תראה...
הפיצויים יושבים לך היום בפנסיה. כלומר - פטור ממס על רווחי הון, כתלות בכמה אתה מושך כשאתה מגיע לפנסיה.
אתה יכול להעביר אותם לקופת גמל מחקה מדד.
נשאלת השאלה, כמה אתה משלם דמי ניהול מהצבירה על ה"פיצויים" בפנסיה מול כמה ב-קופת הגמל.
פיט שלום , בנוסף לעצה הטובה של מדי אוסיף את הפן האישי.
ב2009 כאשר התפוטרתי הוצאתי את כל כספי הפיצויים שאפשר להוציא ללא קנסות והשקעתי במדדים מנייתים כי חשבתי (לא ידעתי) שהשוק השתגע ויש עודף היסטריה.
ב2014 כאשר התפטרתי לא עשיתי זאת.
שים לב שמשיכת הפיצויים פוגעת ברצף הפיצויים ( גגל).
עוד נקודה שקראתי עליה לא מזמן זה שיצא תיקון 190 לפקודת מס הכנסה שלפיו אם משכת פיצויים ב-32 שנה לפני הפרישה זה יפגע לך בפטור ממס. לא נכנסתי לעומק של מה זה אומר אבל כדאי לבדוק את זה.
נשמע דפוק לגמרי שמענישים אותך באיחור של 30 שנה...
Lamur ; זה נכון -זה קשור לרצף הפיצויים. אני חושב שהוסיפו את זה ב2012.
מאחר ואני חסיד של פרישה מוקדמת ולא צופה בין כה שאעבוד רציף ובמשרה מלאה עד גיל 60 (מסלול פנסיה מוקדמת) לא
התעמקתי בזה. הייתי שמח אם מישהו יחקור ,יתעמק בנושא ויחזור לספר לנו פה בשירשור בשפה פשוטה.
ישנם מספר פוסטים של נדב טסלר מהבלוג פנסיוני בנושא אבל התעייפתי כשניסיתי להתעמק.
סבלנות הכרה ברזי המיסוי ונפש פקידי השומה + צבירת ניירת רלבנטית (במשך 30 שנה לפנח הפרישה): מי שעושה עסקים עם סינים צריך לדעת את השפה את התרבות והרבה סבלנות
הפטורים לא מתבטלים רטרואקטיבית
תשלום מס של 35% שקול ל אחוז תשואה עודפת שצריך להשיג
אני חושב שתמיד אפשר בגיל 60+ למשוך את הכספים ולשלם מס או לגלות שבכל זאת מתורגמן זול יותר ...
דחיית תשלום המס לא גורמת נזק
ע.מדי , תודה על כל האינפורמציה.
אני רק אוסיף שלפי הבנתי שגם אם העובד עזב עבודה והחליט לא למשוך את הפיצויים הוא צריך בכל זאת ללמוד מנדרנית
ולהפגש עם פקיד השומה ולדווח בשביל להיות זכאי להמשכיות הרצף. אם חלפה יותר משנה בין עבודות הוא צריך שוב להיזכר במנדרינית
ולהיפגש שוב עם הפקיד. כמובן שצריך לשמור את כל המסמכים בכספת מסודרים לצורך הפנסיה....
אישית יותר קל לי לעזוב עבודות ולמצוא אחרות מאשר להתעסק עם זה....
יש גבול לכל תעלול.
ע.מדי זה יוצא 12,340 ש"ח
אניח את הכתבות הללו לכאן למי שמתעניין.
פיטורין - מדריך המס המלא על פיצויי פיטורים
מדריך המס המלא איך לשלם פחות מס הכנסה על פיצויי פיטורים ומענק פרישה בעת פיטורין או פרישה
http://*******.com/kb94a5r
להשאיר או לא להשאיר את כספי הפיצויים בקופת הגמל לאחר עזיבת מקום עבודה או פרישה ?
דיון לאור תיקון מס' 190 לפקודת מס הכנסה.
http://*******.com/kata7dt