סליחה על הבורות המשוועת בדיני מיסים,
אבל אם אני אזרח ישראל ומשקיע בני''ע אמריקאיים(או של כל מדינה אחרת) לאיזה מדינה משולם המס?
למדינה שאני אזרח בה או להיכן שבוצע הרווח?
או שמא כפול?
אבל אם אני אזרח ישראל ומשקיע בני''ע אמריקאיים(או של כל מדינה אחרת) לאיזה מדינה משולם המס?
או שמא כפול?
או שמא כפול?
בגדול מס רווחי הון תשלם למדינת התושבות שלך, מס דיבידנד יש זכות ראשונים למדינת התושבות של החברה שחילקה את הדיבידנד ואם המס נמוך מהמס במדינת התושבות שלך אז אתה משלם לה את ההפרש.
נניח שאתה תושב ישראל.
אם מכרת מניה ברווח אז תשלם מס רווחי הון של 25% למדינת ישראל.
אם יש לך מניה אמריקאית שמחלקת דיבידנד, ארה"ב לוקחת 25% מס דיבידנד. אח"כ בישראל צריך להשלים את ההפרש, אבל מאחר ובמקרה גם בארץ המיסוי על דיבידנד הוא 25% לא תצטרך להשלים כלום (אם בארה"ב המיסוי היה 20% אז היית משלם בארץ עוד 5%).
* יש מדינות, כמו ארה"ב, שגובות מהאזרחים שלהם מיסים גם אם הם לא תושבים, אבל זה כבר סיפור אחר.
נראה לי שזה גם לתושבי חוץ. אין אפליה. תושבי חוץ גם משלמים מס רווחי הון במכירת ריטים ישראלים.
ריטים ודומיהם, בדרך כלל מוחרגים באמנות (ובדין הפנימי). והיחס אליהם הוא לא כמו דיבידנדיםֽ/רווח הון רגיל (סהכ הגיוני).
ספציפית בארהב, יש להם כלל שכל עוד שתושב החוץ מחזיק פחות מאחוז מסויים, המיסוי הוא כמו דיבידנד ורווח הון רגיל ממניה (נמצא גם בהרבה מהאמנות שלהם).
תוכל לפרט יותר בבקשה, האם כשאני קונה יחידה בקרן ריט 1 ואני מקבל דיבידנד כמה מס אני אמור לשלם עליו?
האם יש סיכוי שאשלם פחות מ25% מס? ומתי שיעור המס עולה? ועד כמה הוא יכול להגיע?
אשמח למענה.
נניח שכיום אני שכיר ומשתכר סכום שלא מחייב אותי לשלם מס הכנסה ע"פ נקודות הזיכוי שיש לי, ונניח שגם הרווח מהדיבידנד לא יגיע לסכום שביחד צריך לשלם עליו מס הכנסה, זה אומר שאני אשלם 0% מס?