MikesPlace
משתמש רשום
- דירוג
- 0
שלום רב,
אני מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים שלי.
השתכרתי 35500 והופרשו לי פיצויים לקרן פנסיה וביטוח מנהלים.
החל מינואר 17 המעסיק שלי גבה ממני בערך 100 ש"ח על פיצויי הפיטורים לטובת מס הכנסה בכל חודש.
אני מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים שלי מכלל שנות עבודותיי. מדובר על סך של בערך 100 אלף ש"ח.
מכיוון שבעבר השתכרתי בין 20-25 אש"ח.
האם ניתן למשוך את הפיצויים בפטור מס מלא? האם בעצם עשיתי טעות שלא משכתי אותם עד כה בכל מעבר עבודה מכיוון שבמשיכה אחת אאלץ לשלם מס? והמס גבוה יותר כיוון שהשכר שלי השנה היה גבוה יותר.
אשמח לקבלת עזרה בנושא. כיצד מחושב המס על פיצוי הפיטורים? האם קשור בהכנסה השנתית? מה כדאי לי לעשות כדי לשלם כמה שפחות מס?
קראתי שהפטור הוא עד סכום של בערך 12K כפול מספר שנות העבודה (בכללי או רק אצל המעסיק הנוכחי?)
מתוך אתר כל זכות:
בנוסף, יש לי כיום ביטוח א.כ.ע יקר מאוד, 1.5% מההפרשה החודשית לביטוח מנהלים.
הביטוח היינו במגדל.
יש אפשרות להמשיך את הביטוח גם אם אינני מועסק בינתיים?
השאלות הללו נשאלות כאן ואשמח לעזרתכם כיוון שאין ביכולתי להתייעץ עם סוכן ביטוח או רו"ח כרגע מסיבות פרטיות.
שאלה נוספת, במידה ואחתום אבטלה מספר חודשים, האם יש טעם לבצע זיכוי מס בסוף השנה? שכן ממוצע השכר שלי ירד משמעותית.
תודה רבה!
אני מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים שלי.
השתכרתי 35500 והופרשו לי פיצויים לקרן פנסיה וביטוח מנהלים.
החל מינואר 17 המעסיק שלי גבה ממני בערך 100 ש"ח על פיצויי הפיטורים לטובת מס הכנסה בכל חודש.
אני מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים שלי מכלל שנות עבודותיי. מדובר על סך של בערך 100 אלף ש"ח.
מכיוון שבעבר השתכרתי בין 20-25 אש"ח.
האם ניתן למשוך את הפיצויים בפטור מס מלא? האם בעצם עשיתי טעות שלא משכתי אותם עד כה בכל מעבר עבודה מכיוון שבמשיכה אחת אאלץ לשלם מס? והמס גבוה יותר כיוון שהשכר שלי השנה היה גבוה יותר.
אשמח לקבלת עזרה בנושא. כיצד מחושב המס על פיצוי הפיטורים? האם קשור בהכנסה השנתית? מה כדאי לי לעשות כדי לשלם כמה שפחות מס?
קראתי שהפטור הוא עד סכום של בערך 12K כפול מספר שנות העבודה (בכללי או רק אצל המעסיק הנוכחי?)
מתוך אתר כל זכות:
- אם פיצויי הפיטורים המשולמים לעובד (מלבד כספי פיצויים שהעובד משאיר בקופת הגמל ולא מושך) בצירוף סכומים האחרים המשולמים לעובד עקב סיום עבודתו (כמו: מענק פרישה, פדיון ימי מחלה, תשלום חלף הודעה מוקדמת וכיו"ב) אינם עולים על התקרה (משכורת חודשית אחת לכל שנת עבודה אצל המעסיק ולא יותר מ-12,230 ש"ח כפול מספר שנות העבודה אצל אותו מעסיק), יהיו כל הסכומים הללו פטורים מתשלום מס. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטור נוסף. למידע נוסף ראו פטור ממס הכנסה על פיצויי פיטורים.
בנוסף, יש לי כיום ביטוח א.כ.ע יקר מאוד, 1.5% מההפרשה החודשית לביטוח מנהלים.
הביטוח היינו במגדל.
יש אפשרות להמשיך את הביטוח גם אם אינני מועסק בינתיים?
השאלות הללו נשאלות כאן ואשמח לעזרתכם כיוון שאין ביכולתי להתייעץ עם סוכן ביטוח או רו"ח כרגע מסיבות פרטיות.
שאלה נוספת, במידה ואחתום אבטלה מספר חודשים, האם יש טעם לבצע זיכוי מס בסוף השנה? שכן ממוצע השכר שלי ירד משמעותית.
תודה רבה!
נערך לאחרונה ב: