אז ככה, אני עוזב מקום עבודה שם הופרשו לי פיצויים כדין על פי סעיף 14, משמע המעביד משחרר לי את הכספים ואני יכול למשוך את הפיצויים עד לתקרה של כמדומני 12,340 ש"ח פר שנת עבודה.
השיקול ראשית אם בכלל למשוך, מערכת השיקולים שלי:
לא למשוך כי:
אני לא צריך כעת את הכסף.
הכסף נושא תשואה בלי מיסוי עליה.
למשוך כי:
אני לא אוהב את כל העמלות ואיזון אקטוארי והשד יודע מה עוד ימציאו ומה ישאר מהחסכון הפנסיוני.
אני לא הולך "לבזבז" את הכסף שמיועד לפנסיה, אני הולך להשקיע/לחסוך אותו בעצמי.
מה שחשבתי עליו ועוד לא מצאתי תשובה לזה, זה האם אני יכול לא למשוך את הסכום אבל אם בעוד שנתיים לדוגמה ארצה למשוך אותו תשמר לי הזכאות הזו למשיכה ללא מס? או שזה רק כרגע בגלל עזיבת העבודה?
ככה למעשה אני משאיר את הסכום בפנסיה, צובר תשואה ללא מיסוי אבל ברגע שאצטרך את הכסף (כ-100,000 ש"ח) אוכל למשוך אותו בלי בעיה תוך מספר חודשים גם מבלי שעזבתי עבודה.
השיקול ראשית אם בכלל למשוך, מערכת השיקולים שלי:
לא למשוך כי:
אני לא צריך כעת את הכסף.
הכסף נושא תשואה בלי מיסוי עליה.
למשוך כי:
אני לא אוהב את כל העמלות ואיזון אקטוארי והשד יודע מה עוד ימציאו ומה ישאר מהחסכון הפנסיוני.
אני לא הולך "לבזבז" את הכסף שמיועד לפנסיה, אני הולך להשקיע/לחסוך אותו בעצמי.
מה שחשבתי עליו ועוד לא מצאתי תשובה לזה, זה האם אני יכול לא למשוך את הסכום אבל אם בעוד שנתיים לדוגמה ארצה למשוך אותו תשמר לי הזכאות הזו למשיכה ללא מס? או שזה רק כרגע בגלל עזיבת העבודה?
ככה למעשה אני משאיר את הסכום בפנסיה, צובר תשואה ללא מיסוי אבל ברגע שאצטרך את הכסף (כ-100,000 ש"ח) אוכל למשוך אותו בלי בעיה תוך מספר חודשים גם מבלי שעזבתי עבודה.