שלום לכולם,
קראתי על זה לא מעט באינטרנט ובפורום הזה בפרט. נשארה לי שאלה אחת.
יש כספי פיצויים פטורים ממס (בערך 12א׳ כפול מס׳ שנות עבודה) וכאלה שאינם פטורים ממס.
בואו נשאיר בצד את אלה שאינם פטורים ממס, ונראה האם כדאי לנו למשוך את הפיצויים הפטורים.
לכאורה כדאי כי הם ׳פטורים ממס׳ אבל הבנתי שבפועל זה לא נכון, ואנחנו נשלם קנס של 1.35 כפול הסכום הזה כשנגיע לגיל זיקנה.
לפני שממשיכים לקרוא - האם מה שרשום למעלה הוא נכון - כן או לא?
בואו נניח שעניתם שזה נכון, שמשלמים קנס כשנגיע לגיל זיקנה של 1.35 * הסכום שמשכנו.
עכשיו השאלה מומרת בתשובה שיש לי לכמה שאלות קטנטנות:
1) האם תהיה לי המשמעת לא לבזבז את הכסף על חופשה בחו״ל (התשובה - אין בעיה).
2) האם בניהול עצמי אצליח להגיע לתוצאות טובות יותר מקרן הפנסיה
3) האם בניהול עצמי אשלם פחות מדמי הניהול שאני משלם בקרן הפנסיה
4) האם החוק לא ישתנה (אציין שיש לי כ-40 שנה עד גיל פרישה, אבל בד״כ השינויים בתחום אינם רטרואקטיביים - ראו ערך מה שהיה בשנת 2008)
אז לפי מה שאני מבין, לשאלה האם כדאי להוציא ולהשקיע את הכספים עצמאית או להשאיר אותם בפנסיה -> ברור שצריך להשאיר בפנסיה! כי לא רק שאתה לא תצטרך לשלם קנס של 1.35, אתה גם מקבל פטור ממס רווחי הון.
מה אני מפספס? ולמה נראה לי שכל החברים בפורום מושכים את הכספים ומשקיעים אותם עצמאית?
קראתי על זה לא מעט באינטרנט ובפורום הזה בפרט. נשארה לי שאלה אחת.
יש כספי פיצויים פטורים ממס (בערך 12א׳ כפול מס׳ שנות עבודה) וכאלה שאינם פטורים ממס.
בואו נשאיר בצד את אלה שאינם פטורים ממס, ונראה האם כדאי לנו למשוך את הפיצויים הפטורים.
לכאורה כדאי כי הם ׳פטורים ממס׳ אבל הבנתי שבפועל זה לא נכון, ואנחנו נשלם קנס של 1.35 כפול הסכום הזה כשנגיע לגיל זיקנה.
לפני שממשיכים לקרוא - האם מה שרשום למעלה הוא נכון - כן או לא?
בואו נניח שעניתם שזה נכון, שמשלמים קנס כשנגיע לגיל זיקנה של 1.35 * הסכום שמשכנו.
עכשיו השאלה מומרת בתשובה שיש לי לכמה שאלות קטנטנות:
1) האם תהיה לי המשמעת לא לבזבז את הכסף על חופשה בחו״ל (התשובה - אין בעיה).
2) האם בניהול עצמי אצליח להגיע לתוצאות טובות יותר מקרן הפנסיה
3) האם בניהול עצמי אשלם פחות מדמי הניהול שאני משלם בקרן הפנסיה
4) האם החוק לא ישתנה (אציין שיש לי כ-40 שנה עד גיל פרישה, אבל בד״כ השינויים בתחום אינם רטרואקטיביים - ראו ערך מה שהיה בשנת 2008)
אז לפי מה שאני מבין, לשאלה האם כדאי להוציא ולהשקיע את הכספים עצמאית או להשאיר אותם בפנסיה -> ברור שצריך להשאיר בפנסיה! כי לא רק שאתה לא תצטרך לשלם קנס של 1.35, אתה גם מקבל פטור ממס רווחי הון.
מה אני מפספס? ולמה נראה לי שכל החברים בפורום מושכים את הכספים ומשקיעים אותם עצמאית?