2 צעדים קדימה אחד אחורה - תכליתה של גדילה אקספוננציאלית.
כרגע אחד אחורה מבחינה פיננסית.
1. רציתי לצאת מהפוזיציה על vt ולהפוך הכל למזומן בסכום יציב. יצאתי לפני העלייה וזה "עלה" לי בעשרות אלפי שקלים.
2. נזכרתי אחרי המעשה שהדבידנדים הרבעוניים היו עוזרים לי.
3. אני אדישה רגשית להפסד הזה שזה טוב.
4. הסיבה שאני אדישה היא כי כרגע המטרה הפיננסית שלי היא לשנות את הגישה שלי כלפי כסף.
5. הגעתי להבנה לפני כמה חודשים שלאחר כמה שנים של דגש על חסכון ובנייה של התיק, גם הגעתי לסכום יעד שהצבתי לעצמי לחסוך כדי לחשוב על השלב הבא אל העושר, אבל גם בעיקר הבנתי שאני במקום שהגישה החסכנית שהיתה קפצנית מגבילה אותי בשלב זה בחיי ושאני צריכה לשחרר.
6. הסיבה שאני צריכה ללמוד לשחרר היא כי ההגבלה של החסכנות הגבילה אותי להתפתח אישית נפשית יצירתית. ובשלב הבא בחיי (התחלתי בגיל 20 עכשיו 28) אני צריכה לזרוע את הכוח שצברתי בשנים אלו בפן אחר.
7. יש לי באופק תוכנית שאם אצליח בה הכסף שהפסדתי בתקופה הזאת וגם בשנתיים שלוש האחרונות שגרתי עם בן זוג וזה לא צלח, ובעצם יכלו להחסך עוד עשרות אלפי שקלים שהלכו על נסיון חיים, אם אצליח... הם יהיו כמעט חסרי חשיבות.
אולי בגלל זה אני אדישה כי יש לי עדיין תקווה שאצליח להצליח בגדול (אולי מאד?) בעתיד.
8. לא אפרט את התוכנית אבל היא קצת מוזרה, אם אצליח בה אהיה מאושרת לא בגלל הרווח האדיר הפוטנציאלי, אלא כי זאת תהיה הגשמת חלום שאני מרוויחה באמצעות הכלים המופשטים וחשיבה יוצאת הדופן שפיתחתי עם השנים וזה יהיה סיפוק שאין כמותו.
אם אצליח גם אגשים פנטזיה שאמרתי בתמימותי בילדות וזה יהיה כיף.
8.5 במידה ואצליח להגשים את החלום הזה ואהפוך יום אחד לעשירה עצבנית, יש לי מטרות עם כוונות טובות, מחוץ לעצמי, וזה נותן לי גם תקווה שאצליח ואלוהים יעזור.
9. כעקרון ההבנה שיש אלוהים בעולם שינתה את חיי ויש לי פרופורציות אחרות לגבי כסף. הוא חסר משמעות. המטרה בחיים זה להיות מאושר וזה אומר שכסף הוא כלי ולא המטרה.
10. השינוי גישה שלי שמתבטא בשחרור - יש לי עבודה על איזון שנעשה מעצמו ולא עם הראש.
אני חסכנית ויש לי חוש לכסף בטבע שלי והבנתי את זה בעיקר מהסתכלות על התנהלות של אחרים.
לכן, זה שאני פחות מתחשבנת זה גורם לי לחפש איזון שבא ממקום אחר, יותר של מה בדיוק אני צריכה מאשר המספרים.
אז חודש אחד שניסיתי ממש לא לדפוק חשבון יצא חשבון של 8 אלף שקל, ואז זה גרם לי להבין שצריך לחדד. כלומר, להמשיך לא לחשוב על הוצאות דלק נניח, אבל הבנתי שהאפליקציה למעקב הוצאות לא מספיק ברורה כדי להיות עם יד על הדופק.
וזו כרגע משימה - לשפר את המעקב הוצאות הכנסות שלי. בפני עצמו זה ישפיע על ההתנהלות.
זו גם אחת הסיבות שרציתי להפוך את ההשקעה בחזרה למזומן.
כן, המטרה כרגע במקום לחסוך באגרסיביות היא ללמוד להיות עם יד על הדופק. אלה גישות דומות אבל לא אותו דבר.
11. כרגע אני עוד כמה חודשים רוצה טיפה להתאזן מכל ההפסדים וה'אסונות' הפיננסים ואחרי שאחזור למוטב מבחינת התנהלות כספית מבוקרת (אך משוחררת בלי לחץ מיותר) אני מתכננת לצאת לדרך חדשה ולעבור לגור לבד באחת הערים ליד המרכז, ליד ידיד נפש שלי שהוא כמו אח בדם ולהתחיל בדרך חדשה של עצמאות וללמוד להסתדר לבד. עדיין לא שם.
מבחינה אישית
12. עשיתי בחצי שנה האחרונה מאז שהתחלתי להתאמן, בסביבות 500 שעות, בדרך לעשר אלף.. של מדיטציה . זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בחיי. התקדמתי ויש עוד עבודה רבה עד שאגיע לנקודה שאני שואפת אליה (תחושה של זוהר). אני לא נעזרת בשום מדריך, לא יודעת כלום על בודהיזם נכון לעכשיו, אני משתמשת באינטואיציה החושית בלבד.
13. כרגע מה שמעסיק אותי בעיקר זה הבריאות.
אני כבר מתחילה להרגיש את חריקת העצמות וירידה ממשית באנרגיה שלי. אני כמעט בת 30 וזה לא מרגיש חיוני כמו גיל ההתבגרות.
לשמחתי הרבה, לאחר שנים של חיפוש אחר ספורט שיחליף לי את הבלט, זיקקתי את התרגיל המושלם. הספירה בו החלה, בעתיד אפיץ את הבשורה הזו. אפרט על זה יותר בהמשך כשיהיה יותר מה להראות כי אני ממש ממש בהתחלה, ואני רק כותבת את נקודות הציון עכשיו.
14. צריכה לשנות הרגלי תזונה גרועים, וזה קשה לי מאד. שנים על שנים לא נכנס ירק לפי וזה קשה.
כרגע משתדלת מלהתחיל בלאכול כל יום עגבניות צ'רי, שתיית מיץ לימון ולאכול חתיכה קטנה של בצל סגול (השאיפה לאכול בצל סגול חי אחד שלם ביום כמו תפוח). מתקדם באיטיות כל העניין הזה אבל לא נורא.
15. אני מנסה להיות יותר בשמש אבל לא מצליחה הרבה כי אין לי מרפסת והליכה בחוץ לא יוצא לי קבוע למרות שרוצה.
16. זהו, דבר אחרון חזרתי לקרוא ספרים, גיליתי שלקרוא במקביל כמה ופרק אחד או שניים אם ממש רוצה בכל אחד מהם כל יום (לא חובה) הרבה יותר נכון לי מאשר לקרוא אחד רצוף, כי צריך לעכל את מה שנקרא ובכלל בכללי אני יותר סבלנית כלפי לימוד עצמי. נתתי אחלה כותרת לפי דעתי.