• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קיצוץ בהוצאות מזון - טבעונים בשגרה עמוסה ונטולי מיקרוגל

אגוזית

משתמש רשום
הצטרף ב
31/8/22
הודעות
4
דירוג
20
אהלן.

אני ובעלי צרכניסטים (לא ברף הגבוה, אבל כנראה לפי ההגדרה בפורום).
אנחנו רוצים להפסיק להיות כאלה, ולכן חושבים איך להתייעל מבחינת הוצאות מזון.
העניין הוא ששנינו לומדים ועובדים, ומבלים שעות ארוכות מחוץ לבית. אנחנו כן גם מבשלים, אבל לא תמיד זה מתאפשר, בטח לא בסוף יום ארוך במיוחד. מה גם שגם לי וגם לו אין מיקרוגל במקום העבודה - אז אין לנו איך לחמם אוכל שאכלנו לפני.
ואז אנחנו נתקעים בלי אוכל במשך שעות ארוכות, ובלית ברירה קונים בחוץ. לא בהכרח 'ארוחות', אלא גם דברים קטנים - פריכיות, חטיף אנרגיה, שקית קטנה של במבה. בשביל לא לרעוב עד האוכל האמיתי בבית.

השאלה שלי היא כזו:
האם יש כאן טבעונים - שמתמודדים עם מציאות דומה, ויש להם רעיונות לאוכל קליל, מזין, שלא דורש מיקרוגל?
רעיונות שעד כה עלו לנו: להגביר את צריכת השייקים (יכול לייקר קצת את הקנייה החודשית); חביתות טבעוניות של וגה; אגוזים; פירות; סלטים; כריכים.

יכול להיות שאלה באמת כל האופציות האפשריות.
אבל אם יש למישהו תובנה שעשויה לעזור - נשמח מאוד!
 
את יכולה להכין לך סושי רול אם את אוהבת אורז. לוקחת דף אצה, שמה אורז, ירקות, ומגלגלת לרול או לסנדויץ. עוד רעיון זה מנה חמה - לא דורשת מיקרו, רק קומקום חשמלי. יש פירה תפוחי אדמה אינסטנט שאפשר להכין, דייסות שיבולת שועל על בסיס מים חמים וכמובן שאר הדברים שציינת (פירות, סלטים, כריכים)
 
לא בהכרח 'ארוחות', אלא גם דברים קטנים - פריכיות, חטיף אנרגיה, שקית קטנה של במבה
את כל הדברים האלה ניתן להחזיק בבית כך שאם אתם "נתקעים" אתם לא צריכים לקנוץ בחנויות נוחות יותר יקרות.
טבעונות ככל, דורשת הרבה מאד עבודה, במיוחד אם אתם רוצים לחסוך בהוצאות ו/או לא להשתמש באוכל מעובד.
בכל זאת, יש כמה קיצורי דרך שאפשר לייצר.
למשל, כשאתם קונים ירקות, במיוחד כאלה שהם לבישול, תחתכו ותקפיאו. כמעט כל ירק לבישול אפשר להקפיא כולל חצילים וקישואים. תשרו כמות גדולה של בורגול, תבשלו כמות יפה של קינואה, קטניות ותקפיאו בשקיות מוכנות למנות. זה יאפשר לכם להכין מראש סלטים (למשל, סלט חצילים בעגבניות) שאפשר לאכול גם קר או, לחתוך ירקות ולערבב עם קטניות או אפילו שעועית ירוקה וליצור סלט חי.
חיתוך ירקות- תקנו חותכן פשוט וזול, צורת הירקות לא כל כך חשובה אבל זה יאפשר לכם להכין סלט מהיר גם בעבודה.
חביתות טבעוניות של וגה
100 ש"ח לקילו. מורכבת מקמח חומוס, קמח תירס (20 ש"ח לקילו) + כפית מלח הודי שחור (100 ש"ח לקילו) וכורכום. תנסי להכין תערובת לבד. יש מלא מתכונים. בטוח שתוכלי לחסוך המון.
ג.נ. אנחנו לא טבעוניים.
 
אנחנו רוצים להפסיק להיות כאלה
אפשר לשאול למה דווקא באוכל?
באופן כללי, תקופת הלימודים היא קשה ושוחקת (בטח כשגם עובדים) וחסכון בה הוא זניח בהשוואה לחסכון כשמועסקים בפוטנציאל שכר מלא.
אם האפשרות קיימת, הנוחות בתקופה הזאת שווה המון בעיניי. החסכון, במידה ונחוץ, יכול לבוא במקומות אחרים
 
ברוכה הבאה!
תוכלי למצוא רעיונות בשרשור הזה https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מתכונים-בריאים-פשוטים-וזולים.2983/
אני מבינה שאת מדברת על הכנת אוכל לקחת לעבודה, או גם על אכילה בבית?
לעבודה - הכי פשוט, משביע, טעים ומזין זה לקחת פירות יבשים (או טריים) ואגוזים.
בבית - מרקים מבוססי קיטניות, ירקות ודגנים בסיר גדול. כל יום מחממים בסיר קטן 2 מנות כשחוזרים מהעבודה. אין ספור קומבינציות, זול, בריא, טעים.
שני המזונות האלה גורמים גם לשובע לאורך זמן רב יחסית.
 
להשיג מיקרוגל למשרד ב"אגורה". להתרגל לאכול קרים מאכלים שבד"כ אוכלים חמים.
 
את יכולה להכין לך סושי רול אם את אוהבת אורז. לוקחת דף אצה, שמה אורז, ירקות, ומגלגלת לרול או לסנדויץ. עוד רעיון זה מנה חמה - לא דורשת מיקרו, רק קומקום חשמלי. יש פירה תפוחי אדמה אינסטנט שאפשר להכין, דייסות שיבולת שועל על בסיס מים חמים וכמובן שאר הדברים שציינת (פירות, סלטים, כריכים)
שיבולת שועל ומנה חמה כבר בשימוש. אני פחות בקטע של אצות (ריח של דגים), אבל פירה אינסטנט זה רעיון מעניין! תודה רבה.

פירות וירקות.
כן למרבה הצער אנחנו חלשים קצת בקטע הזה. מצאנו רשת בשם 'משנת יוסף' שמשווקת פירות וירקות מסוימים במחירים נמוכים במיוחד, אז נתחיל להתנסות במנגו ועגבניות שרי בשבוע הקרוב.

את כל הדברים האלה ניתן להחזיק בבית כך שאם אתם "נתקעים" אתם לא צריכים לקנוץ בחנויות נוחות יותר יקרות.
טבעונות ככל, דורשת הרבה מאד עבודה, במיוחד אם אתם רוצים לחסוך בהוצאות ו/או לא להשתמש באוכל מעובד.
בכל זאת, יש כמה קיצורי דרך שאפשר לייצר.
למשל, כשאתם קונים ירקות, במיוחד כאלה שהם לבישול, תחתכו ותקפיאו. כמעט כל ירק לבישול אפשר להקפיא כולל חצילים וקישואים. תשרו כמות גדולה של בורגול, תבשלו כמות יפה של קינואה, קטניות ותקפיאו בשקיות מוכנות למנות. זה יאפשר לכם להכין מראש סלטים (למשל, סלט חצילים בעגבניות) שאפשר לאכול גם קר או, לחתוך ירקות ולערבב עם קטניות או אפילו שעועית ירוקה וליצור סלט חי.
חיתוך ירקות- תקנו חותכן פשוט וזול, צורת הירקות לא כל כך חשובה אבל זה יאפשר לכם להכין סלט מהיר גם בעבודה.

100 ש"ח לקילו. מורכבת מקמח חומוס, קמח תירס (20 ש"ח לקילו) + כפית מלח הודי שחור (100 ש"ח לקילו) וכורכום. תנסי להכין תערובת לבד. יש מלא מתכונים. בטוח שתוכלי לחסוך המון.
ג.נ. אנחנו לא טבעוניים.
לגבי הקפאת קטניות/דנים וסלטים - כן, חשבנו על זה, זה לא דורש המון מאמץ ובאמת יכול לעזור.
לגבי החביתה - וואלה, לא שמתי לב לפער הזה בין המחיר של וגה לחביתת קמח חומוס פשוטה, שטעימה האמת גם עם מלח ופלפל.
תודה.
אפשר לשאול למה דווקא באוכל?
באופן כללי, תקופת הלימודים היא קשה ושוחקת (בטח כשגם עובדים) וחסכון בה הוא זניח בהשוואה לחסכון כשמועסקים בפוטנציאל שכר מלא.
אם האפשרות קיימת, הנוחות בתקופה הזאת שווה המון בעיניי. החסכון, במידה ונחוץ, יכול לבוא במקומות אחרים
זהו, שאלה מצוינת שהייתה גם הרבה בשיח בנינו.
הסיבה היא שאין לנו באמת מקומות אחרים לקצץ בהם. זה פורום אנונימי אז אין לי בעיה להרחיב קצת להמחשה (סליחה אם זה לא הפורום המתאים, פשוט שאלת): שנינו מרוויחים ביחד משהו כמו 7,500 ש''ח. אחרי כל מיני הוצאות קבועות, שבאמת קשה לראות איפה אפשר לקצץ בהם (בעיקר דיור ותשלום על הלימודים של שנינו), נשארים לנו בערך 2,000 ש''ח. לאוכל וכל דבר אחר. לכן אנחנו רוצים שלא לעבור את הסף הזה, בעיקר בשביל לא להיות בגירעון בחודשי בתור התחלה.
ברוכה הבאה!
תוכלי למצוא רעיונות בשרשור הזה https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מתכונים-בריאים-פשוטים-וזולים.2983/
אני מבינה שאת מדברת על הכנת אוכל לקחת לעבודה, או גם על אכילה בבית?
לעבודה - הכי פשוט, משביע, טעים ומזין זה לקחת פירות יבשים (או טריים) ואגוזים.
בבית - מרקים מבוססי קיטניות, ירקות ודגנים בסיר גדול. כל יום מחממים בסיר קטן 2 מנות כשחוזרים מהעבודה. אין ספור קומבינציות, זול, בריא, טעים.
שני המזונות האלה גורמים גם לשובע לאורך זמן רב יחסית.
ברוכה הנמצאת :)
אני מדברת על לקחת אוכל לעבודה. אני מכירה את השרשור, יש שם כמה דברים מעניינים, אבל הוא כולל בעיקר מתכונים לארוחות ופחות מה שאני מחפשת. מבחינת ארוחות חמות - אנחנו דיי מסודרים, בעיקר חיים על טופו, חומוס ואפונה בשילובים כאלה ואחרים עם אורז וקרם קוקוס. אם כי אנחנו בלי ספק צריכים לחקור יותר את האפשרות להכין גם מרקים מהקטניות. נגיד מרק אפונה יכול להיות אחלה.
לגבי אגוזים ופירות יבשים - שאנחנו אוהבים מאוד - דיי יקר לצריכה יומיומית ממה שראינו. כשיש אפשרות אנחנו לוקחים מההורים.
תודה רבה
 
כן למרבה הצער אנחנו חלשים קצת בקטע הזה. מצאנו רשת בשם 'משנת יוסף' שמשווקת פירות וירקות מסוימים במחירים נמוכים במיוחד, אז נתחיל להתנסות במנגו ועגבניות שרי בשבוע הקרוב.
מלפפון, תפוח, חסה...
הכי פשוט, משביע, טעים ומזין זה לקחת פירות יבשים (או טריים) ואגוזים.
אם את משווה פירות טריים ליבשים ברמת המשביע/מזין, איך אנחנו מתווכחים על מה זה אוכל בריא ומה לא?
 
סלטים עם חלבון צמחי\אגוזים\זרעים וכו'.
 
לגבי אגוזים ופירות יבשים - שאנחנו אוהבים מאוד - דיי יקר לצריכה יומיומית ממה שראינו.
זה סובייקטיבי אז תבדקי את מה שאני אומרת:השילוב של פרי (יבש או טרי) עם אגוזים הוא כל-כך משביע שצריך ממש כמות קטנה בשביל כמה שעות.
אני מתחילה את הבוקר עם תמר מגהול אחד ושלושה אגוזי מלך, והפעם הבאה שאוכל משהו יהיה 3-4 שעות אחר-כך. זה לא באמת יקר בכמות כזאת, מה עוד שאפשר לבחור פירות ואגוזים זולים יחסית. פרי זול יחסית זה תפוחי עץ, בננות, פירות הדר (בעונה). פירות יבשים זולים יחסית זה צימוקים, תמרים, שזיפים, משמשים. אגוזים זולים יחסית הם שקדים, בוטנים, גרעיני דלעת או חמניות ואגוזי מלך.
למרבה הצער אנחנו חלשים קצת בקטע הזה.
טבעונים שחלשים באכילת פירות וירקות??? זה עוד לא שמעתי :>
חוסו על בריאותכם בבקשה.
נשארים לנו בערך 2,000 ש''ח. לאוכל וכל דבר אחר
אתם נעזרים גם בהורים או לבד לבד?
אם לבד אז אולי תנסו את התקציב הזה (לחודש)
אגוזים וגרעינים הכי זולים - 300 ש"ח (לשמור במקפיא)
קיטניות יבשות מכמה סוגים - 100 ש"ח (לבשל ולהקפיא במנות שיהיה קל להכנה).
דגנים - 100 ש"ח (אורז, שיבולת שועל, גריסי שעורה, חיטה/פריקי)
פירות טריים - 400 ש"ח
פירות יבשים - 200 ש"ח
ירקות טריים פשוטים - 200 ש"ח
לחמים - 200 ש"ח
שאר הדברים המעובדים והיקרים ("חלב" טבעי וכדומה) - כמה שפחות, אלא אם אתם לומדים להכין לבד בבית, נניח חלב שקדים או מיונז טבעוני.
 
חלב סויה ומיונז טבעי קל מאד להכין בבית. חלב סויה, 3 ש"ח לכ- 2 ל' מפולים.
 
סלט קינואה או בורגול עם קטניות כמו שעועית אדומה או חומוס, בטטה אפויה בתנור, מלא ירוקים , חמוציות, קובעות טופו - מנה קלאסית להכנה כי היא קלה מאד מבחינת הכנות, קניות ונשיאה למשרד.
זה השילוב של כמה פרוסות לחם איכותי עשיר בסיבים טחינה ופרי אמור לכסות את הרכב עד הצהריים.
חופן אגוזים ופירות יבשים סוגרים פינה עד שמגיעים הבייתה.
עלות יומית של לא יותר מעשרות שח - בהגזמה ובתיאבון רב.

הקושי העיקרי הוא להתרגל להכנות ביום אסטרטגי בשבוע.
להקפיא ברוקולי ולהפשיר באותו יום לדוגמא
קובעות טופו אפויות עם קמח חומוס ותבלינים אפוי בתנור.
 
1.דייסת שיבולת שועל מתוגברת בכף צ'יה ו2 כפות פשתן טחון ( כל מכשיר ויטמיקס או דומיו יטחן בכיף, הרבה יותר זול מאשר לקנות טחון, חייב להיות מאוכסן בפריזר!).שתי התוספות הללו נותנות לכם 7(!) גרם חלבון ו10(!!!) גרם סיבים,אומגה 3, ותחושת שובע בכלום כסף .( צ'יה בסופר 10 שח לחצי קילו מספיקה לשבועיים, פשתן לא טחון 11 שח לחצי קילו, כנ"ל).הצ'יה מתעבת חימום אז ממש מתאים לה שאין מיקרו, אבל כן צריכה השריה בנוזל כדי להיות יותר ידידותית, אז כשמגיעים למשרד משרים הציה בחצי כוס חלב סויה או מים לחצי שעה וכשרעבים חולטים את השיבולת והפשתן במים רותחים מהקו קום, קורט מלח ( כן, טיפה, בשביל הטעם), טיפה אגוז מוסקט או קינמון ( בשבילי מחליף סילאן , ענין של הרגל), מערבבים, וכשנעים ולא רותח מוסיפים הצ'יה בחלב ובננה חתוכה , אגס חתוך, נקטרינה, ענבים, מה שבא.יחזיק אתכם כמה שעות טובות.
ואז:
תחתכו סלט ירקות.
כשתגיעו למשרד תוציאו את הפטרוזיליה מהתיק, ותשימו אותה בכוס מים קרים כדי שתזקוף קומתה , ובצהריים תגשו לחיתוך .
מה אפשר להוסיף לסלט לתחושת שובע שלא מצריך מיקרו?
סלק קצוץ טרי.כן.טרי.טעים מאד, בריא, ומשביע.כנל גזר.
המון פטרוזילה זקופת קומה, כוסברה, כמובן העגבניה- מלפפון, אבל תתפרעו ותגוונו.כמה שיותר צבעוני יותר סבבה.
תכינו חומוס ביתי מגרגרים יבשים ( כמה שקלים לחצי קילו, אי אפשר לנצח קטניות בתמורה עבור מחיר), לא לשכוח לא להוסיף סודה לשתיה למי הבישול ולשמור אותם לחומוס, הסוד בעיני זו איכות הטחינה שמוסיפים, לא צריך מעבר למלח, לימון , מים קרים ומי הבישול.מחזיק לא יותר מ4 ימים במקרר אבל כמה כפות גדושות יסגרו פינה מבחינת שובע, חלבון, ויטמינים וסיבים.
אפילו לא צריך לחם.
*אני באופן אישי ממש לא בענין של מנה חמה וכאלה, וגם לא אבקת חביתה, רוב השנה יש פירות וירקות כל כך נחמדים בארץ , והקטניות היבשות כל כך זמינות, אה ושכחתי דגנים מלאים כמו בורגול( לא צריך בישול בכלל- השריה במים רותחים וזהו).
עוד אופציה כרוטב לסלט- אם לא אלרגיים לבוטנים; כף חמאת בוטנים (ללא תוספות)מעורבבת עם כף/ שתיים מים קרים וטיפה מלח ולימון.כף חמאת בוטנים נותנת חלבון וסיבים ושובע - אני מוסיפה גרד ג'ינג'ר מהמקפיא .
אופציה למתקדמים; תנביטו על השיש במטבח עדשים ירוקות ושעועית מש, ותוסיפו לסלט.חלבון איכותי וגיוון.
לא לשכוח לקחת לימון .
בהצלחה!
 
היי (:
קודם כל, לא הבנתי כ"כ מה החלק שמקשה בהיותכם טבעונים? דווקא נראה לי מקל על העניין אבל אולי זה רק אני

א. מאוד מוזר בעיניי שאין מקום למיקרו בכל חללי העבודה. (כנראה אני לא מצליח להבין איזה סוג של עבודה זו)
בעיניי שווה מאוד לדבר עם הבוס ולנסות למצוא פיתרון לכולם, טבעונים ולא טבעונים. נשמע שזה די פסיכי שלא נותנים לכם לחמם אוכל. וזה כמובן אינטרס של הבוס שתהיו שבעים ורעננים.

ב. כשהייתי סטודנט, הייתי מכין בדר"כ סלט בטטה ועדשים שחורות (וכל השמחה - ירוקים למיניהם, בלסמי, חרדל, שמנ"ז ומה שאתם אוהבים)
בנוסף, אני מאוד אוהב אוכל הודי והייתי מביא הרבה פעמים אורז עם תבשיל, והייתי אוכל את זה "בהפסקות" פשוט ככה קר. אולי אתם גם תזרמו עם זה.
 
מוצרי סויה זולים ונוחים לבישול:
יובה, או שבבי סויה (נקראים גם כופתאות סויה, או בונזו סויה). מגיעים בתצורות שונות כמו דפים (שמתאימים ללזניה).
אפשר לקנות בתפזורת במחירים ממש נמוכים, או באריזות במחיר טוב.
(ואפשר לבשלם אחת לשבוע ולאכול אותם קרים)

המוצרים האלו הם תוצרים של הפקת שמן סויה. כלומר המוצרים הללו עשירים מאוד בחלבון ודלים בשמן.
זה כנראה גם מסביר את מחירם הנמוך בהשוואה למוצאי סויה אחרים כמו טופו שמחירו יקר.

עד שהכרתי את הז׳אנר הזה של אוכל, לא הבנתי למה אוכל צמחוני יקר כל כך. זה מזון שנמכר במחיר הוגן וריאלי. לא ניפחו את המחיר כי מדובר במוצרים ׳טבעיים׳.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
JBUZZ קיצוץ בהטבות המס לקרנות ההשתלמות שוק ההון 125
Homer קיצוץ עמלות בבנק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 111
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
A טיפים לחיסכון בהוצאות משפחה 2021, 2022, 2023 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 155
S שליטה בהוצאות של הורה מבוגר אוף טופיק 7
klayhamn איך לחסוך בהוצאות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
M שלום איך לחסוך בהוצאות של אכול בריא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ל דרכים לחסוך בהוצאות בלי לסבול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 211
N חיסכון בהוצאות אינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 165
ה רכישת תווי קניה לרשתות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
1337justme רשת\חנות מזון שאפשר להזמין אונליין ממנה באופן ידידותי לקשישים אוף טופיק 3
S מציאת רשימת הרכיבים לסוגי מזון לחתולים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
unrealx מעבד מזון לחמאת בוטנים/שקדים אוף טופיק 16
I מזון יבש לכלבים אוף טופיק 1
P כרטיס נטען לקניה של מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
Myrath גיפטאקרד פרטי שניתן לשימוש ברשתות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
מתכנת חימום מזון בעבודה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
T הוצאות מזון ומצרכים בחודש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Benjamin W מזון חתולים אוף טופיק 11
ק מזון שהוא חבר אוף טופיק 14
לא חשוב שמות בריאות| מוצרי מזון ומאכלים בריאותיים בבקשה? אוף טופיק 134
c881 מחירי מזון בפיקוח... אוף טופיק 10
Waler FarmBot לגידול מזון? אוף טופיק 19
c881 צריכת מזון שבועית מסביב לעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
c881 ניתוח סעיף מזון - 2016 צרכנות פיננסית 66
משה קניית מזון בסיטונאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
c881 מדא מתרימים מזון יבש לנזקקים לחגים אוף טופיק 1
Y זקוקה להמלצותיכם- מעבד מזון אוף טופיק 29
Sinister סקר הוצאת מזון ממוצעת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
nils רכישת מזון בזול באינטרנט, הצעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
Jtm השוואת מחירי מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
J חסכון בקניית מזון לכלב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6

נושאים דומים

Back
למעלה