אז כנראה שהבנתי לא נכון, "מנוטרל" מקבע את השקל לאותה נק' זמן ולכן מבחינת מי שקונה את הקרן המנוטרלת הדבר היחיד שישפיע זה נכס הבסיס.
אם הדולר יירד או יעלה - המשקיע אמור להיות אדיש
לא ככה?!
דיברתי על החלק של החשיפה לדולר, לא על השאלה אם הוא יעלה או ירד.
(ערכתי כדי שיהיה יותר מובן).
קרן מנוטרלת חשופה לשינויים בין השקל לדולר. קרן לא מנוטרלת לא חשופה לשינויים הללו.
ברור שהסיכוי שהדולר יזוז יחסית לשקל לכאן או לכאן זהה וקיים בשתי האופציות.
פשוט בקרן מנוטרלת זה באמת ישפיע על שווי הנכסים שלך ואילו בקרן לא מנוטרלת זה לא ישפיע
שאלה על גוף הכותרת
למה לא מוכנס בסקר האם עדיף גם תעודה ישראלית?
עשיתי השוואה בין איריות אמריקאיות וישראלית {קסם} בכל הגרפים משנה ועד חמש ניצחה בכולם!!!
גם צוברת וגם אין מס דיבידנד גם מיסוי מנוכה אינפלציה
מה אני מפספס האם החשש מפני העלאה לאורך זמן של הדמי ניהול??? כבר 5 שנים אמינה ומוכחת!!!
אשמח להארה
שים לב שאת ההשוואות האלה צריך לעשות בזהירות, מספיק שיהיה הבדל של יום אחד (יום שבו אין מסחר באחד המקומות, למשל) כדי לשנות את התוצאות.
ונראה לי שעוד דבר שפספסת: אם השווית לאמריקאית, האם השקעת מחדש דיבידנדים?
נניח שבדקת ביום ראשון שבו יש מסחר בישראל אבל לא בארה"ב. ובסופ"ש השוק ירד. אז בישראל הקרן תראה ירידה אבל בקרן של ארה"ב עוד לא תראה את הירידה הזו, כי אין מסחר. יכול להיות בכיף הפרש של 3%. עכשיו יש גם את יום פתיחת המדידה ויום סיום המדידה, ביחד אפשר להגיע גם ל- 6% ככה. לא הכי דייקתי בפרטים אבל אני מקווה שהעקרון מובן.
חסרה לי אופציה של "זה לא משנה". כמו לשאול האם עדיף אג"ח בדרוג A או AA. באחד קצת יותר תשואה וקצת יותר סיכון, אין תשובה נכונה.
אני די בטוח שבדקתי ובאינבסקו בסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן.
שאלה לחברים היקרים קניתי לא מזמן שני ניירות {ישראליים} מפורסמים
1] 1159235 של איישרס עולמי{אירית}
2]1183441 של אינבסקו אמריקאי
איך יכול להיות שהסחירות בהם 1]7.000.000 ובשני 3.000.000
כזה קצת אנשים קונים בזה ביום הרבה פחות ממניות בודדות בישראל?
וכן האם הבתי השקעות השונים לא נחשפים לניירות הנ"ל?
או אולי אני טועה בכלל
שאלה לחברים היקרים קניתי לא מזמן שני ניירות {ישראליים} מפורסמים
1] 1159235 של איישרס עולמי{אירית}
2]1183441 של אינבסקו אמריקאי
איך יכול להיות שהסחירות בהם 1]7.000.000 ובשני 3.000.000
כזה קצת אנשים קונים בזה ביום הרבה פחות ממניות בודדות בישראל?
האמת שיש פתרון ואין שערוריה.
במוצרים פנסיוניים בתי ההשקעות לא משלמים דמי ניהול לקרנות (בפועל הקרנות מחזירים להם) ואז אתה אדיש לבחירה של קרן וזה לכל הפחות צריך לכוון את מנהל ההשקעות לבחור לפי שיקולי מה הקרן הטובה ביותר למסלול שהוא מנהל.
האמת שיש פתרון ואין שערוריה.
במוצרים פנסיוניים בתי ההשקעות לא משלמים דמי ניהול לקרנות (בפועל הקרנות מחזירים להם) ואז אתה אדיש לבחירה של קרן וזה לכל הפחות צריך לכוון את מנהל ההשקעות לבחור לפי שיקולי מה הקרן הטובה ביותר למסלול שהוא מנהל.
לדעתי כן. לא בדקתי כעת, אך לזכרוני המדד להשוואה הוא NTR, וכיוון שהם מסוגלים להשיא יותר על ידי סוואפים למיניהם שעוקפים את המס דיבידינד, נוצר מצב בו הם משיגים קרוב לTR וגורפים את התשואה ה''עודפת''.