• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מיסוי קרנות ו-RSUs אחרי רילוקיישן

deannahum

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם, אני עובר לארה״ב על ויזה L1 בחברה שבה אני ויש לי 2 שאלות:

1. יש לי RSUs שהוענקו בארץ, עברו וסט ועברו שנתיים מרגע הגרנט. אני מנסה לחשב את המס שאשלם בשנה הבאה בהנחה ומכירת המניות יהיו הכנסתי היחידה בישראל. אני הגשתי בקשה לניתוק תושבות ומתכוון לדווח כתושב חוץ לישראל. האם זה הגיוני שאשלם מס שולי בישראל (במדרגת מס נמוכה) ומס רווחי הון שיתחלק בין ישראל לארה״ב? האם בכך יסתכם המס או שיש מס הכנסה רגיל גם בארה״ב?

2. קרן השתלמות וקופת גמל הונית ישנה (פטורה ממס) - במידה ואחליט למשוך את הכסף בעודי תושב מס בארה״ב, מה המס הצפוי?

תודה!

FIYaacov

מודרטור
דירוג
15,898
יש לי RSUs שהוענקו בארץ, עברו וסט ועברו שנתיים מרגע הגרנט. אני מנסה לחשב את המס שאשלם בשנה הבאה בהנחה ומכירת המניות יהיו הכנסתי היחידה בישראל. אני הגשתי בקשה לניתוק תושבות ומתכוון לדווח כתושב חוץ לישראל. האם זה הגיוני שאשלם מס שולי בישראל (במדרגת מס נמוכה) ומס רווחי הון שיתחלק בין ישראל לארה״ב? האם בכך יסתכם המס או שיש מס הכנסה רגיל גם בארה״ב?
אתה צודק בהערכה שלך, שים לב שתצטרך לדווח על מלוא הרווח בארה"ב ולשלם את מדרגת המס רווחי הון שלך שם (0, 15 או 20 ואולי גם תוספת של 3.8% מס אובמה).
לעומת זאת בישראל תשלם 25% אבל על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלך שהיית בו תושב. זמן ההחזקה נספר ממועד ההענקה.

אין צורך לשלם לארה"ב מס רגיל, משום שהוסט קרה לפני שנהיית תושב ארה"ב.

קרן השתלמות וקופת גמל הונית ישנה (פטורה ממס) - במידה ואחליט למשוך את הכסף בעודי תושב מס בארה״ב, מה המס הצפוי?
רצחנית מאוד (גגל PFIC או תסתכל אצלי בפרופיל, יש שם פוסט על זה). אם יש כוונה לפדות, עדיף לפני שתהפוך לתושב או אחרי שתחזור לישראל.

בכל מקרה בתור תושב ארה"ב ובהנחה ויש שם לפחות $25,000 במצטבר, תצטרך לצרף דוח מידע כל שנה לדוח השנתי על הקופות הללו.

deannahum

משתמש רשום
דירוג
0
אתה צודק בהערכה שלך, שים לב שתצטרך לדווח על מלוא הרווח בארה"ב ולשלם את מדרגת המס רווחי הון שלך שם (0, 15 או 20 ואולי גם תוספת של 3.8% מס אובמה).
לעומת זאת בישראל תשלם 25% אבל על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלך שהיית בו תושב. זמן ההחזקה נספר ממועד ההענקה.

אין צורך לשלם לארה"ב מס רגיל, משום שהוסט קרה לפני שנהיית תושב ארה"ב.

תודה רבה! יש לי פולוו-אפ קטן:
1. אשמח אם תעזור לי להבין (מספרים עגולים לצורך הדוגמא): נניח וקיבלתי מניה בשווי 1000 דולר בעודי תושב ישראלי (כשהמחיר ששילמתי עליהם בישראל הוא כמובן 0 כי זה grant), הוסט קרה בשווי 2000, כשעזבתי את ישראל השווי היה 3000, ונניח שאמכור בארה״ב בשווי 4000 - על פי מה שאתה אומר, ״כל הרווח״ בארה:ב הוא מ-0, השווי בוסט או הרווח השולי מאז שנהייתי תושב מס בארה״ב?
2. איך אני ״מספר״ למס הכנסה על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלי כתושב? דרך דו״ח למס הכנסה?

מודה לך שוב על העזרה!

FIYaacov

מודרטור
דירוג
15,898
אשמח אם תעזור לי להבין (מספרים עגולים לצורך הדוגמא): נניח וקיבלתי מניה בשווי 1000 דולר בעודי תושב ישראלי (כשהמחיר ששילמתי עליהם בישראל הוא כמובן 0 כי זה grant), הוסט קרה בשווי 2000, כשעזבתי את ישראל השווי היה 3000, ונניח שאמכור בארה״ב בשווי 4000 - על פי מה שאתה אומר, ״כל הרווח״ בארה:ב הוא מ-0, השווי בוסט או הרווח השולי מאז שנהייתי תושב מס בארה״ב?
מהשווי בווסט.
על השווי בווסט אמנם לא תצטרך להשלים מס רגיל, כי זה אירוע שקרה כשלא היית תושב ארה"ב, אבל מבחינתם כל מה שאחרי זה רווח הון, והם ממסים לפי האירוע, לא לפי כמה זמן הוחזק לפני או אחרי תושבות.

איך אני ״מספר״ למס הכנסה על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלי כתושב? דרך דו״ח למס הכנסה?
אתה צריך להגיש דוחות באופן רציף עד שתמכור את כל ההחזקות שלך.

אין לי מושג אם זה נאכף בפועל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
flower תקנות חדשות - מיסוי קרנות NTR,צוברות, מדדי חו"ל ישראליים מיסים 2
E קרנות בלאקרוק שקליות בחשבון הממוסה, מיסוי רווח הון ביחס לערך המטבע מיסים 0
F מיסוי קרנות סל בחו"ל מיסים 3
A שאלת מיסוי על קרנות ריט אירופאיות מיסים 0
S מיסוי קרנות Blackrock מיסים 5
D מיסוי - קרנות ריט מיסים 49
מ מיסוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ בעניין מיסוי דירה שניה נדל"ן 1
י שיקולי מיסוי בבניית תיק דיבידנדים שוק ההון 17
E מיסוי בגין השכרת דירה - מסלול מס מלא מיסים 4
ס מיסוי רווחי הון מט"ח מיסים 6
N מיסוי שכיר ישראלי שמתגורר בשוויץ מיסים 6
ל מיסוי על הכנסה משכירות בבולגריה מיסים 4
N מיסוי RSU בארה"ב מיסים 3
Z שאלה לגבי מיסוי עסקים בחו"ל שמקורם בארץ מיסים 16
א מיסוי על פקדון בבנק מיסים 11
H מיסוי ארה"ב לאזרחים ישראלים מיסים 8
ס כמה שאלות על מיסוי ב IB מיסים 35
N מיסוי קרן השקעות פרטית מיסים 1
A מיסוי בעת השקעות בחו"ל מיסים 6
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10
H מיסוי IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P פיקדון בנקאי ראשון - מיסוי ואופטימיזציה מיסים 3
L ריבוי נכסים בחו"ל - מיסוי פוסטים מאיכות נמוכה 2
A מיסוי על ESPP שוק ההון 16
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 22
ח מיסוי שכ''ד למוסד מיסים 5
T מהפוסט של הסולידית על מיסוי: ״הפקידו באופן עצמאי לחיסכון פנסיוני מעבר לשיעורים החייבים בחוק״ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T מיסוי שליש דירה - מקרי קצה נדל"ן 44
Y מיסוי על פיקדון צמוד מדד ללא שום תוספת ריבית מעבר שוק ההון 1
R מיסוי rsu מקרה ספציפי מיסים 32
N שיקולי מיסוי במכירת דירה נדל"ן 23
F SP 500 בחירה עם הרבה פחות מיסוי על דיבידנדים שוק ההון 14
Z מיסוי ריאלי של שורטים, מכרתי 2 אופציות בשורט, היו מדדים חיובים ובפקיעה מאופציה שהרווחתי נוקה מס על הרווח הריאלי, בהפסד קוזז לי רק הפסד נומינלי. מיסים 29
M שיקולי מיסוי בשילוב תיק השקעות ונדל"ן בארה"ב עבור זוג ישראלי-אמריקאי מיסים 10
K מיסוי נומינלי על קרן זרה - האם יתכן תשלום מס בהפסד שנובע משער המטבע? שוק ההון 7
I מיסוי RSU ושער הדולר מיסים 5
J מיסוי דיבידנדים על מכירת קרן אירית צוברת CSPX וחישוב מס כולל שוק ההון 3
T מיסוי על דיבידנד בקרן סל בארצות הברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
mk1 מיסוי בהשקעה חוזרת בתעודות סל מחלקות שוק ההון 6
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 16
R מיסוי על דירה בארה"ב נדל"ן 3
M עבודה קצרה בחו'ל - מיסוי מיסים 7
מ מיסוי תעודת סל זרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O מיסוי כשכיר בריבוי דירות ועסקאות פליפ מיסים 1
U מיסוי על השכרת נכס בארה"ב מיסים 5
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
M מיסוי להשקעות שנקנו במטבע דולר מיסים 3

נושאים דומים

למעלה