• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משיכת כספי פיצויים ללא מס בעזיבת מקום העבודה- האם ניתן לשמור על הזכאות?

• פותח הנושא פותח הנושא alon700
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@ע.מדי אני קיבלתי אישור רצף פיצויים וקצבה ביחד באותו מסמך ללא בעיות מיוחדות.
האם שלחת את האישור לחברת הביטוח וקרן הפנסיה ישירות או שהעברת לסוכנות הפנסיונית שתעביר להם?
כיצד אתה יודע שהכספים נצבעו נכון?
האם צריך לעשות איזה אינטרקציה נוספת בהקשר של הרצפים עם רשות המיסים/ החברה המקבלת כאשר מניידים קופות שהכספים בהם כבר קיבלו אישור רשות המיסים לרצף פיצויים/קצבה?

@ע.מדי אני קיבלתי אישור רצף פיצויים וקצבה ביחד באותו מסמך ללא בעיות מיוחדות.
האם שלחת את האישור לחברת הביטוח וקרן הפנסיה ישירות או שהעברת לסוכנות הפנסיונית שתעביר להם?
כיצד אתה יודע שהכספים נצבעו נכון?
האם צריך לעשות איזה אינטרקציה נוספת בהקשר של הרצפים עם רשות המיסים/ החברה המקבלת כאשר מניידים קופות שהכספים בהם כבר קיבלו אישור רשות המיסים לרצף פיצויים/קצבה?

אני עשיתי את ההגשה לבד, זה תלוי בשרות של הסוכן, יש סוכנויות שעושות הכל עבורך, יש כאלה שחוץ מלמלא נתונים משאירות לך, ויש שבמקרה וזה פשוט, רצף קצבה על הכל יעשו עבורך.
אם הסוכן מבצע אז הוא מכותב לתשובות של מס הכנסה ואמור להעביר לחברות הביטוח והקרנות
וגם לך, הצרה היא שאחרי שעזבת בדכ שוכחים מהתיק הנל (גם הפורש)
אז צריך לפנות לסוכן המבצע כדי לדעת מה עשה והאם יש מכתב מנציבות המס
בקרנות פנסיה יש "דוח ערכי פדיון" למעסיק
ושם רואים האם הפיצויים מוגדרים כ פיצויים דחויים רצף קצבה או רצף זכויות (מעסיקים)
בביטוח מנהלים אמורים לקבל אחרי העברת הבעלות למעסיק החדש או אחרי סידור הרצף
עידכון של פסקאות הבעלות כולל מה הוגדר מבחינת הפיצויים לכל מעסיק

מנסיוני כמו שאמרתי כולם שוכחים לסגור את הפינה הנל כולל העובד :-)
לפעמים אפילו הסוכנים טעו , לדוגמא שפנסיה היא קצבה ולכן לא צריך להגיש בקשת רצף קצבה לפנסיה רק ל ביטוח מנהלים
לאישתי זה קרה ו 5 שנים אחרי שהחליפה עבודה
בזכות העובדה שאושר לה רצף קצבה על הביטוח מנהלים נציבות מס הכנסה אישרה לה רצף קצבה על הקרן פנסיה (הם קיבלו שהיתה טעות מצד הסוכן ולא רמאות ופתאום נזכרנו אחרי 5 שנים, אבל זה מאושר בנציבות )

איבדתי אתכם, ממש.
איך יכול להיות שזה כזה סיפור? כולה בן אדם *לא רוצה* למשוך פיצויים, מה עניין?

תגידו לי בבקשה אם סיבכתי את זה עוד יותר - היה לי ביטוח מנהלים שהחליף עבודה, ומאז העברתי אותו וקופת גמל נוספת לקופת גמל מחקה של IBI.
מה עכשיו?
נשמע לי הזוי כל הסיפור הזה, בייחוד הסיפור של @Bar שאפשר לדפוק את הכספים רק מזה שהיא הלכה למס הכנסה.

• אהבתי
Reactions: HHH
@adamshalev צריך להבין יותר טוב מה עשית בסיום העבודה. מילאת טופס 161א? המעסיק מילא טופס 161?
על פניו לא נשמע שיש לך בעיה אם הכסף עבר כולל מרכיב הפיצויים.
לגבי bar:
"הבעיה" להבנתי אינה זה שהיא הלכה למס הכנסה אלא שהיא לא הבינה עד הסוף מה היא עושה ומה המשמעות של זה. בדרך כלל הסוכנות המטפלת אמונה על ההסברים האלה וזה אמור להיות השירות שעליו אתה משלם כל כך הרבה.
ולמרות הכל יתכן שחברת הביטוח טועה כאן.
מציע לחפש בבלוג של נדב על מה צריך לעשות בסיום עבודה.

איבדתי אתכם, ממש.
איך יכול להיות שזה כזה סיפור? כולה בן אדם *לא רוצה* למשוך פיצויים, מה עניין?

תגידו לי בבקשה אם סיבכתי את זה עוד יותר - היה לי ביטוח מנהלים שהחליף עבודה, ומאז העברתי אותו וקופת גמל נוספת לקופת גמל מחקה של IBI.
מה עכשיו?
נשמע לי הזוי כל הסיפור הזה, בייחוד הסיפור של @Bar שאפשר לדפוק את הכספים רק מזה שהיא הלכה למס הכנסה.

העת סיום עבודה קיבלת ט 161 עובד ומעביד, בטופס אתה מגדיר מה אתה רוצה שיקרה
ליעד הכל לקצבה, לחלק חלק עד הפטור והיתר לקצבה, לסדר רצף מעסיקים

בגדול אתה אמור לגשת למס הכנסה ולהגיש את הבקשה שלך, בקשות מורכבות מצריכות אישור נציבות
לקרנות ולקופות מעבירים את ט 161 ואת אישורי מס הכנסה וכך הכל מוגדר ומאושר
לפעמים סוכנים עוזרים בהגשה , ךפעמים הסוכן החדש מעביר עבורך את האישורים לקרנות/קופות
כמו שקורה הרבה פעמים, דברים נופלים ונשכחים
עכשיו מבדיקה עם רוב החברים של אשתי ושלי, אף אחד לא זוכר בדיוק מה עשה בסיום עבודה, לא זוכר מה מילא למי נתן טפסים ואם בכלל, אבל בוודאות רובם זוכרים שלא עשו ביקור במס הכנסה.
לדעתי לפחות חצי יגלו בפנסיה שהפיצויים שלהם מוגדרים כ"פיצויים דחויים" ויצטרכו לשכנע את מב הכנסה שבעצם התכוונו לפני 30 שנה להגיש את כל הטפסים אבל "קרה משהוא" שהם לא זוכרים (שיעלה להם במס מיותר)
שווה לך לבקש דוח פדיון מעסיקים ו לדבר עם הסוכן הנוכחי, ואם יש אישור מס הכנסה אז תבקש שהסוכן יעביר לך עותק , שיהיה אצלך

@ע.מדי,
חרטה מרצף קצבה בעצם באה למס הכנסה ואומרת - אני רוצה למשוך את הכספים, בוא נעשה התחשבנות מס, כמובן שבמקרה כזה יהיה מיסוי על הפיצויים מעל הפטור.
אמת, ניתן למשוך כספים פטורים ואת הלא פטורים לייעד לקצבה אבל כפי שכתבת זה מקטין את ההטבות במס על הפנסיה.
על רגל אחת (מקוצרת): תיקון 190 אומר שיש לנו סל של כספים פטורים ממס ואנחנו יכולים להחליט איפה אנחנו רוצים ליהנות מהפטור הזה - על כספי הפיצויים במשיכה חד פעמית, או על הקצבה החודשית. הנוסחה מחשבת את כספי הפיצויים שנמשכו ב 32 שנות עבודה צמוד למדד ולכן משיכת כספי פיצויים בגיל 40 (לדוגמה) יכולה לפגוע אנושות בפטור על הקצבה בגיל הפנסיה.

@יוסי , אבל אם אני עוזב מקום עבודה כל 3-6 שנים ותמיד מושך את הפיצויים, סביר ביותר שאגיע לסך צבירה של מקסימום איזור המליון שקל, לפי המקדם היום (200) זה שווה לקצבה חודשית של 5000 ש"ח אז גם ככה קצבה זו פטורה ממס... לא?

@יוסי , אבל אם אני עוזב מקום עבודה כל 3-6 שנים ותמיד מושך את הפיצויים, סביר ביותר שאגיע לסך צבירה של מקסימום איזור המליון שקל, לפי המקדם היום (200) זה שווה לקצבה חודשית של 5000 ש"ח אז גם ככה קצבה זו פטורה ממס... לא?
ואז תשלם מס הכנסה ויהיה לך 7500000
לפי מקדם 200 זה 3750
או לפי מליון ש״ח מקדם של 266 שזה אפילו למחמירים לא ראלי

@אלון, אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שאתה מושך את כל הפיצויים ושם אותם בצד (בצד מהדיון הנוכחי) ואז על פי התחזיות יהיו לך עוד כספי תגמולים של כמיליון ש"ח והם ייתנו לך קצבה של 5,000 ש"ח שהם פטורים ממס ולכן טוב שמשכת את הפיצויים - אתה צודק, אבל אתה יכול לעשות את אותו דבר בגיל הפרישה ובכך שהשארת את כספי הפיצויים במסגרת של קרן פנסיה \ קופת גמל נהנית מזה שיש לך פטור ממס רווחי הון.

כמו שאמרתי פטור ממס רווחי הון זה 25% מס
יש מי שמעדיף עצמאות על תוספת תשואה של 33% נטו וזה בסדר אם מבינים את היתרונות והחסרונות בכל מהלך.

ואז תשלם מס הכנסה ויהיה לך 7500000
לפי מקדם 200 זה 3750
או לפי מליון ש״ח מקדם של 266 שזה אפילו למחמירים לא ראלי
@ע.מדי
לא הבנתי למה צריך לשלם מס על קצבה של 5000 ש"ח? זה ~שכר מינימום (בהנחה שאין לי עוד קצבאות/פנסיות אחרות)
@אלון, אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שאתה מושך את כל הפיצויים ושם אותם בצד (בצד מהדיון הנוכחי) ואז על פי התחזיות יהיו לך עוד כספי תגמולים של כמיליון ש"ח והם ייתנו לך קצבה של 5,000 ש"ח שהם פטורים ממס ולכן טוב שמשכת את הפיצויים - אתה צודק, אבל אתה יכול לעשות את אותו דבר בגיל הפרישה ובכך שהשארת את כספי הפיצויים במסגרת של קרן פנסיה \ קופת גמל נהנית מזה שיש לך פטור ממס רווחי הון.
@יוסי
נכון, רק שבאופציה של להשאיר לגיל הפרישה אני לא יכול לגעת בכסף בכל זמן אם אני צריך אותו עוד 5 שנים למשל.

@alon700
משיכת פיצויים הופכת את הכסף לחסכון רגיל בבנק/בית השקעות, הם לא "שכר מינימום" ולא "קצבה" זה כסף הוני פרטי שחייב במס רווחי הון.
זה שאתה מעוניין להשתמש בזה כ "תחליף משכורת/קצבה" את מס הכנסה זה לא מעניין.
בכל משיכה יתבצע חישוב של התשואה הראלית ותחוייב לפי מס רווחי הון (25% למניות)
אם אתה מעוניין לשמור נזילות של פיצויים אפשר לייצר חלוקה בין כספי פיצויים ברצף קצבה ו כספי פיצויים ברצף מעסיקים
כך שאין לך חבויות מס עד המשיכה/פרישה ואז יש כל מני פטורים ותקנות שמקטינות את חיוב המס על הקצבה או על משיכת פיצויים.
אבל זה כבר החלטה מורכבת שמצריכה יעוץ פנסיוני אובייקטיבי (ואני לא יועץ ולא אובייקטיבי)

נערך לאחרונה ב:
מה ש @ע.מדי כתב :)
רק עוד תוספת אחת קטנה - מזכיר לך שעל רצף קצבה ניתן לבצע חרטה ואז הכסף כן נזיל בעוד חמש שנים.

הבעיה היא כזאת - כעקרון הכספים בקופה אמורים להיות "צבועים" כרצף קצבה באופן אוטומטי, אבל נתקלתי כבר במקרים שהיו עם זה בעיות ולכן מומלץ ללכת לפקיד השומה בכל מקרה. ניתן לעשות את זה גם שנתיים אחרי אבל ככל הנראה תתבקש להביא דו"ח עדכני עם היתרות למעסיק ושהוא ימלא לך 161 חדש. אני הייתי מנסה לקפוץ לפקיד השומה עם הטופס הישן ומנסה את מזלי...
ואל תשכח לספר לנו האם הצלחת.

אוקיי, אז חלפו יותר מ4 חודשים אבל בסוף מצאתי את הזמן והסבלנות וקפצתי למס הכנסה.
הבאתי את ה161 המקורי שקיבלתי ממקום העבודה שעזבתי (חלפה מאז כשנה וחצי), הפקידה החביבה קיבלה אותו למרות הזמן שחלף ולא ביקשה שום דבר נוסף. אמרה שטוב מאוד שהגעתי עכשיו, אחרת, בפנסיה, הייתי אוכל אותה במיסוי עודף לדבריה.
בכל אופן תודה רבה על ההכוונה!

אוקיי, אז חלפו יותר מ4 חודשים אבל בסוף מצאתי את הזמן והסבלנות וקפצתי למס הכנסה.
הבאתי את ה161 המקורי שקיבלתי ממקום העבודה שעזבתי (חלפה מאז כשנה וחצי), הפקידה החביבה קיבלה אותו למרות הזמן שחלף ולא ביקשה שום דבר נוסף. אמרה שטוב מאוד שהגעתי עכשיו, אחרת, בפנסיה, הייתי אוכל אותה במיסוי עודף לדבריה.
בכל אופן תודה רבה על ההכוונה!
הייתה לי חוויה דומה. קיבלו ואישרו אחרי כמה שבועות במכתב הבייתה את רצף הקצבה למרות שעזבתי את מקום העבודה הקודם לפני יותר משנה והטופס 161 גם היה ישן יחסית.
ממה שאמרו לי במס הכנסה חייבים לעשות את זה תוך 3 חודשים מתום העבודה הקודמת.

הפקידה החביבה
סליחה שאני גונבת את השרשור, אבל באיזה פקיד שומה אתה? אני בפקיד שומה גוש דן, והם די איומים. בכל מקום אחר אנשים מדברים בשבחם של הפקידים במס הכנסה והשירות שהם נותנים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סליחה שאני גונבת את השרשור, אבל באיזה פקיד שומה אתה? אני בפקיד שומה גוש דן, והם די איומים. בכל מקום אחר אנשים מדברים בשבחם של הפקידים במס הכנסה והשירות שהם נותנים.
אני הייתי בת"א 3 ורוב הזמן הם אפילו לא ענו לטלפון (בשעות הפעילות שלהם).
בסוף הגעתי אליהם ע"י זה ששלחתי אימייל לכתובת שמקבלים בסוף ההודעה המוקלטת בטלפון.
שם למזלי ענתה לי מישהי.

גם היה לי עניין של תיק לא סגור והם כמובן שלחו אותי למע"מ שאמרו לי שאין דבר כזה מה שמ"ה אומרים והחזירו אותי למס הכנסה. זה היה כיף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M משיכת כספי פיצויים - איך מחושב מס שולי מיסים 3
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3
T משיכת כספי פיצויים מיסים 3
F משיכת כספי פיצויים - פגיעה בקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M תשלום מס על משיכת כספי פיצויים מקרן פנסיה מיסים 1
D משיכת כספי פיצויים להשקעה - השלכה עתידית מיסים 6
C משיכת כספי פיצויים פטורים משפיע על פטור מס עתידי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S בעד ונגד משיכת כספי פיצויים פטורים מקרן פנסיה מחקה S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Myrath משיכת כספי פנסיה (בדגש על פיצויים וחלקים שפטורים ממס) אוף טופיק 18
J משיכת כספי פיצויים? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
סנופקין אשמח לייעוץ על משיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 38
K משיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 25
I משיכת כספי פיצויים לפני גיל 35 צרכנות פיננסית 7
א משיכת כספי פיצויים במעבר עבודה שוק ההון 1
P משיכת כספי פיצויים לצורך השקעה? שוק ההון 11
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M משיכת כספי פנסיה בפטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11