• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו

דירוג
76
היי,

אשמח לסיעור המוחות שלכם :)

מכר בן 28 עומד לסיים לימודים באחד ממקצועות ההנדסה, השיג הון עצמי כלשהו, הוא הציב בפניו 3 אפשרויות:

1. ליטול משכנתא ולגור בדירה שהוא קנה (שני מכרים נוספים שלי, שאפרט על הגישה שלהם בהמשך, מעודדים אותו לגבי אפשרות זו).

2. ליטול משכנתא, ובמקביל לשכור דירה או לגור אצל ההורים (פחות מועדף מבחינתו). ולהשכיר את הדירה שלו.
* האם אפשרות זו בעצם מתחלקת לשתי אפשרויות שונות?

3. להמשיך לצבור הון מעבודה ואת ההון העצמי להשקיע באופן סולידי בשוק ההון (עד שהוא מוצא את עצמו מבחינת זוגיות ומבחינת השאלה היכן ירצה לגור, או האם הוא שמקיע או צרכן דיור).

אין לי שום מטרה לייעץ לו שום דבר, אלא פשוט לחשוף אותו *לנתונים ומושגים בסיסיים* מראש, ולהציג לו עובדות. לאחר מכן, אמסור לו ברכת הצלחה ושיקבל החלטות לבד. חשוב לי להדגיש שאין לי ניסיון בשכירויות (מלבד שכירות של שנתיים לבד) או משכנתאות, פשוט הייתי עד לשיחה שלו עם עוד שלושה אנשים - היא גרמה לי להיות מאוד מודאג.

לגבי מינוף ידוע לי שיש: מקורות מימון, תזרים, ריבית. ושהוא מוכרח להבין שלושת היבטים אלו לעומק.
לגבי הדילמות החרושות של משכנתא מול שכירות לא צריך להכביר במילים, וגם לגבי הטקטיקה "הבטוחה" יותר, של המשך מגורים אצל ההורים או שכירות ממש זולה לצד השקעה סולידית בשוק ההון (כמובן שגם כאן יש אי-אלו סיכונים). הנקודה שנראה לי שצריך לבחון נושא זה קודם כל מהשאלה הבסיסית מי הוא, משקיע או צרכן דיור?

ולאחר מכן לבחון כל אפשרות באופן כוללני ולא רק מתוך ראייה של מיקסום תשואה גרידא. מה עם זוגיות, משפחה, שקט נפשי וכו'?

אשמח לסיעור מוחות בשביל להשקיט לוודא שלא פספסתי כלום, ולהשקיט לאחר מכן את המצפון שלי ולשלוח אותו לדרכו בלי לפצות אפילו מילה אחת על הנושא הזה בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
*לא כתבת כמה הדירה עולה, כמה הוא מכניס\מתכנן להוציא חודשית על משכנתא, תקופת משכנתא, סכום משכנתא, איזור דירה. . .

בספר "כאן קורסים בכיף" מצוין שהבנק כיום דורש מאיתנו באיזור 5.5% ריבית על המשכנתא
ריביות משתנות בתדירות גבוהה, לקחת ריבית מספר זה לא הגיוני
מה שגם הריבית תלויה בסכום, מסלול וכמות השנים.

ובלי קשר לכל זה, לחשוב קדימה, בטח עם משכנתא ל30 שנה סביר שהיו שינויים - השותף הרווק לא יחכה איתו לסוף המשכנתא, חלק מהאנשים שמתלוננים בפייס חיים על הקצה, לוקחים הלוואות מקסימליות, לפעמים גם מוצאים דרכים יצירתיות לקבל הלוואה יותר גבוהה מהמקסימום שהם יכלו לקבל וכשיש בעיה אחת קטנה (כמו לא מוצאים שוכר) היא הופכת לבעיה גדולה כי אין כסף.

לאחרונה נחשף יותר לתסכולים ופוסטים של הייטקיסטים שעד היום הרגישו "מסודרים" וכעת שאלת המשכנתא נפתחת אצלם מחדש בגלל נפלאות ה-AI שגרם להם להיות סוג של מובטלים פרמננטים או להחליף מקצוע. כרגע יש למכר שלי עבודה, אחרי שחווה פיטורים דיי ארוכים, אבל מרגיש שאין גרנטי כבר לשום דבר כולל הנדסה. כיצד זה אמור להיכנס בתחשיב של כל אחת משלושת האופציות?
לא יודע, אבל אני כן אציין שגם לפני הAI בגלי פיטורים קודמים היו אנשים שלקח להם המון זמן למצוא עבודה או נפלטו מהשוק, זה תמיד קורה
במיוחד במקצעות יותר נישתיים\נדירים\בכירים, כאלה שלא למדו\התקדמו, כאלה עם דרישות מאוד גבוהות, אנשים שלא יודעים להתראיין\יש להם בעיות אישיות ובכללי צריך גם מזל.
לא יודע אם עכשיו זה שונה

האם יש פוסטים ספציפיים שכדאי לי לקרוא במשכנתאמן?

אשמח לסיוע בשביל להשקיט את המצפון שלי ולשלוח אותו לדרכו בלי לפצות אפילו מילה אחת על הנושא הזה בהמשך.
אם אתה בפינה הזו אז למה בכלל לדבר איתו על זה? תמצאו נושא אחר לשיחה

גם למה אתה צריך לעשות לו את השיעורי בית, לקרוא פוסטים, לייצר מצגות. . .

כי הוא זה "החבר"?

לא ברור כל כך מה אתה רוצה.
לכל אחת מהאפשרויות יש היבטים כל כך שונים מבחינה רגשית וכלכלית, וגם אף אחד פה לא עם כדור בדולח שיכול להתחייב לך על תשואות באפיק מסוים.

אם אין לו אוריינות פיננסית בסיסית זו הבעיה הראשונה שהוא צריך לפתור לפני שהוא הולך על כל אחת מהאופציות. אתה הבייביסיטר שלו? המידע כיום ציבורי ופתוח והגמיני עושה עבודה מצוינת בהסברים.

אחרי שמבינים מושגים בסיסיים ושיקולים וטרייד אופס, ואחרי שהוא מבין איזו סוג השקעה מתאימה לו, אפשר לדבר על אופציות.

כאגע הוא קלולס.

*לא כתבת כמה הדירה עולה, כמה הוא מכניס\מתכנן להוציא חודשית על משכנתא, תקופת משכנתא, סכום משכנתא, איזור דירה. . .
כי הדילמה כרגע אינה לגבי דירה זו או אחרת, אלא לגבי איזה מסלול הוא יבחן אחרי שיסיים את הלימודים בסוף השנה.

כי הוא זה "החבר"?
חחח אתה מוזמן לפקפק בעצם קיום המכר שלי, אבל עם הקשיים הדטרמיניסטים שאני סוחב על גבי, תהיה בטוח שהייתי מאוד שמח להיות אותו מכר עם תואר מכניס ועבודה מכניסה יחסית, ונקודת פתיחה טובה/בריאה יחסית כמו שלו ;)

לכל אחת מהאפשרויות יש היבטים כל כך שונים מבחינה רגשית וכלכלית, וגם אף אחד פה לא עם כדור בדולח שיכול להתחייב לך על תשואות באפיק מסוים.
בלי להיכנס למקרה נקודתי של דירה זו או אחרת, או מקור מינוף זה או אחר וכדומה, לפני שהוא מגיע בכלל לתומת שבה הוא בוחר את שביל ההליכה, שהעובדות והמושגים/נושאים הבסיסיים יהיו ברורים ונהירים לו. זה הכל.

אם אין לו אוריינות פיננסית בסיסית זו הבעיה הראשונה שהוא צריך לפתור לפני שהוא הולך על כל אחת מהאופציות.
זה עניין של אופי + דטרמיניזם ישראלי. יחסית לחבריי אני נחשב שקדן וחקרן, אבל היכולת שלי להתמקח מול ספקים ונותני שירותים או בנקים, נמוכה ביותר.
הוא לעומתי עם פתיל קצר, אבל עד כה הוכיח עצמו בעולם המעשה ושמסוגל להבין דברים מורכבים בצורה מהירה ופשוטה בלי להלאות אותו יותר מידי. להציע לו לקרוא בלוגים בנוסח משכנתאמן או הסולידית, פשוט לא יהיה תואם לאופי שלו.

כאגע הוא קלולס.
הבעיה ב-15 השנים האחרונות בערך, שמצב העניינים כאן בישראל תיגמל בעיקר את הקלולסים, ודפק הרבה מאוד מהשקדנים והאוריניים. וכמו כן, הרבה מהקלולסים הם לא כאלו מטבעם, הם כאלו בגלל המדיניות הממש גרועה בישראל בהרבה מסגרות ונושאים. בין אם מערכת החינוך, השטף של האינטרנט בשרלטנים או הריכוזיות של שוק ההון שגרמה בין השאר לאנשים שקדנים ואוריניים להפסיד שנים טובות בשוק. ועוד שלל דוגמאות וגורמים דטרמיניסטיים. ככה שלדעתי שווה לפחות להציע להם בעלי מקצוע הגונים, או מקורות מבוססים ושיכירו את הנושאים הבסיסיים, יש להם תקווה לדעתי.

נערך לאחרונה ב:
כי הדילמה כרגע אינה לגבי דירה זו או אחרת, אלא לגבי איזה מסלול הוא יבחן אחרי שיסיים את הלימודים בסוף השנה.
זה דווקא מהותי - יש הבדל בין מישהו שלוקח משכנתא מקסימלית (או אפילו יותר מזה) והוא גם בתחילת חייו אז צפויים יותר שינויים (חתונה, ילדים, שינויי משכורת. . .) והסיכון יותר גדול,
לעומת מישהו שלוקח משכנתא של 20% מערך הדירה בהחזר נמוך ולכן הוא פחות חסוף לסיכונים.
זה גם משפיע על התשואה מההשקעה.

הבעיה ב-15 השנים האחרונות בערך, שמצב העניינים כאן בישראל תיגמל בעיקר את הקלולסים, ודפק הרבה מאוד מהשקדנים והאוריניים.
פה אולי שווה לך לשנות צורת מחשבה, אם מישהו אחד ש"לא יודע" הרוויח פעם אפשר להגדיר את זה כמזל אבל אם זה כבר כמויות לאורך זמן - יכול להיות שיש פה משהו מעבר

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תודה חברים, ייצרתי לו איזושהי טבלה סבירה והוא הודה עליה, הוא ייצר הרושם של קשיבות וראש פתוח ללמידה. שלחתי לו פרטים של אחד מחברי הפורום בשביל לקבל ממנו ייעוץ מקצועי במידה ויהיה מעוניין בכך. מניח שאת החלק הצנוע שלי סיימתי במסע שלו ;)

כעת זה הזמן לעסוק בפעילויות שירגיעו את נפשי מכל הרעש הישראלי מתוח החזה על השקעות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב היי שלום,אני בן 57,מעוניין להפקיד סכום הוני,בכדי ליצור לי קיצבה לפנסיה מגיל 60. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מעוניין להתאבד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
I מעוניין להשכיר דירה ונתקל בקשיים נדל"ן 29
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
D מעוניין בהמלצה על רדיאטור, לחדר 3*3. שיהיה איכותי חזק. בטיחותי. עם אחריות ארוכה. כמה צלעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
G מעוניין ב4% תשואה לשנה איך משיגים ? שוק ההון 35
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
M משקיע לטווח הארוך, מעוניין להוסיף גם טווח קצר שוק ההון 23
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ת עורך החוזה מעוניין לערוך חוזה על נייר בטחוני אוף טופיק 1
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
בייניש מעוניין לעשות סדר בקופות שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
G מעוניין להתחיל להשקיע ב-S&P 500 בלבד שוק ההון 9
T מעוניין בחוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 0
V השוכר מעוניין לשפץ את הדירה על חשבונו נדל"ן 20
milx תיק של פנסיונר בן 74 מהיועץ בבנק - מעוניין לשנות שוק ההון 9
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
מ חסר ניסיון בהשקעות,מעוניין להתחיל.. שוק ההון 9
ס השוכר מעוניין לשלם את כל שכר הדירה מראש נדל"ן 70
N מעוניין להתחיל להשקיע שוק ההון 2
Y מעוניין לברר לגבי תכנות מס (בעיקר תכנון מס בחו"ל)...... צרכנות פיננסית 1
C מעוניין להתחיל להשקיע בשיטת DCA שוק ההון 19
A מעוניין להשקיע בפעם הראשונה - אינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 11
R מעוניין לקנות זהב שוק ההון 1
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
F מעוניין לפתוח תיק השקעות-מספר שאלות לאחר קריאת הבלוג שוק ההון 2
F חסכתי, מעוניין לפתוח תיק השקעות ראשון - כמה שאלות שוק ההון 16
ה קופת גמל נזילה מעוניין להמיר אותה ל IRA שוק ההון 2
S בן 21, מעוניין להכנס לתחום שוק ההון 4
I מעוניין להתחיל להשקיע דרך IB(חשבון לגיל עד 25) שוק ההון 3
M מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים, שאלה לגבי מיסוי והמשכיות א.כ.ע מיסים 14
משה מה קורה במצב שבו רק אחד מבני הזוג מעוניין לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 51
A מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1
לא חשוב שמות מעוניין לרכוש זיכרון נייד עמיד וחזק מאוד אוף טופיק 11
N אהלן לכולם, משתמש חדש מעוניין בקצת עזרה. אוף טופיק 3
Z חייל משוחרר מעוניין להשקיע שוק ההון 31
ח החברים של נטאשה - מישהו מעוניין? אוף טופיק 0
D מעוניין לסחור בחו"ל ב- interactivebrokers אבל פתחתי שבוע שעבר חשבון ב ibi צרכנות פיננסית 42
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
O מעוניין להתחיל לסחור בשוק ההון (הון התחלתי נמוך) שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה