.
הוא גם ימליץ להחליף אותן כל רבעון, כי הבנק נהנה מעמלות קניה/מכירה.
בקיצור, מסחטה של כסף.

מצד שני האופציה שאתה תמליץ על משהו ואז יהיה הפסד שם, היא גם גרועה.

אין מה לעשות, אם למישהו לא אכפת מהכסף שלו אז יתעלקו עליו.

הייתי מתמקד בלעזור לה לשפר תנאים ולא לשנות את ההשקעות...
בזה אני מתמקד. אני מכיר את העמלות שכתבת כאלה אני משלם. רק לא ידעתי אם זה יהיה קשה להשיג את זה גם בתיק מנוהל.

איך לנסות להפחית את העמלות הנסתרות?

היועץ בבנק בעצמו ממליץ לה להגדיל את הסיכון והיא מחפשת תמיכה בהחלטה גם ממני. אני הייתי מוכן רק לתת לה הסברים ולא המלצות מפורשות. אבל היא והמשפחה רוצים שאתן המלצות מפורשות. אז המלצתי לשים 3% במדד תל אביבי לצאת ידי חובה.

בזה אני מתמקד. אני מכיר את העמלות שכתבת כאלה אני משלם. רק לא ידעתי אם זה יהיה קשה להשיג את זה גם בתיק מנוהל.
אוקיי, לא בטוח לגבי תיק מנוהל.
איך לנסות להפחית את העמלות הנסתרות?
אם רוב הני"ע בבורסה בתל אביב, צריך להתמקד בעמלות ק/מ, דמי ניהול ותדירות השינויים בתיק. תוציא רשימה של הני"ע ותעבור על דמי הניהול ודמי ההפצה של כל אחד.
אבל היא והמשפחה רוצים שאתן המלצות מפורשות. אז המלצתי לשים 3% במדד תל אביבי לצאת ידי חובה.
אתה בטוח שיש הגיון במהלך הזה? :lol:

אוקיי, לא בטוח לגבי תיק מנוהל.

אם רוב הני"ע בבורסה בתל אביב, צריך להתמקד בעמלות ק/מ, דמי ניהול ותדירות השינויים בתיק. תוציא רשימה של הני"ע ותעבור על דמי הניהול ודמי ההפצה של כל אחד.

אתה בטוח שיש הגיון במהלך הזה? :lol:
כל הניירות בבורסת תל אביב. אני אציע לה לבקש לקבל דמי ניהול טובים יותר כמו של סוחר עצמאי, נראה לי שאין מה להפסיד.

אני חושב שכדאי לה להגדיל את האחוז המנייתי. כרגע יש לה 3% בעוש. מבחינתי זה לא כל כך משנה לאיזה מניות תכניס אותם, היא לא אוהבת לראות שורות שליליות אז שתשקיע במדד רחב במקום במניות ספציפיות. היא תמיד עושה את כל ההוצאות שלה בארץ לכן אולי כדאי לה להגדיל את החשיפה לארץ וכבר יש לה חשיפה למניות חו"ל. בכל מקרה 3% זה לא מהותי.

על תיק כזה היא יכולה לבקש פטור מלא מדמי ניהול/משמרת.
כן, יש עמלות נסתרות, יועצי הבנק ממליצים על קרנות עם דמי ניהול גבוהים.

יועצי הבנקים הם לא באמת אשפי השקעות, הם מקבלים את ההמלצות מהבנק המרכזי ומפיצים אותן ללקוחות.
אפשר להשקיע השקעות פסיביות גם בבנק בדיוק כמו בבית השקעות, זה לא מקומו להסכים או לא, השאלה מי יעשה את המהלך של השקעה פסיבית, אם לא היא ולא אתה כנראה שתצטרכו להסתמך על ההמלצות הלא פאסיביות של הבנק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D עמלות גלויות ונסתרות - מט"ח בבנקים צרכנות פיננסית 32
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
H פנסיה לעובד שמקבל עמלות מיסים 4
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות *** שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
E קיזוז עמלות rsu מיסים 28
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
א עמלות אפסיות בקרנות מחקות כשרות שוק ההון 1
ח הוזלת עמלות קנייה בישראל צרכנות פיננסית 4
A חשבון בנק ללא עמלות עוש ודמי כרטיס צרכנות פיננסית 5
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
someone235 קרן השתלמות עם עמלות פחות מ-0.8% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
מ עמלות בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
ז עמלות מט״ח לחברה עם הכנסות מלקוח זר צרכנות פיננסית 13
T מה הדרך הטובה ביותר לקצור רווחים מקריפטו במינימום עמלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
G עמלות בלאומי טרייד שוק ההון 3
ס עמלות סמויות בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ע נווד דיגיטלי - אשראי ללא עמלות מטח צרכנות פיננסית 3
ט קיזוז מיסוי דיב' בחשבון ממוסה כנגד עמלות ברוקר - אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 5
SolidBixby עמלות בנקים לעסקים צרכנות פיננסית 0
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
L עמלות מטבע חוץ (שקל יורו) צרכנות פיננסית 0
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
D העברת דולרים מחו"ל לישראל במינימום עמלות צרכנות פיננסית 24
O תיק השקעות - עמלות גבוהות, מה עושים? שוק ההון 6
adirkol להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
מ עמלות מט"ח והפרשי שער המרה צרכנות פיננסית 9
עידו ג מיקוח על עמלות שוק ההון 29
ב עמלות מט"ח שאלה וזקוק להמלצות צרכנות פיננסית 3
N התמקחות עמלות מסחר IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קניית אופציות לאחר התפטרות - עמלות והעברה לחו"ל מיסים 1
S עמלות קנית מטח גבוהות צרכנות פיננסית 10
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה